incipit 07.08.09, 07:10 Jak dla mnie mogą strajkować ile chcą, byleby za to nie dostawali dotacji z moich pieniędzy na misję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jona12 Re: TVP: plansza z napisem "strajk" zamiast progr 07.08.09, 07:41 I słusznie DOTOWANIE Z NASZYCH PIENIEDZY DYREKTORSKICH PENSJI PO 30 TYS M-CZNIE TO TYLKO W POLSCE. Zadna telewizja na SWIECIE TAK NIE OSZUKUJE RODAKOW JAK POLSKA. OSTATNIE WYDARZENIE Z NAJWSPANIALSZYM KOMENTATOREM Z ROSJI PANEN BATEREM SWIADCZY O TYM ZE PRAWDY TELEWIZJA NIE PRZEDSTAWIA A ZA KLAMSTWA MAM PLACIC NIGDY . ZLIKWIDOWAC DNIAZDO OSZUSTW,KLAMST,I NADURZYC MORALNYCH,DOSC TYCH RELIGIJNYCH MORD NA EKRANIE TO WSZYSTKO TO ZLODZIEJSKIE UKLADY. Odpowiedz Link Zgłoś
ajmax Codzienny program, którym nikt się nie interesuje. 07.08.09, 08:27 Jak to sie dzieje, że program, którym nikt sie nie intresuje, jest codziennie po 17.00 przez godzinę? Chodzi o TdP Czesława Langa. Przepytałem znajomych, starszych i młodszych, zapytałem o znajomych znajomych i nie znalazłem ANI JEDNEJ OSOBY zainteresowanej wyścigiem. Może trochę trochę przesadzam. Interesuje się tym Czesław Lang i jego ekipa, głównie, żeby znaleźć frajerów, którzy tę ich działalność sponsorują. Żeby trafiła się chociaż jedna osoba, ale na prawdę nie znalazłem nikogo, kto poświęciłby chociaż chwilkę uwagi temu wyścigowi. Odpowiedz Link Zgłoś
dziupla Re: Codzienny program, którym nikt się nie intere 07.08.09, 10:20 I tu się mylisz. Oglądamy w 6 codzienne relacje z TdP. Tylko, że na TVPSport. Że jest na TVP1, to się dziwię. Wiem, że p. Lang wkłada w tą imprezę całe serce. Ale w końcu jest to TWA (towarzystwo wspólnej adoracji). A jacy sprawozdawcy(weżcie przykład z TdF w eurosport). A tu ze zwykłego mini ataku(i niech to będzie polski kolarz), robią przepiękny, niesamowity atak stulecia. Ale oglądamy. Bo interesuje nas sport. Odpowiedz Link Zgłoś
jmw0505 Re: Codzienny program, którym nikt się nie intere 07.08.09, 11:18 To, że Ty i twoi znajomi oraz znajomi twoich znajomych itd. nie oglądacie, to nie znaczy, że nikt nie ogląda, uwierz mi. Ja np. nie oglądam piłki nożnej i moi znajomi, i znajomi moich znajomych też nie oglądają, ale nie twierdzę, że nikt tego nie ogląda. Zgodnie z zasadą, dla każdego coś miłego. To już naprawdę znalazłeś kogoś, kto ogląda. Bo to fajny sport. Odpowiedz Link Zgłoś
fackir zwolnienia TAK, czystki NIE 07.08.09, 07:41 niestety (stety) zawsze tak będzie zwolnienia nie będą miały nic wspólnego z rachunkiem ekonomicznym - pracę jak zawsze stracą ci bez pleców. Odpowiedz Link Zgłoś
lajosz3 Re: zwolnienia TAK, czystki NIE 07.08.09, 07:47 fackir napisał: "niestety (stety) zawsze tak będzie zwolnienia nie będą miały nic wspólnego z rachunkiem ekonomicznym - pracę jak zawsze stracą ci bez pleców." Na dodatek najczęściej są to najlepsi ludzie, przy czym ta zasada nie dotyczy tylko TV, ale jest zasadą ogólną. Jednak nawet gdyby zwolnili wszystkich w TVP, to i tak (prawdopodobnie) nikt normalny nie zauważyłby zniknięcia TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
borgia_lukrecja Re: zwolnienia TAK, czystki NIE 07.08.09, 10:49 Dla mnie TVP to nie tylko program 1 i 2, których nie oglądam, ale także TVP Kultura, której odpowiednika ciężko szukać w polskich mediach - ta akurat stacja, jako komercyjna nie przetrwałaby na rynku. Dlatego jednak zauważyłabym. I mimo wszystko, uważam się za normalną;) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 TVP: plansza z napisem "strajk" zamiast programu? 07.08.09, 07:56 Ciekawam, jaki procent potencjalnych widzów to zauważy? Odpowiedz Link Zgłoś
dellek TVP: plansza z napisem "strajk" zamiast programu? 07.08.09, 08:00 Z miejsca wykasuję TVP z listy programów w telewizorze, tak jak kilku innym programom to się zdarzyło i po problemie. Odpowiedz Link Zgłoś
artur0121 TVP: plansza z napisem "strajk" zamiast programu? 07.08.09, 08:15 w końcu będzie co oglądać...hehe jeśli o mnie chodzi to tvp mogłaby nie istnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
g_m11 Re: TVP: plansza z napisem "strajk" zamiast progr 07.08.09, 08:20 Zamiast planszy strajk proponuje pływajacą rybke albo płomień z kominka. To mnie bardzo uspokaja i moze byc sybstytutem akwarium lub kominka. Odpowiedz Link Zgłoś
turbo_wesz Re: TVP: plansza z napisem "strajk" zamiast progr 07.08.09, 09:16 właśnie - na 1 akwarium, na 2 kominek, jak mają więcej kanałów (bo nie wiem) to jeszcze mogą rzekę i/lub las pokazywać Odpowiedz Link Zgłoś
azeta7 "strajk" zamiast programu?- nareszcie!!! 07.08.09, 08:15 I niech tak już zostanie na najbliższe miesiące. I tak w TVP NIE MA CO oglądać! Odpowiedz Link Zgłoś
havana28 TVP: plansza z napisem "strajk" zamiast programu? 07.08.09, 08:26 hahahahaahahha jesli o mnie chodzi TVP moze postawic nawet 2 plansze, albo 3 i 4.... Odpowiedz Link Zgłoś
oservattoreromano TVP: plansza z napisem "strajk" zamiast programu? 07.08.09, 08:27 Informacja ta wywołała we mnie bardzo dużą radość. Dobrze jest zaczynać dzień od miłych wieści. Nie jest w moim interesie, aby z mojego abonamentu płacono skandalicznie wysokie pensje "geniuszom" typu Bogdan L za jeden program w tygodniu, prowadzony w beznadziejny sposób; nie jestem też zainteresowany, aby prezesi Radiokmitetu brali pensje tylko za to,ze są na usługach czyjejś którejś z partii. W sytuacji gdy pielęgniarka zarabia 800 zł, a nauczyciel 1600 zł płacenie ww. "geniuszom" pensji w wysokościach sięgających dziesiątek tysięcy złotych jest zwykłym draństwem. WYSTAWCIE PLANSZĘ Z NAPISEM STRAJK DOŻYWOTNI !!! Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Obserwatorze Romanie ! 07.08.09, 09:55 To nie pracownicy wykonujący pracę nie polegającą na szczerzeniu zębów przez 3 minuty co godzinę ustalają te płace. Ci co robią konkretną pracę tj. stoją godzinami za kamerami, realizują program, robią dekoracje, instalacje, obsługują wozy transmisyjne nie zarabiają tych kominów :| Odpowiedz Link Zgłoś
mr.creosote Na szczęście nie obchodzi mnie co się dzieje w tej 07.08.09, 08:49 Na szczęście nie obchodzi mnie co się dzieje w tej "telewizji". Już dawno wykasowałem to cholerstwo z telewizora, abonamentu nie płacę. Więc, jak dla mnie, mogą sobie robić co chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
rafal-1972 Dać TVP pod młotek - 07.08.09, 08:59 publiczna licytacja na TVPinfo i kto da więcej ten bierze wszystko. Potem prywatny właściciel zdecyduje, czy żyje z reklam czy wynajmuje dekodery i bierze abonament. Odpowiedz Link Zgłoś
przecietny_polak Re: Dać TVP pod młotek - 07.08.09, 11:10 Dokładnie. Telewizja publiczna to relikt czasów PRLu. Nie ma miejsca w wolnym kraju na propagandowe media finansowane z pieniędzy publicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
goodwater TVP: plansza z napisem "strajk" zamiast programu? 07.08.09, 09:00 A strajkujcie sobie, oczekujecie, że ktoś Was będzie żałować? Darmozjady Odpowiedz Link Zgłoś
mcgoo TVP: plansza z napisem "strajk" zamiast programu? 07.08.09, 09:10 a niech sobie bedzie plansza "Strajk" w zasadzie z plansza czy bez i tak tam nic nie ma ciekawego :)... Odpowiedz Link Zgłoś
wokal79 Czy autor artykułu potrafi pisać po polsku ??? 07.08.09, 09:25 "Nie przewidział natomiast zwolnień wśród dyrektorów i wicedyrektorów. Na 96 posady ma stracić tylko siedmiu." Zdania są logicznie sprzeczne. Albo przewidział i zwolni 7 dyrektorów, albo nie przewidział i nikogo nie zwolni. ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Może te zwolnienia są poza jego wiedzą ? 07.08.09, 09:57 Nie przewidział, że ich zwolni a oni jednak stracą pracę ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
buk-humor-dziczyzna a strajkujcie do usranej śmierci-socjalizm kaput! 07.08.09, 09:51 a strajkujcie do usranej śmierci-socjalizm kaput! Odpowiedz Link Zgłoś
kociewiak2 TVP: plansza z napisem "strajk" zamiast programu? 07.08.09, 10:00 ooo,cos sie ruszylo,rozgonic to towarzystwo i stworzyc NOWA TVP, tylko czyszczenie do samego dna i pelna weryfikacja, bardzo dokladne wyczyszczenie z ukladow mafijno-podobnych.Tylko bez PIS,SLD,SD,PSL,PO To maja zrobic tworcy kultury(kulturalnie) bez pani i pana X,Y,Z. REWOLUCJA to wytarte slowo moze zrobic kariere w TVP -oby........... Odpowiedz Link Zgłoś
ambl TVP: plansza z napisem "strajk" zamiast programu? 07.08.09, 10:00 Dla mogą nawet wywiesić planszę z napisem KOCHAMY MICHNIKA!!! i tak już nie oglądam Odpowiedz Link Zgłoś
hno3 No to widzowie wrzucą następny kanał. 07.08.09, 10:02 Ktoś brał ślub z TVP? Odpowiedz Link Zgłoś
es54 TVP: plansza z napisem "strajk" zamiast programu? 07.08.09, 10:17 Rozwiązać tę badziewiakową instytucje i będzie ok. tam i tak nie ma co oglądać! Odpowiedz Link Zgłoś
mista_onanista jak on się nazywa? farfocel? fajfus? fa... fa... - 07.08.09, 10:22 jak on się nazywa? farfocel? fajfus? fajans? fa... fa... - jak faszysta!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sorrry TVP: plansza z napisem "strajk" zamiast programu? 07.08.09, 10:48 Po tych wszyskich wpisach widać, jak bardzo w Polsce jest potrzebna porządna telewizja publiczna - mamy społeczństwo debili! Odpowiedz Link Zgłoś
drivefast4d Re: TVP: plansza z napisem "strajk" zamiast progr 07.08.09, 11:00 Bardzo proszę czytelników o zauważenie, że strajkować nie będą ci dyrektorzy, którzy prędzej czy później stracą i tak pracę, ale zwykli "fizyczni" czyli operatorzy, oświetleniowcy, dźwiękowcy itd. Oni nie zarabiają w TVP nie wiadomo jakich pieniędzy, nie mają premii po kilkadziesiąt tysięcy, ale mają za to ciężką pracę, za którą chcą otrzymać pieniądze. Co do zwolnień grupowych to są one niestety potrzebne, ale sytuacja, że na czterech pracowników jest jeden dyrektor też. Są stanowiska (grafika, programiści, montaż) gdzie nadzór nad każdym zespołem jest koniecznością, a kto sprawuje nadzór musi mieć jakieś stanowisko kierownicze. Inaczej się nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
aa_6 Czyli, żeby móc takie monstrum 07.08.09, 11:03 zreformować, należy je najpierw zlikwidować i założyć na jego miejsce nową firmę, gdzie zatrudni się niezbędną liczbę fachowców itd. Po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
samozwaniec1 Hitler!Zwolnij wszystkich.Przyjmij bach polowe... 07.08.09, 13:19 Panie Hitler!Sorry,panie Farfocel!Masz wladze,zeby wy....bac cala zaloge chorego organizmu pod nazwa telewizja kacza.Nastepnego dnia przyjmij bach co drugiego.Ze stu dyrektorow zostal kilkunastu niezbednych.Wurzuc tylko tych co markuja prace,co przyssali sie do cyckow naszych datkow w postaci abonamentu. Ja nie placilem nigdy abonamentu.W moim miescie nie placi tego haraczu 90% mieszkancow.Bo ich o tej decyzji przekonalem.Powiedzialem im na spotkaniu obywatelskim,ze nie tworzmy bariery ochronnej dla lenii i skoorwysynow,ktorzy zyja z naszych pieniedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
danka2007 Re: samozwaniec czy ty ześwirowałeś ? 07.08.09, 16:48 Jak nie płacisz abonamentu , to co ciebie to obchodzi ? Kto ciebie wynajął , czy jesteś samozwaniec ? Odpowiedz Link Zgłoś
danka2007 jak wyrzuci kolesi Holland to przepadnie ? 07.08.09, 16:35 Ciekawe według jakiego klucza będzie wyrzucał? Jak wyrzuci kolesi tych "artystów" jak Holland , czy Krauze, to godziny jego policzone. Trzeba znać ten klucz warszawki. Odpowiedz Link Zgłoś
jagrudz TVP: plansza z napisem "strajk" zamiast programu? 07.08.09, 19:35 ROZWIĄZAĆ I PO PROBLEMIE PLAKACZ CHYBA BĘDZIE TYLKO PiS I PREZYDENT INNI ODCZUJĄ OSZCZĘDNOŚCI. Odpowiedz Link Zgłoś