mista_onanista to brzmi tak jakby minister zdrowia w tym rządzie 01.08.09, 14:09 to brzmi tak jakby minister zdrowia w tym rządzie był półgłówkiem - to jest jakaś masakra - przecież temu durniowi za to należy się sąd!!! do pierdla z tym dyletantem!!! tylko pytanie co z jego mocodawcami? przecież ktoś tego dyletanta tam posadził Odpowiedz Link Zgłoś
funnyangel Re: Zawał serca? Do kolejki 01.08.09, 14:09 czarna.pati napisała: > Chcieliście PO bo miało żyć wsięc lepiej.I owszem, żyje się lepiej > ale członkom PO. A możesz wskazać jakąkolwiek inną "władzę", którą już mieliśmy w Polsce, która zrobiłaby coś odczuwalnie dobrego dla obywateli? Bo ja takiej nie znam. Ani PiS, ani SLD ani ŻADNA inna dotychczas nie zrobiła nic dla obywateli. Więc po co to pitolenie? Odpowiedz Link Zgłoś
mista_onanista sorry - chodziło mi o "prezesa" NFZ - a ten ćwok t 01.08.09, 14:11 sorry - chodziło mi o "prezesa" NFZ - a ten ćwok to chyba jeszcze z poprzedniej ku...ej koalicji - czyli podziękujmy Jareczkowi po raz kolejny Odpowiedz Link Zgłoś
jano53 Zawał serca? Do kolejki 01.08.09, 14:17 Wielkie gratulacje dla Funduszu Zdrowia,wielkie gratulacje dla ZUS-u bo to jedna klika,wiadomo ze większość zawałów jest w przedziale 50-60 lat więc pacjent już mało produktywny,swoje już na ZUS i Fundusz dał a teraz drogie operacje i w razie przeżyje płacenie renty he he trzeba to po prostu ukrócić i pacjenta pod płotek bo z czego później się utrzyma tysiące darmozjadów w ZUS-ach i Funduszach,a pensyjki tam przecież nie takie małe i posadki dla całych rodzin w pięknych szklanych budynkach. A jak coś im zostanie(w co bardzo wątpię)to zawsze można przeznaczyć na darmowe leczenie narkomanów i alkoholików,k.... co za po.....y kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
moonfairy Hipokryci!!! 01.08.09, 14:25 Walczą o utrzymanie zygoty przy życiu, zabraniają eutanazji, ale po co, skoro w świetle prawa, ba! sami prawo stanowią! - mogą odmówić ratowania życia człowiekowi z zawałem?! Argument, że nie ma pieniędzy nie jest żadnym argumentem gdzie chodzi o życie! Obciąż darmozjadom pensje, dać im po 2000 zł, niech pamiętają, jak się żyje będąc zwykłym obywatelem. Kontrolować, żeby nie mieli leczenia "poza kolejką" - wtedy będą inaczej podchodzić do spraw, o których decydują. Parszywcy. Odpowiedz Link Zgłoś
sro_ka Re: Zawał serca? Do kolejki 01.08.09, 14:49 Po nie ma nic do tego, pajacu. NFZ rządzi się samo. Byłoby inaczej gdyby sprywatyzować tą nasza służbę zdrowia, ale tacy jak ty i twój PiS się na to nie zgodzi, strasząc ludzi. W końcu uczycie się od najlepszych, czyli KK. Ale jak macie z tego korzyści to sami prywatyzujecie... Odpowiedz Link Zgłoś
gambiting Zawał serca? Do kolejki 01.08.09, 15:19 Skandal skandal i jeszcze raz skandal! Już bardzo dawno żadna wiadomość mnie tak bardzo nie oburzyła! Absolutna paranoja! Nie ma nic ważniejszego ponad ludzkie zdrowie - może w polsce nie być dróg,elektryczności,ciepłej wody,ale NIE można oszczędzać na zdrowiu! Kto jest odpowiedzialny za to że ten człowiek jest na stanowisku?! Odpowiedz Link Zgłoś
parterek Zawał serca? Do kolejki 01.08.09, 15:34 Wszystkiemu winne są przywileje: szpitale rządowe, szpitale wojskowe szpitale MSW, itd, itd. Gdyby wszyscy mieli taki sam dostęp do służby zdroiwia i taki sam standard leczenia, wtedy Prtezen NFZ bardzo długo by się zastanawialnad takimi decyzjami i nie wiadomo czy by się odważył taką podjąć. Wszyscy płacimy składki na opiekę zdrowotną, a niektórzy jeszcze poprzez zakłady pracy mają zapewnionę opiekę zdrowotną w prywatnych lecznicach (co zostało dodatkowo opodatkowane) i wtym przypadku nie korzystają z publicznej służby zdrowia. Moje pytanie: co dzieje się z tymi pieniędzmi? Mam 52 lata. Nigdy nie byłem w szpitalu, nigdy nie korzystałem z senatorium, jedyną moją poważną chorobą było skręcenie kolana, 2 tygodnie w gipsie i tydzień naświetlań. Więć płacę składki 32 lata i prezes NFZ zdecydował że jak dostanę zawału to mozna mnie raczej zawieść odrazu na cmentarz. A pracownicy NFZ świetnie zarabiają, moją nowe urządzone z przepychem siedziby i kto to ruszy? PO napewno nie bo swoich przecież nie ruszą. Wniosek jeden: ubezpieczenie zdrowotne powinno być dobrowolne i możliwość wyboru firmy która będzie zbierać składki na osobiste konto ubezpieczonego i z tego konta finansować leczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
marek503 Dr. Mengele na etat NFZ-u 01.08.09, 15:59 Trzeba w koncu pozbyc sie nieproduktywnych ludzi, schorowanych, ktorzy za pieniadze podatnikow chcieliby jeszcze wegedtowac i zjadac pieniadze przeznaczone na podwyzki urzednikow NFZu. Wziac na etat nastepnego Dr. Mengele i skorzystac z jego doswiadczen. Niech dokona eutanazji tych wszystkich chorych i beda piueniadzer dla pozostalych. Odpowiedz Link Zgłoś
eugeniuszmg Zawał serca? Do kolejki 01.08.09, 17:22 I słusznie,chcieliście wolności,demokracji,to macie,a za to się płaci! Takie są realia w kapitaliźmie. Odpowiedz Link Zgłoś
borninparis Zawał serca? Do kolejki 01.08.09, 17:30 Chyba niedlugo my wszyscy dostaniemy zawal, po przeczytaniu tego artykulu;) A nie mozna niczego zrobic? Skoro KAZDY jst przeciwny (oprocz prezes NFZ i jego pracownicy rzecz jasna) nie mozna sie zebrac i demonstrowac? Tak jak we Francji, jak w Niemczech? Niech wiedza, ze nikt sie z nie zgadza z obecna sytuacja (ktora absolutnie nie jest normalna)Moze to od razu za wiele nie da, ale musi byc jakis poczatek!Przeciez cos musi sie zmienic!My placimy i mamy prawo do podstawowej opieki!Do zycia! Odpowiedz Link Zgłoś
eugeniuszmg Re: Zawał serca? Do kolejki 01.08.09, 17:45 borninparis napisała: > Chyba niedlugo my wszyscy dostaniemy zawal, po przeczytaniu tego artykulu;) > A nie mozna niczego zrobic? Skoro KAZDY jst przeciwny (oprocz prezes NFZ i > jego pracownicy rzecz jasna) nie mozna sie zebrac i demonstrowac? Tak jak we > Francji, jak w Niemczech? Niech wiedza, ze nikt sie z nie zgadza z obecna > sytuacja (ktora absolutnie nie jest normalna)Moze to od razu za wiele nie da, > ale musi byc jakis poczatek!Przeciez cos musi sie zmienic!My placimy i mamy > prawo do podstawowej opieki!Do zycia! Zapomnij o tym kolego,to już nie te czasy i nie Ci sami Polacy,obecnie nowobogaccy maja to w d....e,dorobili się korzystając z tego i tamtego,najważniejsze aby im było dobrze, inni się nie liczą.Taka jest obecnie Polska rzeczywistość(tacy Polacy-rodacy). Odpowiedz Link Zgłoś
marek444 Zawał serca? Do kolejki słusznie 01.08.09, 17:42 Słusznie ale pod warunkiem że NFZ, rząd sejm itp towarzystwo nie będzie leczone w Polsce tylko w Afganistanie tam ich kochają podobnie jak my Odpowiedz Link Zgłoś
leon_witold Zawał serca? Do kolejki 01.08.09, 22:57 po prostu sukinsyny!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
leon_witold P/artia/ O/szustów/ 01.08.09, 23:04 a co w tej sprawie powie pierwszy oszust w RP ,TUSK???????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
gtpress Zawał serca? Do kolejki 02.08.09, 06:18 czy to oznacza, ze skladka zdrowotnia ulegnie obnizeniu ? Odpowiedz Link Zgłoś
wuem43 Zawał serca? Do kolejki 02.08.09, 10:15 Kto to jest ten prezes NFZ? Czy to nie jest czasem spec od eutanazji? Odpowiedz Link Zgłoś
alleksa.b Zawał serca? Do kolejki 02.08.09, 21:06 brawo! to może od razu podawać pacjentom cyjanek? czy to nie byłoby bardziej humanitarne od śmierci na raty? jak pokrętny jest umysł, który odbiera chorym szansę na szybki powrót do zdrowia i normalnego życia? czemu o tym piszę? bo mój mąż żyje i prowadzi normalne życie dzięki temu, że założono me stenta! w szpitalu był 7 dni, 2 miesiące na chorobowym i powrót do normalnej aktywności. co w tym jest nie tak??? Odpowiedz Link Zgłoś
luki349 Zawał serca? Do kolejki 02.08.09, 22:13 po to jest składka zdrowotna, że jak dostane zawału to mam fachową opiekę, a nie k&^#@ "zdychaj pan w domu/kolejce". Jak ktoś z rodziny polityków będzie miał zawał to się powinno go wziąć na widły z tekstem "wypie... do kolejki i ch#& !!". I ja pierwszy rzucę kamieniem bo mam wrodzoną wadę serca ! Odpowiedz Link Zgłoś
grastep00 Zawał serca? Do kolejki Jawne morderstwo! 03.08.09, 11:56 Pana Prezesa należaloby natychmiast postawić przed Trybunałem Stanu.Jak taka nieodpowiedzialna osoba może decydować o ludzkim życiu? Czy swoim najbliższym tez odmówiłby natychmiastowej pomocy?Tego jawnego mordercę z hukiem trzeba usunąć z zajmowanego stanowiska.Jego wizerunek i dane osobowe podać do publicznej wiadomości.SKANDAL. Odpowiedz Link Zgłoś