Dodaj do ulubionych

Wiceprezydent Lucjan Chrzanowski mówi o sobie...

14.07.13, 19:37
www.ozyrardow.pl/index.php/2011/05/09/dziennikarz-pyta-radny-odpowiada/

Panie Lucjanie,

Czy Pan pamięta może, że Pańskie wynagrodzenie pochodzi z podatków mieszkańców? Bo zdaje się, że nie potrafi Pan sprostać podstawom przyzwoitości urzędnika samorządu. A może nie ma Pan czasu? To może tutaj nam Pan odpowie? Bo też pytania zdają się być ważne.

pozdrawiam,

Marcin

PS. to niezła historia, jakich zastępców wybrał sobie Roman, nie?
Obserwuj wątek
    • ka.cha411 Re: Wiceprezydent Lucjan Chrzanowski mówi o sobie 14.07.13, 21:03
      Ale jeśli mam być szczera to chyba wolę jasną sytuację Chrzanowskiego bo widać kto jest kto. Odpowiedzi pozostałych wyglądają jakby były puszczane z automatycznej sekretarki. Krótko mówiąc odpowiadają nie dając żadnej odpowiedzi. Najczęściej słowem planujemy zastępują słowo zrobimy no i co im zrobisz - zmieniają się palny bo każda sytuacja jest dynamiczna.
      W tym artykule jest wprost cała prawda o Chrzanowskim a pozostali są nijacy a ich wypowiedzi zawsze enigmatyczne. No ...... chyba, że się chwalimy - wtedy całą gębą i nawet więcej niż na to wskazują jakiekolwiek zasługi.
    • marakut Re: Wiceprezydent Lucjan Chrzanowski mówi o sobie 14.07.13, 21:04
      Zachęciłeś mnie tytułem tego wątku do zapoznania się z mową wiceprezydenta Chrzanowskiego o sobie i myślałem, że jest bardziej rozmowny.
      Trzeba jednak przyznać, że prezydent Smogorzewski, chyba od początku nie wierzył w sukces żyrardowskiej wyprawy swojego zastępcy:
      "Wśród tak wielu niepewnych, jedna kwestia – przynajmniej według słów Tamary Mytkowskiej, rzecznik urzędu miasta Legionowo – wydaje się pewna: Lucjan Chrzanowski nie rezygnuje ze stanowiska wiceprezydenta Legionowa. W legionowskim magistracie nie są planowane żadne zmiany kadrowe, choć pani rzecznik chyba od nas dowiedziała się o planach ślubowania Lucjana Chrzanowskiego na miejskiego radnego w Radzie Miasta Żyrardowa".
      www.ozyrardow.pl/index.php/2011/02/24/cisza-przed-burza/
      • psychomaszyna Policzcie 15.07.13, 04:50
        To policzcie Państwo ilu radnych gminnych itp. łączy mandat radnego ze stanowiskiem wykonawczym w powiecie lub innych radach? Czy tak powinno być?
    • alakla Re: Wiceprezydent Lucjan Chrzanowski mówi o sobie 15.07.13, 17:00
      Wątpię, żeby coś więcej powiedział. Jeden w wyborców z Żyrardowa tak wspomina p. Chrzanowskiego z okresu wyborów w 2010r.:
      "Muszę dodać, że sam Chrzanowski przez wyborców z którymi miał kontakt bezpośredni (krótkie rozmowy na ulicach), był odbierany jako "mruk", "nieprzystępny", "niesympatyczny" i raczej zrażał ludzi do siebie, niż przyciągał, co zresztą wielokrotnie miał sygnalizowane. Wiele osób zwracało także uwagę na zupełny brak charyzmy kandydata na prezydenta i wyrażało zdziwienie, że akurat ten pan chce być gospodarzem niemałego przecież miasta.
      Bez poparcia swojego komitetu wyborczego LKCH z pewnością w RM nie miałby czego szukać.
      I dlatego właśnie - jako jego wyborca, jako wyborca, który miał wpływ na jego miejsce w Radzie, mam szczególne prawo wypowiadać się na jego temat.
      Po jego krętactwach na początku kadencji, kiedy świadomie blokował mandat przez kilka miesięcy, kiedy w sprawach miasta nie kiwnął nawet przysłowiowym palcem, kiedy jak ognia unikał spotkań ze swoim, byłym już, komitetem wyborczym, każda ze znanych mi osób, która oddała na niego głos czuła się oszukana, zlekceważona, a używając potocznego języka, żeby nie powiedzieć dosadniej - po prostu "zrobiona w balona".......".

Ale może się zmienił, albo tamten źle ocenił?
      forumzyrardow.com.pl/viewtopic.php?f=58&t=2654&hilit=niego
      • kka69 Re: Wiceprezydent Lucjan Chrzanowski mówi o sobie 15.07.13, 17:16
        Lucjan Ch. , to typowy spadochroniarz jakich wielu przy korycie.
        Tylko jak ich wyłuskać przy następnych wyborach?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka