Dodaj do ulubionych

jestem pełen podziwu dla Metrohousa... poważnie

08.11.12, 10:48
zauważyłem, że ostatnio MH wkleja taki tekst do swoich ofert. naprawdę jestem pełen podziwu, że mimo ich nie najniższych przecież prowizji, którą płaci im sprzedający, udaje im się wynegocjować z właścicielami takie gwarancje.
czy dobrze rozumuję, że właściciel nie może swojej nieruchomości wystawiać taniej (niż w MH) przez inną agencję, nawet jeśli ta druga agencja bierze np. 1% prowizji?

cytat:
"W Metrohouse płacisz tylko właścicielowi nieruchomości i tylko tyle, ile kosztuje nieruchomość. Żadnej dodatkowej prowizji za wyszukanie oferty! Jeżeli znajdziesz tę ofertę w niższej cenie masz 100% gwarancji, że kupując przez Metrohouse nie zapłacisz więcej. Bez jakiejkolwiek dodatkowej prowizji. Różnice w cenach wynikają wyłącznie z opóźnienia w aktualizacji danych. Płacisz tylko właścicielowi uzgodnioną z nim cenę i żadnych dodatkowych opłat dla Metrohouse. "
Obserwuj wątek
    • jeepwdyzlu Re: jestem pełen podziwu dla Metrohousa... poważn 09.11.12, 13:37
      oni jedyni reagują na nastroje potencjalnych Klientów
      kolejny krok - to będzie budowanie zespołu usług niezależnie od ceny:
      www.halfapercent.com/
      pozdro
      jeep
    • metrohouse1 Re: jestem pełen podziwu dla Metrohousa... poważn 13.11.12, 13:50
      Dzień dobry,

Ze strony Metrohouse dopisek jest tylko podkreśleniem, że kupując nieruchomość płacimy tylko wynegocjowaną kwotę właścicielowi. Nic więcej. Jeśli zaś ktoś znajdzie np. to samo mieszkanie taniej w innej agencji, to rolą doradcy jest złożenie takiej oferty cenowej właścicielowi tego mieszkania umożliwiając osobie, która zgłosiła się do agencji zakup po niższej cenie oferowanej na rynku. Są różne przypadki - np. właściciel obniży cenę, a system nie zdąży przesłać oferty ze zaktualizowaną ceną na portale. Zapraszamy.

Pozdrawiamy,
      Zespół Metrohouse
      • kkk ale kryptoreklama 16.11.12, 11:17
        poczytajcie lepiej - forum.gazeta.pl/forum/w,915,135725098,135725098,Niezadowolona_klientka_Metrohouse_.html
        • mamagnoma Re: ale kryptoreklama 27.11.12, 23:09
          Zwalanie winy na system! Jakież to "profesjonalne"! Bo po co maja byc winni? Powtarzajcie to dalej jeszcze w kilku wątkach na tym forum to na pewno zyskacie na wiarygodnosci ;-)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka