Dodaj do ulubionych

Homoseksualizm

08.03.12, 08:53
W całym świecie jest podobnież 10% homoseksualistek i homoseksualistów. Homoseksualizm w naszym kraju stanowi egzotykę ,a szczególnie lesbijstwo. Czy są takie osoby na tym forum i nie wstydzą się przyznać jak to ostatnio zrobiła Adamik?
Obserwuj wątek
    • aga-kosa Re: Homoseksualizm 08.03.12, 09:14
      A mnie od bardzo dawna podobają się kobiety w ciąży. Są takie ciepłe, miłe, okrągłe..
      Zdarzało mi się w życiu kilka razy iść w niewłaściwym kierunku za kobietą w ciąży. Czy to też nienormalne. aga
      • jaga_22 Re: Homoseksualizm 08.03.12, 12:12
        Wszystko co natura stworzyła,musi być naturale,tylko ludzie nie akceptują.
        • anoagata Re: Homoseksualizm 08.03.12, 13:19
          Amityr,nie wiem do czego Ci to jest potrzebne.Zakładając hipotetycznie,że taką jestem i się bym zdeklarowała ,to co byś wtedy zrobił??????? Nie jestem i mnie to 'biega' kto 'jakim' jest ,ważne jest jak się zachowuje wśród najbliższego społeczeństwa.Ten kurokogut mnie denerwuje.
          • iryska2604 Re: Homoseksualizm 08.03.12, 14:25
            To jest bardzo złożony problem a u nas zwykle traktuje sie jak patologię.Co powiecie o tym? Pisałam kiedys - nikt sie tym nie zainteresował
            forum.gazeta.pl/forum/w,29055,133670100,133670100,Problem_dziewczynki_w_ciele_chlopca.html
            co bys z takim dzieckiem robił, tłukł pasem? Mamy zreszta przykład posłanki Grodzkiej.
            Znalazłam dość obszerne opracowanie na temat homoseksualizmu- warto sie z tym zapoznać.
            Moim zdaniem trzeba rozgraniczyć preferencje wrodzone od zachowń wynikajacych z nadmiernego seksualizmu,ciekawosci i rozpasania. To juz jest chyba patologia.Nas wychowano w takiej kulturze że to jest złe i naganne
            pl.wikipedia.org/wiki/Homoseksualizm_a_kontekst_kulturowy
            Wśród sekt wywodzących się z chrześcijaństwa starożytnego istniały wspólnoty (np. gnostycka sekta karpokracjan) tolerujące zachowania homoseksualne. Zachowało się wiele pism, zarówno biblijnych, jak patrystycznych potępiających takie grupy. Wynika to z greckich wpływów kulturowych, bardzo silnych we wczesnym chrześcijaństwie. Za ortodoksyjne uznano poglądy św. Pawła, św. Augustyna i innych Ojców Kościoła, potępiających aktywność homoseksualną jako przejaw rozwiązłości niesłużący prokreacji i zabroniony przez Biblię. Podjęto w ten sposób wątki pochodzenia hebrajskiego. U schyłku starożytności, w 390 roku n.e., Cesarstwo Rzymskie wprowadziło pod wpływem Kościoła (którego religia stała się już oficjalną religią państwową) karę śmierci przez spalenie na stosie za stosunki homoseksualne.

Podziwiam ta dziewczyne za odwagę, na pewno naraziła sie na niezły ostrzał. a ty zadałes bardzo niedyskretne pytanie bo tu decyzja zależy od osoby której to dotyczy.
            • www.piotr.26 Re: Homoseksualizm 08.03.12, 19:32
              Juz sie wypowiedzialem,cecha wrodzona sa rude wlosy,blad,ale nie homoseksualizm.....
              • marguy Re: Homoseksualizm 08.03.12, 20:57
                piotr,
                jako ceche wrodzona dorzuc takze ograniczone horyzonty myslowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka