basias-ka 24.05.07, 09:27 Witam, prosze o info - ile zajmuje dojazd do warszawy srodkiem komunikacji publicznej? jakie sa mozliwoeści dojazdu? jak dojeżdzją osoby bez własnego auta? wielkie dzieki za info bs Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
to.ja.kas Re: ul -lesna - b. ważne pytanie 24.05.07, 09:32 Dojezdzaja autobusami ZTMu i transludami. Do przystanku trzeba dojsc, moja Mała smiga i twierdzi, ze to nie daleko. Do Zerania jedzie 25 - 45 minut w zaleznosci od tego jaka godzina. Strasznie narzekała, ze całe dnie bedzie spedzac w autobusach, teraz zeznaje, ze nie jest tak zle. Po zrobieniu obwodnicy podobno przewidziany jest przystanek autobusowy w okolicach osiedla Przylesie...szczegółów nie znam Odpowiedz Link
basias-ka Re: ul -lesna - b. ważne pytanie 24.05.07, 09:43 ok, wielkie dzieki za przeslane informacje ale czy przez ul. lEśna nie jest planaowana jakaś obwodnica? pozdrawiam basia ps. jak sie mieszka na ul. Leśnej? Odpowiedz Link
to.ja.kas Re: ul -lesna - b. ważne pytanie 24.05.07, 11:23 Przez Lesna nie jest planowana obwodnica. Jak przyjedziesz na Lesna, bedziesz obwodnice mijac przy Przylesnej i Szkolnej )) Widac juz jak bedzie szła )) Odpowiedz Link
ygloo Re: ul -lesna - b. ważne pytanie 24.05.07, 13:00 to,ja.! przy PRZYLESIU, ul. Przylesie dla basi: link obrazujący trase obwodnicy: www.jablonna.pl/gmina/pliki/prezentacja/obwodnica_jablonny.jpg Odpowiedz Link
to.ja.kas Re: ul -lesna - b. ważne pytanie 24.05.07, 14:14 Dziekuję, popełniam jedno anszuła PPP za drugim ))))))) Odpowiedz Link
basias-ka Re: ul -lesna - b. ważne pytanie 24.05.07, 15:10 witam, wielkie dzieki za odpowiedzi, przymierzam sie własnie do zakupu mieszkania na ul. Lesnej... moze ktos ma propozycje sprzedazy mieszkania? - co sadzicie o mieszkaniu wlasnie na tej ulicy? - jakie sa najwazniejsze minusy a jakie plusy? - czy jest bezpiczenie? zaklopotana basia Odpowiedz Link
to.ja.kas Re: ul -lesna - b. ważne pytanie 24.05.07, 15:29 Szczerze, mieszkam tu niecały miesiac i kocham ta wies, ta ulicę, ten las minutę od domu. Cisza, spokój, powietrze pachnie, nie jest ciężkie, jak pije kawę to za oknami mam drzewa. Kiedy sie przymierzałam do kupna i kupiłam, tez prosiłam o rady i słyszalam, ze jest cudnie...po tym bardzo krotkim czasie powiem, ze narazie widze, ze nie kłamali. To prawda, ze Modlinska jest zakorkowana o pewnych godzinach i jedzie sie dłuzej (ale bez paniki), to prawda, ze dalej, to prawda, ze do przystanku daleko, ale cos za cos, w Wawie czy blizej głównej arterii takiego spokoju i ciszy nie znajdziesz. Odpowiedz Link
kwitkows Re: ul -lesna - b. ważne pytanie 25.05.07, 22:25 Jabłonna to świetne miejsce. Dojazd do Wawy o 20 minut szybszy niż z Legionowa. Ledwie kilka minut gorszy niż z Białołęki. Atutem jest to, że większość bloków i domów jest stosunkowo nowa. Dwa autobusy podmiejskie co 4 minuty w szczycie !!! Las pod nosem. Wiele przedszkoli ale niestety drogie. Z wad: zimową porą nad wsią unosi się mgła z dymu przydomowych i przeszklarniowych kotłowni. Praktycznie brak kanalizacji i wodociągu. Odnośnie Leśnej: nie zdecydowaliśmy się tam na mieszkanie z dwóch powodów: samochody parkujące wszędzie gdzie się da oraz brak placu zabaw. No i te bloki nie tworzą prawdziwego osiedla. Taka jedna ulica z blokami obok i nic więcej. A szkoda, bo bardzo chcieliśmy dalej mieszkać w tej okolicy. Najbardziej podoba nam się na Osiedlu Przylesie, ale tutaj mieszkania są strasznie małe i praktycznie większych nie będzie. Bukowy Dworek jest fajny, układ mieszkań super, ale trochę daleko. Odpowiedz Link