Dodaj do ulubionych

Internet - Legionowo Ludwisin

26.07.11, 14:13
Witam,
Wiem że temat wielokrotnie już był wałkowany ale od długiego czasu nie ma w nim aktualizacji na forum.
Niedługo przeprowadzam się do Legionowa a konkretnie będę mieszkał w dzielnicy Ludwisin (przy granicy z Chotomowem).
Jestem informatykiem i niestety muszę mieć w domu internet bez niego nie mam opcji by móc pracować z domu.
Byłem już w TP ale podciągnięcie kabla ich przerasta.
Pozostaje więc internet bezprzewodowo (mam BC z T-mobila ale działa w tym rejonie fatalnie) potrzebuję więc czegoś najlepiej na WiFi.
Proszę o informację co polecacie i co w tamtym rejonie będzie działać!
Nie ukrywam, że zależy mi także na dobrym transferze cena to kwestia drugorzędna.

Pozdrawiam
2du
Obserwuj wątek
    • godgod Re: Internet - Legionowo Ludwisin 26.07.11, 14:50
      Mieszkam dokładnie tam, gdzie ty będziesz i wszystkie Wifi są na granicy zasięgu. Może GVT coś poprawiło. Spróbuj u nich.Ja mam Netię po WiMax, ale średnio jestem zadowolony. Długie pingi, prędkość max. to 1 mega. A wieczorami i w weekendy wolniej. Awarie występują rzadko, ale bardziej denerwujące są wieczorne spowolnienia. Filmów na iplexsie nie da się spokojnie oglądać.
      Niestety szans na jakiś kabel tutaj nie ma.
      • janbary Re: Internet - Legionowo Ludwisin 26.07.11, 15:44
        Skąd ta nazwa Ludwisin , nie słyszałem żeby ktoś tak mówił , Każdy mówi że mieszka na Przystanku. Może to jakaś nazwa historyczna i występuje tylko na mapach ale na pewno nie w mowie potocznej mieszkańców.
        • godgod Re: Internet - Legionowo Ludwisin 26.07.11, 16:18
          To chyba na Przystanku tak mówią. Ludwisin to Ludwisin. Tereny na zachód od końcówki Sobieskiego i Krakowskiej. To tereny dawnego gospodarstwa z warzywami, czy jakoś tak.
          Powiedzieć na Ludwisin - Przystanek, to tak jak na okolice gen. Roi - Piaski.
          • 2du Re: Internet - Legionowo Ludwisin 26.07.11, 16:22
            No mnie od Przystanku dzieli między innymi długość całej Mazowieckiej więc kawałek jest.
      • 2du Re: Internet - Legionowo Ludwisin 02.08.11, 12:06
        Sprawdziłem GVT. Przyjechali popatrzyli i pojechali mówiąc że nic sie nie da zrobić chyba że pan wytnie las ;) Jakieś inne pomysły?
        • kka69 Re: Internet - Legionowo Ludwisin 02.08.11, 15:29
          Ja jeszcze 2 tygodnie temu na internet w tym miejscu to bym polecał blueconnect, śmigał na 7 Mb.
          Ale od czasu wyłączenia masztu w Jabłonnie praktycznie już nie działa.
          Wziąłem na testy kartę z modemem z Orange, prędkość z Orange tez jest zbliżona poprzedniej Blueconnect, a może nawet szybsza ( nowszy modem) .
    • mamazuczka2006 Re: Internet - Legionowo Ludwisin 03.08.11, 10:13
      Cyfrowy Polsat. Jest taki sobie, ale jest.
      • 2du Re: Internet - Legionowo Ludwisin 03.08.11, 10:15
        Sprawdziłem wczoraj LTE z Cyfrowego Polsatu - można stwierdzić że nie działa bo modem gubi co chwila zasięg co uniemożliwia normalne korzystanie. :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka