ralphie 04.11.10, 10:32 Wszyscy jak jeden mąż zapowiadają walkę z piratami drogowymi. Zatem pytam, w których miejscach i jakimi metodami? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hellish.monster Re: Pytanie do kandydatów 07.11.10, 14:14 No to się doczekałeś odpowiedzi, co...? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ralphie Re: Pytanie do kandydatów 08.11.10, 09:12 Cierpliwie poczekam jeszcze. ;) Walka z piratami odbywała się i za tej kadencji. Była strasznie zacięta, a efekty widać było 1 listopada przy drogach... Odpowiedz Link Zgłoś
kati78 Re: Pytanie do kandydatów 08.11.10, 09:37 Wybaczcie, że musieliście czekać... Ja stawiam na szeroko pojęty monitoring, jeżeli chodzi o Wieliszew - ul. Kościelna i Niepodległości - na pewno radary stacjonarne (są to ulice, na których łatwo docisnąć pedał i gnać - długie i proste), chciałabym by były też radary na Modlińskiej. W przypadku dróg gminnych można, gdzie się tylko da, montować progi zwalniające. Dodatkowo - szersza współpraca z policją - czy też komisariatem w Wieliszewie czy zwiększenie patroli z komendy w Legionowie. Zauważyłam, że pomimo bliskości CSP - największej szkoły policyjnej drogówki w kraju to u nas patroli policyjnych jak na lekarstwo. Jeszcze można próbować uczulać mieszkańców na jeżdżenie bezpieczne i spokojne ale życie pokazuje, że zawsze znajdą się tacy, którzy będą łamać przepisy, nie bacząc na to, że ryzykują nie tylko własnym życiem lub zdrowiem ale - co gorsza - także innych. Takie są moje pomysły na walkę z piratami. Oczywiście, jestem otwarta na inne propozycje. Zdaję sobie sprawę, że jeżeli chodzi o ul. Kościelną i Niepodległości należy współpracować z powiatem a jeżeli chodzi o Modlińską - z województwem, ale wiem, że dla chcącego nic trudnego i wszystko można zrobić, jak się tylko do czegoś dąży. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
ralphie Re: Pytanie do kandydatów 08.11.10, 10:05 kati78 napisała: > Ja stawiam na szeroko pojęty monitoring, I tu wielka szkoda, że gminny WiMax poległ... >jeżeli chodzi o Wieliszew - ul. Kościelna i Niepodległości - na pewno radary stacjonarne A pozostała część gminy? Wystarczy spojrzeć w pytania do wójta, o co prosili mieszkańcy. > Dodatkowo - szersza współpraca z policją - czy też komisariatem w Wieliszewie > czy zwiększenie patroli z komendy w Legionowie. Zauważyłam, że pomimo > bliskości CSP - największej szkoły policyjnej drogówki w kraju to u nas patroli > policyjnych jak na lekarstwo. Fakt, że jest to w końcu zauważone cieszy :) Współpraca z Policją tak ale jeśli zmienią zasady rozliczania policjantów nie za ilość, a za jakość. > Takie są moje pomysły na walkę z piratami. Oczywiście, jestem otwarta na inne propozycje. Wydaje mi się, że bolączką bezpieczeństwa drogowego w gminie jest droga 631. Nie zatrzymamy przecież na niej ruchu. A może ruch przenieść w bezpieczniejsze miejsce? Piję tu do TOG, która przejęłaby ruch przelotowy w tym ciężki. Wiem, że jest kością niezgody ale... Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
kati78 Re: Pytanie do kandydatów 08.11.10, 11:06 Co do gminnego internetu - przyznam szczerze, że nie znam się na kwestiach technicznych ale wiem, że jest to niezbędne. Co do konkretnych ulic - Niepodległości i Kościelnej - to napisałam o nich bo problemy związane z nimi najlepiej znam i jeżdżę tymi ulicami praktycznie codziennie. Ale napisałam też o ulicach gminnych - na pewno spojrzę na stronę pytań do wójta :) Jeszcze jedno - napisałam, że jestem otwarta na inne propozycje - nie tylko co do sposobu walki z piratami ale co do ulic, gdzie należałoby coś zrobić. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
hellish.monster bravo 08.11.10, 19:33 dla kandydatki Kasi za obszerne odpowiedzi w temacie. reszta milczy... :> widać, włazi tylko wtedy, gdy dowie się o jakiejś aferze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pawelkownacki Re: bravo 08.11.10, 22:27 Raczej nie pojawiam się tylko na aferę... ale chce dać innym się wykazać. Do Kasi wypowiedzi dodam m.in. progi w rejonie ul. Choinowej. Mieszkańcy bardzo o nie proszą, od dawien dawna,... Odpowiedz Link Zgłoś
hellish.monster Re: bravo 09.11.10, 16:42 prrrrrrrrrrrrrrrrr szalony!!! nie Ciebie miałam ja na myśli ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ralphie Re: bravo 10.11.10, 07:40 hellish.monster napisała: > prrrrrrrrrrrrrrrrr szalony!!! Nie stopuj! Akurat prężnych i wyrywnych to nam tu potrzeba :) Pani Kasia napisała, że jest otwarta na propozycje ulic. W takim razie po raz kolejny (w tym wątku drugi ;) ) wspomnę o 631. Nie jest to droga gminna ale przez gminę przebiega i tu miałem na myśli lekturę pytań do Wójta. Odpowiedz Link Zgłoś
kati78 Re: bravo 12.11.10, 10:59 "W takim razie po raz kolejny (w tym wątku drugi ;) ) wspomnę o 631. Nie jest to droga gminna ale przez gminę przebiega i tu miałem na myśli lekturę pytań do Wójta" Jeśli będę miała zaszczyt pracować w Radzie Gminy będę o tej drodze pamiętać :) Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś