Dodaj do ulubionych

Po wyborach i przed wyborami - nasz mały ranking

05.07.10, 21:15
Na stronie gminy znaleźć można wyniki ale to wielka polityka, a może pobawmy się w sondaż kogo byście widzieli jako nowego wójta naszej gminy? To tylko zabawa ale kto wie, może władza zabłądzi na nasze forum i zobaczy co myślimy?

Obserwuj wątek
    • bimm Re: Po wyborach i przed wyborami - nasz mały rank 05.07.10, 21:40
      Jesli chcecie oddać głos musicie się zarejestrować...
      • segowia0 Re: Po wyborach i przed wyborami - nasz mały rank 06.07.10, 07:53
        próbuje oddać głos ale coś nie chce przyjąć mojego głosu na Pana Jacka
        • w.iwo Re: Po wyborach i przed wyborami - nasz mały rank 06.07.10, 11:06
          zalogować ;)
    • mihui a co z radnymi? 07.07.10, 20:00
      Czy ktoś zastanowił się co z radnymi?
      Dajcie w końcu fajowych kandydatów na naszych radnych. Kilku jest naprawdę
      pracujących ale kilka osób chyba traktuję radę jako dorabianie do pensji.
      Na palcach jednej ręki można wskazać tych których widać - Rogalski, Banaszek,
      Kleiman, Sołtys, ten nowy z Michałowa mocno się promuje, Wojciechowski trochę i
      co dalej ludzie?
      Czemu młodzi nie chcą być w radzie?
      Smogorzewski Roman - miał chyba 28 lat jak został prezydentem, a my nawet
      radnego młodego nie mamy?
      Powietrza świeżego nam trzeba.
      • ralphie Re: a co z radnymi? 08.07.10, 08:55
        mihui napisał:

> Czemu młodzi nie chcą być w radzie?

Zapracowani? W gminie tylko mieszkają?

> Powietrza świeżego nam trzeba.

mihui, zgłaszamy się? ;)
        • pawelkownacki Re: a co z radnymi? 08.07.10, 20:13
          Jak 4 lata temu postanowiłem wystartować na radnego powiatowego to.... mimo 30
          lat bylem wręcz wyśmiewany. Co taki młody może nam załatwić w powiecie :)...
          teraz niektórym już nie jest do śmiechu. Ale życzyłbym sobie, żeby nas młodych
          traktowano trochę bardziej serio, ale podstawa by kilka osób z nas zechciało się
          włączyć na poważnie w życie gminy.
          Uwaga... rusza akcja Masz Głos Masz Wybór - tym razem głównym tematem akcji jest angażowanie nowych ludzi w
          wybory. Więc okazuje się, że temat jest dosyć poważny i nie dotyczy tylko Gminy
          Wieliszew.
      • zawsze_jacba Re: a co z radnymi? 19.07.10, 13:14
        Dzięki mihui za ciepłe słowa... Co do młodych- jak ja startowałem, miałem 27 lat. Byli tacy, co pytali: "A kto będzie na ciebie głosował". Jakoś chętni się znaleźli i trzy kadencje byłem radnym. Teraz misję uważam za skończoną- jestem już trochę przemęczony, bo nie jest to takie proste, jak ludziom się wydaje. Pragnienia wielkie, możliwości budżetu zawsze za małe. Moim priorytetem była oświata. I na tym polu zrobiłem co można. Podstawówki odnowione, stanęło gimnazjum, w spokoju sumienia mogę mogę powiedzieć :dziękuję. Liczę jednak, że znajdą się następni do podjęcia się trudnych często zadań. Teraz czas na przedszkola, tu jeszcze wiele do zrobienia. Jeszcze raz dzięki. Pozdrawiam.
        • mihui Re: a co z radnymi? 19.07.10, 15:12
          Panie Jacku i właśnie tego nam brakuje, młodych osób z misja. No jak to wygląda,
          Pan i do tego Paweł Kownacki i to cała aktywna młodzież?!
          Niech się Pan nie poddaje bo trzeba dalszych działań również na rzecz edukacji,
          szkoła w Dębem, nowoczesne przedszkole. Kto tego przypilnuje?
          Nie wiem czy zechce Pan kandydować na wójta - a jak wiele osób zauważa nie
          powinno wracać dawne, ale proszę przemyśleć wycofanie się z życia politycznego.
          • 10tka Re: a co z radnymi? 19.07.10, 17:32
            Co znaczy, że nie powinno wracać dawne? Przecież poprzedni wójt był naprawdę
            dobrym gospodarzem. Może ma jakieś wady, ale kto ich nie ma.
            Młodzież musi sie jeszcze wiele nauczyć. A nie od razu ledwo coś pozdawali a już
            by chcieli rządzić. Ale każdemu można startować i Panu Banaszkowi i Panu
            Kownackiemu (temu młodszemu) ale czy są gotowy by pełnić taką ważną funkcję jaką
            jest wójt?
            • segowia0 Re: a co z radnymi? 19.07.10, 20:22
              Tylko o którym wójcie mówisz? Poprzednim to obecnym Waldemarze Kownackim, czy
              Panu Trojanowskim. Dla mnie mimo wieku już solidnego to właśnie wójt Waldemar
              jest tym lepszym gospodarzem. Mieszkam w gminie prawie od zawsze i dopiero
              niedawno w gminie widać było to tempo prac, ciągle wykoszone chaszcze przy
              drogach i porządek. Zawsze jak wracam z NDM to widze nawet wieczorem jakiegoś
              człowieka, który ciągle sprząta teren przy drodze wojewódzkiej.
              Podobno to osoba pracująca na zlecenie gminy.
              Tak mi się wydaje, ze Pan Trojanowski jedzie na opinii jak uczeń, który dobrze
              zaczął jak wszyscy od tego poziomu postara się zabłyśnie czasem się uczy czasem
              nie i tak mu nauczyciele sporo wybaczają.
              A czy przypadkiem Wieliszew i cała gmina nie zasługuje na coś więcej niż
              odcinanie kuponów. Trzeba świeżych pomysłów i nieważny jest wiek w metryce.
              Ważny jest świeży umysł i zdrowie do tego tempa prac jakie stoją przed nowym
              wójtem a z tego co słyszałem to Pan Trojanowski ze zdrowiem nie domaga.
              • segowia0 To plotki? 19.07.10, 20:25
                Ale z tego co już wszyscy w naszej gminie mowią obecny wójt nie ma zamiaru
                startować. Dlatego właśnie tacy młodzi jak Pan Jacek mogą coś zrobić.
    • keechaczu Re: Po wyborach i przed wyborami - nasz mały rank 21.07.10, 00:22
      Widzę, że jednak ankieta na forum gazety ma ograniczony czasowo zasięg dlatego
      pozwalam sobie umieścić dodatkowy link
      Ankieta-zabawa-kto wójtem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka