Dodaj do ulubionych

droga Legionowo - Jablonna

20.07.07, 10:34
ciekawa jestem czy tylko ja jestem w szoku po dzisiejszej jeździe tym
odcinkiem?? Chyba nie widziałam wiekszego bubla..
Obserwuj wątek
    • psychomaszyna Re: droga Legionowo - Jablonna 20.07.07, 11:42
      Może napisz na czym ten bubel polegał?
      • zuziknatropie Re: droga Legionowo - Jablonna 20.07.07, 13:28
        na przykład na tym że:
        1. w tej chwili autobus nie mieści sie na łuku
        2. bardzo twórcza ta trasa i strasznie szeroka, az po jednym pasie w każda
        stronę. Przyjdzie wrzesień/październik i znów wszyscy utkniemy w korku w
        Legionowie
        • zuziknatropie Re: droga Legionowo - Jablonna 20.07.07, 13:30
          strasznie chciałabym zrobić fotkę tego odcinka z góry..Tylko kombinuje jak?
          • ralphie Re: droga Legionowo - Jablonna 20.07.07, 13:48
            Zrób, pliiiisss, bo nie bardzo moge uzmysłowić sobie, o który odcinek biega. Czyżby oddali już jakiś kawałek obwodnicy?
            • zuziknatropie Re: droga Legionowo - Jablonna 20.07.07, 14:01
              nie, zamkneli stary odcinek a otworzyli slalom miedzy słupkami...wrr
    • zazenka Re: droga Legionowo - Jablonna 20.07.07, 14:05
      ja tez jechałam wczoraj na nowym odcinku pomiędzy OBI a Legionowem ale nie mam
      takich złych wrażen jak Zuzik :) Wydaje mi się, ze teraz oddali do użytku dwa
      nowe pasy, wyremontują dwa stare pasy i w efekcie będa po dwa pasy w każda
      stronę.
    • aganiok32 Re: droga Legionowo - Jablonna 20.07.07, 14:18
      a ja myślę, ze z ocenami trzeba poczekać aż całość zostanie oddana. Jechałam
      dziś autobusem i było spoko. Wiadomo - roboty ciągle trwają i chwilowe
      utrudnienia będą.
    • ralphie Legionowo - Jablonna - dwa pasy 20.07.07, 14:55
      Już kumam... zamknęli stary, otworzyli nowy, będą go remontować... znaczy się stary ale...
      ... na pierwszy rzut oka wygląda wszystko, że do Jabłonny będą dwa pasy (w zasadzie dwie jezdnie), których początek wypadł jakoś na wysokości "Łasuch"-a. A jak sprawy się mają w drugą stronę, tzn. przez Legionowo i dalej w kierunku Zegrza? Budowa drugiego i remont starego wiaduktu jakoś miała się chyba lipiec-sierpień zaczynać.
      • godgod Re: Legionowo - Jablonna - dwa pasy 20.07.07, 16:32
        Ja też myślę, że te kilkaset metrów będzie OK. Martwi mnie tylko trochę niezbyt równy asfalt, ale może na to pójdzie jeszcze jakaś jadna warstwa (chociaż optymizm mój studzi fakt, że na części namalowali już pasy - i to białe, a nie jakieś tam tymczasowe). Co będzie jednak jak już zrobią tą obwodnicę, a tutaj bach... 2 ronda po drodze i pewnie jeszcze jakieś światła ! Dla Legionowian ta obwodnica jest bez znaczenia (czy po równym, czy po krzywym - stoi się tak samo), więc czym się tak podniecać? Jakby most jakiś do Łomianek, czy cuś...to by było o czym pisać.
        PZDR
        GG
        • zuziknatropie Re: Legionowo - Jablonna - dwa pasy 20.07.07, 17:29
          Podstawowe pytanie "Czemu obwodnica miała służyć"? Poprawie wizerunku czy
          rozładowaniu korków? Moim zdaniem te cudne rondka, wąskie i nierówne ulice
          (jednym słowem "dziwoląg") nie rozładuje korków które czekają nas juz w krótce?
          Wiec po co bylo wydawac kase???
    • misiek1974 nierówności 20.07.07, 16:30
      Ktoś kto posiada samochód o twardym zawieszeniu odczuje nierówności na tej
      nowej drodze.
      W Warszawie są drogi gdzie takim samochodem się jedzie i się nie odczuwa tego.
    • psychomaszyna Re: zdjęcia na fotoforum 20.07.07, 21:36
      Zdjęcia
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,880,55963266,66243206.html
      • madziulec Re: zdjęcia na fotoforum 20.07.07, 22:53
        Ladne zdjecie autobusu, ale nadal nie za bardzo rozumiem na czym polega zmiana...
        Moze to znow ten sposob robienia zdjec.
        • kampfschwimmer Re: zdjęcia na fotoforum 20.07.07, 23:10
          Trzeba uruchomić wyobraźnię i przenieść się do bajkowej krainy za siedmioma
          lasami, za siedmioma górami...

A tak konkretnie - zdjęcie fotoforum.gazeta.pl/3,0,756827,1,0,880.html
          ruch samochodów po prawej stronie, po nowym odcinku; dotychczasowa jezdnia pusta
          (to zdjęcie zostało zrobione patrząc w kierunku Legionowa).

Ruch został odsunięty w lewo (jadąc z Legionowa w kierunku Jabłonny) - zdjęcie
          fotoforum.gazeta.pl/3,0,756826,1,0,880.html i puszczony przez minirondo
          koło Obi.
        • ralphie Re: zdjęcia na fotoforum 21.07.07, 10:56
          nie chciałem sie przyznawać ale tez nie bardzo mogłem sobie wyobrazić reorganizacji przedstawionej na fotkach :) dopiero rekonesans w terenie wszystko mi wyjaśnił... i musze przyznać, że nie jest źle. Przy czym, jadąc tymi szykanami trzeba mocno przestrzegać oznakowania, szczególnie ograniczeń :)
    • polokokt Re: droga Legionowo - Jablonna 22.07.07, 19:01
      eee, bez przesady, trzeba poczekac na zakonczenie remontu, będzie po dwa pasy w
      kazda strone. A to że korki nie przestaana byc, to juz bylo wiadomo przed
      rozpoczęciem inwestycji, co najwyzej przeniosą się trochę dalej lub trochę
      bliżej....
      A nie pamiętam jak samo rondo jest zaprojektowane, ale wydaje mi się że wysepka
      powinna byc "najazdowa" aby tiry mogly plynniej sie lamac, bo jak zrobią
      krawężniki, to tor będzie musial oba pasy zajmowac zeby sie zlamac na takim
      promieniu kola (tak mi sie wydaje).
      Pozdrawiam
      • kwitkows Re: droga Legionowo - Jablonna 22.07.07, 22:27
        Te rondo wogóle jest jakieś dziwne. W strone NDM (w przyszłości) ma tylko jeden pas.
        • polokokt Re: droga Legionowo - Jablonna 23.07.07, 00:57
          pewnie założyli że główny ruch będzie się odbywał po drodze krajowej i tutaj
          dali po dwie, podwójne nitki. Ja myślę, że w sumie dużo się nie pomylili,
          patrząc na to ile osób z Legionowa skręca na NDM i odwrotnie. Inna sprawa, na
          ile ta sytuacja ulegnie zmianie za.... 5-10 lat bo takie rondo to rozwiązanie na
          lata i raczej nikt za 5 lat nie będzie przebudowywał połowy węzła bo się
          natężenie ruchu w danym kierunku deczko podwyższyło.
          Pozdrawiam
          • jarnuzo Re: droga Legionowo - Jablonna 23.07.07, 08:24
            Zobaczymy za kilka lat, wszyscy będą zrzędzić kto nam taką szeroką drogę przez
            centrum Legionowa wybudował. Korki będą nadal bo samochodów przybywa, a każdy
            intuicyjnie wybierze drogę "szerszą" . No ale polak mądry po fakcie. Już dziś
            można się zaopatrzyć w maskę przeciwgazową
            • ivka82 Re: droga Legionowo - Jablonna 31.07.07, 16:37
              albo helikopter, wtedy bedzie można ominąć korki. a może za te kilka lat juz
              nam metro pociągną do Legionowa
              • godgod Re: droga Legionowo - Jablonna 31.07.07, 22:16
                pół metra metra
    • misiek1974 Popołudniowe korki do Warszawy. 01.08.07, 13:46
      Zauważyłem, że popołudniowe korki nie sa tak bardzo związane z budową obwodnicy
      lecz z wina samych kierowców.
      Jadąc od stony Legionowa przy obi na światłach jest ciągła linnia i znak jazdy
      prosto. Ale co tam co poniektórzy ignorują je. Może to jest związane z brakiem
      wiedzy (to jest tak jak się kupuje prawojazdy), czy też z ignorancją.
      Korki powstają bo ludzie zamiast jechać prosto, co nakazują przepisy, skręcają
      w lewo. Pewien czas muszą poczekać, aż samochody z naprzeciwka przejadą,
      powodując blokadę trasy.

Mam nadzieję, że tym się odpowiednie organy zajmą. Na tym skrzyżowaniu mogą
      nieźle zarobić.
      • zuziknatropie Re: Popołudniowe korki do Warszawy. 01.08.07, 15:34
        to raczej przyzwyczajenie, tez bym się nacięła za pierwszym razem:) Natomiast
        zastanawiałam się dlaczego nie ma tam znaku "zakazu skretu w lewo"? Wydaje mi
        się ze wtedy sytuacja byłaby bardziej oczywista..
        • misiek1974 Re: Popołudniowe korki do Warszawy. 01.08.07, 15:43
          Przyzwyczajenie???? Tak jeździć nie można. Należy zwracać uwage na znaki. Jeśli
          jest nakaz jazdy prosto i do tego ciągła linnia to znaku zakazu skrętu w lewo
          już nie potrzeba umieszczać.
          • ralphie Re: Popołudniowe korki do Warszawy. 01.08.07, 15:45
            wiesz, niby to oczywiste ale czerwone to czerwone, bardziej rzuca się w oczy :)
            • zuziknatropie Re: Popołudniowe korki do Warszawy. 01.08.07, 16:41
              zgadzam sie:) tutaj nie ma znaku, ale na drogach niedawno remontowanych (chyba
              Graniczna ta z os. Piaski do Marek a nawet rok temu - Suwalna) jest ich
              nadmiar...mówie o pozostawionych ograniczeniach do "40". Nikt ich nie zabrał,
              teraz nikt ich nie przestrzega a tam gdzie naprawde powinny stać o wypadek
              łatwiej niz kiedykolwiek..

• zuziknatropie Re: Popołudniowe korki do Warszawy. 01.08.07, 16:44
            można nie można... Napisałam, że coś mi nie pasowało i nie skręciłam, ale sam
            napisałeś że inni skręcają. Niestety weekendowych kierowców od groma a trzeba
            zrobić wszystko żeby ułatwić i umożliwić zycie innym. Więc nie ma co się
            wymądrzać tylko pomyśleć co zrobić żeby było dobrze...A swiata ani Ty ani ja
            nie naprawimy...
            • misiek1974 Re: Popołudniowe korki do Warszawy. 01.08.07, 20:31
              Wystarczy pojechać kilkanaście mietrów dalej i zawrócić a nie utrudniać jazdę
              innym kierowcom. Co innych obchodzi, że ktoś chce na zakupy do Obi jechać lub
              do kauflandu. Właśnie przez takie myslenie mamy korki.
              • mike56 Re: Popołudniowe korki do Warszawy. 01.08.07, 21:59
                misiek1974 napisał:
                > Wystarczy pojechać kilkanaście mietrów dalej i zawrócić a nie utrudniać jazdę
                > innym kierowcom. Co innych obchodzi, że ktoś chce na zakupy do Obi jechać lub
                > do kauflandu. Właśnie przez takie myslenie mamy korki.
                ----
                łoboże; czy te kilkanaście metrów coś zmieniają? najwcześniej skręcicie do
                Orlenu - a później do kauflandu i/lub obi albo zawrócicie w stronę legionowa; i
                tyle.
                ---
                tutaj akurat nie ma o czym myśleć;
                ---
                oby w całej polsce można byłoby budować drogi, bez sztucznych utrudnień;
                M
                /do wiadomości podsłuchujących sieć/
              • zuziknatropie Re: Popołudniowe korki do Warszawy. 01.08.07, 22:29
                "misiek" czy Ty do mnie pijesz?? może uświadamiaj tych na drodze bo na pewno nie
                przeze mnie stoisz w korku...

img126.imageshack.us/img126/9169/83101114444ni.jpg
                • ralphie Re: Popołudniowe korki do Warszawy. 01.08.07, 23:05
                  Dziś z musu byłem w tej okolicy 3 razy. Jesiuuu, takich gigantów to w życiu nie widziałem :)))) Co 4, 5 auto skręca na nakazie jazdy prosto :) Nic to... pierwszy raz i mnie nie przekonał znak, bo jest jakby nie rzucający się w oczy. Ale... kierowcy, którzy się zorientowali i ów znak zauważyli lub zostali ponagleni przez auto z tyłu jada dalej... chwała Najwyższemu.. i skręt na zółtej ciągłej!! :))) polka majorka mościpanowie i drogie panie :))) a najlepsi są kierowcy jadacy od strony wawki i skręcający na wspomnianym skrzyżowaniu do sklepów naprzeciw Kauflandu :)))) zreszta była dziś juz niedaleko skrzyżowania stłuczka...
                  • zuziknatropie Re: Popołudniowe korki do Warszawy. 02.08.07, 05:58
                    ..a nie mówiłam na początku lipca, że będzie meksyk na tym odcinku??
                    Nakrzyczeliście na mnie a teraz proszę bardzo:)
                • misiek1974 Re: Popołudniowe korki do Warszawy. 01.08.07, 23:32
                  zuziknatropie ja nie piję do Ciebie tylko pisze ogólnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka