saabb 09.12.11, 15:14 To będziemy mieli najazd kibiców.... www.sport.pl/euro2012/1,109071,10788179,Euro_2012__Baza_Grecji_w_Legionowie_i_Jachrance.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
w.iwo Re: Grecy w Legionowie 09.12.11, 15:55 czas się uczyć greckiego? ;) ciekawi mnie ile rzeczywiście tu przyjedzie tych turystów Odpowiedz Link Zgłoś
hubert_sikorski Re: Grecy w Legionowie 09.12.11, 16:35 Akurat liczba kibiców jest mało istotna, przyjadą i wyjadą. Liczy się że w Polskę pójdzie trochę dobrego słowa o Legionowie. Odpowiedz Link Zgłoś
rafwes Re: Grecy w Legionowie 11.12.11, 12:08 Ciekawe kto z naszych legionowskich włodarzy przypisze przyjazd Greków do swoich osobistych sukcesów :) Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Grecy w Legionowie 11.12.11, 12:09 A myślisz, że będą takie stada wielkie przyjeżdżać i patrzeć jak oni grają?? Są aż tak dobrą drużyną? Odpowiedz Link Zgłoś
rafwes Re: Grecy w Legionowie 11.12.11, 12:34 Są bardzo dobrą drużyną , dostali się na Euro po walce w odróżnieniu od Polaków którzy są tylko dlatego że są gospodarzami , bo gdyby trzeba było walczyć o awans to nie wiadomo jak by się to skończyło . Są wystarczająco dobrzy żeby z nami wygrać , w 2004 na mundialu w Portugalii to właśnie Grecy zdobyli mistrzostwo Europy . Odpowiedz Link Zgłoś
harp Re: Grecy w Legionowie 11.12.11, 13:43 Takie anomalia jak w 2004 na mistrzostwach Europy (nie na mundialu, mundial to m.in. określenie mistrzostw świata, używane głównie w krajach Ameryki Płd i Hiszpanii - dlaczego to wiadomo), zdarzają się niezwykle rzadko i Grecja na Euro nie powinna za wiele zwojować. Przypomnę tylko, iż w 1992 roku mistrzem została Dania, która wcześniej i później albo się do mistrzostw nie dostawała albo nie wychodziła z grupy (choć to niewątpliwie o niebo lepsza drużyna niż Polska i Grecja-półfinalista Euro 1984 i ćwierćfinalista mundialu :-) 1998). Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Grecy w Legionowie 11.12.11, 15:02 A ja sie tak rzeczywiscie zastanawiam co to nam, tu w Legionowie da. Piszecie o kibicach. Ok. Ale gdzie ci kibice przyjada? Do Jachranki? Czy na stadion? Ok. zalozmy, ze na stadion. Czy zaczna lazic po miescie, robiac zakupy i tp. Nie mysle. Al emoze jest inaczej. Wyprowadzcie mnie z bledu. PS Juz sobie wyobrazam kibica greckiego mowiacego w narzeczu angielskim chcacego kupic np. album o Polsce u Leszka. Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: Grecy w Legionowie 11.12.11, 19:53 a nie jest przypadkim tak, ze jesli druzyna wybierze jakis obiekt na swoje rezydowanie i treningi, to sa z tego konkretne pieniadze za uzywanie tych obiektów? bo nie wydaje mi sie zeby uzywanie bylo gratis? Poza powyzszym ja nie spodziewam sie innych profitow. Nie spodziewam sie tysiecy kibicow . Ot, troche reporterow, może dwa autokary najbardziej napalonych kipiców co kupia w najblizszym sklepie po piwie i tyle. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Grecy w Legionowie 11.12.11, 21:41 Tez mysle, ze jest kasa za uzywanie, ale nie przeklada sie to jakos konkretnie na mieszkanca Legionowa. No najwyzej bedziemy mieli znow oplakatowane miasto, ze jest zajefajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
guayazyl1 Re: Grecy w Legionowie 11.12.11, 21:26 madziulec zapytała: A ja sie tak rzeczywiscie zastanawiam co to nam, tu w Legionowie da. ------------------------ Przez kilkanaście dni będzie się o nas mówić w prasie sportowej. To już się raczej nigdy w historii miasta nie zdarzy :) Jeśli Grecy skończą na fazie grupowej to wyjadą do domu zaraz po szesnastym czerwca i przygoda Legionowa z Euro skończy się. Jeśli dojdą do ćwierćfinałów to zostaną u nas tydzień dłużej. Dalszy ich żywot na Euro byłby megasensacją. Za wszystko na naszym terenie płacic będzie UEFA. Poza tym narodowe federacje lubią robić prezenty miastom-gospodarzom. A to sfinansują budowę stadionu, szatni, dołożą się do czegoś w infrastrukturze. Czy na Greków można w tym zakresie liczyć? Raczej udadzą Greka :) madziulec zapytała: Ale gdzie ci kibice przyjada? Do Jachranki? Czy na stadion? ---------------------- W Jachrance Grecy będą wypoczywać więc tam żaden kibic nie przekroczy strefy buforowej. Będzie za to można oglądać ich treningi na legionowskim stadionie. madziulec zapytała: Czy zaczna lazic po miescie, robiac zakupy itp. Nie mysle. ------------------------- Będą robić to co zwykle kibice robią. Kobiety, wino i śpiew :) Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Grecy w Legionowie 11.12.11, 21:42 guayazyl1 napisał: > Będą robić to co zwykle kibice robią. > Kobiety, wino i śpiew :) Czyli ostatnia szansa na otwieranie pubow i agencji towarzyskich??;P Odpowiedz Link Zgłoś