Dodaj do ulubionych

Nowy Bukowiec Intek

02.06.04, 22:28
Chwale sie i firme, ktora mnie uszczesliwila (ale nie robie im
kryptoreklamy). A wiec - poprowadzili tu lacze radiowe, nie czekajac az
zbierze sie ilus chetnych, po prostu weszli na osiedle, dogadali sie z
administracja, postawili antene i juz, pochodzili po ludziach i maja siec ;-
)))
Jest pieknie i ja mam stale lacze ;-)
Powiem tak - wszystko jest fanie i byly inne oferty, ale jakos kazdemu
brakowalo chyba odwagi i pieniedzy, by zainwestowac...
Obserwuj wątek
    • sloggi Re: Nowy Bukowiec Intek 08.06.04, 11:23
      Pochwal się wysokością abonamentu miesięcznego.
      • madziulec Re: Nowy Bukowiec Intek 11.06.04, 09:07
        Za 512 kb w obie strony (gwar.) mam 105 zl + VAT, co uwazam wcale nie za
        wygorowana kwotke ;-)))

M.
        • kwitkows Re: Nowy Bukowiec Intek 11.06.04, 22:11
          512kb gwarantowane? A dokad ta gwarancja i czy na pismie? Bo jesli tak to ja biore od razu 10 sztuk.
          • madziulec Re: Nowy Bukowiec Intek 14.06.04, 08:09
            Ciekawe jak mozna wziac 10 szt. lacza???????
            • kwitkows Re: Nowy Bukowiec Intek 14.06.04, 08:25
              Tak samo jak mozna miec 10 linii telefonicznych :-) Nie widze przeszkod.
              • madziulec Re: Nowy Bukowiec Intek 14.06.04, 11:13
                Mozna i 1000. Tylko jak z tego rownoczesnie korzystac?????
                • kwitkows Re: Nowy Bukowiec Intek 14.06.04, 22:09
                  Ech... Chodzilo mi o to, ze lacze z gwarantowana przepustowoscia 512kb kosztuje duzo (baaaaardzo duzo) wiecej niz 105zl. Chyba ze jest to taka gwarancja jak w TePsie na Neostradzie, czyli do pierwszego rutera. Wtedy niewiele jest warta i nawet nie warto o tym wspominac, ze jest jakis cir...
                  • madziulec Re: Nowy Bukowiec Intek 15.06.04, 08:59
                    Neostrada to w ogole niczego nie gwarantuje, a TP od dwoch lat normalnego
                    telefonu nam nie moze zalozyc ;-((((
                    • e-legionowo Re: Nowy Bukowiec Intek 17.06.04, 10:37
                      heh ciekawi mnie ta umowa z gwarancja takiej przepustowosci, skladalem
                      propozycje jak pamietasz juz w listopadzie i nie chodzilo o brak kasy na
                      inwestycje, ale jak wstepnie deklaruje sie ponad 12 osob na blok, a potem po
                      tygoniu podtrzymuje ta deklaracje 3 to jest raczej slizgi grunt pod robienie
                      czegokolwiek, nie mowiac o wprowadzaniu w blad przez mieszkancow ze podobno juz
                      jest tpsa i telefony kablowe a teraz piszesz ze od dwoch lat jeszcze nie
                      zainstalowano ich

pozdrowka
                      Peter
                      • madziulec Re: Nowy Bukowiec Intek 17.06.04, 16:20
                        Widzisz, tamta firma zaczela od zainstalowania anteny na jednym z domow,
                        powieszenia oferty i dopiero potem chodzenia i pytania. Potem dopisali "juz
                        dzialamy" i tak sie zaczelo. Nie czekali, az sie zbierze ilus tam chcetnych, bo
                        to napewno opozni inwestycje, bo zawsze sie ludzie wykruszaja....
                        Jesli chodzi o TP SA to telefony sa od stycznia, ale .... to tylko zalezy jak i
                        kto to umie zalatwic, bo ja niby zlozylam swoj wniosek wlasnie w styczniu i jak
                        dotad NIC sie z moim telefonem nie stalo i nei zamienil sie w cudowny sposob w
                        kablowy z radiowego ;-)
                        • bonat Re: Nowy Bukowiec Intek 31.08.04, 09:33
                          Ta firma nie założyła w ciemno internetu, tylko chodziła również najpierw i
                          pytała. Wiem coś o tym i o wszystkich z tym związanych kłopotach, bo jak doszło
                          co do czego to tylko ja się tym interesowałem. Oni nie mogli zebrać
                          wystarczającej liczby ludzi - musiałem pytać znajomych, zorganizowałem nawet
                          zebranie w tym celu z firmą Netmaniak... przyszły trzy osoby. Ciekawe, czy Pani
                          była ??? Potem firma długo nie miała zgody od Horyzontu, oni uzależniali ją od
                          zgody mieszkańców, z mieszkańcami nowych bloków nie można się było dogadać,
                          pętla się zamyka. Ja wykonałem w tej sprawie kilkanaście telefonów do
                          Horyzontu, Arendy, pani Grudzińskiej jescze wówczas, z Anią Kłak, sekretarką
                          Dąbrowskiego mieszkającą u nas na osiedlu nawet kilka razy rozmawiałem i
                          prosiłem o wsparcie w tej sprawie. W końcu niemalże umówiłem przedstawicieli
                          Netmaniaka z p. Dąbrowskim i coś wreszcie ruszyło. A jak ruszyło, to okazało
                          się, że z wielu osób, które się deklarowało internet chce założyć trzy.
                          Ołtarzewski - szef Netmaniaka zgodził się na to mając nadzieję, że jak u kogoś
                          będzie działać to i inni się przekonają, też wakacje się zbliżały, może
                          niektórzy wolą internet na zimowe wieczory... Proszę mi wierzyć, nie było ani
                          łatwo, ani przyjemnie to organizować, a niektórzy wręcz myśleli, że ja coś z
                          tego mam (będę miał) skoro tak chodzę i nagabuję ludzi. Dlatego to co Pani
                          napisała, że oni sobie ot tak weszli i postawili antenę to duża przesada...
                          Pozdrawiam.
                          • nowy_bukowiec Re: Nowy Bukowiec Intek 31.08.04, 18:03
                            No coz, prawde mowiac jakos to inaczej sobie wyobrazalam, bo nikt nigdzie do
                            nikogo z nas nie chodzil i nikogo nie nagabywal. Moze u Was, w waszych blokach
                            tak. W naszym A1 nikogo nei bylo. Nie tylko z Netmaniaka, ale nawet z Waszej
                            wspolnoty.
                            • bonat Re: Nowy Bukowiec Intek 31.08.04, 20:12
                              Nie znam osób z A1 z nazwiska, żeby dokładnie określić z kim rozmawiałem, ale
                              były to dwie osoby, jedna z pierwszej, druga z ostatniej klatki, panowie ci
                              podobno działali kiedyś we wspólnocie i namiary na nich dostałem od dozorcy
                              jako na przedstawicieli wspólnoty A1. Jeden z nich powiedział, że nie chce ze
                              mną wogóle rozmawiać (myślał, że jestem z jakiejś firmy), ale jak dowiedział
                              się, że jestem mieszkańcem osiedla, to z grzeczności zamienił kilka słów.
                              Niestety stanowczo wypierał sie swej funkcji przedstawiciela bloku, gdyż
                              właśnie z niej zrezygnował, bo nie może się dogadać z mieszkańcami i nie będzie
                              robił nic na siłę. Drugi pan rozmawiał ze mną tylko przez domofon, uznał
                              widocznie, że nie zasługuję na zaproszenie do domu :( i powiedział
                              dosłownie: "...już wam mówiłem, nie będę się tym zajmował, bo sam osobiście nie
                              jestem zainteresowany internetem..." przy czym mówił to takim tonem, że
                              wstydziłem się chodzić dalej i kogokolwiek pytać z A1 :(
                              Myślę, że chłopaki z Netmaniaka spotykali się z podobnym przyjęciem, widocznie
                              zawsze chodzili w takich godzinach, że tamci panowie byli w domach, Pani zaś i
                              innych potencjalnych zwolenników internetu akurat nie było...
                              Podobnie reagowali mieszkańcy A4 i A5...
                              Swoją drogą, gorzka jest prawda o różnych punktach widzenia tych samych spraw,
                              niechęci angażowania się w działania społeczne i w końcu o pracy ankietera,
                              akwizytora, domokrążcy, czy jak to tam jeszcze zwał...
                              Pozdrawiam.
          • bonat Re: Nowy Bukowiec Intek 31.08.04, 09:40
            Nie jest to prędkość gwarantowana, kto zresztą jest w stanie zaoferować taką
            normalnemu prywatnemu użytkownikowi za normalną cenę ???
            Gwarantowane jest to, że jest dwukierunkowa, nie jak w neostradzie, że np. 512
            do klienta ale 128 od... czy jakoś tak.
            Poza tym plusem tego rozwiązania jest to, że jesteśmy podłączeni do
            Telekomunikacji Kolejowej SA, a nie do TPSA, więc przynajmniej nie siada nam
            wszystko jak więcej ludzi korzysta, bo oni mają jeszcze nie zapchane łącza.
            Gdzieś tam napewno to się z TPSą łączy, ale jak bawiłem się neostradą 512, to
            miałem wolniejsze transfery niż moja 320 kbit. Może trafiłem w taką porę dnia,
            nie wiem... Za 320 kbit płacę 65 zł i to bez żadnego jak napisała koleżanka
            VATu.
            Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka