Dodaj do ulubionych

Internet w Ludwisinie

26.03.08, 14:24
Czy ma ktoś może doświadczenia z jakimkolwiek dostawcą internetu na granicy Chotomowa i Legionowa? Niestety TPSA raczej kabla mi nie dociągnie (a połączenie radiowe TPSA to porażka), a GVT z Jabłonny, na którą liczyłem traktuje ten obszar trochę po macoszemu. Może ktoś korzystał ze Sferii w tamtym obszarze? Jakie tam są transfery. Tłumaczą, że do 3,1Mb/s. Martwi mnie tylko to niewinne "do" i obawiam się, że to taki trick marketingowy.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • psychomaszyna Re: Internet w Ludwisinie 26.03.08, 14:40
      A jaka to ulica?
      Poza tym pierwsze słyszę, żeby gdzieś w Legionowie nie było TP SA - jakoś nie
      chce mi się w to wierzyć.
      • mamazuczka2006 Re: Internet w Ludwisinie 26.03.08, 14:51
        Na Ludwisinie nie ma tepsy (jeśli chodzi o podłączanie nowych abonentów),
        jedynie radiowo, a w tej opcji neo nie działa. Ja mam GVT - polecam (nie
        odczułam, żeby cokolwiek było po macoszemu, jest bardzo OK).
        • godgod Re: Internet w Ludwisinie 26.03.08, 16:07
          TPSA chciała podłączyć, ale żeby najpierw załatwić z sąsiadami, aby na ich działkach mogły stać słupy, lub przebiegać linie telefoniczne.No i mi chcieli postawić słup tam gdzie jest akurat brama.
          GVT wysłało mi odpowiedź (wczoraj), że tego obszaru nie obejmuję. Problemem jest fakt, że przy dużej odległści od nadajnika, muszę go "widzieć" (podobno jest na blokach), a działka jest między drzewami, więc ten problem jest nie do obejścia (chyba, że mała wycinka).
          Napisz >>mamozuczka2006<<, gdzie masz taki dobry odbiór, bo na Łowickiej pragniemy go jak kania dżdżu. Jak dzieś blisko, to powołam się na ten przykład i może coś mi wykombinują (jakiś maszt, etc.)
          • e-legionowo Re: Internet w Ludwisinie 26.03.08, 16:27
            godgod napisał:

> TPSA chciała podłączyć, ale żeby najpierw załatwić z sąsiadami, aby na ich dzia
            > łkach mogły stać słupy, lub przebiegać linie telefoniczne.No i mi chcieli posta
            > wić słup tam gdzie jest akurat brama.
            > GVT wysłało mi odpowiedź (wczoraj), że tego obszaru nie obejmuję. Problemem jes
            > t fakt, że przy dużej odległści od nadajnika, muszę go "widzieć" (podobno jest
            > na blokach), a działka jest między drzewami, więc ten problem jest nie do obejś
            > cia (chyba, że mała wycinka).
            > Napisz >>mamozuczka2006<<, gdzie masz taki dobry odbiór, bo na
            > Łowickiej pragniemy go jak kania dżdżu. Jak dzieś blisko, to powołam się na ten
            > przykład i może coś mi wykombinują (jakiś maszt, etc.)

Witam
            Prosze o kontakt na priv. legionowo@4web.pl

-
          • mamazuczka2006 Re: Internet w Ludwisinie 27.03.08, 06:42
            godgod, my mieszkamy bliżej Sobieskiego i Orlenu. Myślę, że jeśli taką odpowiedź
            dostałeś od GVT, to faktycznie nie mają w Twoim rejonie zasięgu (lub jakiś
            ograniczony nie gwarantujący jakości), bo oni są raczej flexible i nie sądzę,
            żeby tak bez powodu odsyłali klienta.
            • w.iwo Re: Internet w Ludwisinie 27.03.08, 08:59
              e-legionowo na pewno odpowie na każde pytania, w tej dziedzinie jest fachowcem :o)
              • oliviena Ja mam sferię 27.03.08, 11:19
                Ja mieszkam na Lwowskiej i potwierdzan niestety, że TP się wypieła,
                jeżeli chodzi o internet.
                Firma Hobby - porażka (mieliśmy rok). Teraz mam sferię, trochę
                niejako z przymusu, a nie wyboru. Była to jedyna opcja.
                Działa narazie OK, ale zdarza się, że zrywa połączenia, ale o tym
                uczciwie mi powiedzieli.
                • godgod Re: Ja mam sferię 27.03.08, 18:31
                  A jak z transferami?

oliviena napisała:

> Ja mieszkam na Lwowskiej i potwierdzan niestety, że TP się wypieła,
                  > jeżeli chodzi o internet.
                  > Firma Hobby - porażka (mieliśmy rok). Teraz mam sferię, trochę
                  > niejako z przymusu, a nie wyboru. Była to jedyna opcja.
                  > Działa narazie OK, ale zdarza się, że zrywa połączenia, ale o tym
                  > uczciwie mi powiedzieli.
              • postrach_szefowej Re: Internet w Ludwisinie 27.03.08, 16:43
                e-legionowo może i wie wszystko, ale jest niesłowny, niesolidny i
                nic nie załatwi. Potrafi tylko dużo obiecywać. Przestrzegam!
                • godgod Re: Internet w Ludwisinie 27.03.08, 19:03
                  Możesz podać jakieś szczegóły na priva?...Jeśli można, oczywiście...

godgod

postrach_szefowej napisała:

> e-legionowo może i wie wszystko, ale jest niesłowny, niesolidny i
                  > nic nie załatwi. Potrafi tylko dużo obiecywać. Przestrzegam!
                  • e-legionowo Re: Internet w Ludwisinie 31.03.08, 06:11
                    nie trzeba priva, bylo o tym na grupie, postrach_szefowej byla zainteresowana oferta ale bardziej rozbudowana, dotyczaca takze telefonii VOIP+asterisk, zostala przedstawiona w terminie oferta ale dopiero przy dostarczeniu jej i po odbyciu rozmowy okazalo sie ze nie bedzie lini PSTN (TPSA) i musiala zostac zmodyfikowana, zeby klienta nie obciazac niepotrzebnymi kosztami. Nie ja zajmuje sie w firmie tymi ofertami, wiec bylo niestety przeciąganie z naszej strony, oferta poszla po terminie.

Co obiecywalem:
                    - pierwsza oferta na instalacje internet + voip - dostarczona
                    - druga - po terminie
                    - prezentacja dzialajacej uslugi - wskazanie klienta u ktorego dziala, tak wyszlo ze znajomy tej Pani pracuje ww wskazanej firmie, a usluga dziala do dnia dzisiejszego

co mozna zarzucic?
                    - nie zrealizowanie prezentacji uslugi u mnie w domu - spowodowane choroba osoby z najblizszej rodziny
                    - okresowy brak kontaktu telefonicznego spowodowany - jak wyzej

Standardowo w ofertach jest podany numer kontaktowy do biura w Łodzi, o wszystkich działaniach podejmowanych na tym terenie jest informowany dział handlowy wiec zamiast wydzwaniac kilkanascie razy bezproblemowo mozna bylo skontaktowac sie z w/w dzialem i dowiedziec sie z jakiego powodu nie ma kontaktu ze mna lub co sie dzieje z oferta.

Generalnie przyznaje, ze ta sprawa jako jedna z niewielu byla niestety zawalona z naszej winy, wpadki zdarzaja sie kazdemu i kazdy ma prawo do wyglaszania swoich opinii o innych uzytkownikach i na ten temat nie bede polemizowal.
      • postrach_szefowej Re: Internet w Ludwisinie 27.03.08, 16:45
        Oj można mieć problemy z TPSA w Legionowie. Nawet w samym centrum...
        • godgod Re: Internet w Ludwisinie 02.04.08, 22:08
          A co powiecie na WiMax z Netii ? Podobno w marcu zainstalowali nadajnik w Legionowie i w promieniu 15km od niego śmiga. Ma ktoś w was jakieś doświadczenia ?
          • amelka1341 Re: Internet w Ludwisinie 16.04.08, 09:26
            Wypowiemy się za jakiś czas... :) Włanie zamówiliśmy - sądzę że
            będzie lepszy niż Hobby...
            • amelka1341 Re: Internet w Ludwisinie 15.05.08, 21:47
              Trochę się na ten WiMax czeka... Miesiąc dokładnie (zanim umowa do
              nich dojdzie, zanim się tam u nich przemieli) - ale zamontowaliśmy.
              Faktycznie - śmiga, i co najważniejsze działa stabilnie - jak dla
              mnie jest naprawdę dobrze. Bez porównania z Netmaniakiem/Hobby.
              Oczywiście to podsumowanie trzech pierwszych dni, mam nadzieję, że
              dalej też będzie ok. Montaż dwóm Panom zajął godzinę, co prawda
              spóznili się dwie godziny (te ranne korki do Legionowa....), ale
              wizja lepszego internetu spowodowała, że odpuściłam. Generalnie -
              jak dla nas jest ok.
              • godgod Re: Internet w Ludwisinie 15.05.08, 23:49
                Ja w końcy zainstalowałem, sobie WiMax. Mam 2,5km od anteny i zasięg prawie max. Śmiga aż miło. rózne speedtesty pokazują, że ma prędkość taką jaka powinna być. Mam go już 3 tygodnie i jeszcze nie było żadnych przestojów. Jestem zadowolony. Zobaczymy tylko co będzie, jak podłączy się więcej użytkowników (w Nowym Dworze podobno jest ponad 400 na jednym nadajniku i działa w Legionowie koło 40-50 na razie).
              • godgod Re: Internet w Ludwisinie 15.05.08, 23:53
                Ja czekałem 5 dni, ale umowę pojechałem podpisać osobiście do Netii na Poleczki w Warszawie. Internet śmiga aż miło, żadnych przestojów. Jestem zadowolony. Mam 2,5 km od nadajnika i prawie maksymalny poziom sygnału.

amelka1341 napisała:

> Trochę się na ten WiMax czeka... Miesiąc dokładnie (zanim umowa do
                > nich dojdzie, zanim się tam u nich przemieli) - ale zamontowaliśmy.
                > Faktycznie - śmiga, i co najważniejsze działa stabilnie - jak dla
                > mnie jest naprawdę dobrze. Bez porównania z Netmaniakiem/Hobby.
                > Oczywiście to podsumowanie trzech pierwszych dni, mam nadzieję, że
                > dalej też będzie ok. Montaż dwóm Panom zajął godzinę, co prawda
                > spóznili się dwie godziny (te ranne korki do Legionowa....), ale
                > wizja lepszego internetu spowodowała, że odpuściłam. Generalnie -
                > jak dla nas jest ok.
    • misio_patysio z daleka od Hobby 15.04.08, 20:47
      jedyne za co mogę ich pochwalić to gdy się przeprowadzałem na drugi koniec
      legionowa to w miarę sprawnie przenieśli antenę. jednak co się do nich zadzwoni,
      a jest po co, to trzeba mieć stalowe nerwy. jakiś czas temu o 17:30, czyli o
      godzinie o której statystyczna osoba pracująca w biurze w warszawie wraca z
      pracy, nie można było się dodzwonić bo pracowali do 17.

umówić się z nimi na konkretną godzinę też jest trudno, po tygodniu oddzwaniają
      i ściemniają że nie mogli się do mnie dodzwonić pomimo że mam dwa telefony.

Przyjdzie jeden z ich serwisantów, gościu po 40 to człowiek ma ochotę zabić się
      własną pięścią. No bo napewno komputer jest zwirusowany i dla tego tak wolno
      działa... no bo od noda avast jest lepszy... a bo wczoraj pan system stawiał, to
      pewnie się aktualizacje ściągają...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka