Dodaj do ulubionych

Dawne magazyny Tesco

25.11.11, 19:48
czy wiadomo co będzie przy Szarych Szeregów? Od kwietnia cisza? Ostatnie wzmianki:
www.gazetapowiatowa.pl/?id=data&ido=572
Podobno druga galeria po IGI (tym razem Mayland) była zainteresowana inwestycją, ale nic nie wiadomo...
Obserwuj wątek
    • dagrod2007 Re: Dawne magazyny Tesco 26.11.11, 08:09
      Dla mnie osobiście było by czystą głupotą robienie bazarku na Sikorskiego tylko dlatego że tam jest miejsce . Bazarek w obecnym miejcu jest usytuowany w dogodnym miejscu dla mieszkańcow miasta oraz sprzedających wygodny dobry dojazd . Gdybym miał jeżdzić na Sikorskiego poprostu zrezygnowałbym . Nociekaw jestem co na ten poroniony pomysł sprzedający na bazarku?
      • misiek1974 Re: Dawne magazyny Tesco 26.11.11, 11:09
        Pewnie będzie tak samo jak ze stadionem, który się na Marywilską przeniósł. Tam są teraz dobre warunki do handlu i dla kupujących jest lepiej. Nie trzeba w śniegu, deszczu czy też w błocie chodzić. Tam również twierdzono, że to kiepskie miejsce będzie a jest wręcz przeciwnie. Handlujący i kupujący z warunków są zadowoleni. Tutaj pewnie będzie podobnie.
        • dagrod2007 Re: Dawne magazyny Tesco 26.11.11, 12:08
          Mi korzystniej napewno nie będzie jezdzić autobusem po zakupy Prawda jest taka pamiętam stara lokalizację bazaru obecnie stoi tam nowy budynek ZUS . Jakoś szło zrobić zakupy i dojazd od ul Warszawskiej ulica przelotowa dla miasta jest dobry . Kolejna lokalizacja też niezła znowu dobry dojazd i dla sprzedających i kupujących a i kawałek placu spory . Duża ilość bloków to sporo osób (w tym starszych ) kupujących . A teraz co miało by być bazarek na dalszych peryferiach miasta . A co do hałasu to największy bazar jest w sobotę więc wyspać można się bo jesli nawet ktoś wraca z nocnej zmiany w sobotę rano to i tak jest jeszcze wolna niedziela . Pewnie i tak były by konsultacje społeczne oby nie takie jak w przypadku dworca . Ja w każdym razie jestem na nie jesli chodzi o nową aktualizację . Rozumiem że Centrum miasta się przesuneło i obecnie wymaga pewnych zmian . Proponuję zrobić tam ( na sikorskiego ) zakład gdzie mieszkańcy miasta znalezli by pracę . Sam pracowałem w magazynach wcześniej moja mama w fabryce która tam istniała . Jeśli jest tak świetnie i warunki są takie jak opisywane ( tak było gdy ja tam pracowałem ) to czemu nie stworzyć hali produkcyjnej i dać legionowianom miejsc pracy . PANIE PREZYDECIE CO PAN NA TO ODPOWIE? .
          • misiek1974 Re: Dawne magazyny Tesco 26.11.11, 14:17
            dagrod2007 napisał:

Jeśli jest tak świetnie i warunki są takie jak opi
            > sywane ( tak było gdy ja tam pracowałem ) to czemu nie stworzyć hali produkcyjn
            > ej i dać legionowianom miejsc pracy . PANIE PREZYDECIE CO PAN NA TO ODPOWIE?
            > .

Pytanie czy znajdą się chętni aby rozpocząć tam produkcje.
            • dagrod2007 Re: Dawne magazyny Tesco 26.11.11, 14:48
              To oczywiście byl przykład wiadome jest że internauci mogą mieć inne pomysły na sensowne dające miesca pracy zagospodarowanie tej niemałej hali i terenu . Czy znajdą się chetni myślę że gdyby była zgoda prezydenta miasta to pewnie by się znalezli . Obecnie miasto to sieć sklepów i banków drobna przedsiębiorczość w niewielkiej ilośći i dalej sypialnia warszawy . ------------
              • hubert_sikorski Re: Dawne magazyny Tesco 26.11.11, 16:13
                Koncert życzeń? Chciałbym aby powstała tam fabryka jachtów i żeby pracę znalazło tam 500 ludzi.
                • e.voytaszek Re: Dawne magazyny Tesco 26.11.11, 16:48
                  Ależ oczywiście i ja życzyłbym sobie aby na terenie Legionowa ulokowała się duża firma produkcyjna (jakich cała masa jest np. w Piasecznie i okolicy).
                  Oferta wciąż jest otwarta:
                  www.pamexpol.eu/
                • ralph123 Re: Dawne magazyny Tesco 26.11.11, 16:55
                  Dało by rade, tyle że nie 500, a 15 osób, no i pewne sprawy dla ludzi z "zewnątrz" są nie do przeskoczenia.
                • dagrod2007 Re: Dawne magazyny Tesco 26.11.11, 17:27
                  Kiedyś nazywało się to MAGAZYN CENTRALNY LIDER PRICE a zatrudniano w systemie 3 zmianowym i nie sądzę by było mniej jak 200 osób w kolejnych latach to magazyn TESKO
                  • grandpress Re: Dawne magazyny Tesco 08.03.12, 21:43
                    Magazyny przy ul. Szarych Szeregów od 11 stycznia mają nowego inwestora. Piekarnia Nowakowski otworzy tam drugi w powiecie legionowskim zakład produkcyjny. Będzie podobny do siedziby firmy w Michałowie-Reginowie, ale bardziej nowoczesny i zautomatyzowany.
                    • misiek1974 Re: Dawne magazyny Tesco 09.03.12, 11:12
                      Dobrze, że to zakład produkcyjny a nie kolejny market.
    • g.wozniak Re: Dawne magazyny Tesco 18.07.17, 22:04
      OSTRZEGAM WSZYSTKICH PRZEDSIĘBIORCÓW I OSOBY PRYWATNE PRZED WSPÓŁPRACĄ Z FIRMĄ: NOWAKOWSKI PIEKARNIE SP. Z O.O. JACEK NOWAKOWSKI. 05-100 Nowy Dwór Mazowiecki ul. Mazowiecka 11. NIP: 531-169-11-50. Oszustwa odbywają się w filii zakładu w miejscowości Kolonia Klepaczka ul. Transportowa 4 gm. Kamienica Polska. Firma nie płaci za wykonane usługi i zlecenia ponad pół roku. Usługi zleca bezpośrednio współwłaściciel firmy Jacek Nowakowski, którego długi wobec firm współpracujących rosną jak na drożdżach. Proceder oszukiwania jest bardzo prosty. Jacek Nowakowski zleca prace do wykonania płaci za pierwsze faktury. Firmy nabierają zaufania, po czym zleca coraz więcej robót i już przestaje płacić. W ten sposób zostało oszukanych kilkadziesiąt firm na kilkadziesiąt milionów złotych. W tej chwili sprawę prowadzi Policja - Wydział Przestępczości Gospodarczej i Urząd Skarbowy w Nowym Dworze Mazowieckim. Wszystkich poszkodowanych uprasza się o zgłaszanie do wymienionych instytucji. Przy jakichkolwiek rozmowach telefonicznych lub bezpośrednio w biurze o zaległych finansach Jacek Nowakowski zachowuje się bardzo arogancko, nie wywiązuje się ze składanych obietnic.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka