Dodaj do ulubionych

Publiczne zapytanie do Pana Prezydenta

17.02.13, 14:22
Zwracam się z zapytaniem czy kamera monitoringu miejskiego umieszczona na skrzyżowaniu ulic Broniewskiego ,3-go MAJA , DITRICHA działa czy jest czy jest ozdobą dla miasta. W dniu 16 02 2013 w godzinach 6-7 rano doszl do dewastacji w bloku 35 przy ul Sowińskiego 8 (wymalowano klatkę schodową ) przy ul DITRICHA elewacje żłobka miejskiego oraz bloku przy ul Ditricha , bloki 2,3,4 przy 3-go Maja .Z wskazanych ulic widać opisaną powyżej kamerę więc operator też widzi te miejsca . Bardzo proszę o odpowiedz publiczną na tym forum mieszkańcy bloku 35 .

9
Obserwuj wątek
    • mieszkanieczbloku Re: Publiczne zapytanie do Pana Prezydenta 17.02.13, 15:04
      Brawo za posta! Celny strzał i rozumiem frustracje. Dewastacja w naszym mieście przekracza wszystkie granice. Najbardziej boli mnie to że policja "olewa" takie zdarzenia. Wracając do monitoringu ... pisałem wcześniej że to porażka! A ilu było oburzonych...
      • kka69 Re: Publiczne zapytanie do Pana Prezydenta 17.02.13, 16:24
        Pytania do Prezydenta najlepiej składać tu:
        www.prezydent.pl/kontakt/
        bo Prezydent może nie zaglądać na stronę forum legionowskiego. ;)
        • dagrod2007 Re: Publiczne zapytanie do Pana Prezydenta 17.02.13, 17:07
          Bardzo dziękuję za podpowiedż wybrałem taką opcję celowo tu zagląda dużo więcej osób w ciągu doby niż na podanej stronie. Wskazane ulice są 200 metrów od Ratusza myślę że sprawa nie pozostanie bez odpowiedzi i mieszkańcy w poniedziałek ją uzyskają . Czekamy na odpowiedż Panie Prezydencie .
    • plunio7 Re: Publiczne zapytanie do Pana Prezydenta 17.02.13, 20:57
      Żeby tylko do tej jednej dewastacji doszło. Tydzień wcześniej pęknięto szybę przy drzwiach wejściowych i potraktowano półpiętrze jako toi-toi, dziś widziałem wybitą szybę w klatce obok. Nabazgrolone jest - "legionowski styl ciemna stron" - może to komuś coś mówi?

Monitoring, monitoringiem, nie można by szarpnąć się na jakieś piesze oddziały policji patrolujące miasto w nocy? Najlepiej, żeby chodziły trójkami, bo w pojedynkę nic nie wskórają. W ogóle bywają noce, że za oknem po 23 jest jak w zaniedbanym zoo - nawoływania, krzyki, gwizdy.
    • rzecznik_um Re: Publiczne zapytanie do Pana Prezydenta 18.02.13, 17:16
      Poprosiłam o przygotowanie odpowiedzi Komendanta Straży Miejskiej, gdyż to w ramach Straży funkcjonuje nasz monitoring miejski.

Kamera oczywiście działa, lecz "widzi" skrzyżowanie i ulice od niego odchodzące na odcinku 50 - 70 metrów. Ze względów bezpieczeństwa wolelibyśmy nie mówić co dokładnie obejmuje oko kamery, a czego nie ma w jej zasięgu, mogę jednak powiedzieć, że zdewastowane mienie (w tym publiczne - Żłobek Miejski) jest poza zasięgiem. Akt wandalizmu zgłoszony został Policji, oczywiście apelujemy do Mieszkańców o współpracę w celu złapania sprawcy.

W przypadku dodatkowych pytań proszę o kontakt z Komendantem Straży Miejskiej pod numerem telefonu 986

dagrod2007 napisał:

> Zwracam się z zapytaniem czy kamera monitoringu miejskiego umieszczona na skr
      > zyżowaniu ulic Broniewskiego ,3-go MAJA , DITRICHA działa czy jest czy jest oz
      > dobą dla miasta. W dniu 16 02 2013 w godzinach 6-7 rano doszl do dewastacji w b
      > loku 35 przy ul Sowińskiego 8 (wymalowano klatkę schodową ) przy ul DITRICHA
      > elewacje żłobka miejskiego oraz bloku przy ul Ditricha , bloki 2,3,4 przy 3-g
      > o Maja .Z wskazanych ulic widać opisaną powyżej kamerę więc operator też widzi
      > te miejsca . Bardzo proszę o odpowiedz publiczną na tym forum mieszkańcy blok
      > u 35 .
      >
      >
      >
      >
      >
      >
      >
      > 9
      • dagrod2007 Re: Publiczne zapytanie do Pana Prezydenta 18.02.13, 18:06
        Szanowna Pani Recznik oko kamery widzi stertę butelek po alkoholu i znak zakazu postoju i parkowania a za nim sznureczek aut. To wszystko jest o kilka metrów od kamery tylko nic z tego nie wynika . W dniu wczorajszym o godzinie 22 -20 sąsiad dzwonił na numer 997 prosząc o interwencję przysłanie ekipy ( naruszanie ciszy nocnej) i otrzymał odpowiedż jaka ekipa ma przyjechać --leśników . Nie ma teraz wolnych patroli jak będzie możliwość to zostanie wysłany patrol. --
        • zchotomowa Re: Publiczne zapytanie do Pana Prezydenta 18.02.13, 19:25
          Mam inną, chyba lepszą propozycję:

a) mamy zdarzenie za oknem, jakiekolwiek, które narusza ciszę nocną,
          b) dzwonimy pod 112 i prosimy oficera dyżurnego o dokładne przedstawienie się z nazwiska (to zwykle zwiększa czujność Policji, bo dzwoniący jest bardziej świadomy),
          c) czekamy 10 minut, jeśli przyjeżdżają - super, brawo dla Policji lub Straży Miejskiej, jeśli nie:
          d) ponawiamy, za każdym razem notując nazwisko,
          e) następnego dnia rano składamy skargę z opisem zdarzeń i skutków.

Dlaczego? Bo to Policja jest dla nas a nie odwrotnie. Bo to rola Policji i Straży Miejskiej, a nie nasza, by poprawiać naszą rzeczywistość po zmroku. Bo jeśli nie można o to prosić Policji po dobroci, to kilkanaście skarg tygodniowo nowemu Powiatowemu Komendantowi Policji w Legionowie powinno dać do myślenia. Żeby była jasność: ja lubię Policję, lubię Policjantów i pozytywnie oceniam ich pracę. Ale to nie daje im taryfy ulgowej, gdy ignorują zgłaszane problemy. Was namawiam do tego samego, przecież Policjanci to tacy sami ludzie jak my, uwikłani w lokalne ograniczenia organizacyjne czy zależności służbowe. Pomóżmy im minimalnie, niech Policjant z patrolu wie, że trzymamy jego stronę tak długo, jak on trzyma naszą. Jeśli jednak ignoruje nasze zgłoszenie - zostawmy po tym pisemny ślad, bo inaczej cala ta ślużba zwyczajnie nie zauważa, że nie daje rady.

o zasadzie "To protect and serve" będzie następnym razem.

pozdrawiam,

Marcin
      • plunio7 Re: Publiczne zapytanie do Pana Prezydenta 18.02.13, 19:18
        Jeśli policja chciałaby coś wskórać:
        s1.pokazywarka.pl/bigImages/1765080/6210796.jpg
        Jak zaznaczyłem wyżej na mapce, bohomazista/ści szedł/szli tamtędy - pomalowane są boczne elewacje bloków i świeżo odnowiony płot przy PWK. Niedawno na budynku SMLW zamontowano dwie kamery (albo atrapy) na ścianie bocznej, które mają dodatkowo taki bajer, że jak się pod nimi przechodzi, to zapala się światło. Jeśli spółdzielni zależy na złapaniu, może warto sprawdzić zapis tamtych kamer?

Ponadto, raz pojawia się hasło o ciemnej stronie, raz o ciemnej strefie. Pomijając już, że wandalizm sam w sobie wykazuje braki w myśleniu, ale żeby nie wiedzieć co się pisze? Trzeba mieć wyjątkowy talent, albo być pijanym.

Niemniej, kibicuję policji. Za oszpecenie sporego kawałka miasta powinna być jakaś solidna kara.
        • dagrod2007 Re: Publiczne zapytanie do Pana Prezydenta 18.02.13, 19:33
          Plunio 7 KOLEJNA KAMERA ZNAJDUJE SIĘ NA BUDYNKU OGÓLNIAKA widzi ul Ditricha i prawdopododnie też zarejstrowała dewastację elewacji bloku przy ul Ditricha. Kolejność mogła być następująca blok 35 klatki elewacja żłobka miejskiego ,elewacja bloku przy ul DITRCHA . Następnie trasa jaką pokazałeś na zdjęciu . Wiadomo że sprawców jest najmniej dwóch.
          • plunio7 Re: Publiczne zapytanie do Pana Prezydenta 18.02.13, 19:42
            A ja bym założył odwrotnie, tzn. że szli od spółdzielni i na klatce bloku 35 skończyli. Można to sprawdzić - zdewastowane są również znaki, ale od jednej strony. Zwróciłem na to uwagę jak szedłem, ale nie pamiętam już z której to strony było. Jutro to jeszcze sprawdzę.
            • dagrod2007 Re: Publiczne zapytanie do Pana Prezydenta 18.02.13, 20:24
              Dewastacja klatki nastąpiła między 6 a 7 rano ile osób o tej porze chodziło z pupilami na spacer . Może widzieli sprawców na pewno dwu o której zauważono dewastację na elewacjach bloków?? Kto opisze co zauważył w tym czasie?.
              • kulfon_lwo Re: Publiczne zapytanie do Pana Prezydenta 18.02.13, 22:07
                Skoro zaczęło się lub skończyło w bloku 35 klatka 1 to obstawiam 7 piętro a które mieszkanie to nasze służby powinny wiedzieć bo mieszkańcy są im znani.
                • pablov002 Re: Publiczne zapytanie do Pana Prezydenta 19.02.13, 08:29
                  Drzwi oraz murek 4 klatki w 35 a także róg "sam-u" również pomazane, dopiero w niedziele rano sąsiad z bloku jak go spotkałem pokazał mi skalę tego wandalizmu. Inna sprawa to nie wiem jak teraz jest przy "trafo" chyba spokój, chyba (może to przez porę roku) bo jeszcze niedawno lepiej było tego miejsca unikać. Kolejna sprawa to interwencje w temacie zakłócania ciszy nocnej, mam takiego typa po sąsiedzku, na razie jest może spokój (ha na razie) ale to kwestia czasu kiedy znów się zaczną nocne "discopolo-libacje", choć nie lubię mieć w jakimkolwiek stopniu do czynienia z policją to powiedziałem sobie "stop" i przy pierwszej nadarzającej się okazji mam zamiar dzwonić no ale jak tu czytam, że brak patroli itp. to na prawdę się zastanawiam czy ma to sens
                  • mieszkanieczbloku Re: Publiczne zapytanie do Pana Prezydenta 19.02.13, 09:39
                    Jakiś czas temu zarzuciłem taki wątek "Jak oceniacie prace policji w Legionowie?" Było raczej dużo pozytywów co mnie dziwiło...ciesze się że jednak powoli zaczynają się ludziom otwierać oczy. :D ...
                    • dagrod2007 Re: Publiczne zapytanie do Pana Prezydenta 19.02.13, 17:56
                      Szanowna Pani Rzecznik w dniu wczorajszym zwróciła się Pani z apelem o pomoc w sprawie ujęcia sprawcy / sprawców aktu wandalizmu dokonanego w mieście 16.02.2013. Kilku ludzi pisało w tym temacie . Bardzo proszę publicznie wykazać co zrobiono i jakie są tego efekty , zakładam że Pan Prezydent postawił na nogi wszystkie podległe służy i przyjoł za punkt honoru jak najszybsze ujęcie wandali . Rozumiem że sprawa jest w toku i nie podaje się pewnych informacji zakładam jednak że efekty już są . Pozdrawiam
                      • zchotomowa Re: Publiczne zapytanie do Pana Prezydenta 19.02.13, 18:03
                        bardzo dobry ruch.

Zważywszy na chorobę Pani Tamary, dałbym fair szansę UM Legionowo poprzez dodatkowe złożenie tego na piśmie w trybie dostępu do informacji publicznej, wtedy Urząd Miasta nie może udać, że "internetu nie dowieźli". Dać gotowca?

pozdrawiam,

Marcin
                        • dagrod2007 Re: Publiczne zapytanie do Pana Prezydenta 19.02.13, 19:17
                          Marcin, plunio7, pablov002-------
                          • zchotomowa Re: Publiczne zapytanie do Pana Prezydenta 19.02.13, 20:18
                            wysłałem.

pozdrawiam,

Marcin
                      • ts_d Re: Publiczne zapytanie do Pana Prezydenta 19.02.13, 21:41
                        Przecież niszczenie mienia jest przestępstwem, a ściganiem sprawców przestępstw zajmuje się policja... stąd wniosek, że nawet prezydent miasta nie ma wpływu na ich działania, bo mu nie podlegają. Pytania o postępy w sprawie wandali powinno skierować się do komendy powiatowej w Legionowie.
                        • zchotomowa Re: Publiczne zapytanie do Pana Prezydenta 19.02.13, 21:53
                          Oczywiście, jest to racja. Ale też Prezydent Miasta jest zwierzchnikiem dla Komendanta Straży Miejskiej i naprawdę, Straż mogłaby się tu wreszcie wykazać skutecznością. Czemu mieszkańcy mają płacić za popisy jednego-dwóch głąbów i bezczynność Straży Miejskiej? Więc i Prezydent ma tu swoją poważną rolę a nam służy prawo skontrolowania, jakie działania podjął.

Policja swoją drogą powinna się zająć, ale też oni w Powiecie mają całkiem przyzwoite wyniki: kpplegionowo.policja.waw.pl/ Nie we wszystkim się zgadzamy, ale nadkomisarz Paweł Piasecki, p.o. Komendanta Powiatowego, zbiera się do roboty naprawdę sprawnie.

Paradoksalnie, gdyby takie zadania (identyfikacji wandali i drobnej bandytki) powierzyć Straży Pożarnej, to oni doskonale rozumieją swoją rolę i świetnie robią powierzoną im pracę. Po tygodniu mielibyśmy "pozamiatane".

pozdrawiam,

Marcin
                          • ts_d Re: Publiczne zapytanie do Pana Prezydenta 19.02.13, 22:01
                            straż miejska może zatrzymać sprawcę na gorącym uczynku i dokonać zatrzymania do przyjazdu policji- tyle ich zadania w tym przypadku. Niestety, skoro kamery tego nie zarejestrowały, nikt nie zauważył wandali i nie zgłosił w czasie zdarzenia, to straż nie mogła za wiele zrobić... poza tym, strażnicy mogą karać jedynie za wykroczenia, a straty w tym wypadku są grubo ponad 250 zł
                            • zchotomowa Re: Publiczne zapytanie do Pana Prezydenta 19.02.13, 22:08
                              Rolą Strażników jest reagowanie "na gorąco", co oznacza w tym przypadku konieczność uchwycenia. Rolą Policji jest przeprowadzenie dochodzenia a Forumowicze wyraźnie wskazują kierunek. Odpowiedzialność za wykroczenie (mandat) nie wyklucza a zwykle pociąga za sobą postępowanie Policji jako oskarżyciela publicznego lub z oskarżenia prywatnego (np Spółdzielnia) o naprawienie szkody DO PEŁNEJ WARTOŚCI NAPRAWY SZKÓD. Nie ma czegoś takiego, jak limit wykroczenia do 250 zł, w przypadku wandalizmu odpowiada się do kwoty naprawy.

pozdrawiam,

Marcin
                              • ts_d Re: Publiczne zapytanie do Pana Prezydenta 19.02.13, 22:17
                                tyle, że mi chodziło o ściganie i rozróżnienie pojęć- do 250 zł to wykroczenie, a ponad-przestępstwo. Ściganie za przestępstwa leży w kompetencji policji. A na "gorąco" to w chwili popełnienia przestępstwa/wykroczenia lub bezpośrednio po jego popełnieniu-
                        • zchotomowa Re: Publiczne zapytanie do Pana Prezydenta 19.02.13, 22:00
                          Oczywiście - racja. Ale też Prezydent Miasta jest zwierzchnikiem dla Komendanta Straży Miejskiej i naprawdę, Straż mogłaby się tu wreszcie wykazać skutecznością, tym bardziej, że prymitywny wandalizm to wykroczenie a nie przestępstwo. Czemu mieszkańcy mają płacić za popisy jednego-dwóch głąbów i bezczynność Straży Miejskiej? Sam doświadczenia z SM w Legionowie mam pozytywne, ale litości - wyłapanie dwóch bęcwałów przecież nie może przerastać tej formacji. Więc Prezydent ma tu swoją poważną rolę a nam służy prawo skontrolowania, jakie działania podjął.

Policja powinna się też tym zająć, bo też oni po Waszych podpowiedziach mogą sobie obejrzeć wskazane osoby. Trzeba im oddać, że w Powiecie mają całkiem przyzwoite wyniki: kpplegionowo.policja.waw.pl/ Nie we wszystkim się zgadzamy, ale nadkomisarz Paweł Piasecki, p.o. Komendanta Powiatowego, zbiera się do roboty naprawdę sprawnie.

Paradoksalnie, gdyby takie zadania (identyfikacji wandali i eliminację drobnej bandytki) powierzyć Straży Pożarnej, to oni doskonale rozumieją swoją rolę i świetnie robią powierzone prace. Po tygodniu mielibyśmy "pozamiatane".

pozdrawiam,

Marcin
                          • dagrod2007 Prośba do internautów 20.02.13, 17:34
                            Mija 48 godzin od chwili gdy Pani Rzecznik UM prosiła Mieszkańców MIASTA o pomoc w sprawie aktu wandalizmu jaki miał miejsce 16.02 2013 . Poruszając ten temat nie spodziewałem się takiego odzewu z Państwa strony co widać po wpisach , choroba Pani Tamary uniemożliwia jej udzielenie odpowiedzi na pytanie zadane dobę temu . Podaliście informacje które pomogą niestety jest ich zbyt mało -------------
                            • tam.my Re: Prośba do internautów 20.02.13, 17:41
                              Oczywiście poprosiłam Komendanta Straży Miejskiej o odpowiedź na Państwa pytanie i jak zauważył jeden z Internautów - sprawę wandalizmu prowadzi teraz Komenda Powiatowa Policji w Legionowie i po szczegóły należy zwrócić się do Rzecznika Policji. Straż Miejska w przypadku zatrzymania wandali "na gorącym uczynku" przekazuje ich Policji (np. wczoraj strażnicy otrzymali zgłoszenie, że niszczona jest elewacja wiaty śmietnikowej, udali się na miejsce i ujęli czterech młodych mężczyzn, wezwano Policję, która wyjaśnia sprawę.
                              Pozdrawiam
                              Tamara

dagrod2007 napisał:
                              > Mija 48 godzin od chwili gdy Pani Rzecznik UM prosiła Mieszkańców MIASTA o
                              > pomoc w sprawie aktu wandalizmu jaki miał miejsce 16.02 2013 . Poruszając ten
                              > temat nie spodziewałem się takiego odzewu z Państwa strony co widać po wpisach
                              > , choroba Pani Tamary uniemożliwia jej udzielenie odpowiedzi na pytanie zadane
                              > dobę temu .
                            • zchotomowa Re: Prośba do internautów 20.02.13, 18:40
                              może warto, żebyś zamieścił gdzieś zdjęcia zniszczeń, łepki od flamastrów mają zwykle swój unikalny styl lub podpis, dzięki temu szybciej namierzymy kto to jest.

pozdrawiam,

Marcin
                              • plunio7 Re: Prośba do internautów 20.02.13, 18:46
                                Jak nie zapomnę, mogę zrobić telefonem zdjęcia. Bazgrołek przypomina, przynajmniej z pierwszych liter, znaczki semf
                                • dagrod2007 Re: Prośba do internautów 20.02.13, 18:53
                                  Plunio 7 zrób tak jak napisałeś były na pewno dwie osoby prawdopodobnie jutro będę miał rysopis poszukiwanych .
                                  • plunio7 Re: Prośba do internautów 20.02.13, 20:15
                                    Na stronie urzędu miasta są zdjęcia zdewastowanego żłobka:
                                    www.legionowo.pl/pl/strefa-mieszkanca/aktualnosci;kategoria-wszystkie;id-4295
                                    • zchotomowa Chyba znalazłem sprawcę. 20.02.13, 21:47
                                      Moim zdaniem mamy sprawcę.

a) Zdjęcie tekstu na ścianie: www.legionowo.pl/pl/strefa-mieszkanca/aktualnosci;kategoria-wszystkie;id-4295 -

Zwróćcie uwagę na dwie rzeczy na zdjęciu "AKTUALNYM":
                                      1) tekst: pierwsze cztery litery to "Semf",
                                      2) bardzo charakterystyczna jest litera "S". Nie jestem grafologiem, ale miałem i mam sporo do czynienia z typografią. I moim zdaniem listera "S" jest taka ... manieryczna. A proporcje łuków są powtarzalne, (czyli mamy element "charakteru pisma"). W dużym uproszczeniu - proporcja górnego łuku litery "S" do dolnego jest stała.

b) teraz popatrzcie tu:
                                      ekurjerwarszawski.pl/images/1030,5,scianajpg.jpg
                                      To jest fotografia ściany budynku Urzędu Miasta, zdjęcie jest z 2010 roku. Wówczas zostało ujętych na gorącym uczynku dwóch sprawców i jeśli dobrze znalazłem, dostali wyrok.

Zwróćcie uwagę na następujące rzeczy na zdjęciu "HISTORYCZNYM":
                                      1) dwóch sprawców = dwa kolory i dwa "kroje pisma", wyraźna różnica pomiędzy nimi,
                                      2) kolor czarny po lewej stronie co pisze? "SEMF", tak samo w pionie po prawej stronie zdjęcia,
                                      3) kolor czarny ma dużą skłonność do szerokich łuków, zarówno w literach jaki i "ozdobach"
                                      4) zobaczcie, jak wyglądają proporcje litery "S", potrzeba więcej?
                                      5) zdarzenie miało miejsce w 2010 roku, o godz. 03:00 (brzmi znajomo), ekurjerwarszawski.pl/miasto/wiadomosci/365/durnie-zniszczyli-elewacje-urzedu.html oraz tu: legionowo.pomagam.pl/miasto-sedziow-choc-sadza-beznadziejnie/
                                      6) tożsamość koloru może być przypadkowa, lecz w kulturze graficiarzy takie szczegóły mają duże znaczenie i obstawiam, że zbieżność koloru nie jest przypadkiem.

czy takie wskazówki wystarczą Policji żeby wrócić do obu ujętych wówczas dżentelmenów?

pozdrawiam,

Marcin
                                      • zchotomowa Re: Chyba znalazłem sprawcę. 20.02.13, 21:55
                                        Na obu zdjęciach rzuca się w oczy jeszcze podobieństwo litery "e". Zarówno na "AKTUALNYM" zdjęciu (w "Legionowski"), jak i "HISTORYCZNYM" (tak samo po lewej, jak i prawej stronie).

Może ktoś zauważy jeszcze inne podobieństwa :)

Marcin
                                        • dagrod2007 Re: Chyba znalazłem sprawcę. 20.02.13, 22:22
                                          Marcin zajrzyj na swoją pocztę.
                                  • plunio7 Zdjęcia, żłobek i budynki znów pomazane? 21.02.13, 12:09
                                    Rzeczone zdjęcia:
                                    pokazywarka.pl/wsurgu/
                                    Jak widać, pomalowali nawet tabliczkę "obiekt chroniony".

Ponadto:
                                    1. Żłobek i nowe budynki wzdłuż Dietricha podobno były wyczyszczone. Niestety już nie są, bohomazy znów się pojawiły.
                                    2. Jak wpisze się w google "semf legionowo", to jeden z pierwszych wyników prowadzi do:
                                    www.facebook.com/LSLEGIONOWO
                                    A tam link do takiej "melodii" (radzę ściszyć i odsunąć dzieci od głośników):
                                    www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=BHa8g_PDQhY#!
                                    Panowie jasno się przedstawiają skąd są (Aleja 3 Maja) i gdzie byli (więzienie). Więzienie zgadzałoby się z tym, co kolega zchotomowa wstawił na temat zniszczonej elewacji ratusza. Wyszło bydło z więzienia, po tygodniu dało o sobie znać i wygląda na to, że nie ma zamiaru odpuścić. Jak to podsumował mój kolega, teraz zobaczymy, czy w Legionowie rządzi sprawiedliwość, czy wandale.
                                    • zchotomowa Re: Zdjęcia, żłobek i budynki znów pomazane? 21.02.13, 13:50
                                      Sklep w Błękitnym centrum ma swojego właściciela:

FIRMA RELAX SHOP PAWEŁ KOPCZYŃSKI
                                      Status: Podmiot aktywny
                                      Adres rejestrowy: 3 Maja 27/45 (brzmi znajomo...)
                                      05-120 Legionowo, mazowieckie
                                      NIP: 536-18-35-065, REGON: 142243422
                                      Rozpoczęcie działalności: 2010
                                      Osoby zarządzające: Kopczyński Paweł - Właściciel
                                      Ostatnie dostępne zatrudnienie: 1

i creme de la creme: www.facebook.com/kopczyk.ls
                                      niestety, wiele elementów do siebie pasuje.

pozdrawiam,

Marcin
                              • dagrod2007 Re: Prośba do internautów 20.02.13, 18:50
                                Marcin są zdjęcia w artykule w Gazecie Powiatowej wczorajsze wydanie . Pani Tamaro życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Brawo dla STRAŻY MIEJSKIEJ możliwe że to ci sami wandale. Otrzymuję cały czas dodatkowe info jeśli się potwierdzą zostaną przekazane funkcjonariuszom . Cały czas ponawiam prośbę do internautów .
    • plunio7 Re: Publiczne zapytanie do Pana Prezydenta 16.04.13, 14:52
      Wandale, w przeciwieństwie do policji, ostatnie dwa miesiące nie próżnowali. Zdobyli pieniądze, zainwestowali w farbki i mamy kolejny popis "legionowskiego stylu" na północno-wschodniej ścianie wieżowca na rogu Sowińskiego i 3 Maja. Zauważyłem to dzisiaj, jak długo już bohomaz istnieje - nie wiem. W tym miejscu wypada pogratulować skuteczności działania legionowskiej policji (2 miesiące - 0 efektów) oraz wyrazić podziw nad postępem technologicznym wandali - w lutym tylko czarno farba, w kwietniu kolor, może w wakacje powinniśmy się spodziewać czegoś w 3d?
      • dagrod2007 Re: Publiczne zapytanie do Pana Prezydenta 17.04.13, 20:01
        Napis zauważyłem wczoraj po połuniu , pewnie powstał w nocy z poniedziałku na wtorek .
    • aga990 Re: Publiczne zapytanie do Pana Prezydenta 18.04.13, 11:59
      Na szczęście nawet graficiarze nie mogą spać spokojnie jak jest monitoring

www.legio24.pl/graficiarze-wpadli-przez-monitoring/
      • zchotomowa Re: Publiczne zapytanie do Pana Prezydenta 18.04.13, 16:52
        aga990 napisał(a):

> Na szczęście nawet graficiarze nie mogą spać spokojnie jak jest monitoring
        > www.legio24.pl/graficiarze-wpadli-przez-monitoring/

W sprawie grafficiarzy Policja nie zasypia gruszek w popiele; spokojnie czekam na rozwój wypadków i cieszy mnie to, że jesteśmy w stanie wyłapać zwykłych wandali, z jakichkolwiek by nie byli domów.

pozdrawiam,

Marcin
        • dagrod2007 Re: Publiczne zapytanie do Pana Prezydenta 18.04.13, 18:28
          Ciekawe czy ci sami co nam zdewastowali żlobek , bloki ,i klatkę ? . Teraz trzeba by ich przycisnąć .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka