malwina87 16.02.12, 12:46 Witam, czy ktoś posiada nr telefonu do kebaba nowo otwartego przy dworcu pkp. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
em-k-a Re: KEbab 17.02.12, 23:10 :-) dzisiaj rano tamtędy przechodziłam i mi się przypomniało, takie nr.jest nad drzwiami: 692-248-335 Odpowiedz Link Zgłoś
e.voytaszek Re: KEbab 18.02.12, 12:38 a dobre robią kebaby? Dotychczas zamawiam z kebeb king z jabłonnej, i jak dotąd lepszych w okolicy nie namierzyłem Odpowiedz Link Zgłoś
mcgyver39 Re: KEbab 18.02.12, 12:59 Bardzo dobre i bardzo duże, ale jak brać to tylko na cienkim cieście. Cena też dobra bo tylko 9 zł a w Kingu 11 zł i do tego mniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
hubert_sikorski Re: KEbab 18.02.12, 14:14 Taaa, jadłem tam parę dni temu kebaba na cienkim cieście. Kiedy jadłem coś zaczęło z niego wyciekać, miało kolor zółty. Na początku pomyślałem że to sos, ale kiedy zaczęło zastygać (jak wosk) to chyba był tłuszcz... po smaku to się nawet zgadzało, kebab bardzo tłusty. Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
smbmario Re: KEbab 19.02.12, 11:37 Byl w 'Jabłonnej' na kebabie a potem wsiadl do autobusu z kebabem i pojechal 'nad Zegrze' oczywiscie na kebaba ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mareklegionowo Re: KEbab 19.02.12, 17:23 dobry kebab byl w blekitnym-kiedys tam jadlem Odpowiedz Link Zgłoś
adamlegionowo Re: KEbab 20.02.12, 06:32 dla mnie king sie zepsuł i raczej nie ma teraz dobrego kebsona w Legio. Odpowiedz Link Zgłoś
benieck Re: KEbab 20.02.12, 12:38 mareklegionowo napisał: > dobry kebab byl w blekitnym-kiedys tam jadlem Miesiąc temu jak czekałem tam pół godziny za 6 kebabów było strasznie zimno a przez lokal przebiegła sobie mysz i schowała się pod lodówką z napojami. Ten kebab przy PKP jest całkiem dobry jak na swoją niską cenę. Można poprosić więcej mięsa lub więcej surówki (zależy co kto woli). Ostatnio dostałem nawet specjalną kartkę na której sprzedawca wpisuje ilość kupionych kebabów. Piąty jest gratis. Odpowiedz Link Zgłoś
brunno34 Re: KEbab 22.02.12, 14:44 Miałem okazję spróbować na telefon kebaba z baraniną od Alibaby w wersji xxl. Rzeczywiście niezły, i potężny, dużo mięsiwa i sos średni jest dość łagodny w smaku. Potwierdzam też, że kebeb zawiera dużo tłuszczu, duzo więcej niż ten z kinga...choć akurat nie wiem czy to takie złe. Tak że reasumując pewnie sie jeszcze nieraz skuszę. Odpowiedz Link Zgłoś
misiek1974 Re: KEbab 22.02.12, 15:20 brunno34 napisał: > Miałem okazję spróbować na telefon kebaba z baraniną od Alibaby w wersji xxl. R Jesteś pewny, że to baranina była?:) Odpowiedz Link Zgłoś
brunno34 Re: KEbab 22.02.12, 16:15 No zamawiałem kebeba z baraniną, więc nie sądzę by był to szczur Dyzio, kot Alik, czy pies Saba czy inna myszowiewiórka... Czy np wieprzowina. Odpowiednie służby by to momentalnie ujawniły, a przyszłośc nowootwartego baru ległaby w gruzach, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
misiek1974 Re: KEbab 23.02.12, 14:30 To ten kebab musiał być drogi bo baranina nie jest tania. O jakich służbach Ty piszesz?:) Już nie mają co robić tylko sprawdzać jaki rodzaj mięsa jest sprzedawany :) Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: KEbab 23.02.12, 15:00 To jest tak jak pewnie z parówkami cielęcymi. Ileś procent (niezbyt duży procent...) cielęciny a reszta to tanie mięso. O, taki pierwszy link z googla, hurtownia mięsa na kebaby, nie ma w ofercie baraniny, ale są jakieś dziwne mixy: www.tallikebap.pl/index.php?dzial=kebap Pozdrawiam PS.Kebab na granicy z Jabłonna się popsuł. Ostatni raz dałem im szansę w okolicy wakacji i kolejny raz przypłaciłem to rewolucją. Ogólnie jakieś tłuste i "ciężkie" te kebaby się zrobiły. Odpowiedz Link Zgłoś
brunno34 Re: KEbab 23.02.12, 16:29 Tu są informacje z czego robi się kebab: www.alepyszne.pl/p/z-czego-zrobione-jest-mieso-kebab-1327 A zawartość nie może być tylko baraniną - ta jest b.droga: www.minrol.gov.pl/pol/Informacje-branzowe/Opracowania-i-publikacje/Informacje-o-rolnictwie-na-swiecie/BIEZACA-INFORMACJA-O-ROLNICTWIE-NA-SWIECIE-Nr-5-2012 Odpowiedz Link Zgłoś