06.01.06, 09:38
Impomujący budynek i otoczenie, chociaż tak naprawdę wolałbym oglądać pana S.
nie na tle wizji ratusza, a na zdjęciach reporterskich z otwarcia obwodnicy
Legionowa.

www.legionowo.pl/index.php?cmd=zawartosc&opt=pokaz&id=334
Obserwuj wątek
    • aretah Re: ratusz 06.01.06, 10:24
      no cóż... na projektach wygląda to nieźle... szczególnie prezydent, tylko czy
      on jeszcze będzie? A ja też wolałabym mie lepszy dojazd do wawy...
      • juros1 Re: ratusz 06.01.06, 11:18
        Budynek ma wygląd ale gdzie są miejsca parkingowe?
        • polokokt Re: ratusz 06.01.06, 11:35
          jest wiazd do parkingu podziemnego (oprocz tych kilkunastu miejsc parkingowych
          z tylu budynku).
          Pozdrawiam
    • madzia69 Re: ratusz 06.01.06, 11:49
      :)
      imponujacy... to chyba bedzie kilka nowych miejsc pracy dla legionowskich
      bezrobotnnych... te ha podlogi :) te szyby...

laska na recepcji jest fajna ;)

sama forma architektoniczna kojarzy mi sie z budykiem szkoly...
      • polokokt Re: ratusz 06.01.06, 12:01
        mi tez sie generalnie podoba.
        Ciekawi mnie co ma byc w tym malym, okraglym budyneczku za ratuszem? I widze
        ze cos w rodzaju amfiteatru bedzie?
        Poza tym jedno co mnie zastanawia to wyjazd/wiazd do ratusza. Tam jest linnia
        ciagla na jezdni wiec jesli jej nie przemaluja to wyjazd bedzie tylko w strone
        centrum miasta. Zreszta juz teraz ciezarowki z budowy nagminnie z tego co widze
        lamia przepisy i przejezdzaja przez ta linie jadac od razu w strone roda przy
        Globi.
        Pozdrawiam
        • w.iwo Re: ratusz 07.01.06, 19:06
          "Centrum informacyjno-administracyjnego w Legionowie przy ul. marsz. Józefa
          Piłsudskiego u zbiegu ul. gen. Józefa Sowińskiego" patrząc od strony Globi to
          będzie po lewej stronie czy na wprost ?

bank, restauracja, solarium i gabinet masażu ;o))

• mike56 Re: ratusz 07.01.06, 19:47
            w.iwo napisała:

> "Centrum informacyjno-administracyjnego w Legionowie przy ul. marsz. Józefa
            > Piłsudskiego u zbiegu ul. gen. Józefa Sowińskiego" patrząc od strony Globi to
            > będzie po lewej stronie czy na wprost ?
            > > bank, restauracja, solarium i gabinet masażu ;o))

Na wprost stojąc tyłem do bankomatu, ale na wyliczankę punktów usługowych to
            chyba za wcześnie.
            • e-legionowo Re: ratusz 09.01.06, 10:26
              mike56 napisał:

> w.iwo napisała:
              >
              > > "Centrum informacyjno-administracyjnego w Legionowie przy ul. marsz. Józe
              > fa
              > > Piłsudskiego u zbiegu ul. gen. Józefa Sowińskiego" patrząc od strony Glob
              > i to
              > > będzie po lewej stronie czy na wprost ?
              > > > bank, restauracja, solarium i gabinet masażu ;o))
              >
              > Na wprost stojąc tyłem do bankomatu, ale na wyliczankę punktów usługowych to
              > chyba za wcześnie.
              >

nie jest za wczesnie bo juz sa oglaszane przetargi na wynajem poszczegolnych
              lokali pod konkretne uslugi, ale ceny maja jak na legionowo z kosmosu:
              1. lokal znajdujący się na parterze w części tzw. administracyjnej budynku o
              powierzchni 144,97 z przeznaczeniem na bank,
              Cena wywoławcza miesięcznego czynszu najmu wynosi netto: 7.000,- zł oraz należny
              podatek VAT w wysokości 22% liczony od kwoty netto.

2. lokal znajdujący się na parterze w części tzw. administracyjnej o powierzchni
              57,2 m2 z przeznaczeniem na sklep,
              Cena wywoławcza miesięcznego czynszu najmu wynosi netto: 2.000,- zł oraz należny

3. lokal dwupoziomowy znajdujący się na parterze i I piętrze w części tzw.
              komercyjnej budynku o powierzchni 134,2 m2 z przeznaczeniem na sklep,
              Cena wywoławcza miesięcznego czynszu najmu wynosi netto: 5.000,- zł oraz należny

4. lokal znajdujący się na parterze w części tzw. komercyjnej budynku o
              powierzchni 279,7 m2 z przeznaczeniem na restaurację,
              Cena wywoławcza miesięcznego czynszu najmu wynosi netto: 11.000,- zł oraz
              należny podatek VAT w wysokości 22% liczony od kwoty netto.

5. lokal znajdujący się na parterze w części tzw.komercyjnej budynku o
              powierzchni 54,1 m2 z przeznaczeniem na kafejkę internetową,
              Cena wywoławcza miesięcznego czynszu najmu wynosi netto: 2.000,- zł oraz należny

wiecej: www.bip.legionowo.pl/index.php?cmd=zawartosc&opt=pokaz&id=4890
              • w.iwo Re: ratusz 09.01.06, 10:47
                miejsce jest świetne, no i ceny też.... ;o)

ale dobrze będzie mieć taką wizytówkę miasta
                • aretah Re: ratusz 09.01.06, 10:53
                  To co by się nam jeszcze przydalo w tym naszym miasteczku?
                  • polokokt Re: ratusz 09.01.06, 11:51
                    Aquapark, ale podobno w Jachrance (o ie sie nie myle) ma powstac niedlugo. Bo
                    najblizszy przyzwoity basen to przy Trasie Toprunskiej i Pizzy Hut (choc do
                    Jachrnki niewiele blizej) a taki z prawdziwego zdarzenia z odnowa biologiczna
                    to Warszawianka czyli prawie 30 km z legionowa.
                    Pozdrawiam
                  • mike56 Re: ratusz 09.01.06, 18:04
                    aretah napisała:
                    > To co by się nam jeszcze przydalo w tym naszym miasteczku?

Równie okazały gmach starostwa. Oczywiście w ostatniej kolejności.
                    • w.iwo Re: ratusz 09.01.06, 22:08
                      kino, teatr, lodowisko i jakiś dobry pub z prawdziwego zdarzenia ;o)
                      • martyna.j Re: ratusz 09.01.06, 22:41
                        lodowisko to podobno ma być (w przyszłym sezonie :D) - ktos pisal w poscie na
                        głównym forum Legionowa
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=93&w=34347472&a=34412067
                        Ale wiecie, juz w kilku miejscach Legionowa szykują lodowiska z okazji ferii :),
                        wiec są szanse, ze sobie pojeździmy :)

Amfi"teatr" ma byc przy nowym UM.

A kino, to nawet nowe, raczej nie wypali u nas - tak mi sie wydaje :(, ale kto
                        wie... :)
                        • polokokt Re: ratusz 09.01.06, 23:30
                          zgadzam sie, kino w obecnych realiach nawet nie ma co mazyc zeby sie utrzymalo.
                          Jakie szanse ma kino gdzie niewiele zainwestowano widzielismy niedawno, gdzie
                          wszyscy narzekali ze moze i by poszli, ale kino stare, kiepskie naglosnienie i
                          filmy ktore w wawie lecialy miesiac temu. A wiec jedyna opcja to zrobic cos z
                          prawdziwego zdarzenia, a to znow wiaze sie z meeeeega nakladami finansowymi i
                          do tego nawet jesli frekfencja skoczy 10x do gory to nadal nie bedzie na takim
                          poziomie zeby oplacalo sie ponosic takie koszta.
                          Mysle ze basen z prawdziwego zdarzenia ma wieksze szanse sadzac po ilosci osob
                          korzystajacych z basenu przy CSP, dawnej SP6 i tego w Jalbonnie przy Domu
                          Ogrodnika. A jesli wybudowanoby go przy jakiejs duzej szkole (Konopnicka? ale
                          tu juz chyba nie ma miejsca, moze wiec SP8?) to w dzien moglby sluzyc dzieciom
                          jako zajecia WFu.
                          Pozdrawiam
    • chupacabra009 Mam gdzieś ratusz 10.01.06, 03:30
      A ja wolę go wogóle nie oglądać. Nawet tego ratusza, niech lepiej zrobi cos dla
      ludzi. Np jak ma za dużo kasiory w budżecie, niech obniży haracz od najemców, od
      właścicieli, od spadków i... możnaby tak długo wymieniać. Ale nie, on woli
      zedrzeć z ludzi, pokazać się na każdym zebraniu emeretów, kółek różańcowych i
      się pięknie uśmiechać do wyborców, przecież za kilka michów oni zagłosują.
      Przeciez tak przyjemnie się zyje z podatków ludzi zarabiających po 800-1000 zeta
      i brać co miesiąc na konto po... No własnie ile? Nie chce mi się dociekać, ale
      pewnie z ósemaka na ręke, a to pewnie nie wszystko, bo tam gdzie niczyje
      (inaczej państwowe , samorządowe) to się pozywi i tzw społecznik i jego najbliżsi...
      • w.iwo Re: Mam gdzieś ratusz 10.01.06, 20:14
        ale z Ciebie bestyja straszna ... ale i tak Cię lubię ;o)
        masz rację, ale prawdziwy społecznik to rzadko spotykany egzemplarz, taki biały
        kruk; w dzisiejszym świecie "społecznik" wiąże się ze słowem "biznesmen"; a taki
        już nie "kombinuje" tylko "zarabia", nie "podlizuje się" tylko "reklamuje";

ALE mam nadzieję że takie ogólnopolskie narzekanie nie zabije ducha w TYCH, co
        naprawdę nic nie mają z prac tak zwanych społecznych... może prócz nikłej
        satysfakcji osobistej :o)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka