30.03.10, 10:31
To jeszcze nie zbyt oficjalne święto ale liczi się inicjatywa.

Z okazji Dnia Pośrednika życzę wszystkim koleżankom i kolegom pogody ducha
przy rozwiązywaniu problemów dnia codziennego. Dużo udanych transakcji.

Marek Obtułowicz
Obserwuj wątek
    • al_gon Re: 30 marca 30.03.10, 11:44
      Zwariowali do końca. Wczoraj dostałem kartkę z życzenia, która natychmiast
      poszła do niszczarki a po pracy do śmieciarki.
      • zegmarek Re: 30 marca 30.03.10, 11:48
        Dziwna reakcja , przecież życzenia to objaw życzliwości.

Marek Obtułowicz
    • jkrystyna_p Re: 30 marca 30.03.10, 16:10
      A ja myślalam, ze to już było. Zdziwiło mnie, że z oferty-net dostaliśmy zyczenia.
      Myślałam, ze dzień pośrednika był w dniu kiedy rozmawialiśmy tu na forum o
      generale Włodzimierzu Bonawenturze Krzyżanowskim, który to uczestniczył w
      transakcji tysiąclecia jaką niewątpliwie była sprzedaż przez Rosję Amerykanom
      Alaski.

Niesamowity patron... tylko pogratulować Ofertom-net, ze tak trafili w dziesiątkę.
      • decort Re: 30 marca 30.03.10, 20:56
        hmmm ... :-D sadzę, że Rosja do tej pory żałuje tej transakcji
        • jkrystyna_p Re: 30 marca 30.03.10, 23:31
          Natomiast z tym pośrednictwem generała Włodzimierza Bonawentury Krzyżanowskiego
          to chyba legenda. Chociaż on sam był jak najbardziej realny i mógłby zostać
          bohaterem frapującego filmu akcji... lub powieści.

(za wikipedią) W 2002 roku, podczas uroczystości wręczenia odznaczenia
          gubernatorowi Alaski Frankowi Murkowskiemu na Kapitolu, ambasador Polski wywołał
          kontrowersję, stwierdzając, że Włodzimierz Krzyżanowski był pierwszym
          gubernatorem Alaski. Podczas gdy wielu historyków polsko-amerykańskich oraz
          polskich i polonijnych stron internetowych podaje tę informację[5], nie ma ona
          potwierdzenia w źródłach amerykańskich i powstała najprawdopodobniej na skutek
          błędnego tłumaczenia pamiętników Krzyżanowskiego. Rzecznik ambasady polskiej,
          Artur Michalski, przyznał, że ambasada popełniła błąd i stała się ofiarą
          legendy. Nie ulega wątpliwości, że Krzyżanowski był urzędnikiem rządu
          federalnego na terenie Alaski[6].
    • mojamagna Re: 30 marca 30.03.10, 23:29
      O rany...A kiedy wypada dzień komornika, oni są w końcu bardziej pożyteczni
      społecznie.
      • decort Re: 30 marca 30.03.10, 23:48
        Czyżby? :-) Zależy po której stronie stoisz.
        Ale cóż, każdy, nawet pospolity Kowalski wygra z L. Kaczyńskim w wyborach
        prezydenckich, oraz wszyscy są lepsi od pośredników w obrocie nieruchomościami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka