czarna.pati 01.08.09, 07:21 Chcieliście PO bo miało żyć wsięc lepiej.I owszem, żyje się lepiej ale członkom PO.Macie Tuska rządy i najgorzej ocenianenj minister Kopacz.Jedna wielka ytragedia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xsawer Zawał serca? Do kolejki 01.08.09, 07:22 A może by tak nazwisko tego pana(i) i z czyjego nadania został szefem NFZ(zabijania). Odpowiedz Link Zgłoś
arcyfioletowy Re: Zawał serca? Do kolejki 01.08.09, 08:06 Ale na podwyżki pensji to qu... z NFZ mają pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
lecoqsportif Re: Zawał serca? Do kolejki 01.08.09, 09:33 To chyba jakiś żart. wroclaw.fotolog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Zawał serca? Do kolejki 01.08.09, 07:25 Właśnie o to chodzi, by ci pacjenci, którzy stwarzają najwięcej kłopotu umierali najszybciej. Moja mama ostatnio będąc u lekarza poprosiła o prześwietlenie kręgosłupa, na co usłyszała : prześwietlała go sobie pani 5 lat temu. Ma pani zwyrodnienie. Po co prześwietlać kolejny raz ??? Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar591 Re: Zawał serca? Do kolejki 01.08.09, 08:32 boykotka napisała: ...Moja mama ostatnio będąc u lekarza poprosiła o prześwietlenie kręgosłupa, na co usłyszała : prześwietlała go sobie pani 5 lat temu. Ma pani zwyrodnienie. Po co prześwietlać kolejny raz ??? _______________________________________________________________________ Moja mama (75 lat) ostatnio usłyszała od pani doktor że i tak za dobrze wygląda na swój wiek, w związku z czym żadne badania nie są jej potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Zawał serca? Do kolejki 01.08.09, 08:36 > Moja mama ostatnio będąc u lekarza poprosiła o prześwietlenie > kręgosłupa, na co usłyszała : prześwietlała go sobie pani 5 lat > temu. Ma pani zwyrodnienie. Po co prześwietlać kolejny raz ??? No właśnie "po co?". Od prześwietlenia lepiej się nie poczuje, wręcz przeciwnie działają one szkodliwie na organizm. Raz na jakiś czas to jest ok. Zyski z wiedzy o stanie organizmu są ważniejsze od strat związanych z napromieniowaniem. Przecież o tym doskonale wiesz. No chyba że Twoja mama podejrzewa, że stany zwyrodnieniowe się powiększyły. Jest gorzej niż było i prześwietlenie by to ujawniło. Jednak to lekarz powinien o tym zadecydować, zważyć co ważniejsze wiedza czy szkodliwość rentgena. Z drugiej strony jest pełno, zwłaszcza u starszych osób, ludzi którzy wymuszają niepotrzebne konsultacje lekarskie czy badania medyczne. System naprawdę nie jest z gumy, trzeba się temu przeciwstawiać. I to nie tylko ze względu na np. szkodliwość rentgena ale fakt, że jak będą go robić Twojej Mamie to nie zrobią komuś z urazami powypadkowymi. Jeżeli to tylko fanaberia to ona może kogoś zabić. Więc często odmawianie badań może wynikać z walki z hipochondrią czy wykorzystywaniem lekarzy jako środka na nudę i samotność. Także tego co nam naprawdę bardzo brakuje to zaufania do lekarzy . Że jak coś powie to nie wynika to z jego skłonności do nadmiernych oszczędności czy głupoty ale z wiedzy medycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
acer0 Re: Zawał serca? Do kolejki 01.08.09, 09:05 maaac napisał: Także tego co nam naprawdę bardzo brakuje to zaufania do lekarzy > . Że jak coś powie to nie wynika to z jego skłonności do > nadmiernych oszczędności czy głupoty ale z wiedzy medycznej. > ----------------------------------------------------------------- Powiedz jak można do końca ufać lekarzom zwłaszcza pierwszego kontaktu? Lekarstwa przepisują na chybił trafił jak w totolotku. Nie znają składników lekarstw, a wiele lekarstw wykluczają się wzajemnie w przyjmowaniu jednoczesnym. Zanim lekarz przepisze lekarstwa powinien wykonać badania czy pacjentowi można podać dane lekarstwo. Gdyby wykonywano te badania a one nie są drogie zaoszczędzono by miliony na bezmyślnie wypisanych lekarstwach i nie potrzebnych wizytach pacjentów z powodu żle dobranych lekarstw do danej choroby. Ale przecież lekarzom zwłaszcza pierwszego kontaktu o to chodzi by pacjent jak najczęściej przychodził bo w ten sposób ma więcej kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Zawał serca? Do kolejki 01.08.09, 09:14 Wiem. Nie ufamy im. Sam ufam tylko niektórym. To jest ten ból - nie to że się odmówi tej czy innej osobie wykonania jakiś badań, tylko brak wiary w to że ta odmowa jest słuszna. A jako puenta kawał: Mówi młody absolwent politechniki do swojego kolegi: "Jak pomyślę jakim jestem inżynierem, to strach mnie ogarnia przed pójściem do lekarza". Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 podam przykład z zycia wziety 01.08.09, 11:24 maaac napisał: > Wiem. Nie ufamy im. Sam ufam tylko niektórym. To jest ten ból - nie > to że się odmówi tej czy innej osobie wykonania jakiś badań, tylko > brak wiary w to że ta odmowa jest słuszna. > > A jako puenta kawał: Mówi młody absolwent politechniki do swojego > kolegi: "Jak pomyślę jakim jestem inżynierem, to strach mnie ogarnia > przed pójściem do lekarza". przychodzi pani do lekarza pierwszego kontaktu w wieku ok.50-tki i narzeka na straszne bóle pleców już od dłuższego czasu, do tego dochodzą bóle ramion i barków, ostatnie badania kompleksowe miałą robione dośc dawno(mam na mysli RTG płuc, morfologia....itp)i co na to lekarz? A no lekarz przepisała masci przeciwbólowe i zapisała na fizykoterapie. Oczywiscie nie pomogło to. /wiec pani przyszła ponownie, i co? I dostałą kolejna fizykoterpaie i inny srodek przeciwbólowy. Sytuacja trwała ponad 3 miesiace. W koncu kobieta poszła 3 raz do lekarza i na szczescie tamtego lekarza nie było i przyjęła ja młoda lekarka, która natychmiast skierowała ją na RTG płuc, zleciła morfologię i inne badania specjalistyczne. I co sie okazało? A no pani która była leczona jedynie objawowo przeciwbólowo miała sporej wielkosci guza miedzy płucem a sercem. Natychmiast zostałą skierowana do osrodka specjalistycznego gdzie oczywiscie tez trzeba było odczekac swoje na podjecie przez lekarzy leczenia. Niestety choroba nowotworowa byłą dośc zaawansowana i nie było szans na wyleczenie. Kobieta nie zyje. A wszystko dlatego że jakis podrzedny lekarzyna zamiast skierowac odrazu na badania wolał leczyc objawowo, nawet nie znajdując przyczyny bólu. Co byscie zrobili z takim lekarzem? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: podam przykład z zycia wziety 01.08.09, 11:58 > A wszystko dlatego że jakis podrzedny lekarzyna zamiast skierowac > odrazu na badania wolał leczyc objawowo, nawet nie znajdując > przyczyny bólu. Co byscie zrobili z takim lekarzem? Ja jestem ciekaw czy ten lekarzyna wie o tym i jak to przyjął. Bo mylić zdarza się nawet najlepszym (niestety) ale oni potrafią wyciągać wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: podam przykład z zycia wziety 01.08.09, 12:03 maaac napisał: > > A wszystko dlatego że jakis podrzedny lekarzyna zamiast skierowac > > odrazu na badania wolał leczyc objawowo, nawet nie znajdując > > przyczyny bólu. Co byscie zrobili z takim lekarzem? > Ja jestem ciekaw czy ten lekarzyna wie o tym i jak to przyjął. Bo > mylić zdarza się nawet najlepszym (niestety) ale oni potrafią > wyciągać wnioski. ta lekarka juz nie pracuje tam gdzie pracowała, wylali ją, ale pracuje teraz w przychodni prywatnej i konowałuje innym biednym ludziom, wielu osobom z bólami bez badan zapisywała fizykoterapie, ja tez miałam nieprzyjemność z tą babą, dostałam zastrzyk po którym mało nie straciłam przytomności....itp Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: podam przykład z zycia wziety 01.08.09, 12:06 Prywatnej? I właściel o tym wie? I ludzie mimo wszystko do idiotki chodzą płacąc za robienie sobie krzywdy własnymi pieniędzmi? I ty TEŻ do niej poszłaś wiedząc kim ona jest? Odpowiedz Link Zgłoś
goborrr Re: podam przykład z zycia wziety 01.08.09, 13:02 hehehe, i to jest właśnie hipokryzja pacjentów... tylko nie mów mi, że nie mogłaś pójść gdzieś indziej... masz pełen wolny wybór lekarza, nic absolutnie Cię nie ogranicza, jeśli jakiś lekarz jest cienki to do niego się nie chodzi - w ten sposób pacjenci automatycznie likwidują słabe ogniwa... no chyba, że ktoś się lubi w ten sposób torturować, to proszę bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: podam przykład z zycia wziety 01.08.09, 17:32 goborrr napisał: > hehehe, i to jest właśnie hipokryzja pacjentów... > > tylko nie mów mi, że nie mogłaś pójść gdzieś indziej... masz pełen wolny wybór > lekarza, nic absolutnie Cię nie ogranicza, Zartujesz chyba. Zmiana lekarza pierwszego kontaktu jest możliwa raz na rok, wymaga wypełniania jakichś cholernych druków. Nie ma mowy, żeby w przychodni przyjął cię inny lekarz niż ten, do którego jesteś przypisany. Wiadomo, że jeśli lekarz skopie coś drastycznie, to się od niego wypiszesz, ale zanim skopie, męczysz się z takimi półkretynami, bo po prostu inaczej się nie da. Bo tego dnia, w którym się zgłaszasz chory, obolały, nieprzytomny Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: podam przykład z zycia wziety 01.08.09, 19:31 No dobra zgoda. Tu jednak był opisany przypadek osoby która wiedząc że lekarz jest denny poszła do niego prywatnie. No i co o takim pacjencie powiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
goborrr Re: podam przykład z zycia wziety 01.08.09, 13:03 ten guz nie pojawił się 3 miesiące temu, tylko jakieś 10 lat temu. tak czy siak było już za późno na cokolwiek i sprawa się przesądziła sama jakieś 8 lat temu... oskarżanie teraz kogokolwiek jest czystym wylaniem żalu na nie-do-końca winną osobę... Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: podam przykład z zycia wziety 01.08.09, 14:15 Nie zmienia to jednak faktu że lekarz BYŁ winny. Tyle, że dopiero jego koledzy fachowcy mogą uczciwie określić stopień tej winy. Mogą, a raczej mogli by. Mogli by bo niestety w większości wypadków wewnątrzkorporacyjne więzi są tak silne, że nawet mimo ewidentnych błędów lekarze będą się bronić nawzajem. No i tu jest kolejny ból. Efekt tego jest taki, że z jednej strony "oczyszczani" z grzechów są lekarze którzy ewidentnie popełnili jakiś błąd, z drugiej ci co są NAPRAWDE niewinni w odbiorze społecznym są dokładnie tak samo jak ci pierwsi "chronieni" przez kolegów. Chciałbym podkreślić, że dla mnie określenie błędu popełnionego przez lekarza to nie powinna być okazja do tego by mu dokopać (pod warunkiem że nie zrobił tego z powodów nieetycznych czy wręcz karnych) ale raczej okazja by z całej sytuacji mógł on i inni wyciągnąć wnioski na przyszłość, tak by się sytuacja nie powtórzyła. Bo jak już pisałem każdy co coś robi może się pomylić, ale tylko głupiec powtarza swoje błędy lub ludzi mu znajomych. Odpowiedz Link Zgłoś
ceght Re: podam przykład z zycia wziety 01.08.09, 15:33 yola13 napisała: > A wszystko dlatego że jakis > podrzedny lekarzyna zamiast skierowac odrazu na badania wolał leczyc > objawowo, nawet nie znajdując przyczyny bólu. Co byscie zrobili z > takim lekarzem? dokladnie to samo, moja babcia byla leczona na grype majac silne zapalenie pluc, przechodzila z nim 2 miesiace w koncu zmarla, lekarka caly czas leczyla jakies przeziebienie bo sezon akurat byl zimowy... Odpowiedz Link Zgłoś
valana Re: Zawał serca? Do kolejki 01.08.09, 09:15 acer0 napisał: > Ale > przecież lekarzom zwłaszcza pierwszego kontaktu o to chodzi by pacjent jak > najczęściej przychodził bo w ten sposób ma więcej kasy. W tym się mylisz. Lekarze pierwszego kontaktu mają płacone nie za wizyty, a od każdego zapisanego do nich pacjenta (nie pamiętam stawki, wynosi chyba mniej niż 10 zł). Dlatego właśnie w interesie takiego medyka jest, by ZAPISANYCH klientów miał jak najwięcej, ale PRZYCHODZĄCYCH jak najmniej. Odpowiedz Link Zgłoś
gcz5 Re: Zawał serca? Do kolejki 01.08.09, 09:49 To co acer0 napisał, to same wymyślone brednie o lekarzach pierwszego kontaktu, to oskarżenia bez żadnych podstaw,krzywdzące tych lekarzy. Jestem już grubo po osiemdziesiątce i nigdy z czymś podobnym nie spotkałem się w kontaktach z lekarzami pierwszego kontaktu. Są oni naprawdę wysoce profesjonalni i pod względem kultury osobistej nieporównywalni np. do lekarzy rodzinnych w Kanadzie. Mieszka w Kanadzie od wieku lat moja rodzina i wiem coś na ten temat. W imieniu swoim przepraszam lekarzy pierwszego kontaktu za te oszczerstwa napisane przez acer0. Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: Zawał serca? Do kolejki 01.08.09, 11:32 gcz5 napisał: > To co acer0 napisał, to same wymyślone brednie o lekarzach > pierwszego kontaktu, to oskarżenia bez żadnych podstaw,krzywdzące > tych lekarzy. Jestem już grubo po osiemdziesiątce i nigdy z czymś > podobnym nie spotkałem się w kontaktach z lekarzami pierwszego > kontaktu. Są oni naprawdę wysoce profesjonalni i pod względem > kultury osobistej nieporównywalni np. do lekarzy rodzinnych w > Kanadzie. Mieszka w Kanadzie od wieku lat moja rodzina i wiem coś na > ten temat. W imieniu swoim przepraszam lekarzy pierwszego kontaktu > za te oszczerstwa napisane przez acer0. niestety ale acer0 ma rację choc nie we wszystkim, prawdą jest że lekarze przepisują bardzo czesto leki o których nie do konca maja pojecie a najczesciej niestety przepisują leki od których mają gratyfikacje od swoich przedstawicieli medycznych, to akurat jest normalka Odpowiedz Link Zgłoś
goborrr Re: Zawał serca? Do kolejki 01.08.09, 13:06 to sama sobie przepisz jak Ci się nie podoba jak lekarz przepisuje... bosh... przecież co za problem... nie umiesz ? to się naucz - to też nie jest problem... tylko bez hipokryzji... proszę... Odpowiedz Link Zgłoś
sro_ka Re: Zawał serca? Do kolejki 01.08.09, 14:54 No tak. Bo ty masz taką ogromną wiedzię na ten temat i doskonale możesz określić, czy te leki są potrzebne, czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
ceght Re: Zawał serca? Do kolejki 01.08.09, 15:41 yola13 napisała: > niestety przepisują leki od których mają > gratyfikacje od swoich przedstawicieli medycznych, to akurat jest > normalka jolejny raz ci przyznam racje, ten sam lekarz (lekarka) gwoli scislosci ktora nie uznala za stosowne przebadac gruntownie moja babcie, leczyla i mnie, jako ze bylem anginogenny dopoki mi nie wycieli migdalow latalem z ropnymi raz w miesiacu, leki kosztowaly ok 30zl, raz ide a tu do zaplaty ponad 80zl... znajoma farmaceutka przeleciala sie przez recepte i byl tam dopisany lek antyalergiczny, ktory w moim stanie byl absolutnym placebo i kosztowal 50zl Odpowiedz Link Zgłoś
funnyangel Re: Zawał serca? Do kolejki 01.08.09, 11:37 gcz5 napisał: > Jestem już grubo po osiemdziesiątce Akurat ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kloda-wa Re: Zawał serca? Do kolejki 01.08.09, 10:02 Ale Ty masz pretensje do lekarza , a nie do NFZ. I to jest chore... Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz to skutek poddania się socjotechnice... 01.08.09, 10:45 > Ale Ty masz pretensje do lekarza , a nie do NFZ. I to jest chore... jakiś urzędas oświadcza tym, którzy go utrzymują, że ma ich głęboko w zadzie a oni nie tylko nie mają mu tego za złe ale wręcz przeciwnie; wykazują pełne zrozumienie dla postawy tegoż olewającego ich urzędnika ząs pretensje kierują do lekarzy tak jakby to ich lekarz miał płacić za ich leczenie... Innymi słowy; mają na maksa zryte bereciki Odpowiedz Link Zgłoś
rorbeck200748 Skur-wy-syny 01.08.09, 11:27 W grudniu 2000 miałem ciężki zawał, zawieźli mnie do Zabrza tam byłem balonikowany i stentowany dzięki temu żyję a teraz w razie czego pod płot ? A JA NA NICH GŁOSOWAŁEMN S_K_U_R_W_Y_S_N_Y Odpowiedz Link Zgłoś
yeyq Re: Skur-wy-syny 01.08.09, 11:34 rorbeck200748 napisał: > W grudniu 2000 miałem ciężki zawał, zawieźli mnie do Zabrza tam > byłem balonikowany i stentowany dzięki temu żyję a teraz w razie > czego pod płot ? A JA NA NICH GŁOSOWAŁEMN S_K_U_R_W_Y_S_N_Y Jak ten skur.wysyn lub ktoś z jego rodziny dostanie zawalu to powinien zdechnąć pod płotem złamas kutany. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Skur-wy-syny 01.08.09, 11:37 > Jak ten skur.wysyn lub ktoś z jego rodziny dostanie zawalu to powinien zdechnąć pod płotem złamas kutany. nie... tacy jak ten urzędnik nie zdychają pod płotem bo oni numer odpowiedniej osoby w swoim spisie telefonów.... Tacy jak on dostają "jedynki" w szpitalach a pod płotem to zdycha szaraczek... Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Skur-wy-syny 01.08.09, 12:03 A wystarczyło zamiast NFZ pozostawić kasy chorych by w końcu zaczęły konkurować między sobą o pieniądze pacjentów gawarantując im w zamian zdrowie. No ale przyszli do władzy socjaliści wpierw z SLD potem z PiS i nastąpiła kontrrewolucja i powrotny marsz w kierunku rozwiązań rodem z PRLu. No i mamay teraz PRLowskie porządki. Znasz odpowiedniego "I sekretarza" to cię wyleczą. Odpowiedz Link Zgłoś
ewak371 Re: Skur-wy-syny 01.08.09, 23:42 Nfz to to samo ,co poprzednio kasy chorych , same nieuki , ich dokonania to szukanie nadużyć , które ( naduzycia )w sumie kosztują dużo mniej , niż ta cała NFZ - towska maszyneria. A ponieważ jestem z branży " zdrowotnej", to moge powiedzieć tyle , że za PRL-u mieliśmy w Polsce NAJLEPSZĄ sluzbe zdrowia w Europie.No to teraz nasze pieniądze idą nie za pacjentem , jak obiecywano , tylko za urzędnikiem NFZ-tu. A że ich coraz więcej , to nie dziwota , że nie starcza dla pacjentów i personelu medycznego.Trzeba im też robic kursy i szkolenia w miłych miejscach , a i nowe lokale lub budynki wybudować , a to kosztuje.Czasem musi tez by ochrona ( przed interesantami !) Zawsze tak było i bedzie , ze wladza ma wlasne kliniki i nie musi czekac w kolejce ( patrz : przyklad prof. Religi , operowany natychmiast , zreszta jego akurat szkoda dla swiata), nie trzeba sekretarza , teraz wystarczy telefon od biskupa,zeby Ci "udzielono swiadczenia". A swoją drogą , co za termin ! Odpowiedz Link Zgłoś
baxa Re: Skur-wy-syny 01.08.09, 12:57 yeyq napisał: > rorbeck200748 napisał: > > > W grudniu 2000 miałem ciężki zawał, zawieźli mnie do Zabrza tam > > byłem balonikowany i stentowany dzięki temu żyję a teraz w razie > > czego pod płot ? A JA NA NICH GŁOSOWAŁEMN S_K_U_R_W_Y_S_N_Y ja na nich nie głosowałam właśnie ze wzgledu na pogląd zmian w służbie zdrowia.trzeba zupełnie nie myśleć albo miec kupe kasy żeby popierac przeróbkę szpitali na firmy które maja przynosić zyski. TERAZ BĘDZIE DOBRZE SIĘ ŻYŁO G R A B A R Z O M. > > > Jak ten skur.wysyn lub ktoś z jego rodziny dostanie zawalu to powinien > zdechnąć pod płotem złamas kutany. Odpowiedz Link Zgłoś
gshegosh81 Re: Skur-wy-syny 01.08.09, 15:48 > trzeba zupełnie nie myśleć albo miec kupe kasy > żeby popierac przeróbkę szpitali na firmy które maja przynosić zyski. Właśnie trzeba zupełnie nie myśleć albo mieć kupę kasy żeby popierać takie socjalistyczne twory jak NFZ i "darmową" służbę zdrowia. Jeżeli gdzieś pracujesz, a nie siedzisz na m.in. mój koszt na emeryturze/rencie/zasiłku, to sobie zobacz ile pieniędzy co miesiąc masz odciągane na ubezpieczenie zdrowotne, a potem podzwoń po prywatnych przychodniach/ubezpieczycielach i popytaj ile zapłaciłbyś u nich abonamentu za opiekę zdrowotną. Mi wyszłoby taniej ubezpieczyć się prywatnie (tak, doliczyłem też pobyty w szpitalu i refundację leków) niż w NFZ, a do tego że w prywatnych przychodniach jest lepiej niż w "darmowych" publicznych chyba nikogo przekonywać nie muszę, bo narzekanie na te drugie jest powszechne. To jest maksymalna hipokryzja tego społeczeństwa, że nie chce się prywatyzacji służby zdrowia, ale jak pilnie trzeba iść do specjalisty, albo się chce być lepiej obsłużonym, to się idzie do lekarza prywatnie właśnie. Albo w ostateczności idzie się publicznie i wpłaca się kasę na tzw. "cegiełkę" (piękne określenie jawnej korupcji) żeby ordynator w szpitalu na fikcyjnych powodach przesunął cię w kolejce wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
raryczek Re: Zawał serca? Do kolejki 01.08.09, 11:47 na chorobe zwyrodnieniowa kręgoslupa to mama na pewnio nie umrze popieram doktora mamy Odpowiedz Link Zgłoś
mar018 Re: Zawał serca? Do kolejki 01.08.09, 12:54 no i bardzo dobrze usłyszała!! koniec z przychodzeniem do lekarza i żądaniem badań, bo "przecież płacę składki". To nie sklep spożywczy. twoja mama nie miała widocznie wskazań do badania. A prześwietlenie kręgosłupa to nie leczenie, a na chorobę zwyrodnieniową kręgosłupa jeszcze nikt leków nie wynalazł. Odpowiedz Link Zgłoś
klikacz.net Oto przykład który obala tezę ze człowiek 01.08.09, 07:30 nie może żyć bez mózgu, prezes NFZ nie posiada tego organu. Tego złodziejsko-bandyckiego pośrednika stworzyła koalicja Solidarność-SLD Odpowiedz Link Zgłoś
hugow Re: Oto przykład który obala tezę ze człowiek 01.08.09, 09:19 <i>klikacz.net napisał: > Re: Oto przykład który obala tezę ze człowiek nie może żyć bez mózgu, prezes NFZ nie posiada tego organu. > </i> <b>czlowiek nie moze zyc bez plecow!!</b> Odpowiedz Link Zgłoś
nutka.pl Zawał serca? Do kolejki 01.08.09, 07:49 czy prezesi NFZ oraz inni ministrowie i ich rodziny tez ustawia sie w tej kolejce 'do zawalow'? w ramach oszczednosci proponuje dopisac do tej list 'udarowcow'. z nimi jest wiekszy wydatek z pieniedzy NFZ i czesto,a nawet przewaznie,do konca zycia jest ten 'wydatek' finansowy. a moze zwiekszyc wyplaty z ubezpieczenia pogrzebowego? humanitarnie rodzinka wspomoze sobie wzajemnie-gdy bedzie sie oplacac. Odpowiedz Link Zgłoś
kloda-wa Re: Zawał serca? Do kolejki 01.08.09, 10:05 nutka.pl napisała: > czy prezesi NFZ oraz inni ministrowie i ich rodziny tez ustawia sie > w tej kolejce 'do zawalow'? > w ramach oszczednosci proponuje dopisac do tej list 'udarowcow'. > z nimi jest wiekszy wydatek z pieniedzy NFZ i czesto,a nawet > przewaznie,do konca zycia jest ten 'wydatek' finansowy. > a moze zwiekszyc wyplaty z ubezpieczenia pogrzebowego? > humanitarnie rodzinka wspomoze sobie wzajemnie-gdy bedzie sie > oplacac. Nie bądź śmieszna. A tak nawiasem, to jak się nazywa ten zwyrodnialec , który tak lekko skazuje ludzi na śmierć ? Odpowiedz Link Zgłoś
st1111 I to jest słuszne podejście 01.08.09, 08:08 Ludzie i tak za długo żyją a to kłopot dla systemów emerytalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
nutka.pl Re: I to jest słuszne podejście 01.08.09, 08:40 st1111 napisał(a): > Ludzie i tak za długo żyją a to kłopot dla systemów emerytalnych. > slusznie piszesz,ale co z tzw.'sprawiedliwoscia spoleczna' oraz 'spolecznym rownouprawnieniem'do dobr wspolnych ,czyli wspolnie wypracowanych? odciac przywileje uprzywilejowanych? jak oni to przezyja bez zawalow i udarow? Odpowiedz Link Zgłoś
mozart Re: I to jest słuszne podejście 01.08.09, 09:19 Salut tow. st1111, Macie racje, ludzi jest za duzo. Dlatego potrzebny jest NWO... Odpowiedz Link Zgłoś
bomamcoco Zawał serca? Do kolejki 01.08.09, 08:09 I jeszcze więcej pieniędzy dla NFZ,podwyższyć składki do 10%!!! I 1200% poparcia dla PO! Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk31 Zawał serca? Do kolejki 01.08.09, 08:16 Z tymi kolejkami do lekarzy i zabiegów to w znacznej części wielka ściema. I nikt nie chce tego wyjaśnić do końca jak to jest, że jeden ma zabieg na drugi dzień, a drugi- mnie zaradny - wcale. Ale przeciez to moga zbadać tylko lekarze. A jak wiadomo "kruk krukowi oka nie wykole". Czy jak nie wiadomo o co chodzi, to weiadomo że w tle sa pieniądze. A w szpitalach marnotrawstwo publicznych pieniędzy trwa od lat i nie zanosi się na znaczącą zmianę. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Zawał serca? Do kolejki 01.08.09, 08:22 zrozumcie to! ZUS już teraz musi pożyczać forsę pod zastaw naszych pensji. na emerytury tak czy inaczej braknie. w tej sytuacji dążenie do obniżenia pogłowia przyszłych emerytów jest koniecznością RP 3. gratulujemy wuborcom PO. Tusku prowadź! Odpowiedz Link Zgłoś
rmiechowicz Zawał serca? Do kolejki 01.08.09, 08:23 Bardzo racjonalna decyzja. Ludzie po zawałach wymagają stałej opieki i częściej chorują. Czyli trzeba na nich wydawać pieniądze. Jeżeli więcej ludzi po zawale umrze, to NFZ zaoszczędzi masę forsy. Proponuję zakazać przyjmowania pacjentów w wieku powyżej 65 lat(mężczyźni) i 60 lat (kobiety). Tacy są na emeryturze, składek nie płacą i wymagają większej opieki niż ludzie młodzi. Wtedy NFZ zaoszczędzi taką kupę szmalu, że hoho. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 Zawał serca? Do kolejki 01.08.09, 08:30 Kolejny debil "denominat" Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekcom Zawał serca? Do kolejki 01.08.09, 08:33 no to chyba przesada!!!! moze tak ograniczyc dostep do skutecznych metod leczenia tym co takie decyzje wydają!!?? takie ograniczenia są juz powszechne ,niedawno przeszdłem lekki udar mózgu a na specjalistyczne badanie czekałem ok miesiaca!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bopos Re: Zawał serca? Do kolejki 01.08.09, 08:33 Pati? Czy mogłabyś być mniej niechlujna a bardziej uważna przy pisaniu? Nie przystoi kobiecie być językowym flejtuchem. Wracając do tematu to mam nadzieję, że masz rację! I w związku z moim trybem życia lepiej dmuchać na zimne więc wstępuję do PO! Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Rząd Tuska nie może sobie pozowlić aby 01.08.09, 08:39 umieralność po zawale spadła do 3-4 procent. Tego nie wytrzyma ZUS. A ustawa Kopacz o koszyku pozwoli wprowadzić odpłatność za te zabiegi. Przeżyją najlepiej dostosowani czyli najbogatsi. Ludzie PO. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Rząd Tuska nie może sobie pozowlić aby 01.08.09, 08:55 To, że kasa przecieka przez alce prezesów NFZ i innych wysoko siedzących "nie ulega frekwencji". ale > Przeżyją najlepiej dostosowani czyli najbogatsi. > Ludzie PO. Z Twojego wpisy wynika, że najbogatsi biegają do szpitala co tydzień, bo ich na to stać. Otóż ci nabogatsi nie robią tego, biegają za interesami i kasą, żeby opłacić ku...ko wysokie podatki, aby państwo, IV RP mogła utrzymać związkowców i innych mniej zarabiających, a mało produkujących. Ech.... a potm schodzi na zawał przy swoim wielkim biurku. Czy naprawdę tylko biedny i niezaradny może mieć w III/IV RP szacunek, czy komuna trwa dalej, i robotnik w gumofilcach jest najlepszy?! Z tego co widzę na zewnątrz, to nie jest tak!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anty_lex Zawał serca? Do kolejki 01.08.09, 08:45 nie jestem msciwa ani sadystycznie nastawiona do swiata, ale czasami strasznie bym chciala, zeby taki szef NFZ czy inny wybraniec z ramienia partii trafil do szpitala jako zwykly obywatel i zostal "odpowiednio" obsluzony... nie wiem co bym zrobila, gdyby (nie daj boze!) np. moj maz trafil do szpitala z zawalem, a oni nie mogliby wykonac zabiegu, bo "pieniedzy brak" jak czytam takie doniesienia, to mi sie paszport w kieszeni otwiera i ciesze sie niezmiernie, ze nie glosowalam ani na PO, ani PSL... Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Zawał serca? Do kolejki 01.08.09, 09:02 > ciesze sie niezmiernie, ze nie glosowalam ani na PO, ani PSL... ja też się cieszę! Bo to ma się nijak do opcji rządzącej, a głosując na kogoś innego (nie piszę pisiarnię) dałaś następny mandat takim krzykaczom, którzy od 20 lat nie potrafią ulepszyć s. zdrowia ;) W tym przypadku, służbie zdrowia, należy zacząć od cięć. Zobaczyć co potrzeba, a co nie. a nie dokładać i dokładać do dziurawego wora. Nie twierdzę, że teraźniejsza minister zdrowia jest odpowiednia, ale od czegoś trzeba zacząć.... Odpowiedz Link Zgłoś
bronskow Zawał serca? Do kolejki 01.08.09, 08:59 ...czyli PO planuje mordowanie ludzi.Co na to panowie prokuratorzy?, a może właśnie o to chodzi- nie udzielamy pomocy, ludzie schorowani wymrą, zyska Skarb Państwa.Mimo to twierdzę, że tak właśnie rządzący mordują ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Zawał serca? Do kolejki 01.08.09, 09:02 Na świecie uprawia się tzw. "evidence based medicine", co się na polski przekłada zwykle jako "medycyna oparta na faktach". "Prmuje się" te procedury medyczne (i płaci się za nie), które mają udowodnioną skuteczność. W Polsce najwyraźniej uprawia się "medycynę opartą na decyzji urzędasów z NFZ". To jedyny wyznacznik. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Palikot szykuje ustawe o eutanazji........... 01.08.09, 09:10 Zeby przezyc-trzeba w kanaly.Dzis zreszta rocznica, ktorej PO nie lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Palikot szykuje ustawe o eutanazji........... 01.08.09, 09:18 1. Gdzie ty masz kanały na wybrzeżu we Francji? 2. We Francji polska "eutanazja" cię nie obejmie. Nie masz się czego bać. 3. Wyrazem "niechęci" PO wobec powstania jest poparcie inicjatywy prezydenta. Wyrazem "chęci" "prawicy" jest jej milczenie wobec haseł "prawicowego" burmistrza Stalowej Woli. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Palikot szykuje ustawe o eutanazji........... 01.08.09, 09:42 maaac napisał: > 1. Gdzie ty masz kanały na wybrzeżu we Francji? > 2. We Francji polska "eutanazja" cię nie obejmie. Nie masz się czego > bać. > 3. Wyrazem "niechęci" PO wobec powstania jest poparcie inicjatywy > prezydenta. Wyrazem "chęci" "prawicy" jest jej milczenie wobec > haseł "prawicowego" burmistrza Stalowej Woli. Maac, jak ty tak możesz? Fakty zamiast obelg :) Przecież FK jest po to, żeby moher mógł swoje obelgi wypisywać, a nie po to, żeby rozmawiać o faktach, wymieniać poglądy i argumenty :( Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Palikot szykuje ustawe o eutanazji........... 01.08.09, 09:45 1. Jestem złośliwy. 2. Jestem idealistą. Chciałbym by jednak forum było forum myśli nie forum obelg. :P Odpowiedz Link Zgłoś
gregy22 Zawał serca? Do kolejki 01.08.09, 09:10 EUTANAZJA JUŻ JEST. TWÓRCA CICHEJ USTAWY TO PO I NFZ. Odpowiedz Link Zgłoś
3miastowy rządza teraz debile - nominaci pomywaczy z UK 01.08.09, 09:16 tak sie konczy bajka - gdy na wybory ida idioci ( dla niepoznaki nazywani mlodymi i wyksztalconymi ). Dziura w budzecie - 50 mld, chorzy z zawalami beda czekac na zabieg w kolejkach, co nastepnego wymysli ekipa malarza kominow? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: rządza teraz debile - nominaci pomywaczy z UK 01.08.09, 09:20 tak, bo lepiej grzebać w IPN i historii, szukaniu spisków i układów. Od tego by żyło się lepiej. A robotę zrobimy za 50 lat, jak już przetrzepiemy wszystkie akta. tfu... geniusze rynkowi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gregy22 Zawał serca? Do kolejki 01.08.09, 09:18 WYBORY TUŻ TUŻ. CHYBA WIADOMO CO NALEŻY ZROBIĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
praca-inwestycje Re: Zawał serca? Do kolejki 01.08.09, 11:55 Jednomandatowe Okręgi Wyborcze - www.jow.pl Zmiana ordynacji wyborczej to zniesienie dominacji partii politycznych w życiu politycznym, społecznym, gospodaczym Polski. To większa kontrola społeczeństwa nad ludźmi sprawującymi w naszym imieniu władzę. To zmniejszenie indolencji i niemocy rządu (dzięki większej kontroli), który zamiast tylko toczyć walki międzypartyjne i walczyć o władzę (obsadzanie stołków, np. to co dzieje się w TVP), będzie imiennie rozliczany ze swoich osiągnięć. Ludzie skupieni wokół JOW chcą przeprowadzenia reformy wymiaru sprawiedliwości. Całe to bagno w wymiarze sprawiedliwości, które wyszło np. w sprawie zabójstwa Olewnika, jest spowodowane skorumpowaniem tych instytucji, wpływem na nie partii politycznych, powiązanych ze światem przestępczym. To takie błędne koło. Połużmy temu kres. Więcej na stronie www.jow.pl Odpowiedz Link Zgłoś
dgrey Zawał serca? Do kolejki 01.08.09, 09:25 Dlaczego nikt nie mówi o kontroli i oszczędnościach w pionie administracyjnym? Koszty działania takich agend jak NFZ albo ZUS są olbrzymie. A są to przecież instytucje powołane tylko i wyłącznie do rozdziału pieniędzy - nie wytwarzają żadnego produktu, nie dają żadnych zysków. Dlaczego nikt nie zadał sobie pytania czy stać nas na tak potwornie drogie narzędzia administrowania jak wymienione w obecnej postaci? Odpowiedz Link Zgłoś
gregy22 Re: Zawał serca? Do kolejki 01.08.09, 09:29 To nie trzeba mówić to trzeba zrobić. Ale nie tą ekipą rządzocych. Przecież to ślepy widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuk07 na drzewo i niech liscie pompuje a nie na takie st 01.08.09, 09:27 stanowisko. najlepiej ze starymi do " ziemi " a moze z ... . Odpowiedz Link Zgłoś
s3tonline Re: Zawał serca? Do kolejki 01.08.09, 09:33 To udowadnia jeszcze raz ze idea panstwa to rozboj w bialy dzien. "Panstwo" karze np. za nieudzielenie pomocy lub namawianie do samobojstwa a samo wydaje wyrok smierci na tysiace osob rocznie. A moze od razu wszystkich starszych i chorych do krematorium? No, chyba ze zaplaca. Odpowiedz Link Zgłoś