Dodaj do ulubionych

gazeta powiatowa

02.02.05, 17:26
dzisiaj rano wpadla mi w rece owa gazeta powiatowa, pierwszy numer,
bezplatnie, mile :) ,zaraz zabieram sie do czytania ? a wam udalo sie ja
dostac ? ;)
Obserwuj wątek
    • pkownacki Re: gazeta powiatowa 02.02.05, 20:39
      mi wpadla w rece w pewnym urzedzie iw MOKu...wrazenia??kilka rzeczy bym
      poprawil, ale mysle, ze przyda sie konkurencja, bo to co niektorzy dziennikarze
      wyprawiaja i wymyslaja-chocby w kilku wywiadach, w ktorych mialem "przyjemnosc"
      brac udzial...
      moze skorzystamy na tym my czytelnicy??
      a bledy??slaba 1 strona...i nie zaspecjalna druga...a czym dalej tym lepiej
    • piotr.nowotny Re: gazeta powiatowa 02.02.05, 21:18
      O zawartości nie będę się wypowiadał, bo mi nie wypada, jako że to jakaś tam
      konkurencja. Wystarczy że na pierwszej stronie jest byk. Bezcenny numer datowany
      jest 1 lutego... 2004
      pozdrawiam
      Piotr
      • pkownacki Re: gazeta powiatowa 02.02.05, 21:21
        no to tez zauwazylem...chyba jak wiele osob redakcja wciaz sie nie mze przestawic...
        Panie Redaktorze..ale wydaje mi sie, ze konkurencja jest dobra...w tej chwili
        mamy zbyt stabilny duopol i troche niektorym przestalo sie chciec starac
        • deepspace9 Re: gazeta powiatowa 03.02.05, 21:26
          Oj prawda to, prawda. Ilość stron z materiałami na temat Legionowa i okolic w
          obu dotychczas dostępnych na rynku gazetach była niezachwycająca.

Obie redakcja popełniają błąd zakładając, że TiO, czy Miejscowa są jedyną prasą
          kupowaną przez kogoś, stąd też sporo standardowych treści dla wypełnienia
          miejsca - typu program TV, recenzje płyt muzycznych, filmów. Zdarzają się też
          przedruki. To sprawia wrażenie, że zespoły redkacyjne osiadły na laurach.
          Ludzie czytają również inną prasę, wiadomości kulturalne można znaleźć również w
          Internecie.

Mi osobiście brakuje na przykład relacji ze zdarzeń kulturalnych z Legionowa.
          Brakuje też społecznych inicjatyw redkacji - no poza może walką o trafo na rynku
          (co wolę pominąć milczeniem).

Inną rzeczą jest to, że obie gazety są zbyt jednoznacznie kojarzone z opcjami
          politycznymi. Jedna popiera obecny układ, druga wiesza na nim psy, zapominając
          jak to było za poprzedniego prezydenta (a pamięta ktoś ciemne ulice w Legionowie
          w zimie na początku lat 90 z wyłączonymi ulicznymi latarniami?)

A Powiatowa w swoim numerze zerowym, nie ustrzegając się oczywiście błędów,
          pokazała, że jak się chce to można więcej niż 3 - 4 strony na temat Legionowa i
          to w interesujący sposób.

Konkurencja pomoże wszystkim.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka