Dodaj do ulubionych

UWAGA NA GRANATOWE POLO WL35307 !!! BANDYCI

18.06.05, 13:41
Właśnie byłem świadkiem napadu i pobicia przez siedzących w ww. samochodzie
kierowcy, który zwrócił uwagę tym bandytom, aby usunęli samochód ze
skrzyżowania (tarasowali ulicę!). Zdarzenie miało miejsce 10 minut temu w
Chotomowie na głównym skrzyżowaniu Piusa z Partyzantów (obok pomnika i kiosku,
w pobliżu zajezdni transludu i poczty).

Pasażer ww. polo (umięśniony łysol, jak cała reszta) wyskoczył do człowieka
kierującego samochodem z tyłu i po prostu rzucił się z pięściami na niego, za
moment dołączyła reszta, dopiero interwencja rodziny siedzącej w samochodzie
(2 kobiet i starszego mężczyzny) wstrzymała ten terror.

Bandyci wsiedli do samochodu i odjechali w ul. Żeligowskiego.

Horror!
Obserwuj wątek
    • segowia0 Re: UWAGA NA GRANATOWE POLO WL35307 !!! BANDYCI 18.06.05, 22:49
      mam nadzieje, ze ktos z policji czyta to forum i zrobi cos z ta informacja
      • kwitkows Re: UWAGA NA GRANATOWE POLO WL35307 !!! BANDYCI 18.06.05, 23:23
        A ja mam nadzieje, ze ktos wpadnie na pomysl, ze takie rzeczy zglasza sie wlasnie Policji a nie forumowiczom. Szybciej i taniej bo przez darmowe 997.
        • i-man Re: UWAGA NA GRANATOWE POLO WL35307 !!! BANDYCI 19.06.05, 00:50
          Zgłosiłem zanim napisałem mój drogi forumowiczu...
          • pkownacki Re: UWAGA NA GRANATOWE POLO WL35307 !!! BANDYCI 19.06.05, 07:48
            ciekawe co Police zrobi z tym?
            a moze ktos kojarzy te granatowe polo??
            • aganiok32 Re: UWAGA NA GRANATOWE POLO WL35307 !!! BANDYCI 19.06.05, 08:56
              zapewne nic nie zrobi....
              jak to police...
              • andkolo Re: UWAGA NA GRANATOWE POLO WL35307 !!! BANDYCI 19.06.05, 12:29
                Nie jestem za obroną bandzirów,ale sam wykonując pracę wielokrotnie stawałem w
                miejscu niedozwolonym.Codziennie od 11 lat jestem w domu u 100 ludzi dziennie.
                Zatrzymuję się na 5 do 10 minut ,wszyscy mie znają a i tak co jakiś czas trafi
                się burak któramu przeszkadzam.Przeważnie gość ok 60 lat dobrym
                samochodem ,który zamiast mie ominąć co mu zajmie 10 sekund woli się zatrzymać
                czekać na mie 5 minut żeby mie opier... wtedy wywiązuje się dyskusja trwa to 20
                minut i kończy się tak że posyłamy sobie na wzajem parę ch..
                Żebym nie był w pracy nie jeden zatwardziały burak dostał by w ryj.
                • andkolo Re: UWAGA NA GRANATOWE POLO WL35307 !!! BANDYCI 19.06.05, 13:18
                  Powtarzam ominięcie samochodu to 10 sekund,wycofanie i pojechanie inną ulicą 3
                  minuty - kłótnie ,wyzwiska,awantura pół godziny.
                  Stare dziady ,bogacze na emeryturze,jedyną radość życia czerpią z kłótni,nie po
                  seksi,nikt go nie lubi,kiedyś był właścicielem prywatnej firmy ,dyrektorem,miał
                  pod sobą 200 ludzi i myśli że krzykiem ustawi świat według własnej miarki.
                  To wampiry energetyczne,świry ,bogacze,buraki , wieśniaki(nie obrażając ludzi z
                  wioski),mój kumpel mówi " stare gruczoły ".Możecie ich bronić kiedyś traficie
                  na takiego i zmienicie zdanie.!!!!!!!!!!!!!!!
                  • e-legionowo Re: UWAGA NA GRANATOWE POLO WL35307 !!! BANDYCI 19.06.05, 13:33
                    a nie lepiej sobie jakies ziolka zaparzyc niz sie tak grzac ?:)
                  • i-man Re: UWAGA NA GRANATOWE POLO WL35307 !!! BANDYCI 19.06.05, 13:41
                    Andkolo: ja mówię o celowym implikowaniu sytuacji - ci bandyci mają w dupie
                    wszystkich innych. Stają, gdzie popadnie i tylko niech ktoś ich spróbuje
                    skrytykować! To jest celowe wyładowywanie agresji, nagromadzonej przez życiową
                    frustrację - z braku rozumu i nadmiaru lenistwa, naoglądawszy się idiotycznych
                    filmów i nasłuchawszy gangsterskich nawijek wyładowują się na każdym, kto ich
                    sprowokuje.

Zaatakowany kierowca nie był żadnym z opisanych przez twoją barwną wyobraźnie
                    bohaterów, ale 30-paroletnim człowiekiem, jadącym służbowym fiatem pandą (nie
                    dostrzegłem firmy) z rodziną. A bandziory nie stanęły, bo nie mogły gdzie
                    indziej, tylko najprawdopodobniej na skrzyżowaniu zapragnęli pogadać ze
                    spotkanymi kumplami.

Jeżeli i ty nie potrafisz zapanować nad swoimi nerwami to zmień zawód, przenieś
                    się w "góry lub mazury" i wyluzuj, bo następnym razem to ty będziesz miał
                    problem. I żadne szczeniackie argumenty w rodzaju "bogacze na emeryturze,
                    buraki, wieśniaki" tego nie usprawiedliwiają. Ty też możesz być kiedyś starszy
                    niż teraz (o ile cię nerwy nie zjedzą...) i być może nawet bogaczem! Tak więc
                    wyluzuj, pokaż trochę kultury i nie pisz takich ośmieszających głupot, bo się
                    będziesz kiedyś tego wstydził. Archiwum przetrwa zmianę poglądów.

Bandytyzm w tym kraju wywodzi się z braku pozytywnych wzorców i skutecznego
                    egzekwowania prawa. Żadnych innych przyczyn nie ma. Brak pieniędzy albo ciężka
                    praca tego nie usprawiedliwiają. Albo kultura albo lumpenproletariat. I to by
                    było na tyle.
                  • roberttak Re: UWAGA NA GRANATOWE POLO WL35307 !!! BANDYCI 19.06.05, 17:42
                    ja bym tobie tylko na drzwiach zostawil odcisk mojego bucika podkutego ostro
                    stala :D
                    --
                    JeżU
                    www.masalegionowo.prv.pl
                • e-legionowo Re: UWAGA NA GRANATOWE POLO WL35307 !!! BANDYCI 19.06.05, 13:18
                  andkolo napisał:

> Nie jestem za obroną bandzirów,ale sam wykonując pracę wielokrotnie stawałem
                  w
                  > miejscu niedozwolonym.Codziennie od 11 lat jestem w domu u 100 ludzi dziennie.
                  > Zatrzymuję się na 5 do 10 minut ,wszyscy mie znają a i tak co jakiś czas
                  trafi
                  > się burak któramu przeszkadzam.Przeważnie gość ok 60 lat dobrym
                  > samochodem ,który zamiast mie ominąć co mu zajmie 10 sekund woli się
                  zatrzymać
                  > czekać na mie 5 minut żeby mie opier... wtedy wywiązuje się dyskusja trwa to
                  20
                  >
                  > minut i kończy się tak że posyłamy sobie na wzajem parę ch..
                  > Żebym nie był w pracy nie jeden zatwardziały burak dostał by w ryj.

no tak, ale zapewne nie wybierasz celowo srodka skrzyzowania :))
                  kazdy chyba mial tego typu akcje i pewnie z samych "opowiesci" tylko naszych
                  forumowiczow mozna byloby uzbierac niezle opowiadanko, gorzej jakby wyszlo ze
                  spotkaja sie tutaj dwie strony jakiegos "incydentu" drogowego

a swoja droga to coraz nizsza kultura wsrod ludzi oraz karygodny sposob nauki
                  jazdy samochodem prowadzi do tego co widac na ulicach, oby sie to przeobrazalo
                  w kierunku wzrocow z europy zachodniej
                  • andkolo Re: UWAGA NA GRANATOWE POLO WL35307 !!! BANDYCI 19.06.05, 13:55
                    Teraz bez emocji.Jeżdżę po różnych dziurach od Jabłonny do Wierzbicy od
                    Niporętu po Pomiechówek.Wioski zabite dechami.Na środku wioski robią
                    grila .Wsteczny 3 minuty i omijam ich.Szkoda zdrowia i czasu na kłótnie.Każdemu
                    to zalecam.Czasami zamias drzeć się i straszyc policją wychodzę i pytam się o
                    jakiś adres ,tak dla picu bo przecież wiem gdzie jadę.Kilkakrotnie byłem sam a
                    ich 8 jeszcze nigdy nie spotkałem się z agresją.Jak ja jestem miły ludzie dla
                    mie też są mili i nie ma znaczenia czy są pijani czy nie.
                    • andkolo Re: UWAGA NA GRANATOWE POLO WL35307 !!! BANDYCI 19.06.05, 14:05
                      Każdego człowieka ,od tego co zbiera puszki po piwie do dyrektora mojej firmy
                      traktuję tak samo z szacunkiem i widzę w nim człowieka a nie dyrektora czy
                      menela.Agresja wywołuje agresję.I tak było w tej sytuacji.
                      • e-legionowo Re: UWAGA NA GRANATOWE POLO WL35307 !!! BANDYCI 19.06.05, 14:24
                        andkolo napisał:

> Każdego człowieka ,od tego co zbiera puszki po piwie do dyrektora mojej firmy
                        > traktuję tak samo z szacunkiem i widzę w nim człowieka a nie dyrektora czy
                        > menela.Agresja wywołuje agresję.I tak było w tej sytuacji.

no tak, agresja ktora wywolala cale zajscie bylo zwrocenie uwagi "lysolom" ze
                        stoja na srodku skrzyzowania i blokuja ruch, zapewne znasz te skrzyzowanie z
                        kazdej strony jest niebezpieczny wyjazd i gdyby ten "agresor":P poszedl twoim
                        tokiem rozumowania i ominal ich prawa strona i usilowal skrecic w lewa strone,
                        a zakladajac czarny rozwoj wypadkow cos by nadjechalo i w niego walnelo no to
                        ma klopot, bo to on niezgodnie z przepisami ruchu drogowego ominal stojacy na
                        skrzyzowaniu samochod i spowodowal wypadek, a "lysi" mogliby powiedziec ze
                        przeciez oni mieli awaryjne wlaczone bo im zgasl samochod, masz jeszcze cos do
                        powiedzenia w tej kwestii ?

i na koniec takie spostrzezenie, czasem piszesz takie interesujace i sensowne
                        posty, a czasem masz przeblysk niskiego lotu jak ten bezsensowny post z
                        wyzwywaniem staruszkow za kolkiem, mnie jak cos "zagrzeje" to staram sie
                        wyluzowac zajmujac sie czym innym, potem wracam do kompa i na spokojnie juz
                        odpisuje, a zdarza sie ze lepiej nie odpisac i zostawic temat samemu sobie
                • chotomow72 Re: UWAGA NA GRANATOWE POLO WL35307 !!! BANDYCI 19.06.05, 19:04
                  witam,

Tak czytam andkolo i tak sobie mysle, ze problemy w Chotomowie biora sie wlasnie z takiego
                  nastawienia jak w tym poscie - prawo wlasnosci obowiazuje i jesli stoisz na czyjejs drodze, to po
                  pierwsze powinienes zapytac o zgode a po drugie - usunac sie z nieswojej drogi. Czemu tak trudno to
                  zrozumiec? Andkolo, czas sie pogodzic - jestes na czyjejs ziemi i to jest Twoj problem.

Ja ostatnio zaczalem chodzic po zmroku po okolicy z psem. Nawet nie wiecie, ile ludzi lazi "bez celu"
                  po okolicy, ogladaja Wasze okna, zagladaja do samochodow. Jednego takiego Pana wytypowalem,
                  wskazalem policjantowi, odciski palcow i Pan juz odpoczywa w areszcie, bo jednak mialem dobre
                  przeczucie, ze spacer z Sobieskiego do Chotomowa to jak dla doroslego faceta, dziwny wysilek po
                  zmroku. Takich ludzi namierzylem wiecej, obserwuje ich i powiem wam - biada nam wszystkim, jak nie
                  bedziemy ich przeganiac z naszych ulic. Cale zlodziejstwo, w wieku od 16 do 50 lat, przylazi do
                  chotomowa i szuka okazji. O dresiarzach w samochodach szkoda gadac.

Aha. Jezdzacych pociagiem do Legionowa lub Chotomowa ostrzegam - tymi pociagami, pod wieczor,
                  jezdzi zorganizowana grupa oraz dwoch "solistow". Nie sa kieszonkowcami - czekaja az wysiadziecie i
                  dopiero wtedy dzialaja. Uwazajcie, dla pociechypowiem, ze policja tezjuz wie i teraz garmy, kto kogo
                  zlapie i rozpozna.

apeluje - widzisz na swojej ulicy obcy samochod - zanotuj numer i zglos policji, widzisz paru lepkow
                  chodzacych po okolicy - dzwon, policja ostatnio w Chotomowie bywa juz stale. Jesli my nie pogonimy
                  zlodzieji i popaprancow, to kto to zrobi?

pozdrawiam,

Marcin
                  • andkolo Re: UWAGA NA GRANATOWE POLO WL35307 !!! BANDYCI 19.06.05, 22:49
                    Wspólczuję jest w was więcej agresji niż w tych łysolach.Spokojem miłością do
                    drugiego człowieka wqięcej zyskacie.
                    • andkolo Re: UWAGA NA GRANATOWE POLO WL35307 !!! BANDYCI 19.06.05, 22:56
                      Ludzie opanujcie się takim łysolom trzeba pomagać a nie tępić ich.To tacy sami
                      ludzie jak Ty czy ja.Jak będziecie agresywni oni będą agresywni bardziej.Kółko
                      sie zamyka.
                      • andkolo Re: UWAGA NA GRANATOWE POLO WL35307 !!! BANDYCI 19.06.05, 23:39
                        roberttak jak bardzo chcesz to mogę cię odszukać wtedy będziesz mówił inaczej.
                        :(
                        • andkolo Re: UWAGA NA GRANATOWE POLO WL35307 !!! BANDYCI 19.06.05, 23:41
                          Masz to jak w banku.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                          • andkolo Re: UWAGA NA GRANATOWE POLO WL35307 !!! BANDYCI 19.06.05, 23:47
                            roberttak przeczytałem twoje 228 postów do miłego zobaczenia .
                            • andkolo Re: UWAGA NA GRANATOWE POLO WL35307 !!! BANDYCI 19.06.05, 23:49
                              już niedługo zobaczę twoje podkute buty
                              • andkolo Re: UWAGA NA GRANATOWE POLO WL35307 !!! BANDYCI 19.06.05, 23:56
                                Już wiem o tobie wszystko do miłego zobaczenia:)
                                • andkolo Re: UWAGA NA GRANATOWE POLO WL35307 !!! BANDYCI 20.06.05, 00:13
                                  Właśnie tacy ludzie jak roberttak stanowią zagrożenie.Drzemie w nich nie
                                  wyładowana agresja .To co mu się niespodoba skopie butem zniszczy.W każdym
                                  społeczeństwie jest odsetek ludzi agresywnych.Trzeba ich leczyć,uczyć.Policja i
                                  więzienia nie rozwiążą wszystkich problemów.Wystarczy stanąć po stronie ludzi
                                  słabszych już znajdą się ludzie z argumentami podkutego buta.
                                  • andkolo Re: UWAGA NA GRANATOWE POLO WL35307 !!! BANDYCI 20.06.05, 00:19
                                    Kiedyś spotkam roberttak i już teraz wiem że będzie się wstydził swoich słów
                                    a e-legionowo nie będzie pisał opini o człowiku dopóki nie wysłucha do końca
                                    wszystkich argumentów.
                                    • andkolo Re: UWAGA NA GRANATOWE POLO WL35307 !!! BANDYCI 20.06.05, 00:40
                                      Podsumowująć:
                                      nie jestem po żadnej stronie,
                                      jestem za programem integracyjnym wewnątrz społeczeństwa,
                                      pomocą dla ludzi bezrobotnych ,bez perspektyw jest podanie ręki,
                                      nie na pokaz ,naprawdę.
                                      Najprościej to telefon na Policję i mam czyste sumienie ,tak.
                                      Wasze credo to wyeliminować tych ludzi ,najlepiej podkutym butem!!!!!!!!!!
                                      Życzę Wszystkim i każdemu z Was dobrego samopoczucia.

• chotomow72 do admina "Legionowo" 20.06.05, 00:46
                                      witam,

Czy ja moge prosic administratora tej grupy, zeby zareagowal na jawne pogrozki
                                      na liscie "Legionowo"? Polica w Legionowie jest wystarczjaco sprawna, by znalezc
                                      andkolo i zadac mu pare pytan. Kimkolwiek jest ten czlowiek, warto bysmy
                                      zasygnalizowali, ze mamy problem.

pozdrawiam,

Marcin
                                      • andkolo Re: do admina "Legionowo" 20.06.05, 01:00
                                        Nie musisz mie szukac przez policję mogę ci podać numer telefonu przez pocztę
                                        Gazety.Znam twoje metody chodzenia po ulicy i spisywania numerów samochodów ,
                                        stalinowsko -ubeckie metody.Zgłoś do urzędu miejskiego w Legionowie sposób
                                        naprawy,działaj coś ,zrób coś dla społeczności lokalnej.
                                        Nikomu nie robie pogróżek.A jak ty to tak odbierasz to twoja sprawa.

• andkolo Re: do admina "Legionowo" 20.06.05, 01:07
                                          Swoją energię skiekuj lepiej na sprzątnięcie tych ton śmieci wokół ulicy
                                          Stefana Kisiewskiego dobry parton zasrana ulica.
                                          • andkolo Re: do admina "Legionowo" 20.06.05, 01:35
                                            Stanę w obronie każdego atakowanego człowieka.To że ktoś dostał w twarz nie
                                            znaczy że jest pokrzywdzony,a może to on zaczoł .Zamiast szukać winnego
                                            zaprotestujmy przeciw agresji.Wyzywanie się na forum nic nie zmieni.Śledzenie
                                            samochodów ,spisywanie numerów ,telefony na Policję to środki doraźne.Zróbmy
                                            coś żeby nasze miasto było miastem bezpiecznym.Mój jeden post i już jestem
                                            grożony podkutym butem.Tak daleko nie zajdziemy.Mam prawie 50 lat jestem pewien
                                            że jak spotkam tego człowieka co groził mie podkutym butem wystarcz 5 minut
                                            żeby po rozmowie ze mną zmienił zdanie .Podkuty but to nie argument.Trzeba
                                            działać ale nie tak jak pisze chotomów.Ubeckie metody śledzenia nic nie
                                            zmienią.Potrzebna jest terapia wstrząsowa.Zmienić świadomość ludzi.Nauczyc
                                            szanowac własność prywatną,to ciężka praca ale do zrobienia.
                                            Niestraszcie mnie policją.Wiem co mówie .Mam prawie 50 lat,trochę znam życie i
                                            wiem że metodomi policyjnymi jeszcze nikt nic nie osiągnoł ..no może
                                            Łukaszenko.
                                        • pkownacki Re: do admina "Legionowo" 20.06.05, 07:51
                                          Mysle Andkolo, ze troche mozesz przystopowac...
                                          mozesz sie z kims nie zgadzac, ale forum jest po to by wymieniac poglady i
                                          szanuj swojego przedmowce...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka