wonderdummy 06.08.09, 18:36 Panie Wojciechu, pamiętam cię dobrze z hotelu Kołobrzeg/I remember you well from Chelsea Hotel. Z tekstów U2 zrobił Pan banał. Na dodatek lekko bełkotliwy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ave.maria Piosenki na...koncert U2 07.08.09, 13:07 moim zdaniem tłumaczenia p. Wojeciach zawsze są jak najbardziej trafne i mniej przekombinowane niż zachwalany (nie mam pojęcia dlaczego) p.Zembaty ze swoim "w swe miejsce nad rzeka zabiera cię Zuzanna..."/Suzanne takes you down to her place near the river litości Odpowiedz Link Zgłoś
michniak Piosenki na...koncert U2 14.08.09, 20:32 nie wiem czemu się wszyscy tak zachwycają a przecież już kiedyś krytyk powiedział czy też napisał książkę: -Jak, k..wa, zachwyca jeśli nie zachwyca ?!? ale nie będzie nam Gąbrowicz przyprawiał przynajmniej na dzisiaj dla mnie najlepszym i najbardziej spektakularnym zespołem koncertowym jest Rammstein, mimo że nie widziałem ich na żywo a jedynie - i aż wstyd przyznać, że dopiero tak późno - na dvd z Julaya 2005 i może nawet bardziej by pasował w tym okresie ze swoim industrialnym rockiem na gruzowiskach Warszawy a dodatkowo ostatnio pogrywam w S.T.A.L.K.E.Ra, który zachowuje ten sam postapokaliptyczny klimat. Pełny fallout. Toć to BioSziok ! I polska lokalizacja trzyma poziom. Ruskich odzywek w stylu: - Rużu pokinuj! Swołocz - wcale nie psuje, a wręcz się w nie wpisuje, głos lektora Mirosława Utty. To chyba też on podkreśla głęboki, zimny klimat u...bo...tta w reklamie Plusa choć nie wiem czy przeciwstawnie nie wybrał się i w kosmiczną podróż Tigera właśnie, a po naszemu stalker to przeszukiwacz? Wg mnie powinien być sprzedawany pakiet multimedialny: Rammstein - Stalker - Mad Max, taki digipack a skoro już, to ukazała się w taniej dobrej serii zmannierowana polonizacja S&M, gdzie królika gra... Boberek oglądałem Czerwonego Kapturka historię prawdziwą i w roli wyszczekanych królików doskonale sprawdza się Kryszak ale i tak jednym z najlepszych dubbingów animacyjnych jest dublet Tede-Wujek Samo Zło grających muchy plujki w Babe, świnka z klasą a jeśli idzie o kapele koncertowe to za Markiem Jackowskim najbardziej czadową pozostaje The Pogues choć widziałem kiedyś w naszej tivi Shane'a w jakimś innym projekcie, gdy przez cały koncert stał sztywny jak kołek krzepko dzierżąc mikrofon w dłoni - czy raczej opierając się o niego - a drugą konsekwentnie dostarczając fajany do ust. Absolutnie żadnych innych zbędnych ruchów Na stadionie zafalowała flaga, ale ostatnio głośno szumiała inna Bandera To doskonały przykład jak czas leczy rany. O Chmielnickim kręcimy już pojednawcze filmy, o banderowcach jeszcze nie. Sława Stećko, żona prowydnika OUN po zamordowanym przez agenta KGB Stepanie, powiedziała, że Polacy i Ukraińcy powinni traktować wspólną historię jak Amerykanie wojnę secesyjną Łemkami byli Andy Warhol (prawdziwe nazwisko Warhola wiele mówi) i Nikifor Krynicki już same te przykłady pokazują z jak abstrakcyjnym poczuciem rzeczywistości mamy do czynienia egzystuje człowiek w wsi aż tu się nagle dowiaduje jak się geofizyka pozmieniała i najwyższym szczytem Europy jest już Elbrus. Chyba że przyjąć tezę radzieckich geografów, iż granica kontynentu pokrywa się (sic!) z południową granicą ZSRR. Jeśli Ruskie w takim tempie będą szerzyć swój ekumenizm, to niedługo przywrócą chrześcijaństwu Ararat a skoro ten byk został przeniesiony między gwiazdy na nieboskłon a ja jestem spod znaku Byka, to czy jestem Europejczykiem pełną gębą? i nie wiem, wspomnimy o koniu - koń zszedł, o psie - a tu już ktoś urządza psią rzeźnię chyba najwłaściwszym tematem będzie polityka i nie rozumię jak to na londyńskiej giełdzie miedź skacze na prawie 6400 USD/t z poniżej 5000 sprzed zaledwie kilku miesięcy, a akcje KGHM spadają i co, polski sposób na kryzys przemysłu stoczniowego? Szczecin będzie budował dla Kataru zbiornikowce do przewozu skroplonego gazu, a Gdańsk kanonierki dla Somalii do przechwytywania tychże Odpowiedz Link Zgłoś