Dodaj do ulubionych

Metro w Legionowie

01.04.12, 13:07
Według nieoficjalnych doniesień, Legionowo będzie drugim miastem w Polsce, które doczeka się własnej kolei podziemnej.

Wstępne plany zakładają, że metro połączy największe osiedla z dworcem kolejowym. Jeden kraniec będzie się zapewne znajdował w okolicy domu handlowego Maxim. Dokładna lokalizacja stacji nie jest jeszcze znana. Na pewno jedna znajdzie się w okolicy Urzędu Miasta, a kolejna przy dworcu kolejowym. Następnie metro pobiegnie przez Piaski by skończyć na Osiedlu Młodych.

Niestety, tradycyjnie już, z nowego środka komunikacji nie skorzystają mieszkańcy Przystanku i Bukowca, które to dzielnice dalej będą poszkodowane komunikacyjnie.

Obserwuj wątek
    • adamus120 Re: Metro w Legionowie 01.04.12, 14:32
      Kolejny prima aprilis i ten sam odgrzewany kotlet...
      • hurapesymista Re: Metro w Legionowie 01.04.12, 15:00
        Od razu zorientowałem się, że to żart. Przecież na Bukowcu i Przystanku mają być stacje :-)
        • zdebeq Re: Metro w Legionowie 01.04.12, 16:23
          Dzięki inicjatywie mieszkańców Mojego bloku udało nam się wywalczyć prywatną stację. Winda na dół zatrzymywać się będzie także u mnie w przedpokoju. Z czego jestem bardzo zadowolony. P
        • misiek1974 Re: Metro w Legionowie 01.04.12, 21:06
          hurapesymista napisał:

> Od razu zorientowałem się, że to żart. Przecież na Bukowcu i Przystanku mają by
          > ć stacje :-)

To pewnie stąd te dziwne dźwięki, o których w TV mówili. Metro w Legionowie już budują :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka