Dodaj do ulubionych

pługi, solarki - gdzie one sa????

28.12.05, 13:40
Obserwuj wątek
    • zuziknatropie Re: pługi, solarki - gdzie one sa???? 28.12.05, 14:14
      predzej dziury w jezdni znajdziesz (są wszędzie) niż pługi. Dziś rano totalny
      bałagan w Legionowie i średnia prędkość 20 km:(
      • polokokt Re: pługi, solarki - gdzie one sa???? 28.12.05, 14:50
        ale ja mysle ze tu trzeba zajrzec do zrodla i zapoznac sie z umowa jaka zawarlo
        miasto na odsniezanie ulic z firma. Bo ja wczoraj wieczorem widzialem juz
        krecaca sie odsniezarke po miescie gdy jeszcze ani platek sniegu nie spadl.
        Takze cos mi sie wydaje ze miasto ma podpisana umowe na odsniezanie i co
        najwyzej na sypanie piaskiem (sola moze tylko na glownych ulicach, ale z tego
        co widze to chyba nawt to nie). Bo nie wierze zeby nie zdazyli do rana
        odsniezyc jak o 23 juz byli na miescie, jak snieg byl jeszzcze w ostrolece...
        Pozdrawiam
        • zuzka323 Re: pługi, solarki - gdzie one sa???? 28.12.05, 15:03
          hihi... to oni wiatr wozili a nie śnieg:))... moze trzeba jakiś aneks do umowy
          sporządzić:)
          • zuzka323 Re: pługi, solarki - gdzie one sa???? 28.12.05, 15:04
            a tak sobie pomyślałam że wiatr to i ja moge wozić zwłaszcza jak mi ciężkie
            pieniądze zapłacą:) moge zacząć już o 19:))
            • zuzka323 Re: pługi, solarki - gdzie one sa???? 28.12.05, 15:14
              a co z dziurami??

tak sobie pomyślałam szkoda, że nie mam cyfrówki warto byłoby troszke
              popstrykać tych olbrzymich dziurzysk i przesłać do właściwej instancji. Czy jak
              urwe koło to mi odszkodowanie wypłacą? Nie dość, że płace za benzyne, kilka
              różnych podatków to jeszcze jak zniszcze samochód musze zapłacić za naprawe? A
              może tak tabliczki zacząć stawiać - "Te dziurę zafundowało miasto, tę Pan
              prezydent, tę burmistrz...itp???
              • polokokt Re: pługi, solarki - gdzie one sa???? 28.12.05, 15:29
                co do tych solarek to odsniezone bylo, tylko jesli nie jest posypane sola, to
                niestety zawsze cienka warstwa sniego zostanie (plug sniezny nie zbiera sniegu
                na zyletke z asfaltu :) ) a potem ten snieg przemieony przez kola samochodow
                robi taka "pulpe". A sol rozpuscilaby ten snieg i byby czarny i mokry asfalt.
                Wiec ja poprostu podejrzewam ze miasto nie zaplacilo za solenie tylko za
                odsniezenie (przejchanie pludgiem) co zostalo uczynione, bo juz bylo to
                zrobione o 8 rano jak jechalem przez legionowo).

Co do dziur to oczywiscie mozez do wlasciciela drogi wystapic o zwrot kosztow
                naprawy, trzeba na miejsce zdarzenia wezwac policje, Oni sporzadza wszystkie
                papierki a potem do sadu podajesz wlasciciela drogi i ten wyplaca kase (znajomy
                juz to przerabial z dziura przy SP8).

Pozdrawiam
                • zuziknatropie Re: pługi, solarki - gdzie one sa???? 28.12.05, 15:40
                  hmm, to wkrótce nasza policja nic nie bedzie robiła tylko du dziur biegała:))
              • chotomow72 Re: pługi, solarki - gdzie one sa???? 28.12.05, 15:51
                witam,

a moze zrobimy konkurs foto na najwiekszą dziurę? Ktos na grupie zakladal juz
                taka galerię (czy mozemy poprosic o zalozenie galerii "Super-Dziura"?), moze
                umówimy się, że pokazujemy zdjecie, podajemy dokladny adres i najwiekszy wymiar
                dziury w cm?

a o nagrode zwrocimy sie do gminy, w koncu robimy pozyteczna robote :-) Bede
                negocjowal nagrode, bo na mojej ulicy mam pare idealnych kandydatów :)

co Wy na to?

Marcin
                • zuziknatropie Re: pługi, solarki - gdzie one sa???? 28.12.05, 15:58
                  nie mam aparatu, ale myśle że to b. dobry pomysł.

Ostatnio była super wielka dziura na światłach w Jabłonnie (kierunek na
                  Warszawę), koło cmentarza jest kilka a właściwie to jedna wielka dziura i
                  dziwne ze właśnie o tę drogę Pan Prezydent nie dba szczególnie:(
                  • polokokt Re: pługi, solarki - gdzie one sa???? 28.12.05, 17:31
                    niestety to droga wojewodzka... wiec prezydent gminy jablonna, miasta legionowo
                    jak i starosta powiatu chyba niewiele moga jak Generalna Dyrekcja Drog powie ze
                    nie zalataja...
                    Pozdrawiam
                    • e-legionowo Re: pługi, solarki - gdzie one sa???? - w d...e 29.12.05, 08:03
                      wiec 4 dni z zycia uzytkownika dróg:
                      - poniedzialek ok. Nowiaka - zaliczenie dziuuuuury peknieta opona na dlugosci
                      15cm, wezwana Policja w ciągu 20min spisywania protokolu kolejne 3 kierowcow
                      zglosilo patrolowi uszkodzenia opon a w jednym wypadku nawet zawieszenia,
                      wszystko na odleglosci 5km tej samej trasy, wczoraj juz bylo o dziwo zalatane
                      nawet nie chce sie zastanawiac jaka metoda:(
                      - wtorek ul.Modlinska przy "zwezeniu" widzialem nawet drogowcow:) sztuk 1
                      "naprawial" ulice, wysypywal "ksiezycowa substancje" z worka i ubijal ja noga w
                      dziurze :( a wiecie czemu ksiezycowa? bo jak popada deszcz i przyjda przymrozki
                      to w tym miejscu robia sie znow dziury i w ktorkim czasie moze wygladac jak
                      powierzchnia na ksiezycu :P
                      - sroda - ja pi....e caly dzien za kolkiem krecac sie Wawa, Legionowo i caly
                      powiat, od 8 rano do 23:34 nie widzialem zadnej piaskarki, plugu czy czegos w
                      tym rodzaju na drogach, o 23:35 doznalem niesamowitego zaszczytu JEST widzialem
                      samochod z plugiem na drodze ... i po chwili pelny zawod, chyba wyrobil juz swoj
                      limit dzienny bo mial plug podniesiony do gory :(
                      - czwartek - nawet nie chce mi sie myslec ze musze o 9 tej znow wsiasc do
                      samochodu i wyjechac do klientow :(

wracajac w nocy na Warszawskiej-Zegrzynskiej widzialem jakies pozostalosci
                      dzialan plugow bo chwilami nawet bylo widac kawalki czarnego asfaltu ale
                      skrecajac na ulice Legionowa to byl koszmar wszystko biale nawet takie glowne
                      ulice jak Sowinskiego, Pilsudskiego czy Jagiellonska, poprostu wspolczuje osobom
                      ktore z jakis powodow nie stac na wymiane gum na DOBRE zimowki i nie majacy
                      ukladow wspomagajacych jazde tj. ABS czy chociazby wspomaganie kierownicy :((
                • zuziknatropie Re: pługi, solarki - gdzie one sa???? 29.12.05, 09:23
                  wróce do tematu tutaj także możemy zrobić galerie wielkich dziur. Ewentualnie
                  można te dziury rozesłąć później do jakiejś gazety i Pana Prezydenta, do Straży
                  Miejskiej i Policji. Co się bedą trudzili damy im gotowca:)
                  • chotomow72 Re: pługi, solarki - gdzie one sa???? 29.12.05, 11:03
                    witam,

to gdzie ta galeria? Specjalnie odkurzyłem obiektyw i bedę strzelał foty, więc
                    kto zakladł tę galerię?

Marcin
                    • zuziknatropie Re: pługi, solarki - gdzie one sa???? 29.12.05, 11:11
                      mozna tutaj:) ponizej sposób. Przetestowane, działa:)

wejdz na
                      www.imageshack.us
                      wybierz foto z dysku
                      zrob kopie ostatniego linku (najkrotszego) i wstaw do posta...
                      mam nadzieje ze nie pokrecilam nic :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka