martady Re: Ech, aż żal czytać te wypociny... 27.08.09, 23:45 no tak, mam żałować "bezbronnych" ludzi, którzy bezmyślnie na potęgę się rozmnażają, no i lepiej byłoby jakbym z połowę wynagrodzenia w prezencie im oddała. wiesz co, pozostawię to takim naiwnym jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
blanzeflor Re: Ech, aż żal czytać te wypociny... 28.08.09, 00:02 kolejny zalosny egoistyczny smierdziel, który mysli tylko o "swojej kasie" a, przepraszam, ty masz "wynagrodzenie" ale nie zmienia to faktu, ze jestes potwornie prymitywna Odpowiedz Link Zgłoś
martady Re: Ech, aż żal czytać te wypociny... 28.08.09, 00:45 > ale nie zmienia to faktu, ze jestes potwornie prymitywna Nie bardziej niż TY, bo pomimo, że mamy odmienne poglądy na ten temat, ja CIEBIE nie obrażam. No ale jak się nie ma dobrych kontrargumentów, to się wyzwiskami swoją teorię dorabia. Odpowiedz Link Zgłoś
blanzeflor Re: Ech, aż żal czytać te wypociny... 28.08.09, 00:54 1. prymitywny to nie wyzwisko, 2. to ty zwyzywalas tamtych ludzi, ktorzy nie moga sie bronic, nawet wirtualnie nie moga dac ci w gebe i co? wszystko w porzadku, tak? dumna jestes z siebie, bo to "menele"? Odpowiedz Link Zgłoś
tomek8192 Sterylizacja bez pytania 27.08.09, 23:56 Każdy lekarz, który wykona dowolny zabieg bez zgody pacjenta (pomijamy na razie zabiegi bezpośrednio ratujące życie) powinien być dożywotnio pozbawiony prawa do wykonywania zawodu. Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Sterylizacja bez pytania 28.08.09, 00:08 Oczywiście. Ale też w drugą stronę, każdy, który swoim zachowaniem przyczynia się do pogorszenia swego stanu zdrowia (np. paląc papierosy), nie powinien być leczony ze środków ubezpieczenia społecznego. Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: Sterylizacja bez pytania 28.08.09, 00:13 droch napisał: > Oczywiście. Ale też w drugą stronę, każdy, który swoim zachowaniem > przyczynia się do pogorszenia swego stanu zdrowia (np. paląc > papierosy), nie powinien być leczony ze środków ubezpieczenia > społecznego. Miałoby to zbawienny wpływ na państwową kasę - nikogo nie trzeba byłoby leczyć :). Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Sterylizacja bez pytania 28.08.09, 00:17 tak,tak taka np. praca wogóle,nie mówiąc już o cięzkich czy specy- ficznych warunkach bardzo pogarsza zdrowie,więc kto pracuje,ten swoje zdrowie rujnuje na własne życzenie i nic mu się nie należy buahaha,ale wymysliłem Odpowiedz Link Zgłoś
pocomoni Re: Sterylizacja bez pytania 28.08.09, 01:43 Nie dowiedziono, że palacze pożerają więcej opieki medycznej i generalnie kasy państwowej. Może być nawet tak, że sumarycznie kosztują mniej, bo umierają wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Sterylizacja bez pytania 28.08.09, 11:02 To dobre tłumaczenie, ale dla koncernów tytoniowych. Jest udowodnione ponad wszelką wątpliwość, że palenie znacznie zwiększa ryzyko zachorowania m. in. na nowotwory. I nawet jeśli ktoś żyje krócej z tego powodu, to terapia jest wyjątkowo kosztowna. Odpowiedz Link Zgłoś
pavle Re: Sterylizacja bez pytania 28.08.09, 11:21 > udowodnione ponad wszelką wątpliwość, że palenie znacznie > zwiększa ryzyko Wbrew pozorom to się ma nijak do ponoszonych kosztów leczenia, bo nie wiadomo ile takich osób się leczy, jak to leczenie wygląda i jak długo trwa. Trzebaby zbadać :-) Palacze mają takie ulubione powiedzonko: "na coś trzeba umrzeć". Podobno prędko mądrzeją, jak już leżą w szpitalach i leczą raka. Wtedy lecą dobre rady dla studentów: "nie palcie, to bardzo niedobre..." Po zdiagnozowaniu raka związanego z paleniem też możnaby powiedzieć delikwentowi: "na coś trzeba umrzeć". Odpowiedz Link Zgłoś
xplict Sterylizacja bez pytania 28.08.09, 00:05 To co się stało w Szamotułach to zwyczajne KU RE STWO.Uszkodzona macica? I jako leczenie wykonuje się zabieg sterylizacji??? Państwo doktorostwo - bzdurami nas raczycie. Nawet właściciele zwierząt wyrażają zgodę przed zabiegiem na jego wykonanie u swoich psów czy kotów. Gdzie jest prokurator??? Odpowiedz Link Zgłoś
bugmenot2008_2 Musiała babka władzy ostro podpaść skoro się na 28.08.09, 00:11 niej tak mszczą. Najpierw zabrali jej dzieciaka, teraz wychodzi na jaw ta sterylizacja. Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra K'urv'a co za kraj. Za to musi być wyrok 28.08.09, 00:17 bezwzględnego więzienia, żadnych zawiasów. Do celi z recydywistkami już one pokażą jebanej lekarce jakie to ma dla kobiet znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
zoregon Sterylizacja bez pytania 28.08.09, 00:26 bardzo dobrze zrobili ze ja wysterelizowali,kobieta ma 42 lata nastepne dzeciatka rodzilaby z "down syndrome" i co panstwo musialby sie nimi opiekowac , kobieta juz narodzila dzieci 4 oddala dla panstwa ,4 ma , nie rozumiem jak mozna byc takim zachlannym na rodzenie, ja urodzilam 3 i mam dosyc nie dosyc ze bulu to jeszcze to ze trzeba tym dzieciakom kupic ubrania dac zjesc dobrze i choc na tydzien zabrac na wakacje .gdybym miala 8 to tez bym chyba musiala zebrac albo oddac Odpowiedz Link Zgłoś
pavle Re: Sterylizacja bez pytania 28.08.09, 11:24 > kobieta ma 42 lata nastepne dzeciatka rodzilaby z "down syndrome" Brawo. Więc sterylizujmy wszystkie kobiety w wieku 42 lat żeby zapobiec "down syndrome". W ogóle ustalmy ile dzieci ma urodzić kobieta i jak już to zrobi, to sterylizujmy. Odpowiedz Link Zgłoś
kocacola Sterylizacja bez pytania 28.08.09, 00:30 Pójdziesz do lekarza na operacje trzustki a okaże się że ci wycieli przy okazji jaja - dla twojego dobra za friko - to się nazywa serwis !. Odpowiedz Link Zgłoś
zoregon Re: Sterylizacja bez pytania 28.08.09, 00:34 wytna trzustke baranie to zyc nie bedziesz po co maja ci jaja wycinac kocacola napisał: > Pójdziesz do lekarza na operacje trzustki a okaże się że ci wycieli przy > okazji jaja - dla twojego dobra za friko - to się nazywa serwis !. jak ci Odpowiedz Link Zgłoś
kocacola Re: Sterylizacja bez pytania 28.08.09, 00:55 zoregon to na pewno ginekolog ktory hurtowo robi poronienia Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: Sterylizacja bez pytania 28.08.09, 00:45 kocacola napisał: > Pójdziesz do lekarza na operacje trzustki a okaże się że ci wycieli przy > okazji jaja - dla twojego dobra za friko - to się nazywa serwis !. Raczej: pójdziesz na operację trzustki i przy okazji wytną Ci zaogniony wyrostek. Ja bym się za to na lekarza raczej nie obraziła. Odpowiedz Link Zgłoś
kocacola Re: Sterylizacja bez pytania 28.08.09, 00:53 black-emissary wiadomo ze jestes w szpitalu salową i nie mądrz się ! Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: Sterylizacja bez pytania 28.08.09, 00:58 No niewątpliwie nie mam szans dorównać sile Twoich argumentów... Odpowiedz Link Zgłoś
martischa Re: Sterylizacja bez pytania 28.08.09, 02:11 kocacola napisał: > black-emissary wiadomo ze jestes w szpitalu salową i nie mądrz się ! :D:D:D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
madmenda Sterylizacja bez pytania 28.08.09, 00:33 Każdy taki przypadek należałoby rozpatrywać oddzielnie. Wiem że wydaje się to bestialstwem ale zacznijcie myśleć o dzieciach. Czy ktoś mówi o bestialstwie kiedy zabija się dzieci bez powodu w imię szerokiego pojętego prawa kobiety o decydowaniu o samej sobie. Kiedy mówi się o aborcji wszystko jest ok. kiedy pijaków i inne parszywości "obezwładnia się"- przepraszam za stwierdzenie, podnosi się lament. Qrwa a co z tymi co na świat nie przyszli, a co z tymi którym tam źle. do cholery pomyślcie o tym. Czy wolność jednostki tak qresko szeroko pojęta daje jej prawo do szargania zyciem malutkich. chcielibyscie tak widziec swa przyszlosć? Nie! zrozummy że tolerancja ma swoje granice. Mysle ze jej dzieci i tak nie dostana prawdziwej milosci natomiast nie mam rady i pomyslu na rozwiazanie tej kwestii i ten jakze okrutny i prosty wydaje mi sie najlepszym Odpowiedz Link Zgłoś
pocomoni Re: Sterylizacja bez pytania 28.08.09, 00:40 Mogli jej profilaktycznie wywalić cały dół. Przynajmniej ryzyko zgonu na nowotwór mniejsze. :) Ludzie, przecież można było tej kobiecie zaproponować jakąś antykoncepcję "bezobsługową" typu spiralka. Odpowiedz Link Zgłoś
macha5 Re: Sterylizacja bez pytania 28.08.09, 02:39 Straszne bezprawie!!Skad wiesz,ze Jej dzieci nie zaznaja milosci? Widzialam ta rodzine i dzieci zachowywaly sie wlasnie jak zzyte i zadowolone rodzenstwo.Czy rodzice bez tytulow i biedni, nie kochaja nieraz lepiej niz rozni utatulowani prof." intelektualisci"? Mysle,ze wiecej zaznaja milosci ,niz dzieci matek ,ktore stale pracuja i "rozwijaja" sie a dzieci siedza z gosposiami! Cala wies i szkola popieraja ta rodzine, a dzieci dobrze sie ucza,wiec maja przyjazna atmosfere w domu. Balagan w domu? Jakos nie choruja od tego balaganu! Zobaczcie jak u Was,gdyby nie bylo potrzebnych mebli? Odpowiedz Link Zgłoś
womana Re: Sterylizacja bez pytania 28.08.09, 03:28 Ty faszysto, pomyśl a gdyby tobie coś takiego zrobili, ale nie życzę ci tego. To zbrodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
falco2009 przestępcy w białych fartuchach 28.08.09, 00:37 Rozumiem wzburzenie wyrazone w wielu komentarzach, ale czego się spodziewaliście .Przecież ta kobiecina nie dała dr Nosek koperty wiec była potraktowana tak jak traktuje większość lekarzy pacjentów, ktorzy nie opłacają haraczu :jak ludzi drugiej kategorii, jak bydło. Nie byliście w szpitalu ? Nie wiecie ,że ordynatorzy robią jak hitlerowcy selekcje pacjentów na tych ,którzy leczą się u nich prywatnie /jest kasa / i tych ,którzy nie płaca reketu .Ci mogą zdychać pozostawieni sami sobie a ku przestrodze innym . Coraz mniej lekarzy z kwalifikacjami , większość młodych to w mniejszym lub większym stopniu konowały, którzy tworzą mafijną strukturę okradającą państwo a tym samym pacjentów i narażając życie i zdrowie ludzi wymuszają nieuzasadnione podwyżki. Nie dziwcie się ,że w Ameryce obywatele sami organizują się przeciw próbom wprowadzenia obowiązkowego ubezpieczenia Zdrowotnego .Znają tę mafię w białych fartuchach i wiedzą ,że nic dobrego z tego nie wyniknie. Odpowiedz Link Zgłoś
black-emissary Re: przestępcy w białych fartuchach 28.08.09, 00:44 falco2009 napisał: > Przecież ta kobiecina nie dała dr Nosek koperty wiec była potraktowana tak > jak traktuje większość lekarzy pacjentów, ktorzy nie opłacają haraczu :jak ludz > i drugiej kategorii, jak bydło. Pani doktor nie dostała koperty, dlatego też sobie dołożyła roboty. ROTFL Odpowiedz Link Zgłoś
bezzebnypirat Nic nie zrozumiales... 28.08.09, 02:04 Lekarka wykonala DODATKOWA operacje ryzykujac swoja praca. Bo ta babka ma juz 4 dzieci, ktore wychowuje kto inny i 4 kolejnych, nie majac pieniedzy na wychowanie kogokolwiek. Z jednej strony tragedia, z drugiej nietrudno mi zrozumiec ta lekarke. Odpowiedz Link Zgłoś
womana Re: Nic nie zrozumiales... 28.08.09, 03:32 Trzeba być sk-synem, żeby tak podchodzić do sprawy. Do tego bezprawia... Odpowiedz Link Zgłoś
bezzebnypirat Re: Nic nie zrozumiales... 28.08.09, 09:13 A kim trzeba byc zeby oddac 4 swoich dzieci innym? Odpowiedz Link Zgłoś
pavle Re: Nic nie zrozumiales... 28.08.09, 11:31 > z drugiej nietrudno mi zrozumiec ta lekarke. Myślę że będziesz mógł posyłać paczki żywnościowe do więzienia. Odpowiedz Link Zgłoś
skynews To bezprawie... 28.08.09, 00:39 Takie rzeczy robiono w obozach koncentracyjnych. Chcę żeby winnych ukarano z całą surowością prawa... Odpowiedz Link Zgłoś
zezzem Re: Ludzie! ona wcześniej juz oddała 4 dzieci!!! 28.08.09, 00:51 Tylko doczytaj że jej mąż zmarł i się załamała i nie miała siły więc rodzina wychowała dzieci w tej ciężkiej chwili. A czy nie ma prawa ułożyć na nowo życia? Miała spędzić resztę życia sama bo tak uważasz? Z skąd wiesz ze była złą matką/ bo Pani sędzina tak uznała w Wronkach? Gorsza od ciebie? Gratuluje logiki buraku. P.S. Przy najbliższym pobycie w szpitalu życzę ci by ci odcieli bez pytania. Zobaczymy co powiesz. Napisz mi o tym. mecyje napisała: > + obecna 3 czy czwórka = 7 dzieci Przypominam wcześniejsz czwórka dziecie tej > pani oddana do adpocji, nowy 'mężczyzna' w życiu- następne dzieci, zapewne tak > samo szczęśliwe jak te wcześniej oddane. > Uważam tę sterylizację za WIELKI AKT HUMANITARNOŚCI. Nigdy więcej > nieszczęśliwych dzieci z takich matek!!! Proszę nie pisać ,że dzieci w > sierocińcu mają raj.... Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: Ludzie! ona wcześniej juz oddała 4 dzieci!!! 28.08.09, 00:57 Mecyje masz racje! mecyje napisała: > Uważam tę sterylizację za WIELKI AKT HUMANITARNOŚCI. Nigdy więcej > nieszczęśliwych dzieci z takich matek!!! Proszę nie pisać ,że dzieci w > sierocińcu mają raj.... Odpowiedz Link Zgłoś
eladonna Re: Ludzie! ona wcześniej juz oddała 4 dzieci!!! 28.08.09, 07:25 co z tego że ma już tyle dzieci?! może lepiej byłoby jej pomóc w opiece nad nimi a nie sterylizować. EUGENIKA!! Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 co za koszmarna sprawa... 28.08.09, 08:41 Ta sprawa jest naprawdę koszmarna...Tłumaczenie lekarzy tez jest gó...ane...W zassdzie - decyzje o sterylizacji popieram - słuchałam wywiadu z toba kobieta, mówiła, ze dwukrotnie miała bardzo silne krwawienia w ciazy , hospitalizowano ją - nie widzę powodu, dlaczego lekarka miaąłby sciemniać - pewnie macica naprawdę była w zlym stanie. Natomaist sposób przeprowadzenia tej sterylizacji ulega podastawowym praom cżłowieka - i co z tego, z etrzeba by ja było drugi raz rozkroić ? Trzeba było ją o to ZAPYTAC! Czy oani prawnik tez zrobilibyscie sterylizację bez pytania, w trakcie cesarki? Szpital moze za to zabulić kupę kasy. Jesli znajdzie sie prawnik to sprawa pewnei wreszice otrze sie AZ o Strasburg... A tak poza tym - to kazda dezycja jest zła - i wspólczuję ludziom, którzy będąm usieli zdecydować o tym, co dalej z tymi dzieciakami... Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: Ludzie! ona wcześniej juz oddała 4 dzieci!!! 28.08.09, 12:31 eladonna napisała: > co z tego że ma już tyle dzieci?! może lepiej byłoby jej pomóc w > opiece nad nimi a nie sterylizować. EUGENIKA!! W patologie chcesz pakować moje pieniądze?! Sama jej pomóż. Odpowiedz Link Zgłoś
falco2009 Sterylizacja bez pytania- NFZ zapłaci ? 28.08.09, 00:57 Ciekawe czy dr Nosek wykonała ten zabieg w ramach kontraktu Z NFZ-em czy to może juz tzw. nadwykonanie .To brzmiałoby nawet lepiej , bo w końcu jako nadczłowiek zdecydowała o tym jak ma żyć ktoś inny . Powinni jej wysterylizować ten po...ny łeb ,by już niczego takiego nie zrobiła więcej . Odpowiedz Link Zgłoś
blanzeflor Re: Ech, aż żal czytać te wypociny... 28.08.09, 01:27 zal mi cie, bo nikt bez powodu tak nie zieje wrogoscia i nienawiscia do innych a tak manifestowane poczucie wyzszosci to czesta przypadlosc u zakompleksionych zer Odpowiedz Link Zgłoś
martady Re: Ech, aż żal czytać te wypociny... 28.08.09, 01:47 Tak, jestem bardzo zakompleksiona, najbardziej w kompleksy mnie wpędza: praca, w której się spełniam, świetny facet i dziecko. A Ty najwidoczniej poprawiasz sobie samopoczucie obrażając mnie. Mogłabym z Tobą polemizować godzinami, ale po co. Jeśli w zamian za konkrety dostaje bluzgi. Dobranoc, spij dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar solidarność lancetów 28.08.09, 01:44 dupa jak racja każdy ma swoją - korporacje zawodowe są do dupy bo bronią swoich racji właśnie. biegła komisja nie dopatrzy się błędu w sztuce, a lekarz dostanie medalik. raz nie chcą skrobać a raz sterylizują - zawsze w imię wartości. chetnie zarabialiby w euro albo w funtach, ale jak przystało na polską elytę nie znają języków. ot kolejna po prawniczkach duszna i ciasna kasta genetycznie preferowanych z towarzystwa wzajemnej adoracji.... Odpowiedz Link Zgłoś
pocomoni Re: solidarność lancetów 28.08.09, 02:59 Ladnie napisałeś, ale z sygnaturką się nie zgadzam :) Odpowiedz Link Zgłoś
womana Re: Sterylizacja bez pytania 28.08.09, 03:21 Straszne bezprawie, bardzo współczuje tej kobiecie, że na nią napadli tchórze bezprawnie bo byli pewni,że im ujdzie na sucho.I ograbili ją i jej rodzinę z praw człowieka. Powinni za to odpowiedzieć, za cierpienie jej, jej dzieci i męża. Wcześniej gnębili ją i jej rodzinę pseudopsychiatrycznymi "diagnozami", coraz bardziej się ośmielali do ataku. Ci niby wykształceni , kulturalni , wrażliwi ludzie. Za to,że wg nich odstawała od normy. Jak te kury w kurniki co chca zadziobać tę jedną niekoniecznie gorszą, tylko w jakiś sposób różniącą się przysłowiową "czarną". Dzicz ledwo co wyedukowana ,ale z tytułami, na posadach i aspirująca do absolutnej władzy nad człowiekiem, edukację zdobywali po łebku, empatię mają gdzieś, hitlerowskie typy. W tym kraju z tak niewielkim przyrostem naturalnym niszczy się zdrową, dzielnie walczącą o przetrwanie rodzinę. Z cynizmem traktuje godność ludzką, pogardza chorymi, niepełnosprawnymi ale też zwyczajnymi, prostymi ludźmi.I to za pieniądze nas wszystkich - podatników mają miejsce takie akcje. Odpowiedz Link Zgłoś
wioocha Wypowiedź Filara budzi śmiech : 28.08.09, 05:49 "Czy ktoś tę kobietę zmuszałby do zajścia w ciążę? Gdyby chciała, toby to zrobiła" Przewrotność do potęgi. Ona raczej nigdy się nie zastanowiła, czy chce mieć kolejne dziecko czy nie. Po prostu "się zrobiło". Już ośmioro. Czemu nie 18-oro? Odpowiedz Link Zgłoś
sedaluk Re: Podziekowac lekarzom. 28.08.09, 06:04 Sa jeszcze odpowiedzialni ludzie.Gdyby dawniej to malzenstwo do tego kroku przekonano to duzo by im oszczedzono. Najbardziej jednak pokrzywdzono ta rodzine przymusowo odbierajac jej dziecko -tu jest to przestepstwo.Ta sterylizacja byla najlepszym wyjsciem, kazdy odpowiedzialny czlowiek o tym wie. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Podziekowac lekarzom. 28.08.09, 10:00 Jakie malzenstwo? Przeciez oni bez slubu zyja... Odpowiedz Link Zgłoś
pavle Re: Podziekowac lekarzom. 28.08.09, 11:34 i co to ma do rzeczy? że pożałowali księdzu "co łaska, minimum tysiąc" to teraz trzeba im to wypomnieć? Odpowiedz Link Zgłoś
janek.p jestem lekarzem 28.08.09, 06:12 i mam nadzieje ze tych poloznikow sad potraktuje z cala surowoscia. TO nieslychane, zeby bez pytania przeprowadzac sterylizacje. Odpowiedz Link Zgłoś
hirokuni @mecyje 28.08.09, 06:31 ... Twoja "argumentacja" jest całkowicie do rzyci. Raz piszesz, że dobrze się stało, że wysterylizowano CZŁOWIEKA bez JEGO zgody, a później z kolei twierdzisz, że jednak powinno się uświadomić tego CZŁOWIEKA o metodach antykoncepcji. ZDECYDUJ się, ponieważ jedna wypowiedź podważa drugą, co w konsekwencji prowadzi do wykluczenia jednej z nich... Przemyśl ponownie to co wypisałeś/łaś. Odpowiedz Link Zgłoś
vald Sterylizacja bez pytania 28.08.09, 06:35 Nie mogę uwierzyć. Wydaje się że to jakiś koszmarny sen. Czy to ma być kwintesencja czasów w jakich przyszło Nam żyć? Czy ta pogarda dla drugiego człowieka ujawniona w tym przypadku, to jest prawdziwy obraz tego jak traktuje pacjentów tzw"służba" zdrowia? Uważam, że napiętnowanie w mediach to za mało. Trzeba ukarać lekarza operującego i p. Nosek dla przykładu, i to tak surowo, i tak to rozgłosić, by już nigdy więcej nie trzeba było o takich wypadkach czytać Odpowiedz Link Zgłoś
olias Sterylizacja bez pytania 28.08.09, 06:53 a dzieci? dzieci u nas nie mają żadnych praw. bicie psa - więzienie. trzymanie dziecka w warunkach gorszych od warunków jakie ma wiele psów w PL - normalka. jedyna realna "pomoc" państwa i społeczeństwa - "bidul". Odpowiedz Link Zgłoś
anna22290 Re: Sterylizacja bez pytania 28.08.09, 10:52 skandal to co zrobili tym ludziom a zwlaszcza tej kobiecie Polska nie pomaga biednym ,koscol nakazuje rozmnazac sie jak zwierzetom ,uswiadomienia spoleczenstwa nie ma w porownaniu do Niemiec gdzie mieszkam tez nie jest to panstwo idealne ale co trzeba przyznac oswiecone i niestety kultura zycia wyzsza dzieci ,zwierzat sie niebije za wszystkie wykroczenia sa surowe kary a w Polsce sa kary w zaleznosci od lapowek.Biedna rodzina pod kazdym wzgledem ,ogromna tragedja kobiety i jej dziecka ale piniadze moga wszystko w Polsce nikt by sie niedziwl jakby sie okazalo ze dziecko jest juz sprzedane, w Polsce mozna wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
janow5 Te dranie powinni siedzieć 28.08.09, 07:20 Mam nadzieję, że sąd się tym zajmie i winni lekarze na czele z panią Wieczorek zostaną ukarani a szpital zapłaci duże odszkodowanie Odpowiedz Link Zgłoś