fa-fik 12.06.09, 07:43 Witam. Mam zamiar kupić mieszkanie które jest sprzedawane przez agencje. Mam takie oto pytanie kto płaci pośrednikowi, czyli agencji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zegmarek Re: Ktopłaci prowizje 12.06.09, 07:53 Płaci zawsze ta osoba , która podpisze umowę na wykonanie usługi pośrednictwa . Koniec z anonimowością Marek Obtułowicz Odpowiedz Link Zgłoś
sp_zoo Re: Ktopłaci prowizje 12.06.09, 11:59 zegmarek ma na myśli, że pośrednik zawsze chce mieć prowizję zarówno od sprzedającego jak i kupującego, jak sytuacja nie pozwoli i kupujący nie podpisze umowy o pośrednictwo, to pośrednik zadowoli się tylko prowizją od sprzedającego Odpowiedz Link Zgłoś
fa-fik Re: Ktopłaci prowizje 12.06.09, 12:45 Rozumiem, ale co ja, jako kupujący poradzę na to, że sprzedający chciał skorzystać z pośrednika innymi słowy, dlaczego mam za to płacić. Chętnie kupie bezpośrednio, a pośrednik jest „złem koniecznym”. Odpowiedz Link Zgłoś
zegmarek Re: zło konieczne 12.06.09, 13:52 Jeżeli pośrednik jest złem koniecznym to skorzystaj z porady na innym forum. Koniec z anonimowością Marek Obtułowicz Odpowiedz Link Zgłoś
zegmarek Re: Ktopłaci prowizje 12.06.09, 13:50 Widzę , że spółka wie zawsze lepiej co ja myślę A ja po prostu myślę , że płaci ten kto podpisał umowę . W jakich stacjach trzeba lub nie trzeba podpisywać to już inna bajka. Takie informację udzielam jako porady w naszym biurze. Koniec z anonimowością Marek Obtułowicz Odpowiedz Link Zgłoś