akika78 25.03.14, 09:44 Myślę, że warto o tym napisać na forum. www.legionowo.pl/upload/File/aktualnosci/2014/PROGRAM_MPPZ_NA_ROK_2014.pdf Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
unoman Re: Miejski Program Promocji Zdrowia 2014 25.03.14, 10:15 Zamiast programu dającego pretekst do premii przerośniętej biurokracji, proponowałbym skupienie się na problemie zapylenia ze strony Warszawy !!! Czy któryś z posłów z naszego rejonu zrobił cokolwiek w tej sprawie? A może biedactwo nie wie? Urzędnicy też nie wiedzą? "... 1 wizyta diagnostyczna... potem 5 wizyt rehabilitacyjnych..." hmmm Następnie w temacie pomocy, ratownictwa medycznego: około 150 osób dorosłych, które zawodowo pracują z klientami zagrożonymi utratą zdrowia i życia, tj. strażnicy miejscy, strażacy, pracownicy samorządowi, pracownicy jednostek organizacyjnych gminy i organizacji pozarządowych, pracownicy placówek oświatowo – wychowawczych i innych zakładów - to strażnicy nie potrafią ratować ludzi? to po co są? Czy zajęcia w godzinach pracy czy po niej plus płatne nadgodziny dla prac. samorządowych? Co za lipa ! TEN PROGRAM TO LAURKA, ŻE COŚ SIĘ ROBI. Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Miejski Program Promocji Zdrowia 2014 25.03.14, 11:02 Zapewne warto. Ale ja od paru lat z moim synem (rodzina 2-osobowa) nie łapiemy sie na nic. Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: Miejski Program Promocji Zdrowia 2014 25.03.14, 13:33 Mi się podoba pierwszy program "PROGRAM PRORODZINNY PRZYGOTOWUJĄCY PRZYSZŁYCH RODZICÓW NA PRZYJĘCIE DZIECKA" gdzie dalej czytam, że: "pierwszeństwo w dostępie do uczestnictwa w programie będą mieli rodzice posiadający Kartę Dużej Rodziny." Odpowiedz Link Zgłoś
b4rt76 Re: Miejski Program Promocji Zdrowia 2014 26.03.14, 09:50 WOŚP Owsiaka zebrała w latach 1993-2013 ( 20 lat ! ) - 579 mln zł Każdego roku na lekcje religii z naszych podatków rząd wydaje ok. 1132 mln zł źródło: sejm.gov.pl Taki pomysł w głowie mi się rodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
ralphie Re: Miejski Program Promocji Zdrowia 2014 27.03.14, 09:26 polokokt napisał: > "pierwszeństw o w dostępie do uczestnictwa w programie będą mieli rodzice posiadający > Kartę Dużej Rodziny." Art. 68. pkt.2 Konstytucji RP mówi: Obywatelom, niezależnie od ich sytuacji materialnej, władze publiczne zapewniają równy dostęp do świadczeń opieki zdrowotnej finansowanej ze środków publicznych. Warunki i zakres udzielania świadczeń określa ustawa. Czyli co? Program Promocji jest niezgodny z ustawą podstawową? Odpowiedz Link Zgłoś
metron1 Re: Miejski Program Promocji Zdrowia 2014 26.03.14, 21:47 Takie profilaktyczne programy mają sens w przypadku kiedy służba zdrowia działa przynajmniej dostatecznie Co z tego że podczas takiego badania zostanie wykryta jakaś nieprawidłowość, ile na szczegółowe badania będzie czekać pacjent którego nie stać na prywatne leczenie Ostatnio moja mama próbowała się zapisać do lekarza pierwszego kontaktu. Oczywiście brak numerków, kiedy poczuła się jeszcze gorzej wylądowała na nocnej pomocy. Diagnoza obustronne zapalenie płuc Może zacznijmy od tego aby pacjent miał możliwość zapisania się do lekarza pierwszego kontaktu a na poradę specjalisty nie czekał roku Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: Miejski Program Promocji Zdrowia 2014 27.03.14, 08:51 O właśnie.... proponuję program,aby każde chore dziecko dostało się do swojego lekarza "dzisiaj". Dzisiaj rano się budzi, stwierdzam, że jest chore i dzisiaj mam wizytę w ramach publicznej służby zdrowia.Jakoś w ostatnim roku, nie udało mi się zdobyć numerka na wizytę, jak byłem/dzwoniłem około 7:15 - 7:20. W zasadzie chorobę trzeba zaplanować. Wstać w nocy, sprawdzić czy dziecko chore i się zebrać grubo przed 7 żeby się załapać. Jest też "reklama", że są 3 czy 4 numerki, które można wyciągnąć dzień wcześniej, dla osób pracujących... ale to chyba dla znajomych krrólika. Tych nigdy przez 3 lata nie trafiłem. Zawsze były już wykorzystane. I to byłby dla mnie super program. Odpowiedz Link Zgłoś
metron1 Re: Miejski Program Promocji Zdrowia 2014 27.03.14, 17:23 Nie pamiętam już kiedy moje dziecko dostało się na wizytę do swojego lekarza. Procedura wygląda tak że od długiego czasu nie mamy szans na żadne zapisy. Aby dziecko nawet chore dostało się do lekarza musimy się zebrać aby zostało przyjęte poza kolejnością. Na szczęście lekarze raczej nie odmawiają dzieciom pomocy Dorosłych nawet z dużą temperaturą odsyła się z kwitkiem Coś złego ze służbą zdrowia dzieje się w Legionowie, moja znajoma mieszkająca na wsi liczącej 5 tyś mieszkańców ma dwie przychodnie które mają podpisane umowy z NFZ i tam nie ma problemu z dostępem do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: Miejski Program Promocji Zdrowia 2014 27.03.14, 19:34 Jest jeszcze dyzur na pogotowiu. Ale tam dyzury lekarza dla dzieci, często bierze taka Pani.... no nie chcę wieku wypominać, ale raczej już powinna być na emeryturze. Zawsze przepisuje to samo i widzę,że wszyscy rodzice ją znają. Bo pierwsze pytanie, jak ktoś podchodzi do gabinetu, to nie kto jest ostatni, tylko czy dzisiaj jest ta Pani :) Ale to widzę że mamy podobne doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
metron1 Re: Miejski Program Promocji Zdrowia 2014 27.03.14, 20:30 O ta pani doktor to swoista legenda, zna ją chyba każdy kto korzystał z nocnej pomocy pediatrycznej Co mi się rzuciło w oczy to odniosłem wrażenie że pani doktor nie jest zadowolona z tego że pacjenci przychodzą z dziećmi i zawracają jej głowę Odpowiedz Link Zgłoś
ralphie Re: Miejski Program Promocji Zdrowia 2014 27.03.14, 20:53 Czy to jest taka niska siwa babinka? :) Odpowiedz Link Zgłoś
an-nek Re: Miejski Program Promocji Zdrowia 2014 27.03.14, 20:50 Zdarzyło mi się raz mieć do czynienia z P.Doktor - dziecko z ewidentną ospą, której Pani doktor nie potrafiła rozpoznać. Więcej nie pójdę. Sposób odnoszenia się do dziecka - też pozostawiający wiele do życzenia. Sposób leczenia ospy, sprzed chyba 40 lat :( Oj baaardzo nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś