Dodaj do ulubionych

Mniej sitwy i układów w aglomeracji?

11.02.17, 17:18
Widzę, że włodarze Legionowa aktywnie bronią swoich stołków strasząc maluczkich co to będzie? Będziemy kolejną gminą i tak jak inne gminy będziemy mieć władze na miejscu i kogoś z góry pilnującego Romana i spółkę? Czy to źle? Będzie się komu poskarżyć na sitwę miejską! Wspólny bilet? Chciałoby się a jak wyjdzie to zobaczymy. Może. I przestańcie pieprzyć jak to źle za "dobrej zmiany". Więcej zarabialiscie? Dawniej by was spałowali w manifestacjach. Teraz łykacie propagandę. Odłużcie pilota i zacznijcie myśleć. Dwadzieścia parę lat złodziejstwa i układów co dało? Emigrację paru milionów ludzi i sporą rzeszę samobójców. Biednych frankowiczów do których kombinowano dokładać ze skarbu państwa czyli nas. Gdzie byli wojownicy demokracji jak zapieprzyli emerytury? Tylko kadencyjność wymusi cokolwiek u urzędasów. Dalej słuchajcie wynajętych trolli.
Obserwuj wątek
    • korwin3 Re: Mniej sitwy i układów w aglomeracji? 11.02.17, 21:29
      Święte słowa! Całkowicie się zgadzam
    • ralphie Re: Mniej sitwy i układów w aglomeracji? 12.02.17, 11:06
      Przestań siać propagandę o dokładaniu do frankowiczów, to kłamstwo w najczystszej postaci. Doczytaj o co oni walczą.
      • brunno34 Re: Mniej sitwy i układów w aglomeracji? 12.02.17, 11:30
        Niestety takich prymitywnych unomanów mamy więcej, wystarczyło wczoraj posłuchać blaszaka, ten pis to jedna sitwa, klika kukieł żoliborskiego demona, żaden nie myśli samodzielnie...podpisują każdy papier w ciemno razem z nychajważniejszym pajacem. I teraz się za moje miasto chcą wziąć...Niedoczekanie, dość psucia Polski i opluwania Polaków, bolszewickie metody wkrótce ich zawiodą, a historia nie poświęci im ani jednej pozytywnej uwagi, no może poza 500 plus który wszyscy kredytujemy
        • kka69 Re: Mniej sitwy i układów w aglomeracji? 12.02.17, 15:28
          Ostatnio słuchałem gdzieś wypowiedzi "osła z Legionowa" o hejcie , mowie nienawiści itp.
          Tak się zastanawiam, że właśnie te wartości nakręcają głównie trole sponsorowani przez tą dziwną lewicę, co nazywa się prawicą i zawłaszcza władzę. ;)
          • e.voytaszek Re: Mniej sitwy i układów w aglomeracji? 12.02.17, 21:18
            płaszczak już nie istnieje, wieszak prezesa marnie skończył, szkoda że to nasza sierota, legionowska
          • 141288bs Re: Mniej sitwy i układów w aglomeracji? 27.04.17, 05:23
            Piszesz o osle ktory nazywa sie Jan Grabiec? - On potrafi jedynie lebkiem krecic...daj mu spokoj on jest uposledzony
            intelektualnie.
            • 141288bs Dosc juz tego... 15.10.17, 12:09
              niepelnosprawnego w publicznej telewizji. - To chamskie bydle,uniemozliwilo mi dzisiaj obejrzenie
              programu Woronicza17.Ja placac abonament radiowo - telewizyjny, mam prawo do obejrzenia
              bez zaklocen programu TV i radiowego.- Jan Grabiec,zapraszany do TV,nie ma prawa zagluszac i
              uniemozliwiac obejrzenie programu w mediach za ktore place. Dzisiejsze jego zachowanie,upowaznia
              do nazwania go,chamskim bydlakiem. To przez niego zmuszony bylem do wylaczenia telewizora,
              to przez niego mam zmarnowany niedzielny dzien.
              To chamskie bydle,juz nigdy nie powinno byc zaproszone do publicznej telewizji i takiej reakcji oczekuje od wladz tego medium.
              • bardzonormalny Re: Dosc juz tego... 15.10.17, 19:57
                To samo powiem o zapraszanych politykach z partii PiS. Mam dość Kaczyńskiego, Macierewicza, Błaszczaka, Pawłowicz, Sasina, Piotrowicza i innych.Również płacę abonament i nie mam ochoty słuchać głupot na każdym kanale Telewizji Polskiej. Telewizja Polska powinna być telewizją publiczną a nie tylko tubą PiSu.
                I ma pan rację. Dość już tego.
                • 141288bs Re: Dosc juz tego... 15.10.17, 21:43
                  Nie dostrzega pan roznicy w zachowaniach.- Moglbym wymienic wielu z PO,ktorzy nie potrafia wypowiadac sie zgodnie z tematem,
                  wiec zamieniaja sie w zagluszarki.Pan pisze,wymieniajac nazwiska,ze pan slyszy tresc glupot...a ja nie mialem szans okreslic co on,
                  Grabiec,chcial powiedziec a przy tym nie dopuszczal do wypowiedzi pozostalych uczestnikow programu. Jest roznica?
                  • bardzonormalny Re: Dosc juz tego... 15.10.17, 22:14
                    Dostrzegam. To, że nie zgadzam się ze zdaniem rządzących nie oznacza , że jestem gorszym sortem. A tak jestem postrzegany. Nie głosowałem na PO, nie głosowałem na PiS. Może pana nie rusza ta propaganda uprawiana przez Telewizję Polską. Mnie rusza. A , że jakiś poseł nie dał dojść do słowa komuś innemu to mnie to nie dziwi. Chamstwo w sejmie jest aż nadto widoczne. Pan zapewne jest zapatrzony w partię rządzącą i nic pana nie przekona, że również mają nie jedno za uszami. Bo czarne nie jest czarne a białe nie jest białe. Prawda?
                    • 141288bs Re: Dosc juz tego... 15.10.17, 23:13
                      zapatrzony?,panie,staram sie operowac konkretami,moze pan podac do wiadomosci chociaz jedno to"jedno za uszami"?
                      - jesli pan uwaza to co kazdego dnia Telewizja Polska, z duzym zaznaczeniem POLSKA,pokazuje z przeszlosci i terazniejszosci,
                      jest propaganda...to nie ma szans na rzeczowa dyskusje z panem
                      • bardzonormalny Re: Dosc juz tego... 16.10.17, 08:36
                        Jakoś nie widzę tych konkretów podanych przez pana. Chce pan konkretów ode mnie? Proszę.
                        Firma Solvere:
                        Współpracownicy premier Beaty Szydło, zakładają firmę i od razu dostają wielomilionowy kontrakt od rządu na kampanie o sądach. Smaczku sprawie dodaje fakt, że CBA sprawdza czy nie czy naruszono w tej sytuacji przepisów zakazujących urzędnikom prowadzenia działalności gospodarczej oraz posiadania więcej niż 10 proc. udziałów w spółkach prawa handlowego. Spółka została bowiem zarejestrowana 16 maja br., natomiast urzędnicy ci przestali pracować w Kancelarii Prezesa Rady Ministrów 22 maja.
                        Tadeusz Rydzyk:
                        Suma profitów dla aktywności ojca Rydzyka przekroczyła w 2016 roku kwotę 30 milionów złotych.
                        - 200.000 złotych z Ministerstwa Spraw Zagranicznych na projekt „By pamięć o nich trwała”
                        - 140.000 złotych z Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego, na sfinansowanie kampanii społecznej Telewizji TRWAM
                        - 105.000 złotych z Ministerstwa Spraw Zagranicznych na projekt dotyczący promocji polskiej polityki zagranicznej.
                        - 710.000 złotych z Ministerstwa Spraw Zagranicznych jako nagroda dla Wyższej Szkoły Kultury Społecznej i Medialnej w Toruniu.
                        - 300.000 złotych z Ministerstwa Środowiska w formie dotacji na studia podyplomowe w Wyższej Szkole Kultury Społecznej i Medialnej w Toruniu. I oczywiście nie jest konfliktem interesu, że zajęcia w ramach tych studiów prowadzi sam minister środowiska, Jan Szyszko i jego córka, a zajęcia terenowe odbywają się w luksusowej stodole.
                        - 3.000.000 złotych z Ministerstwa Sprawiedliwości. Szkoła ojca Rydzyka wygrała konkurs na „usprawnienie procesów komunikacji w polskim wymiarze sprawiedliwości”. O dotację starało się 11 innych instytucji i nie było przeszkodą, że WSKSiM przedstawiła jedną z droższych ofert, wartą niemal 3 mln zł.
                        Można by jeszcze dużo wymieniać.
                        SKOK:
                        Dwa SKOKI – Wspólnota i Wołomin okazały się kompletnie niewypłacalne. Klienci, którzy zdeponowali tam pieniądze otrzymali je z powrotem tylko dzięki gwarancjom BFG. BFG to państwowy fundusz w którym banki obowiązkowo gromadzą pieniądze na „czarną godzinę”, w rzeczywistości są to środki pochodzące od ich klientów. Ratowanie depozytów członków SKOK Wspólnota kosztowało ich 800 mln zł, a tych ze SKOK Wołomin 2,2 mld zł. Razem z innymi formami ratowania SKOK (część bankrutujących kas przejęły banki ale z dopłatą ze strony BFG) wyniosła do tej pory 3,2 mld zł. Pięć razy więcej niż straty klientów Amber Gold.

• 141288bs Re: Dosc juz tego... 16.10.17, 13:27
                          rzucasz na zasadzie,ze cos sie przyklei w/g zwyczaju Grabca
                          • bardzonormalny Re: Dosc juz tego... 16.10.17, 14:47
                            Do widzenia. Szkoda czasu na dyskusje z panem.
                            • 141288bs Re: Dosc juz tego... 16.10.17, 19:38
                              dobrze,dobrze,ale prosze odpowiedziec; co panski ulubieniec chcial osiagnac wplatujac w swoje knowania proboszcza legionowskiej parafii?- to tyle i konczymy dyskusje
                              • bardzonormalny Re: Dosc juz tego... 17.10.17, 10:51
                                Jako, że zostałem przywołany. Poseł Grabiec nie jest moim ulubieńcem. Nie głosowałem na partię PO. Gdyby czytał pan moje wcześniejsze posty uważniej, to wiedziałby pan o tym. Najłatwiej jest komuś coś wmawiać, insynuować i zarzucać. Uważam,że podczas swoich rządów partia PO narobiła dużo złego. Mam nadzieję, że dożyję jeszcze czasów kiedy politycy odpowiedzą za swoje czyny. Tak samo jak urzędnicy.Tyczy się to również PiS bo idzie tą samą drogą co PO a wcześniej SLD. Nie oglądałem programu, więc nie wypowiadam się na ten temat. Do widzenia.
                                • 141288bs Re: Dosc juz tego... 17.10.17, 18:48
                                  nie jestem za PO,ale...PiS - ciekawe co sklonilo pana do obrony Grabca?
                                  • bardzonormalny Re: Dosc juz tego... 17.10.17, 21:15
                                    Nic. Nie broniłem pana Grabca. Koniec kropka. Dotarło? Szkoda klawiatury na dyskusję z panem. Żegnam.
        • unoman Re: Mniej sitwy i układów w aglomeracji? 24.03.17, 14:05
          a kiedy coś nowego poza wyświechtanymi sloganami? a peło to wiedzieli co podpisują... acha...
    • zdebeq Re: Mniej sitwy i układów w aglomeracji? 13.02.17, 08:31
      Chciałbym podsumować.
      Czyli mamy tak: "ROman i spółka" pałowali ludzi i doprowadził do tego, że parę milionów ludzi wyemigrowało z Legionowa, a spora rzesza popełniła samobójstwo. Pewnie do spółki z kredytobiorcami.
      I kadencyjność sprawi, że te ludzie z emigracji wróćą, a samobójcy zmartwychwstaną. No i frankowicze będą mieli mordy na kłódkę zamknięte.
      Osz ja głupi trol.
      • bronka777 Re: Mniej sitwy i układów w aglomeracji? 27.03.17, 22:31
        Zdebeq ;-) piękne podsumowanie... widać, że zrozumiałeś przedmówcę... a nie wszyscy w tym mieście potrafią czytać ze zrozumieniem - pozdrawiam Panią Poseł :-)
        • brunno34 Re: Mniej sitwy i układów w aglomeracji? 27.03.17, 22:47
          lud u nas mądry, patrz wyniki wyborów:-) Jacek Kurski nie ma tu swoich tępych wyznawców, przedstawicieli ciemnoty i zacofania....ale w takiej np łomży to inna sprawa...jeszcze
        • zdebeq Re: Mniej sitwy i układów w aglomeracji? 27.03.17, 23:10
          Którą panią Poseł? Bo nie wiem.
          • kka69 Re: Mniej sitwy i układów w aglomeracji? 28.03.17, 20:30
            zapewne ta Pani zasługuje na nasze chrześcijańskie pozdrowienia .
            wawalove.pl/Gosiewska-o-referendum-w-Legionowie-Pytanie-na-pewno-nie-w-pelni-bylo-zrozumiane-przez-uczestnikow-a25879
            • zdebeq Re: Mniej sitwy i układów w aglomeracji? 28.03.17, 21:10
              gupia baba
              • kka69 Re: Mniej sitwy i układów w aglomeracji? 28.03.17, 21:48
                oj tam, przesadziłeś.
                Ona jest bardzo cwana.
                Gupi to są ci , co głosują na tą frakcję. ;)
                • zdebeq Re: Mniej sitwy i układów w aglomeracji? 28.03.17, 23:00
                  To jest tak. Przez tyle lat próbowaliśmy te słomę upychać, jakoś doszywać spodnie do cholew. Jakoś to, co w nas najbardziej śmierdzące, perfumować. Tę całą tradycyjną nienawiść z modlitwy Polaka wg Koterskiego jakoś tak schować przed światem.
                  I nagle się wszystko zesrało i leży i tak śmierdzi. Pewnie przeschnie, tylko kto to badziewie z powrotem posprząta.
                  Tak się zastanawiam, że to chyba kwestia tylu lat zaniedbań, kiedy się wydawało, że skoro jesteśmy krajem na dorobku, to kultura, humanizm, nauki społeczne i praca u podstaw są trochę drugorzędne, bo liczy się żeby było lepiej.
                  DO tego przyszła proteza rzeczywistości w postaci internetu i całego nowotworu jaki z nim idzie.
                  • sikorski_hubert Re: Mniej sitwy i układów w aglomeracji? 29.03.17, 18:41
                    Pragnę przypomnieć że przez 8 lat Polską rządziła PO, było tak europejsko. Żarło, żarło i zdechło. Może chore było? Będziecie leczyć czy "doszywać spodnie do nogawek", licząc że ludzie zapomną do następnych wyborów jak to było za platformy? Łatwiej wmawiać ludziom że mają słomę w butach, że popierają PiSuar, aniżeli cokolwiek zmienić we własnej opcji politycznej, w myśl zasady; zły to ptak, który własne gniazdo kala.

www.newsweek.pl/polska/nepotyzm-europosla-pis-boleslawa-piechy,artykuly,407703,1.html?utm_source=fb&utm_medium=social&utm_campaign=fb_nw
                    • zdebeq Re: Mniej sitwy i układów w aglomeracji? 29.03.17, 21:33
                      Moja opcja polityczna cechuje się maksymalną etyką, mądrością i profesjonalizmem.
                      Nic nie poradzę na inne
                      • ralphie Re: Mniej sitwy i układów w aglomeracji? 30.03.17, 00:01
                        Tym dwum na szczytach szczególnie daleko od tego. Protezy często się sprawdzają.
                    • zdebeq Re: Mniej sitwy i układów w aglomeracji? 30.03.17, 08:15
                      2 rzeczy: świat nie powstał wraz platformą i jej rządami. A poza tym platforma czy inne towarzystwa nie są w stanie zmienić mentalności narodu. Mówiąc "my próbowaliśmy" mam na myśli nas wszystkich.
                      Próbujesz mnie na siłę wcisnąć w jakąś szufladę, do której się nie mieszczę.

To nie platforma stworzyła kseonofobię, zaściankowość, tępy rasizm i zwykłą niegodziwość. To po prostu w nas jest. A teraz są okoliczności, w których to wszystko może rozkwitnąć. Dlatego mamy jakieś marsze wyznawców jedynie słusznej ideologii, protesty przed teatrami, święty prąd, patriotyczne ataki na kebaby i wieprzowe kebaby patriotyczne jako alternatywa dla tego biznesu.
                      To nie jest tak, że ja cokolwiek ludziom wmawiam. My jesteśmy społeczeństwem agrarnym, 97% z nas ma pochodzenie ze wsi. I wraz z lipką zieloną, bocianem w marcu i pięknymi malowniczymi krajobrazami idą te zabobony i ciemnogród. Tak bardzo chcieliśmy do Europy, choć ciagle w nas Azja.
                      • tabaher-2 Re: Mniej sitwy i układów w aglomeracji? 30.03.17, 08:54
                        Nie pogrążaj się chłopie. Jak Ci się w Azji nie podoba to jedź do Afryki. Najkrótsza droga przez Poznań.

• zdebeq Re: Mniej sitwy i układów w aglomeracji? 30.03.17, 10:01
                          a Tobie się podoba?
                          Czemu to ja mam wyjechać? ma prawo mi się nie podobać.
                        • zdebeq Re: Mniej sitwy i układów w aglomeracji? 30.03.17, 10:01
                          chłopie.
                      • ralphie Re: Mniej sitwy i układów w aglomeracji? 30.03.17, 13:55
                        zdebeq napisał:

> To nie platforma stworzyła kseonofobię, zaściankowość, tępy rasizm i zwykłą nie
                        > godziwość.

W miejsce platforma wpisz dowolną inną... i myślę, że na stworzenie takich rzeczy to są po prostu za tępi ale na wyzwolenie tych reakcji to ta tępota jest idealna. I to zrobili. Każdy komu zbyt wiele się narzuca w końcu zacznie stawiać opór. Eurosceptyzm też z powietrza się nie wziął i nie tylko u nas. Poza tym zauważ, że praktycznie teraz wchodzi w dorosłość 3 pokolenie "oderwanych od pługa" zachłyśniętych zachodem, a jednak ich też niepokoi przerośnięty liberalizm i nie tylko u nas.
                        • zdebeq Re: Mniej sitwy i układów w aglomeracji? 30.03.17, 14:53
                          ale to przecież o tym właśnie mówię.
                          Dla mnie nie jest usprawiedliwieniem to , że za granicą też są idioci.
                          • sikorski_hubert Re: Mniej sitwy i układów w aglomeracji? 02.04.17, 18:58
                            A może oni maja gdzieś czy rasizm jest czy go nie ma? Może tak samo mają gdzieś czy aborcja jest legalna czy nie legalna? Może podgrzewają atmosferę wokół kontrowersyjnych tematów żeby odwrócić nasza uwagę od spraw które ich interesują. Prosty przykład to głosowanie nad ustawą aborcyjną, wszyscy rzucili się sobie do gardeł, najbardziej "skrajna" prawica i lewica. Praktycznie cała działalność tych środowisk skupiła się na temacie aborcji, a były to jedyne środowiska które mogły wyjść na ulice i zablokować TTIP oraz CETA. Bardziej emocjonują nas tematy jak aborcja czy zaściankowość, niż wałki robione przez władzę. Zresztą jakiś czas temu rozmawialiśmy tutaj o wałkach, że też nie dostrzegałeś wtedy niegodziwości.
                            • zdebeq Re: Mniej sitwy i układów w aglomeracji? 03.04.17, 17:31
                              Walki robione przez władzę.
                              Jak to pięknie brzmi. I jeszcze jest prywaciarz co się nachapał.
                              Czy znajome są CI sytuacje kiedy remont łazienki robiony "na fakturę" jest droższy od tego bez faktury? Podobnie z samochodem? Czy kupując jajka na targu dostajesz paragon? Albo spodnie jakieś?
                              Czy odpisywanie ulgi na dziecko jest wałkiem jeżeli zarabia się powyżej średniej, czy jedynie niegodziwością?
                              • sikorski_hubert Re: Mniej sitwy i układów w aglomeracji? 05.04.17, 20:08
                                Czy fakt ze inni tez kradną jest jakimkolwiek tłumaczeniem dla tego co robi władza? To niesamowite, (prawie) wszyscy niezależnie od poglądów, zgodzimy się z tym że pewne zjawiska występujące w polityce należy zwalczać, a jednak nie chcemy się tym zajmować, wolimy szarpać się o rzeczy które nas różnią. Nie no może przesadziłem, zajmujemy się aferami, przecież to afery finansowe w znacznej mierze pogrążyły PO. Niestety dostrzegamy je tylko wtedy kiedy robi to strona przeciwna, a prędzej czy później uderza w nas samych. Przecież przykład Kijowskiego nie jest odosobniony, w samym KK jest sporo dziwnych spraw związanych ze zwrotem mienia. Pytanie jak długo będziemy to tolerować w imię... "większego dobra".
                                • kka69 Re: Mniej sitwy i układów w aglomeracji? 05.04.17, 20:33
                                  Zaprawdę powiadam Tobie...
                                  Ja bym glosował tylko na uczciwych ludzi, ale takich właściwie nie ma :(
                                  Albo jak są, to nie osiągają 5% poparcia, a głosy oddane na te partie wsparły PIS, dzięki czemu powstał cud nad urną, że PIS co dostał ~38% głosów ma ponad 50% posłów w parlamencie.
                                  Czy to Uczciwe , Prawe i Sprawiedliwe jest?
                                  • sikorski_hubert Re: Mniej sitwy i układów w aglomeracji? 07.04.17, 20:15
                                    Te poniżej 5% też nie są uczciwe :) Nie chodzi mi o poszukiwanie odpowiednich ludzi, wszyscy jesteśmy tym skażeni, ale o napiętnowanie negatywnych zjawisk we własnym środowisku.
                                    System wyborczy to oddzielna dyskusja, aczkolwiek to nie PiS wprowadził taki sposób przeliczania głosów na mandaty.
                                    • kka69 Re: Mniej sitwy i układów w aglomeracji? 07.04.17, 21:15

Oczywiście że PIS przyłożył do tej ordynacji wyborczej rękę, aby wyciąć pomniejsze partie i przejąć ich głosy w rozdzielaniu miejsc w sejmie.
                                      Właśnie dzięki tej ordynacji do sejmu nie weszła AWS ( nie przekroczyła progu) , z której startował np. Pan Geremek i dostał ~160 tys głosów , a za to weszła Pani Beger z Samoobrony ( koalicjant PISu) , co "dostała" ~3 tys głosów, a połowa podobno sfałszowanych ...
                                      I dzięki temu progowi 5% robi się coraz większa polaryzacja, nie ma mniejszych partii w sejmie.
    • ffstv Re: Mniej sitwy i układów w aglomeracji? 19.04.17, 17:37
      Gosiewska miała rację, w Legionowie mieszkają same matoły co nie zrozumiały pytania.
      • marzenkapanienka Re: Mniej sitwy i układów w aglomeracji? 28.04.17, 08:46
        Tak apropo ... Jednym z tych jak piszesz, światłych mieszkańców jest gwiazda PIS... M.B. hahahahaa
        • 141288bs Re: Mniej sitwy i układów w aglomeracji? 30.04.17, 12:02
          Czy wiesz o tym,ze uposledzenie intelektualne oblicza sie jednostkami nazwanymi Grabiec?
          • teleon Re: Mniej sitwy i układów w aglomeracji? 02.05.17, 12:18
            A czy Ty wiesz, że takich jak Ty można namierzyć i sprawić żeby odszczekali te swoje trollowe mądrości ?
            Wam wmówiono na zajęciach z trollowania, że jak dasz swój nick " 141288bs " to jesteście już anonimowi?
            T
            • 141288bs Re: Mniej sitwy i układów w aglomeracji? 02.05.17, 21:41
              Wiem i moze dojdzie do precedensu,bo to co wyczynia Grabiec w telewizji publicznej jest naduzyciem. - Dzisiejszy przyklad
              z Minela Dwudziesta,zachowanie Grabca uniemozliwilo mi,i z pewnoscia wielu innym widzom,wysluchanie dyskusji na wazne dla panstwa polskiego i obywateli sprawy.- Przerywanie wypowiedzi uczestniczacych w dyskusji,braki merytoryczne,klamstwa
              i nie reagowanie na uwagi prowadzacego program,bylo zachowaniem ordynarnego dzikusa,tak to oceniam. Od posla nalezy wymagac minimalnej znajomosci zasad dyskusji,powinien wiedziec,ze widzowie placa abonament i fakt ten zabrania uczestnikom programu zagluszania,czy czynienia programu niezrozumialym.
              Zachowanie ktore demonstruje posel Jan Grabiec w telewizji publicznej,jest skandalicznie naganne a pewnie i wykroczeniem ktore podlega karze nawet jesli posiada imunitet.
              Sprafrazuje Twoja wypowiedz; jesli wolno bylo jemu,to i wolno bylo mnie.

• teleon Re: Mniej sitwy i układów w aglomeracji? 02.05.17, 21:48
                Tylko, że Janek Grabiec pokazał swoją twarz w przeciwieństwie do Ciebie. A poza tym - napisz jedno zdanie i nie powtarzaj w kółko tego samego.
                A ja oglądałem i mam zupełnie inne zdanie.
                Jakie wykroczenie? Zejdź na ziemię, zjedz ciastko i nie graj gwiazdy.
                Chcesz posłuchać posłów z PiS bez przerywania a tylko z potakiwaniem - radio i tv z Torunia. Na czele z minisrem wojny - tam mają swoje tygodniowe wykłady.
                T
                • 141288bs Re: Mniej sitwy i układów w aglomeracji? 03.05.17, 00:05
                  Ten twoj Janek to rodzaj zagluszarki,a ja nie nie chce by mi zagluszal czegos za co place.A co do twarzy,...mam inne spostrzezenie,to nie byla twarz, pokazal falszywe oblicze- nie potrafil podac faktow "chlapal"jakies ogolniki z braku argumentow zagluszal wypowiedzi uczestnikow programu.
                  Ogladam stale publicystyke i powiem ci,ze programy w ktorych nie wystepuja peowcy sa prowadzone z pelna kultura,tym samym sa zrozumiale i wiadomo o co dyskutujacym chodzi.Grabiec,Szejnfeld,Kierwinski to sa peowskie zagluszarki.
                  • zdebeq Re: Mniej sitwy i układów w aglomeracji? 03.05.17, 09:13
                    Na całe szczęście w następnych wyborach, o ile będą, będziesz mógł drogi internetowy bycie zagłosować na kogo chcesz. O ile mistrzowie erudycji i polemiki z obecnie rządzącej nami bandy nie wymyślą zmiany ordynacji.
                    • 141288bs Re: Mniej sitwy i układów w aglomeracji? 03.05.17, 14:41
                      Nie o erudycje mi chodzilo,lecz o przyzwoitosc ktora jest kultura osobista.
                      • kka69 Re: Mniej sitwy i układów w aglomeracji? 03.05.17, 17:26
                        W temacie kultury osobistej....
                        przeczytaj swojego posta z 30.04.17, 12:02
                        • 141288bs Re: Mniej sitwy i układów w aglomeracji? 04.05.17, 10:30
                          Prawde napisalem. - Ten glupawy usmieszek od rana do wieczora ozdabjajcy jego lico,ogolniki o wartosciach ktorych nie potrafi wymienic i wiele innych potkniec na wymienienie ktorych zabraklo by dnia. - Wskazuje to na nposledzenie intelektualne.
                          • teleon Re: Mniej sitwy i układów w aglomeracji? 04.05.17, 11:05
                            141288bs napisał:

> Prawde napisalem. - Ten glupawy usmieszek od rana do wieczora ozdabjajcy jego l
                            > ico,ogolniki o wartosciach ktorych nie potrafi wymienic i wiele innych potkniec
                            > na wymienienie ktorych zabraklo by dnia.
                            - Wskazuje to na nposledzenie intelek
                            > tualne.

Dawaj te potknięcia. Bo jak sądzę one są bardzo podobne do niebotycznych afer PO za które po słynnym omówieniu z mównicy sejmowej przez ministrów PiS prokuratorowie mieli mieć dużo zgłoszeń. No jak widać jakoś nie mają a do historii przejdzie "złoty samochód" i Bizancjum u komendanta policji ;-)
                            Tylko konkrety - linkuj strony z tymi potknięciami. Czas wprowadzić merytorykę do tej dyskusji zamiast lania wody z Twojej strony.
                            T

• sikorski_hubert Re: Mniej sitwy i układów w aglomeracji? 04.05.17, 19:31
                              Nie pamiętasz Chlebowskiego?
                              • teleon Re: Mniej sitwy i układów w aglomeracji? 05.05.17, 08:58
                                sikorski_hubert napisał(a):

> Nie pamiętasz Chlebowskiego?

Nie chodzi czy pamiętam czy nie ;-)
                                Lubię dyskusję z wyznawcami jedynie słusznej partii, którzy powtarzają przekazy dnia lub co gorsze sami próbują je kreować. Im się wydaje, że wystarczy powiedzieć "A Tusk to złodziej i Niemiec" żeby wszyscy przyklasnęli. Nie zauważają na co dzień tego co wyprawia ich ukochany guru z resztą tego wszechwiedzącego towarzystwa ponieważ albo się nie znają żeby zabrać głos albo nie dopuszczają do siebie pewnych myśli. Choćby dwa przykłady z ostatnich dni. MSZ tłumaczy tekst i go publikuje używając GOOGLE translatora wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,21764049,msz-wydalo-oswiadczenie-ws-slow-macrona-po-angielsku-a-w.html . Drugi przykład to ministerstwo Glińskiego i ich dziewictwo umysłowe wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,21763018,ministerstwo-kultury-zyczylo-maturzystom-powodzenia-i-oblalo.html .

Ja nie jestem wielkim fanem PO bo mają swoje za uszami ale to co teraz się wyprawia to spektakl porażek i pomyłek merytorycznych i politycznych. Jak dołączy się do tego obsadzanie urzędów przez zupełnie nie przygotowanych do tego ludzi mamy to co mamy i możemy usłyszeć, że smog zabija mniej niż palenie tytoniu, że najlepszym środkiem antykoncepcyjnym jest kalendarzyk małżeński ( metoda na chybił-trafił ), że smog jest bo na Saharze wieją wiatry, że drzewa rosną po to żeby je wycinać, że kierowca seicento jest winny i się przyznał itd itp. Nawet nie chcę pisać o gospodarce , 500+, Mieszkanie +, ale nie byłbym sobą gdybym nie wspomniał o Cela + ( bo poprzednicy budowali szkoły, drogi i takie tam nie potrzebne rzeczy )...
                                Piątunio mamy czyli znów dylemat matematyczny - jak to jest, że od piątku do poniedziałku mamy trzy dni a od poniedziałku do piątku cztery :-)
                                T
                            • 141288bs Re: Mniej sitwy i układów w aglomeracji? 04.05.17, 21:40
                              Na poczatek dam ci namiar na to o czym pisalem. - Wprowadz do wyszukiwarki; Minela dwudziesta z dn.30.04.2017,to tak na poczatek by cie nie zdolowac.Na rarytasy musisz poczekac az bede mial troszeczke wiecej czasu,to je wyszukam i zalinkuje...
                              ale z tego hasla bedziesz mial wiecej grabcow z opozycji totalnej,to sie nudzic nie bedziesz.
                              • teleon Re: Mniej sitwy i układów w aglomeracji? 05.05.17, 08:37
                                Czekam, czekam bo 30.04.2017r. Grabca nie było w tym programie. vod.tvp.pl/29878785/30042017
                                Idę po kalosze bo wody tu pełno a prosiłem żeby bez lania wody ;-)
                                T
                                • 141288bs Re: Mniej sitwy i układów w aglomeracji? 06.05.17, 01:18
                                  Zgadza sie 30/IV Grabca tam nie bylo,pomylilem sie ,przepraszam. Jednak jesli juz tam byles,na vod tvp.nie sadze,ze nie zwrociles uwagi na date 24/IV.
                                  • teleon Re: Mniej sitwy i układów w aglomeracji? 06.05.17, 11:03
                                    1. Wrzutka prowadzącego o podpisanej umowie z FSB-SKW - Brak możliwości skomentowania przez Grabca. To tak jakbym w czasie dyskusji np o tym jak działa policja powiedział, że ZOMO lało opozycję ale nie dałbym się do tego jakoś odnieść.
                                    2. Pozostanę w zgodzie z Grabcem i powiem, że W Sieci to mało wiarygodne i mało poważne źródło informacji.
                                    3. Piąta minuta - prowadzący przerywa Gryglasowi. Grabiec się nie odzywa tylko rusza głową.
                                    4. Szósta minuta - prowadzący wchodzi w słowo znowu.
                                    5.Dziewiąta minuta - prowadzący znowu przerywa Grabcowi.
                                    6. Dziesiąta minuta - poseł z PiS powatarza z uporem maniaka, że oddaliśmy śledztwo Rosjanom. Grabiec pyta - jakie śledztwo nadzorował Pasionek? Polskie czy Rosyjskie. Odpwiedzi nie otrzymuje. Poseł z PiS twierdzi, że śledztwo było prowadzone bez dostepu do wraku co jest bzdurą ponieważ komisja Milera była oglądała wrak, brane były próbki na obecność materiałów wybuchowych.

Dalej nie oglądałem tego cyrku w wykonaniu pana Posła z PiS. Powtarza teorie dla wiadomej grupy ludzi oglądających TVP I i TV z Torunia.
                                    T
                                    • 141288bs Re: Mniej sitwy i układów w aglomeracji? 07.05.17, 09:01
                                      Sledzac czas wypowiedzi Grabca nie zauwazyles,ze nie odpowiadal na pytanie - stad wynikalo to przerywanie. Podobnie Gryglas obchodzil pytanie wypowiedzia nie na temat. - Obaj sa po przeszkoleniu w tym samym osrodku manipulantow.
                                  • teleon Re: Mniej sitwy i układów w aglomeracji? 06.05.17, 11:10
                                    Też sobie popatrz i skomentuj wyborcza.pl/10,82983,21771735,co-bys-zrobil-z-algierczykiem-co-nade-mna-mieszka-dlaczego.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta_Wyborcza&disableRedirects=true
                                    • ralphie Re: Mniej sitwy i układów w aglomeracji? 07.05.17, 19:25
                                      Daliście piękny i klasyczny PO-PIS jakości rządów wspomnianych. :)
                                      • teleon Re: Mniej sitwy i układów w aglomeracji? 15.05.17, 09:51
                                        Czyli kto powinien rządzić i jaki ma program ? Oprócz populizmu bo dla jednych populizmem jest 500+ a dla innych " oddzielimy kościół od państwa" tylko, że jak to zostanie zrobione jeszcze nikt mi nigdy nie odpowiedział.
                                        T
                                        • kka69 Re: Mniej sitwy i układów w aglomeracji? 15.05.17, 16:43
                                          Nieporęt też się wypowiedział w temacie projektowanej sitwy kolesiów w aglomeracji.
                                          Wynik podobny do tego z Legionowa.
                                          • e.voytaszek Re: Mniej sitwy i układów w aglomeracji? 17.10.17, 21:37
                                            sitwa pisowska to w kategoriach powiązań kapitałowych typowa mafia...najgorsze, że bezkarna, jeśli zważyć że prokuraturą rządzi uratowany dzięki 6 głosom nieobecnych posłów PO przestępca, zwany zero zero
                                            • 141288bs Re: Mniej sitwy i układów w aglomeracji? 17.10.17, 23:42
                                              HGW wyraznie stwierdzila gdzie rezyduje mafia i POd viceparasolem miala sie dobrze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka