sueellen 27.08.09, 19:34 No to nie odnaleziono tylko sama sie odnalazła! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rapo Zgłosiła się na policję. Została porwana w wiek... 27.08.09, 20:17 ...no i nie na komisariacie tylko w komisariace..jo, jo Odpowiedz Link Zgłoś
japolak Została porwana 29.08.09, 06:56 Czytam sobie luzackie komantarze, z poprawianiem stylistyki redaktora, żarcikami o uśmiechu, o zdjęciach satelitarnych, czy była zamknięta, że do amerykańkiej szkoły nie musiała chodzić, szansach na karierę filmową, na miliony za pamiętniki itd. Dla mnie jest to tragedia dziecka, potem dziewczyny, kobiety - spowodowana przez szaleńca, za przyzwoleniem i przy współpracy jego żony. OHYDA ! Dziecko latami gwałcone i wykorzystywane - które musiało się przyzwyczaić do tego, że stała się niewolnicą. Po kilkunastu latach takiego życia "właściciel" już nie bał się ją na spacer wyprowadzić - jak psa, który już nie ucieknie, nawet gdy był bity. Nie wiem czy ten ponoć seryjny przestępca-gwałciciel zawsze był religijny, kiedy naprawdę stał się fanatykiem rozdającym książki i ulotki religijne. O jakim Bogu? Takim, w którego sam wierzył, jednocześnie tak żyjąc? My, biali, mamy poczucie wyższości wobec Arabów, Murzynów, Chińczyków itd. Muzułmanów, Żydów. Tam takie zachowania jak tego drania możliwe, że szybciej byłyby ujawnione i ukarane, niż w "najlepszej demokracji świata". Tymczasem przybywa informacji o takich zboczeńcach, także własne dzieci wykorzystujących - w Austrii i Holandii, USA i Polsce. Ja kocham moje dzieci, już dorosłe, ale jako ojciec, może aż do przesady chroniący je w przeszłości przed ewentualnym czyimś seksualnym molestowaniem. Tym bardziej obrzydliwie dla mnie brzmi zestawienie: biały Amerykanin-porywacz-gwałciciel-pobożny... Niedaleko Warszawy w małej miejsowości seksualnie wykorzystana została nieletnia, twierdząca iż ją zgwałcił dziad mogący być jej dziadkiem. Testy DNA potwierdziły, iż skutecznie ją zapłodnił. Ja rozumiem, iż żona tego faceta bagatelizowała sprawę - "to tylko taka mała k... była". Ale gdy próbowaliśmy z żoną pomóc dziewczynce (będącej rówieśniczką naszej córki) z sądu zostaliśmy wyproszeni na wniosek pani prokurator przez panią sędzinę, bo "nie mamy interesu prawnego" być na rozprawie. Zasądzone były alimenty, nigdy nie płacone. Próbowałem o tym rozmawiać z pracodawcą drania - usłyszałem że zrobi wszystko. By ten fajny chłop nie musiał płacić. Ta "mała k..." po paru latach gdy była już pełnoletnia wzięła ślub z jakimś chłopakiem, którego poznała. Dziecko z gwałtu wychowują jak późniejsze, własne. Ale do kościoła chodzą w innej parafii, niż jej dawny gwałciciel i jego żona. Kiedyś nam powiedziała, iż nie może patrzeć jak ten drań komunię przyjmuje po spowiedzi i rozgrzeszeniu. Miała szczęście - rodzice z domu jej nie wyrzucili, choć byli bez wykształcenia a zasiłki dla bezrobotnych w tej wsi po PGR się skończyły. W miarę możliwości pomagaliśmy tej rodzinie. Piszę o tym, ponieważ moje dzieci nie zostały skrzywdzone, ale znam takie przypadki. A dyskusja powinna na forum iść dalej, niż czy pisać "na" komisariacie czy "w". Piszę - bo także w Polsce dzieci są krzywdzone, niekoniecznie przez ateistów-homoseksualistów. Bo polski kościół katolicki powinien mieć więcej zadań, niż walka z Paradami Równości i prezerwatywami... Oraz o "zwroty mienia"... Odpowiedz Link Zgłoś
arrivant Re: Zgłosiła się na policję. Została porwana w wi 27.08.09, 20:24 hmm...ciekawe skąd wywnioskowałeś że się uśmiecha? widziałeś ją ? bo na ja widzę jedynie "Zdjęcie Jaycee przed porwaniem oraz wizualizacja - jak może wyglądać teraz" :] Odpowiedz Link Zgłoś
robert666666_6 Re: Zgłosiła się na policję. Została porwana w wi 28.08.09, 11:26 a nie wymagasz za duzo od kretyna? Odpowiedz Link Zgłoś
sxati Re: Zgłosiła się na policję. Została porwana w wi 28.08.09, 15:31 arrivant napisał: > hmm...ciekawe skąd wywnioskowałeś że się uśmiecha? widziałeś ją ? bo na ja > widzę jedynie "Zdjęcie Jaycee przed porwaniem oraz wizualizacja - jak może > wyglądać teraz" :] Wyrażam żal i ubolewanie z powodu swojego idiotycznego wpisu, który wywołał oburzenie komentujących i słusznie został usunięty. Faktycznie, nie doczytałem, że to wizualizacja, ale to mnie nie usprawiedliwia... Odpowiedz Link Zgłoś
zemka Re: Zgłosiła się na policję. Została porwana w wi 27.08.09, 20:27 sxati napisal ale chyba jej tam bylo dobrze ,ze sie usmiecha Ty modl sie o zdrowie bo o rozum zapozno mam wielka nadzieje ze to niski poziom anie pedofilak czy ty miernoto nie masz nawet odrobiny ludzkosci w sobie? Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Zgłosiła się na policję. Została porwana w wiek... 27.08.09, 20:58 to się cieszyć czy smucić (?) Odpowiedz Link Zgłoś
kukunapniu Re: Zgłosiła się na policję. Została porwana w wi 27.08.09, 21:35 > Ale chyba jej tam było dobrze, że się uśmiecha. Jak byś tępaku przeczytał co jest napisane pod zdjęciem to może byś durnych komentarzy nie pisał, choć pewnie twój poziom umysłowy jest za niski aby pojąć co to jest "wizualizacja": "Zdjęcie Jaycee przed porwaniem oraz wizualizacja - jak może wyglądać teraz" Odpowiedz Link Zgłoś
bestmisio44 to staraszne,porwana może gwałcona horror, 27.08.09, 23:06 widać i w stanach dzieją się straszne historie. Odpowiedz Link Zgłoś
bezy2008 Re: to staraszne,porwana może gwałcona horror, 28.08.09, 01:16 bez jaj. w stanach na pewno takie historie się nie dzieją Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: to staraszne,porwana może gwałcona horror, 28.08.09, 07:39 Dopiero teraz sie zglosila. Trzymali ja przykuta na lancuchu czy co? Tam swirow nie brakuje. Zobaczymy co z tego wyjdzie? Moze napisze ksiazke i zarobi miliony? Moze dostanie sie do Hollywood i zostanie "celebrity". Napewno za kasa w Wal*Mart jej nie zobaczysz... Odpowiedz Link Zgłoś
jakas1 Dom, gdzie była trzymana 28.08.09, 09:36 Tak, trzymali ją w zamknięciu - ją i dwójkę jej dzieci, które w międzyczasie urodziła. Ale teraz najlepsze: tinyurl.com/nmc882 - to jest dom, w którym była trzymana (na Google Maps).Zacznijcie się w trybie street view przemieszczać w lewo (na zachód) i odwrócie widok do tyłu (jakby patrząc wstecz). Ten van tego gościa wyjeżdża z posiadłości i jedzie za samochodem Google Street View do końca ulicy Bown Ln - tam widać wyraźnie, że w samochodzie jest kilka osób: tinyurl.com/lgv6kd Odpowiedz Link Zgłoś
jakas1 Re: Dom, gdzie była trzymana 28.08.09, 09:39 Aha, jak się oddali widok na normalny satelitarny, to widać takie dziwne niebieskie dachy - chyba od namiotów pod którymi byli trzymani. Odpowiedz Link Zgłoś
robert666666_6 Re: to staraszne,porwana może gwałcona horror, 28.08.09, 11:30 wiesz co to moze daj sie gwalcic i wiezic przez 18 lat a potem napisz ksiazke i zarabiaj miliony... a moze sprobujesz w ten sposob zapewnic dostatnie zycie swojej corce? Tak apropo radze zglosisz sie do psychiatry zanim zrobisz komus krzywde - rozumujesz jak typowy psychopata Odpowiedz Link Zgłoś
ipta Re: to staraszne,porwana może gwałcona horror, 28.08.09, 07:40 bez jaj. w stanach na pewno takie historie się nie dzieją---NO BEZ JAJ Odpowiedz Link Zgłoś
habibi888-pl Re: to staraszne,porwana może gwałcona horror, 28.08.09, 17:52 A ile razy tam byłeś i gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
anna-76 Zgłosiła się na policję. Została porwana w wiek... 28.08.09, 08:07 zboków jest pełno, do tego coraz silniej rozwinięty przemysł sksu potrzebuje ofiar, powinniśmy sobie z tego zdawać sprawę i zwalczać intensywniej Odpowiedz Link Zgłoś
aniaewi Re: Zgłosiła się na policję. Została porwana w wi 28.08.09, 14:00 zboków jest pełno, do tego coraz silniej rozwinięty przemysł sksu potrzebuje ofiar, powinniśmy sobie z tego zdawać sprawę i zwalczać intensywniej ******************************************************************* Powiedziała, co wiedziała... Odpowiedz Link Zgłoś
luki349 Zgłosiła się na policję. Została porwana w wiek... 28.08.09, 09:39 imo facetowi powinni przykładnie za karę obciąć jaja i obie dłonie i dać mu sądowy zakaz używania protez ! Myślę, że to by była odpowiednia kara. Odpowiedz Link Zgłoś
simpson0107 Wysłać redaktorów na kurs angielskiego 28.08.09, 09:49 Teren przypominał kamping? A jaki, taki nad jeziorem albo morzem czy raczej taki górski, z widokiem na giewont i strumyczki? Bo chyba szeryfowi nie chodziło o "camp", czyli "obóz" (taki jak np. concentration camp)? Odpowiedz Link Zgłoś
jakas1 Re: Wysłać redaktorów na kurs angielskiego 28.08.09, 09:57 Akurat tu mają rację, bo wg policji teren właśnie przeypominał kamping - namioty, kible itd. Zobacz sobie na Google Maps - linki powyżej. Aha: zbok prowadził bloga voicesrevealed.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś
simpson0107 Re: Wysłać redaktorów na kurs angielskiego 28.08.09, 10:09 Rzeczywiście, sprawdziłem w oryginale i mowa była o kempingu (tak to się po polsku pisze). Ale kurs redaktorom i tak się przyda, różne kwiatki im się już zdarzały. Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Wysłać redaktorów na kurs angielskiego 28.08.09, 17:26 simpson0107 napisał: > Rzeczywiście, sprawdziłem w oryginale i mowa była o kempingu (tak to > się po polsku pisze). Ale kurs redaktorom i tak się przyda, różne > kwiatki im się już zdarzały. Ot, i nawet usprawiedliwienie się znalazło. Może zaproponuj swoje usługi jako adwokata tym od zatrzymania Blidy? Odpowiedz Link Zgłoś
salwaburtowa dla GW kazda okazja dobra, zeby kopnac religie 28.08.09, 10:08 oto link na oryginalna wiadomosc na msn.com www.msnbc.msn.com/id/32583149/ns/us_news-crime_and_courts/?GT1=43001 w szczegolnosci zas ten fragment: "People who knew Garrido said he became increasingly fanatic about his religious beliefs in recent years, sometimes breaking out into song and claiming that God spoke to him through a box." Jak widac, porywacz po prostu w ostatnich latach postradal zmysly i mial urojenia na tle religijnym... zas porwania dokonal na dlugo przedtem zanim oszalal i mialo ono podloze seksualne, a nie religijne... ale GW oczywiscie MUSIALA uzyc slow "fanatyk religijny"... Odpowiedz Link Zgłoś
codein Re: dla GW kazda okazja dobra, zeby kopnac religi 28.08.09, 12:28 salwaburtowa napisał: > he > became increasingly fanatic about his religious beliefs in recent > years, sometimes breaking out into song and claiming that God spoke > to him through a box." "Mówią, że w ostatnich latach stawał się coraz bardziej radykalny w swoich religijnych poglądach" - a to oznacza, że pewne wierzenia miał już wcześniej i z czasem mu się sfanatyzowały. Jak rozumiem, gdyby to był ateista, pewnie nie miałbyś chęci zamiatania takiej informacji pod dywan ;) Odpowiedz Link Zgłoś
salwaburtowa prawda wyzwala 28.08.09, 14:36 wiec nie nalezy jej zamiatac pod dywan i nie w takiej intencji pisalem swoj post - wszelako przyznasz, ze istnieje roznica miedzy napisaniem "Porwana i wieziona przez fanatyka religijnego" a "Porwana i wieziona przez zboczenca" i napisanie w tekscie, ze czlowiek ten zwariowal i mial urojenia na tle religijnym... skadinad gleboko watpie, czy gdyby ten czlowiek byl ateista, jakakolwiek gazeta napisalaby w tytule: "Porwana i wieziona przez wojujacego ateiste"... Odpowiedz Link Zgłoś
zielony.raj Psychiczni faceci! Dla seksu sa w stanie nawet zab 28.08.09, 10:55 Brak szacunku dla tego gówna! Odpowiedz Link Zgłoś
codein Re: Dzięki temu jesteś na świecie. Może to źle. 28.08.09, 12:20 Stajesz w obronie psychicznych facetów, którzy mordują dla seksu? :D Bo pod takim postem komentujesz (zakładam optymistycznie, że wiesz, co czytasz ;) ) Wiesz, nie każdy przychodzi na świat dzięki temu (psychicznym facetom, którzy mordują dla seksu). I po co obrażenie ojców osób, których nie znasz? Odpowiedz Link Zgłoś
bling.bling Więziona i gwałcona. Odnaleziona po 18 latach o... 28.08.09, 11:19 gazeta.pl: Jak twierdzą świadkowie, pod dom podjechał samochód. Dwie osoby wysiadły i na oczach ojczyma dziewczynki wciągnęły ją do auta. Times Online: ... disappearance of Ms Dugard, who was 11 when she was snatched from a bus stop in 1991. Odpowiedz Link Zgłoś
yeti362 Więziona i gwałcona. Odnaleziona po 18 latach o... 28.08.09, 11:22 Nie wiem który to stan US, ale mam nadzieję, że używają tam jeszcze krzeseł, tych jonizujących na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek niestety ten czyn nie kwalifikuje do kary smierci 28.08.09, 11:33 do 2008 roku w Luizjanie bylo prawo skazujace na smierc sprawcow gwaltow na nieletnich ponizej 12 roku zycia, ale Sad Najwyzszy uznal je za niekonstytucyjne... w innych stanach tylko morderstwo jest karane smiercia... wladze moga takze domagac sie przed sadem federalnym kary smierci dla szpiegow i zdrajcow... ale de facto przepisy te nie sa stosowane... Odpowiedz Link Zgłoś
gozal baaaaaaaaaaaaaaaaardzo współczuję ofierze... :( 28.08.09, 11:24 W każdym społeczeństwie, w każdym kraju są zwyrodniali Fritzlowie... :( I niech mi ktoś powie, że gwałciciele zasługują na łagodne traktowanie. Dla mnie nie ma przebaczenia, w imię dobra ewentualnych przyszłych ofiar, po to, żeby ich już nigdy nie przybyło, powinno się za każdy gwałt dawać dożywocie tym dewiantom. Oczywiście następnych gwałcicieli taka kara nie odstraszy, ale wyeliminuje dewiantów, którzy już skrzywdzili i wykazują duże prawdopodobieństwo popełnienia następnych przestępstw seksualnych. Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: baaaaaaaaaaaaaaaaardzo współczuję ofierze... 28.08.09, 11:36 Cos mi sie to kupy nie trzyma :( Przyszedl do komisariatu z ta porwana i jej dziecmi??? A przeciez wczesniej napisano, ze ta trojka byla trzymana e izolacji, a nie spacerowala z nim po miescie ... ... "Dwie dziewczynki, które teraz mają 11 i 15 lat, były trzymane, podobnie jak Jaycee, w ukryciu. - Cała trójka przez lata była trzymana w kompletnej izolacji od świata zewnętrznego, w dźwiękoszczelnych pomieszczeniach ... Policjanci ... poprosili, by następnego dnia zjawił się w biurze szeryfa. Przyszedł z kobietą, którą przedstawił jako swoją żonę o imieniu Allissa, i dwójką dzieci. Po zweryfikowaniu danych kobiety okazało się, że Allissa to porwana przed laty Jaycee Lee Dugard. Odpowiedz Link Zgłoś
codein Re: baaaaaaaaaaaaaaaaardzo współczuję ofierze... 28.08.09, 12:32 pia.ed napisała: > Cos mi sie to kupy nie trzyma :( > Przyszedl do komisariatu z ta porwana i jej dziecmi??? > A przeciez wczesniej napisano, ze ta trojka byla trzymana e > izolacji, > a nie spacerowala z nim po miescie ... No przecież to wariat. Poza tym porównywanie wizyty w komisariacie do spaceru po mieście... też mi się kupy nie trzyma ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mln79 Re: baaaaaaaaaaaaaaaaardzo współczuję ofierze... 28.08.09, 13:06 Jak widzę nie tylko ja zauważyłem, że zdanie "Cała trójka przez lata była trzymana w kompletnej izolacji od świata zewnętrznego, w dźwiękoszczelnych pomieszczeniach za wysokim płotem" stoi w jawnej sprzeczności ze zdaniem "We wtorek podczas patrolu na uniwersytecie policjant zauważył dziwnie zachowującego się mężczyznę z dwójką dzieci i religijnymi książkami pod pachą". To w końcu trzymał te dzieci za wysokim płotem i w dźwiękoszczelnym pomieszczeniu, czy spacerował z nimi po kampusie? Zastanawia jeszcze inna rzecz: "Po sprawdzeniu okazało się, że mężczyzna to Craig Garrido i jest na zwolnieniu warunkowym" Nie słyszałem o aż 18-letnim okresie probacji, a to oznacza, że facet siedział już po porwaniu dziewczyny. Ciekawe za co? I ciekawe dlaczego policja nie przeszukała wtedy jego domu. Niezależnie od tego za co był wtedy skazany, przeszukanie domu to dość rutynowa czynność przy wielu przestępstwach - chodzi o znalezienie dowodów (np. ubrań / butów, które zostawiły ślad w miejscu przestępstwa, nardzędzi przestępstwa, łupów). Gdyby wówczas do niego doszło, dzieczyna mogłaby odzyskać wolność dużo wcześniej. Ktoś chyba będzie się musiał gęsto tłumaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
jakas1 Re: baaaaaaaaaaaaaaaaardzo współczuję ofierze... 28.08.09, 15:07 Przeszukanie w celu ewentualnie znalezienia jakichś dowodów? Gdzie słyszałeś o tym? Przecież takie przeszukanie jest bezprawne nawet na Białorusi. A co do trzymania jej: gościu normalnie wychodził z jej córkami z domu - poszedł nawracać ludzi na kampus i jakiejś policjantce wydał się podejrzany. Na drugi dzień przyszedł z porwaną Jaycee. Prawdopodobnie wyszła wtedy poza posiadłość pierwszy raz od czasu porwania. Odpowiedz Link Zgłoś
paul.man Więziona i gwałcona. Odnaleziona po 18 latach o... 28.08.09, 11:31 sam fakt porwania, przetrzymywania przez tyle lat budzi przerażenie w kazdym normalnym człowieku, ale zupełnie tak na marginesie, ile wiadomości ma przeinaczana treśc, sens i żądni krwi redaktorzy podkrecaja wiadomosc, bo co jest prawda : 1. czy zostala porwana sprzed domu, czy została porwana z przystanku autobusowego w okolicach jeziora Tahoe, jest roznica 2. czy porywacz sam zglosil sie na posterunek, z porwana, przedstawiajac ja ajko swoja zone czy kobiecie udało się wydostać i sama zgłosiła się na policję miejscowości Concord. Niby drobiazgi, ale moze zmienic caly poglad do weryfikacji, zrodlo wiadomosci, alebo wiarygodnosc redaktora opracowujacego wiadomosc wiadomosci.onet.pl/131201,21,0,pokaz.html Odpowiedz Link Zgłoś
paulo69 Re: Zgłosiła się na policję. Została porwana w wi 28.08.09, 11:33 hahahahahaha... jak to mozliwe ze forumowicz pisac umie ale czytac nie. to nie ona na tym zdjeciu analfabeto. Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz.gil "...fanatyka religijnego" jakoś tego nie rozwinęli 28.08.09, 14:07 jakiej religii - czyżby "jedynej słusznej" chrześcijańskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
the_rapist To z pewnoscia pomowienie. 28.08.09, 14:17 Przeciez od zawsze wiadomo, ze ludzie gleboko religijni nigdy nie dopusciliby sie takiej zbrodni. Ksiazki mial dla zmylki, tak naprawde byl zatwardzialym darwinista. Odpowiedz Link Zgłoś
salwaburtowa przede wszystkim ten czlowiek jest przestepca 28.08.09, 14:39 na tle seksualnym - jesli przeczytasz cos na stronach angielskojezycznych, gdzie sa oryginalne doniesienia, zobaczysz, ze byl to przede wszystkim seryjny gwalciciel i to od wczesnej mlodosci... to, ze jak zblizal sie do 50-tki zwariowal i zaczal miewac urojenia na tle religijnym akurat z porwaniem mialo malo wspolnego... natomiast troche pomoglo w uwolnieniu tej dziewczyny, bo facet sam ja zabral do miasta miedzy ludzi... co ewidentnie dowodzi, ze oszalal... Odpowiedz Link Zgłoś
drojb Re: Z pewnością fanatyk chrześcijański 28.08.09, 22:56 bo chrześcijańskie potępienie seksu prowadzi do takich zboczeń, jak gwałt, pedofilia i seksoholizm. A po części - odpowiada też za prostytucję (w PRL, gdy kobiety nie były zmuszane do tego procederu przemocą fizyczną lub ekonomiczną - nierzadko prostytutkami zostawały absolwentki szkół katolickich. No bo skoro kobiece ciało i kobiecy seks był uważany za grzeszny - to można je poniżyć biorąc za nie pieniądze). Odpowiedz Link Zgłoś
czerwony-ruski-pedal co ci oswieceni protestanci wyprawiają 28.08.09, 16:41 woła to o pomstę do Nieba Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: co ci oswieceni protestanci wyprawiają 28.08.09, 18:28 Wszystko jednak skonczylo sie dobrze, zyje, wyglada dobrze jak to napisali dobrze sie czuje. Teraz czas na pamietniki, program z Oprah i Dr. Phil zamuwione, w Hollywood scenariusz juz w robocie, publika podekscytowana czeka... Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: co ci oswieceni protestanci wyprawiają 28.08.09, 18:42 Zamowione. Do publicznej szkoly amerykanskiej nie chodzla. To tez sie liczy, udalo sie jej... Odpowiedz Link Zgłoś
hubert100 Re: co ci oswieceni protestanci wyprawiają 28.08.09, 19:49 Tyle kobiet w USA "do not doing grate".... news.bbc.co.uk/2/hi/americas/8226899.stm Odpowiedz Link Zgłoś