Dodaj do ulubionych

Przypominać obietnice

• kumak1234 Żaba 28.02.13, 11:26
      Gdzie jest żaba, bo mogłaby być bardzo dobrym symbolem sprawowania władzy w mieście?
      bip.legionowo.pl/index.php?content=15401
    • ania_szwarc Re: Przypominać obietnice 28.02.13, 14:13
      Basem jest dostępny dla grup zorganizowanych... a przynajmniej tak było jeszcze kilka miesięcy temu.
      • guayazyl1 Re: Przypominać obietnice 28.02.13, 14:27
        Jedni wierzą, że doktor Lubicz leczy naprawdę, inni że po zjedzeniu GMO może wyrosnąć ogon, a jeszcze inni wierzą politykom. Żeby wygrać w wyborach politycy obiecają Wam wszystko. Jak facet przed ślubem :)

peesik: czasami władzy (a właściwie wyborcom) wyjdzie na dobre jak obietnic nie spełni. Czasy obecnie mało stabilne i co by się działo gdyby słynny legionowski aquapark zamiast w ulotkach wyborczych straszył w realu?
    • zchotomowa zupełnie inaczej. 28.02.13, 14:24
      przepraszam za słownictwo, piszę w pośpiechu a wtedy skracam:

My się chyba za bardzo pieścimy z tymi pożal się boże, "dygnitarzami", lejąc łzy, bo ktoś tam obiecał a potem nic z tego nie ma. Dość tego. Takie sytuacje, łącznie z wczorajszą ofertą, jaką dostałem od od tego, nooo... powstrzymam się :) od radnego Marcina Smogrzewskiego, są określone w prawie wystarczająco precyzjnie: pl.wikipedia.org/wiki/Przyrzeczenie_publiczne

To tylko my, szaraki, nieświadomi swoich praw, na własne życzenie, zachowujemy się jak cienkie bolki i nie ciągniemy takich przyrzeczeń publicznych do Sądu. Wystarczy pierwszy wyrok, zobowiązujący do spełnienia obietnicy i raz na zawsze skończy się ten chocholi taniec a składane słowo będzie faktem albo komornikiem na koncie.

do walki, dość użalania.

Marcin
      • w.iwo Re: zupełnie inaczej. 28.02.13, 14:32
        dziwił mnie fakt finansowania przez UML inwestycji na terenie CSP i prostego rachunku, co tak właściwie mieszkańcy z tego mają?
        ktoś z forumowiczów był na basenie? na hali? przyznać się ;)
    • noriaka 131 osób lubi obiekt Roman Smogorzewski 28.02.13, 15:42
      Co nam zostało z tych lat? - oprócz szpitala rzecz jasna.
      Obietnice rzeczonego Obiektu Number One:
      smogorzewski.info/
      • marek_ka_lwo Re: 131 osób lubi obiekt Roman Smogorzewski 28.02.13, 16:00
        - wielofunkcyjny dworzec PKP i parkingi przy każdej stacji - kasa obiecana, to będzie? Nie?
        - nowa linia ZTM do stacji metra Młociny - co prawda nie ZTM, ale jest - Translud
        - Euro 2012 jako szansa na rozwój infrastruktury sportowej - po Euro stadion ładny został
        - nowoczesne boisko przy każdej szkole - nie wiem jak z nowoczesnością, ale boiska są
        - największe gwiazdy w Arenie - zależy kto dla kogo jest gwiazdą...
        - nowoczesne technologie w szkołach - przedszkolu mają rzutnik i kompa, nie wiem jak w szkołach
        - bezpłatny dostęp do internetu dla wszystkich mieszkańców - jak mieszkańcy podjadą do stref bezpłatnego wifi to mają, nie?

noriaka napisał(a):

> Co nam zostało z tych lat? - oprócz szpitala rzecz jasna.
        > Obietnice rzeczonego Obiektu Number One:

• alakla Re: 131 osób lubi obiekt Roman Smogorzewski 28.02.13, 22:12
        Mnie "podoba" się niezawodność radnego Ryszarda Brańskiego, który już w nocy 3 maja 2012 o 03:31, złożył Obiektowi Number One - ONO - życzenia "Sto lat w zdrowiu i wszelkiej pomyślności !!!" z okazji czterdziestej rocznicy urodzin ONO.
        www.facebook.com/pages/Roman-Smogorzewski/166350780053475
        www.bip.legionowo.pl/#Z2V0Q29udGVudCgxODUzOCk=
        • w.iwo Re: 131 osób lubi obiekt Roman Smogorzewski 28.02.13, 22:41
          to zaspał o ponad 3 godziny? ;)))

mnie intryguje system powiadomień SMS, który jeszcze nigdy mnie nie informował o konsultacjach...
          za to zawsze o siatkarkach ;)
    • malgaka Re: Przypominać obietnice 28.02.13, 16:58
      w.iwo napisała:
      > wątek o obietnicach spełnionych i niespełnionych...
      Jeśli w.iwo pozwoli jakoś połączyć razem (żeby ocalić od zapomnienia) co jednak zrealizował żeby mieszkańcom udogodnić życie i dobrostan. Tu hitem i na pierwszym miejscu niewątpliwie byłaby pewna działka???? Ale decyzję zostawiam autorowi żeby nie psuć wątku i proszę nie dopisywać nic dopóki w.iwo się nie ustosunkuje się.
      Myślę też dobrze byłoby wklejać linki do dokumentów i źródeł a nie tylko opisywać bo to stworzy pewnego rodzaju "bibliotekę zasług ku pamięci"
      • w.iwo Re: Przypominać obietnice 28.02.13, 21:08
        hmmm działki koło muzeum? plany starostwa?
        póki co, oznaczono tam drzewa...

"biblioteka zasług ku pamięci"? podoba mi się...
        • w.iwo Re: Przypominać obietnice 28.02.13, 21:13
          a wątek można trochę psuć ;)))
          mówią że to wolny kraj, a forum całkiem przyzwoite

Arena - nie korzystam, więc nie czuję się w temacie mocna - jak oceniacie tę inwestycję?
          • malgaka Re: "Biblioteka zasług ku pamięci" 28.02.13, 21:35
            Ja daję
            www.gazetapowiatowa.pl/artykuly/-K%C5%82amcy-Spryciarze-%E2%80%93-posz%C5%82o-jak-po-ma%C5%9Ble,%201744.html
    • nielot_dodo Re: Przypominać obietnice 28.02.13, 21:22
      Mnie się najbardziej podoba szpital.
      Jeszcze nie ma nawet koncepcji ale w ubiegłym roku już się odbył w pałacu w Jabłonnie spęd na temat JAK SPRYWATYZOWAĆ SZPITAL.

• kka69 Re: Przypominać obietnice 28.02.13, 21:30
        A mi się nowa droga wzdłuż torów podoba.
        • cieciu72 Re: Przypominać obietnice 03.03.13, 23:03
          Basen!!!!BASEN!!!!!!Piękne bajki przed wyborami opowiadał nasz wódz!!! Na pięknym projekcie tylko się skończyło a działka pod basen stoi pusta od 2010 roku, nic się nie dzieje w tym temacie, mieszkańcom nadal zostaje Jachranka i Stanisławów, bo w Legionowie szans na popływanie w tygodniu nie ma żadnych.
          • brunno34 Re: Przypominać obietnice 03.03.13, 23:54
            Na terenie byłej jednostki wojskowej można stworzyć kompleks 12-16 basenów, w tym 5 z wodami geotermalnymi włącznie, wystarczy do tego z 7 zjeżdżalni, 3-4 minibary, kilka saun. Jest dobry dojazd (skm, km), więc i 15000 warszawiaków w weekendy można zagospodarować. Tylko decyzji i obliczeń brak
            • tabaher-2 Re: Przypominać obietnice 04.03.13, 07:22
              > Na terenie byłej jednostki wojskowej można stworzyć kompleks 12-16 basenów, w t
              > ym 5 z wodami geotermalnymi włącznie, wystarczy do tego z 7 zjeżdżalni, 3-4 min
              > ibary, kilka saun. Jest dobry dojazd (skm, km), więc i 15000 warszawiaków w we
              > ekendy można zagospodarować. Tylko decyzji i obliczeń brak
              Na ja nie wiem czy bym chciał żeby mi te 15k luda zakorkowało wiadukt i strużańską. Mieszkańcy Legionowa na zakupy będą musieli do Pułtuska lub Nasielska jeździć
            • madziulec Re: Przypominać obietnice 04.03.13, 07:28
              brunno34 napisał:

> [..] w t
              > ym 5 z wodami geotermalnymi włącznie,

czy ja o czyms nei wiem i będziemy mieli drugi Toruń???? Na papierze oczywiście.
          • tabaher-2 Re: Przypominać obietnice 04.03.13, 07:20
            > Basen!!!!BASEN!!!!!!Piękne bajki przed wyborami opowiadał nasz wódz!!! Na piękn
            > ym projekcie tylko się skończyło a działka pod basen stoi pusta od 2010 roku, n
            > ic się nie dzieje w tym temacie, mieszkańcom nadal zostaje Jachranka i Stanisła
            > wów, bo w Legionowie szans na popływanie w tygodniu nie ma żadnych.
            Bogu dzięki że jeszcze nie powstaje na niej supermarket!!!

• diak2 Re: Przypominać obietnice 04.03.13, 09:20
      Za hasło "Legionowo porusza" oj k...... porusza!
    • modernlook Tu też mozna przypominać o obietnicach wyborczych 04.03.13, 11:03
      O innych sprawach zależnych od samorządowców też można przypominać.
      forum.gazeta.pl/forum/w,93,142926209,142926209,Ranking_ocen_polityka_radnego.html
    • patk28 Re: Przypominać obietnice 12.03.13, 09:10
      chyba wystarczy
      legionowo.pomagam.pl/konwencja-i-program-wyborczy-romana-s/
      • kka69 Re: Przypominać obietnice 12.03.13, 14:07
        Wychowany w naszych realiach , zupełnie nie mogę tego zrozumieć, jak on mógł, jak mógł,
        U nas wszyscy politycy biorą "punkty" na siebie . ;)

wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Byly-brytyjski-minister-skazany-Przekazal-zonie-punkty-karne,wid,15404034,wiadomosc.html?ticaid=110377
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka