Dodaj do ulubionych

sprzedam prace maturalna

• Gość: OKAZJA! Re: sprzedam prace maturalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.12, 13:05
      Sprzedam prezentację maturalna ocenioną na 20 punktów! 100% !!!!

Temat: SAMOBÓJSTWO W LITERATURZE

Analizując i interpretując utwory z różnych epok literackich, wskaż przyczyny podjęcia takiej decyzji przez bohatera oraz określ wpływ światopoglądu epoki na sposób kreacji bohatera – samobójcy.

W załączeniu:

Bibliografia

Cytaty

Pytania komisji

CZĘŚĆ OPRACOWAŃ W WERSJI ELEKTRONICZNEJ (Literatura przedmiotu)

Cena 40 zł kontakt: prezentacja@yahoo.pl
      • Gość: onaaa19 Re: sprzedam prace maturalna IP: *.dynamic.chello.pl 24.09.12, 18:35
        sprzedam prace "motyw drzewa w literaturze polskiej i obcej". ocenioną na 100% przez dosyć groźną komisję .
        łatwa i przyjemna bibliografia, którą mniej więcej kazdy gdzieś tam kojarzy.

cena 50 zł

w załączniku praca+bibliografia

kontakt agika39@wp.pl
    • Gość: GOŚĆ Re: sprzedam prace maturalna IP: *.ip.netia.com.pl 25.09.12, 15:36
      temat: kobieta-anioł kobieta-demon w literaturze
      matura zdana przeze mnie na 95%
      cena: 80zł
      praca stworzona na podstawie 4 lektur
      dołączam oczywiście bibliografie i pytania które zostały mi zadane
      kontakt domcia543@wp.pl
      • Gość: mm Re: sprzedam prace maturalna IP: 91.218.156.* 25.09.12, 20:02
        ja rowniez sprzedam prace maturalna o temacie Motyw winy i kary za zbrodnie zaprezentowane
        w literaturze polskiej i obcej.

wraz z bibliografia i planem ramowym :) cena to zaledwie 35 zl :)
        kontakt: maga_93@interia.pl
    • Gość: kasialam Re: sprzedam prace maturalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.12, 22:17
      Witam, Mam do sprzedania prace maturalna 2012
      temat: Scharakteryzuj postawę romantycznego buntownika. Odwołaj się do trzech-czterech utworów z literatury polskiej i europejskiej.
      pasuje także do tematu: bunt jako atrubyt młodości
      ORAZ UWAGA !
      do każdego tematu związanego z buntem czy bohaterem romantycznym.
      Maturka zdana na 100 %.

Polecam, TANIO, SOLIDNIE :) ! 30 złotych za całą pracę w której w skład wchodzi:
      RAMOWY PLAN WYPOWIEDZI, BIBLIOGRAFIA ORAZ PRACA :)

jeśli szukasz innego tematu, chętnie napisze za Ciebie pracę maturalną KWOTA 50 ZŁOTYCH.
      ZAPRASZAM

JEŚLI JESTES ZAINTERESOWANY NAPISZ NA MEILA : OKASIALAM@WP.PL
      • Gość: zosia Re: sprzedam prace maturalna IP: *.elektron.com.pl 30.09.12, 19:04
        Sprzedam prezentację maturalną z języka polskiego! W pracy został przedstawiony motyw podróży, wędrówki, utopii...

Dokładny temat pracy:
        „Każdy z nas jest Odysem, co wraca do swej Itaki” (L. Staff „Dziewięć muz”). Co według Ciebie znaczą słowa poety? Rozważ problem na podstawie własnych przemyśleń i literatury.

W skład prezentacji wchodzi: praca maturalna (3 strony A4), bibliografia, ramowy plan wypowiedzi, kartka z cytatami, pytania egzaminacyjne, których można się spodziewać, oraz te, które zostały mi zadane. Praca została sprawdzona przez nauczyciela języka polskiego, a na egzaminie oceniona na 100%. Polecam!
        kontakt: aaaniaaa151@wp.pl
        • Gość: zosia Re: sprzedam prace maturalna IP: *.elektron.com.pl 30.09.12, 19:06
          Zapomniałam dodać, cena prezentacji to 70 zł.
      • Gość: Ania Re: sprzedam prace maturalna IP: *.play-internet.pl 23.09.13, 22:03
        Witam jestem absolwentką pedagogiki i filologii języka polskiego. Mam do sprzedania prace maturalne których tematy umieszczam poniżej:

1. Holocaust w literaturze i filmie. Omów temat na podstawie wybranych utworów literackich i dzieł filmowych.
        2. Zakończenie utworu literackiego, omów różnorodne funkcje finału dzieła, analizując wybrane przykłady.
        3. Pieniądz, źródło sukcesu czy klęski bohaterów literackich i filmowych. Omów na podstawie celowo dobranego materiału.
        4. Problemy adaptacji filmowej na przykładzie dowolnego dzieła literackiego i jego ekranizacji.
        5. Opiekun, posłaniec, zwiastun dobrej nowiny... Omów różne ujęcia anioła w literaturze i innych tekstach kultury.
        6. Scharakteryzuj sylwetkę tyrana, despoty, władcy absolutnego. W odwołaniu do wybranych tekstów literackich i dzieł malarskich.
        7. Przedstaw motyw femme fatale w wybranych utworach literackich i tekstach kultury różnych epok.
        8. Motyw podróży w literaturze. Zanalizuj i porównaj dzieła pochodzące z różnych epok.
        9. Motyw lasu w literaturze i sztuce. Na przykładach z różnych epok.
        10. Obraz mężczyzny w literaturze. Przedstaw sposoby ich kreowania analizując wybrane dzieła pochodzące z różnych epok.
        11. Motyw matki w literaturze. Omów na wybranych przykładach.
        12. Motyw przemijanie w literaturze i sztuce.
        13. Bitwy, oblężenia, pojedynki. Zmaganie się z wrogiem jako motyw literacki i malarski. Omów zagadnienie analizując wybrane teksty kultury.
        14. Miłość do kobiety jako natchnienie artysty. Zanalizuj na wybranych przykładach literackich i tekstach kultury.
        15. Przyroda zdumiewająca, groźna, tajemnicza. Omów różnorodność obrazów przyrody na wybranych tekstach kultury.
        16. Literackie i plastyczne portrety małżeństw. Omów problem realizując wybrane dzieła literackie i malarskie.
        17. Motyw czterech pór roku w literaturze, muzyce i filmie. Przedstaw zagadnienia przywołując przykłady z różnych epok. Wykorzystaj stosowne konteksty.
        18. Scharakteryzuj na wybranych przykładach motyw człowieka postawionego wobec trudnych wyborów życiowych i moralnych.
        19. Etos Rycerza w literaturze średniowiecznej i jego kontynuacje w następnych epokach. Przeanalizuj i porównaj wybrane dzieła.
        20. Zanalizuj i porównaj sposoby komunikowania się człowieka z Bogiem w wybranych utworach.

Wszystkie prace zostały sprawdzone i ocenione. Jest wśród nich także moja praca maturalna:)
        Nie sprzedaję 2 razy tej samej pracy w ciągu 1 roku. Jeśli ktoś będzie zainteresowany proszę o kontakt. Jeśli Twojej pracy nie ma na liście napiszę ją dla Ciebie ;) Cena do uzgodnienia;) kontakt: muppet525@gmail.com
        • tusiek1995 Re: sprzedam prace maturalna 26.10.13, 17:21
          Siem .Mam pytanie za ile byś sprzedała temat 15? Chciałbym kupić tylko cow tym temacie jest zawarte chodzi mi konkretnie bibliografia ,praca, i prezentacja?
    • Gość: grzes170592 Re: sprzedam prace maturalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.12, 22:53
      Mam do sprzedania trzy prezentacje maturalne :

1.Funkcje motywu tańca w literaturze, malarstwie i filmie. Porównaj wybrane środki wyrazu. Do prezentacji dołączam prezentacje multimedialną. Praca uzyskała maksymalna liczbę punktów.

2. Miłość i Cierpienie w literaturze. Praca zdana na 85 %

3. Idealiści. Czy zawsze skazani na samotność ? 85 %

W razie pytan prosze o kontakt.
      grzes170592wp.pl lub 100 330 88
    • Gość: mika Re: sprzedam prace maturalna IP: 94.42.125.* 04.10.12, 17:38
      Hej maturzyści:)

Mam do sprzedania pracę maturalną na temat :
      JAK DALEJ ŻYĆ? ODPOWIEDZ NA PYTANIE, ANALIZUJĄC UTWORY BOHATERÓW, KTÓRZY DOŚWIADCZYLI OKRUCIEŃSTW II WOJNY ŚWIATOWEJ I PRÓBUJĄ ODBUDOWAĆ ŚWIAT WARTOŚCI.
      -praca: 3 strony i troszkę ;)
      -bibliografia- literatura podmiotu i przedmiotu,
      -konspekt,
      -cytaty,
      -użyte w pracy także książki spoza kanonu lektur, co jest dodatkowym atutem,
      -praca napisana przeze mnie, oceniona na maturze na 100% !!!!!!!!
      - cena to 60zł+konspekt (jeśli ktoś chce -10zł),bibliografia free;), gwarantuję uczciwość ,praca jest ORYGINALNA, napisana własnymi słowami,więc prosta w odbiorze i chyba ciekawa ;) ;) :)

Moge też podjąć się napisania pracy;) za 50zł:) Masz z tym problemy?Pisz smiało;)
      Zainteresowanych proszę o kontakt : gg: 43662203 :)
    • Gość: pomoc_help Sprzedam pracę maturalną ! IP: *.kalisz.mm.pl 07.10.12, 18:43
      Sprzedam pracę na maturę ustną, której temat brzmi "Polskie hymny jako utwory o narodzie i jego tożsamości". Praca zawiera bibliografie i ramowy plan wypowiedzi. Moja wypowiedź została oceniona na 20 punktów. Zainteresowanych proszę o kontakt mejlowy: pomoc_help@o2.pl

Cena do negocjacji. Zapraszam do kontaktu pomoc_help@o2.pl
    • Gość: gocha143 Sprzedam prezentację maturalną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.12, 19:20
      Witam. Mam do sprzedania prezentację maturalną na temat: "Negatywny bohater, czarny charakter. Ukaż sposób i cel kreowania takich postaci w wybranych utworach literackich z różnych epok." Dodatkowo dołączę bibliografię maturalną oraz plan prezentacji.
      Kontakt: gocha143@onet.eu
      Cena: 70 zł.
      • Gość: Aneta Re: Sprzedam prezentację maturalną IP: *.063.c95.petrotel.pl 06.11.12, 16:30
        Witam. Sprzedam prezntacje maturalne:
        1) Porównaj literackie obrazy wsi ukazane w utworach różnych epok.
        2)Różne ujęcia motywu diabła w literaturze i sztuce. Omów na wybranych przykładach.
        3)Sens i język graffiti. Omów na wybranych przykładach.
        Prace napisane są rzetelnie, w sposób bardzo ciekawy, zawierają bibliografię, Konspekt (nie licząc motywu diabła), a dodatkowo motyw diabła zawiera prezentację multimedialną. Cena do uzgodnienia: agr3sywna@wp.pl
      • Gość: back4you Re: Sprzedam prezentację maturalną IP: *.polimex-mostostal.pl 13.11.12, 14:05
        Witam, do zaoferowania mam prezentacje maturalną z polskiego. Cały tytuł: "Polszczyzna wobec zapożyczeń. Prześledź wpływ języków obcych na język polski w przeszłości i współczesności." W 2007 roku zdawałem mature ustną gdzie z tą pracą uzyskałem 18/20 pkt. (Mozliwe że było to 19/20 pkt. dorzuce pózniej skan ze świadectwa). W skład zestawy wchodzi prezentacja maturalna 20 slajdów, dokument w wordzie gdzie dokładnie jest wyszczególnione co mówić na każdym slajdzie oraz bibliografia do pracy. W razie pytań prosze pisać na mejla back4you3(at)o2.pl | cena 50zł!!
        • Gość: znawca Re: Sprzedam prezentację maturalną IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.13, 18:13
          Witam, posiadam prezentacje maturalne na poniższe tematy, paczka do pobrania z hostujmy.pl/download/35780/2Q4YTE (trzeba wysłać sms lub wypełnić ankietę – na tym zarabiam). 

1. Literatura moralnego niepokoju. Przedstaw okoliczności powstawania i omów jej funkcję na
          podstawie wybranych przykładów z różnych epok literackich.
          2. Krytyczne postawy pisarzy wobec własnego narodu, omów problem, odwołując się do
          wybranych przykładów literackich.
          3. Wizerunek śmierci w literaturze. Omów wykorzystanie motywu na podstawie 3-4
          wybranych utworów literackich.
          4. Literackie konkretyzacje odwiecznego motywu życia – wędrówki. Omów problem na
          przykładzie 3 - 4 wybranych utworów literackich z różnych epok.
          5. Przestrzeń jako element świata przedstawionego w dziele literackim. Określ jej charakter i
          funkcje w twórczości wybranego pisarza.
          6. Dwór szlachecki w literaturze polskiej. Analizując 4 wybrane utwory literackie, przedstaw
          sposoby wykorzystania motywu i omów jego funkcje.
          7. Dom rodzinny w literaturze. Analizując wybrane przez siebie utwory z różnych epok,
          przedstaw znaczenie motywu.
          8. Analizując wybrane utwory liryczne, scharakteryzuj różne sposoby rozrachunku poety z
          własną przeszłością.
          9. Odwołując się do różnych przykładów literackich, omów polskie mity narodowe i podjęte z
          nimi dyskusje.
          10. Scharakteryzuj i porównaj osobowości wybranych bohaterów literackich, będących
          autorami pamiętników (dzienników, listów).
          11. Metamorfoza bohatera i jej sens w literaturze. Analizując wybrane utwory literackie,
          przedstaw rolę motywu przemiany.
          12. Apokalipsa przeczuwana i apokalipsa spełniona. Omów różne ujęcia motywu,
          wykorzystując celowo dobrane utwory literackie.
          13. „W cieniu Armageddonu”. O wizjach końca świata. Omów zagadnienie, odwołując się do
          wybranych tekstów literackich.
          14. Ewolucja dramatu od momentu powstania tego gatunku do czasów współczesnych. Omów
          zagadnienie, analizując wybrane utwory.
          15. Literackie reinterpretacje motywów biblijnych. Omów zagadnienie, analizując właściwie
          dobrane utwory.
          16. Prometeusz /lub inny bohater mitologiczny/ jako bohater literacki. Przedstaw różne ujęcia
          archetypowej postaci.
      • Gość: agnieszka sprzedam prezentację maturalną IP: *.dynamic.chello.pl 15.01.13, 19:44
        Witam

Mam do sprzedania prezentację maturalną ocenioną na 20pkt. Do kompletu oczywiście ramowy plan wypowiedzi i bibliografia. temat prezentacji to „Metamorfozy bohaterów literackich i ich znaczenie dla samego bohatera i jego otoczenia. Rozważ na przykładach z różnych epok.”

cena 50 zł do niewielkich negocjacji

kontakt na gg: 9588963
        • Gość: Anette Re: sprzedam prezentację maturalną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.13, 23:34
          Witam! Sprzedam prezentacje maturalne!

I PREZENTACJA
          Temat: "Niezawinione cierpienie i różne próby jego uzasadnienia. Przedstaw problem, odwołując się do wybranych tekstów literackich."
          Praca napisana na 20pkt, czyli matura ustna została zdana na 100% :)

W skład mojej pracy wchodzi:
          1. Ramowy plan wypowiedzi
          2. Bibliografia
          3. Praca (posiadam dwie wersje- I dłuższa 7 stron A4, II krótsza 4 strony A4) Obydwie wersje poprawne- do własnego wyboru :)
          4. Cytaty
          5. Przykładowe pytania
          6. Poradnik- Egzamin ustny z języka polskiego

Praca jest zrobiona bardzo solidnie. Zawiera 2 wersje- dłuższą i troszkę krótszą (oczywiście wysyłam 2 wersje)- sam decydujesz, którą wolisz :) Cena mojej pracy to 65 zł.

II PREZENTACJA
          Temat: „Motto, cytat, tytuł, ostatnia scena jako klucz do interpretacji dzieła. Omów na wybranych przykładach od literatury antyku do współczesności.”
          Praca została napisana na 100% :)

1. Ramowy plan wypowiedzi
          2. Bibliografia
          3. Praca
          4. Cytaty
          5. Filmik
          6. Poradnik- Egzamin ustny z języka polskiego

Cena tej pracy to 60 zł.

III PREZENTACJA
          Temat: „Pieniądze i ich siła. Omów na przykładzie wybranych utworów.”
          Praca została napisana na 19 pkt.

1, Ramowy plan wypowiedzi.
          2. Bibliografia
          3. Praca
          4. Poradnik- Egzamin ustny z języka polskiego

Cena tej pracy to 45 zł.

Kontakt:
          e-mail: anette_14@o2.pl
          GG 10045443

POLECAM!
          • Gość: Patrycja Re: sprzedam prezentację maturalną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.15, 21:18
            Jest jeszcze możliwość kupna prezentacji 'pieniądze i ich siła' ?
            • Gość: Marta Re: sprzedam prezentację maturalną IP: *.play-internet.pl 26.02.15, 11:30
              Jesli nie kupisz tej prezentacji to bardzo chętnie napiszę ją dla ciebie od podstaw. Odezwij sie na e-mail em19tuszka@o2.pl
      • Gość: mkulinska88@wp.pl Diabeł, anioł, duch - goście z zaświatów w literat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.13, 15:56
        Witam

Sprzedam prace maturalną profesjonalnie napisaną na temat:

DIABEŁ, ANIOŁ, DUCH – GOŚCIE Z ZAŚWIATÓW W LITERATURZE

Praca pisana przez profesora języka polskiego dla mojej siostry specjalnie na jej maturę 2 lata temu... Na maturze za tą pracę dostałam 16 punktów. Praca jest napisana bardzo rzetelnie.... Masz gwarancję, że nie jest ściągnięta z Internetu, a komisja nie odrzuci Twojej pracy... 100% PEWNOŚCI!!!

Praca jest oczywiście kompletna czyli:
        *Bibliografia,
        *Plan prezentacji,
        *Praca na podany wyżej temat.

LITERATURA PODMIOTU:
        1. Bedier Joseph, Pieśń o Rolandzie
        2. Szekspir William, Makbet.
        3. Mickiewicz Adam, Pani Twardowska.
        4. Wyspiański Stanisław, Wesele.

CENA DO UZGODNIENIA!!

MASZ PYTANIA PISZ!!!

Pisz na e-maila: mkulinska88@wp.pl

Pozdrawiam.
        • Gość: mkulinska88@wp.pl Przemiana wewnętrzna - sprzedam prezentację! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.13, 15:57
          Witam

Sprzedam prace maturalną profesjonalnie napisaną na temat:

"PRZEMIANA WEWNĘTRZNA JAKO MOTYW LITERACKI I WAŻNY ELEMENT OKREŚLAJĄCY OSOBOWOŚĆ BOHATERÓW LITERACKICH"

Praca pisana przez profesora języka polskiego specjalnie na moją maturę w ubiegłym roku szkolnym... Sama za nią zapłaciłam dlatego teraz mogę ją odsprzedać. Na maturze za tą pracę dostałam 17 punktów. Praca jest napisana bardzo rzetelnie.... Masz gwarancję, że nie jest ściągnięta z Internetu, a komisja nie odrzuci Twojej pracy... 100% PEWNOŚCI!!!

Praca jest oczywiście kompletna czyli:
          *Bibliografia,
          *Plan prezentacji,
          *Praca na podany wyżej temat,

Literatura podmiotu:
          1.Nałkowska Z., Granica, Warszawa 1994.
          2.Słowacki J., Kordian, Wrocław 1974.
          3.Szekspir W., Makbet, Kraków 2010.
          4.Żeromski S., Przedwiośnie, Wrocław 1982.

CENA DO UZGODNIENIA!!

MASZ PYTANIA PISZ!!!

Pisz na e-maila: mkulinska88@wp.pl
          Pozdrawiam.

• Gość: eM Re: Sprzedam prezentację maturalną IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.13, 00:23
        Mam do sprzedania prezentacje maturalne:
        1. Bohaterowie zbuntowani. Omów literackie postacie buntowników odwołując się do tekstów z różnych epok.
        2. Bunt jako postawa wobec świata. Przedstaw jej przejawy i konsekwencje odnosząc się do wybranych przykładów literackich.
        3. Istoty i zjawiska nadprzyrodzone. Na wybranych przykładach onów funkcje jakie pełnią w literaturze.
        4.Jakie lektury powinny znaleźć się w kanonie młodego europejczyka? Wybierz trzy i uzasadnij swój wybór.
        5. Duchy i upiory w utworach Adama Mickiewicza. Przedstaw ich funkcje odwołując się do wybranych przykładów.
        6. Sposób ukazania przyrody i ich funkcje w wybranych utworach literackich różnych epok. Omów zagadnienie na wybranych przykładach.
        7. Między romantyzmem a baśnią. Idealizacja życia i uczuć bohaterów literackich.
        8. Jak, gdzie i co jadają bohaterowie literaccy? Przedstaw motyw sztuki kulinarnej w tekstach różnych epok.
        9. Obóz jako autonomiczny system społeczny - jego reguły i obyczaje. Rozwiń temat w oparciu o utwory przedstawiające łagry i lagry.

Każda prezentacja zawiera treść prezentacji, plan i bibliografię. Cena zależna od tematu (35-90zł).
        GG 9899867
      • Gość: grzesiek Re: Sprzedam prezentację maturalną IP: *.bestgo.pl 20.03.13, 20:58

Napisz do nas, a prezentację możesz mieć już dziś. Koszt gotowej pracy 50 zł. Mamy do sprzedania ponad 550 prac. Każda z nich zawiera bibliografię (z podziałem na literaturę podmiotu i przedmiotu), ramowy plan wypowiedzi, a większość dodatkowo prezentację multimedialną w PowerPoincie. Wszystkie wykonane są przez polonistów. Gwarantujemy szybką wysyłkę.

Kontakt matura.polski@interia.pl gg 7195197

1. "Aby istnieć, człowiek musi się buntować" (Albert Camus). Omów źródła i sens buntu na wybranych przykładach literackich.
        2. "Mężczyzną i niewiastą stworzył ich". Przedstaw model związku kobiety i mężczyzny na przestrzeni dziejów, sięgając po wybrane teksty kultury
        3. ”Człowiek nie może żyć bez miłości” – potwierdź słowa Jana Pawła II w oparciu o wybrane utwory literackie i własne doświadczenia
        4. Czytać czy oglądać? Porównaj filmy Andrzeja Wajdy z ich literackim pierwowzorem
        5. Adaptacje dzieł Mickiewicza. Dokonaj analizy wybranych adaptacji filmowych i skonfrontuj je z literackim pierwowzorem
        6. Adaptacje filmowe Andrzeja Wajdy
        7. Analizując wybrane dzieła literackie omów sposób przedstawienia zła.
        8. Biblia jako źródło kultury europejskiej
        9. Biografia jako klucz do odczytania twórczości pisarza
        10. Bohater literacki poszukujący spełnienia i szczęścia - na podstawie literatury z różnych epok
        11. Bohater tragiczny w literaturze różnych epok. Przedstaw różne sposoby kreacji takich bohaterów.
        12. Bohaterowie utworów Żeromskiego i Dąbrowskiej w poszukiwaniu swojego miejsca na ziemi
        13. Bunt przeciw bogu na przykładzie bohaterów literackich epoki romantyzmu i młodej polski
        14. Bunt przeciw światu i ludziom
        15. Buntownik w literaturze
        16. Człowiek i przeznaczenie. Na przykładach wybranych utworów literackich zaprezentuj sytuację człowieka w zmieniającym się świecie
        17. Człowiek wobec władzy. Przedstaw temat, analizując wybrane teksty literackie
        18. Dekadentyzm w literaturze polskiej i obcej
        19. Do czego zdolny jest człowiek, aby zdobyć władzę lub pieniądze?
        20. Dramat antyczny, szekspirowski i romantyczny.
        21. Duchy, zjawy, upiory w literaturze romantycznej. Omów funkcje tego motywu w wybranych przykładach
        22. Etos rycerski i jego różnorakie echa w literaturze różnych epok
        23. Etos rycerza i spiskowca. Omów problem na podstawie wybranych dzieł literackich
        24. Etykieta językowa we współczesnym języku wystąpień publicznych. Omów problem, analizując wypowiedzi notowane przez prasę, radio, tv itp.
        25. Funkcje brzydoty w literaturze.
        26. Historia jako temat i pretekst do wyrażania prawdy o świecie w polskiej epice XIX i XX wieku
        27. Historia jako temat i pretekst do wyrażania prawdy o świecie w polskiej literaturze i malarstwie XIX i XX wieku
        28. Jednostka i zbiorowość wobec ojczyzny w różnych epokach literackich
        29. Język dziennikarzy i sprawozdawców sportowych.
        30. Język jako instrument walki o władzę. Zanalizuj wybrane materiały wyborcze.
        31. Język nagłówków prasowych. Przedstaw zagadnienie na wybranych przykładach
        32. Język sprawozdawców sportowych (dziennikarzy) wobec norm poprawnościowych. Dokonaj analizy na zebranym materiale
        33. Katastroficzne wizje i obrazy zagłady w dziełach literackich i filmowych.
        34. Kobiecość - dar czy przekleństwo? Przedstaw sposoby ukazywania kobiet w literaturze
        35. Kobieta w wybranych tekstach kultury, czyli dziełach literackich i dziełach sztuki.
        36. Koniec i Początek - Biblijne i literackie wizje stworzenia i zagłady świata. Omów problem analizując wybrane teksty.
        37. Kreacje kobiet w literaturze. Przedstaw na podstawie wybranych utworów
        38. Kulturotwórcza rola mitologii greckiej. Analizując wybrane utwory literackie i pozaliterackie wskaż inspirującą rolę mitologii wykorzystywanej przez artystów na własne, oryginalne sposoby
        39. Literackie portrety ojców i synów w literaturze
        40. Miasto jako bohater literacki
        41. Miasto jako temat literacki i filmowy. Omów na przykładach.
        42. Miasto jako teren obserwacji życia i obyczajów w sztuce.
        43. Miłość i śmierć w literaturze. Omów funkcjonowanie motywu na podstawie wybranego materiału literackiego.
        44. Młodość i dojrzewanie bohatera jako motyw. Przedstaw różne jego cechy analizując wybrane przykłady.
        45. Młodość jako motyw i temat w literaturze XIX i XX wieku. Dokonaj analizy i interpretacji wybranych tekstów.
        46. Młodość jako motyw literacki
        47. Mogiły, grobowce, cmentarze. Omów temat analizując wybrane przykłady literackie
        48. Motyw córki w literaturze, przedstaw na wybranych przykładach
        49. Motyw domu w literaturze polskiej. Przedstaw jego funkcjonowanie, odwołując się do wybranych utworów literackich.
        50. Motyw miłości między kobietą a mężczyzną
        51. Motyw pojedynku. Przedstaw różne ujęcia, analizując najciekawsze twoim zdaniem realizacje literackie i filmowe.
        52. Motyw pożegnania i rozstania w różnych dziełach literackich. Przedstaw i porównaj w oparciu o wybrane przykłady
        53. Motyw rozstania w literaturze polskiej. Omów na wybranych przykładach
        54. Motyw stworzenia świata i człowieka w literaturze i sztuce.
        55. Motyw stworzenia świata i człowieka w przekazie mitologicznym, biblijnym i literackim. Zaprezentuj koncepcje, odwołując się również do dzieł ikonograficznych.
        56. Motyw stworzenia świata w Biblii i wybranych dziełach malarskich
        57. Motyw szaleństwa z miłości w utworach literackich różnych epok.
        58. Motyw śmierci heroicznej w literaturze polskiej. Omów kształt i funkcje motywu w wybranych tekstach literackich
        59. Motyw śmierci wojownika w literaturze. Omów na przykładzie wybranych utworów literackich.
        60. Motyw tańca i jego funkcje w literaturze, sztukach plastycznych i filmie
        61. Motyw wędrówki w literaturze
        62. Motyw wędrówki w literaturze (i tekstach kultury). Analizując celowo wybrane utwory literackie (i teksty kultury) z dwóch, trzech okresów literackich, omów cele podróży i sposoby pisania o niej. Uwzględnij kontekst historyczny i kulturowy
        63. Motyw zdrady w literaturze. Omów na wybranych przykładach
        64. Motyw zemsty w romantyzmie.
        65. Na podstawie wybranych utworów literackich różnych epok omów, analizując przykłady, portret żony w literaturze i innych dziedzinach sztuki
        66. Niesamowite pejzaże w literaturze romantycznej.
        67. Oblicza patriotyzmu – omów różne sposoby jego rozumienia, analizując wybrane przykłady literackie.
        68. Obóz jako autonomiczny system społeczny - jego reguły i obyczaje. Rozwiń temat w oparciu o utwory przedstawiające lagry i łagry
        69. Obraz Gdańska w wybranych utworach literackich i plastycznych. Porównaj ujęcia tego obrazu w wybranych dziełach
        70. Obrzędy i obyczaje ludowe w literaturze polskiej – omów sposoby ich przedstawienia i funkcje w wybranych utworach
        71. Oceń adaptacje filmowe dzieł literackich.
        72. Odwołując się do wybranych przykładów dzieł literackich, wskaż bohaterów poszukujących szczęścia
        73. Omów funkcjonowanie motywów wędrówki w wybranych utworach literackich
        74. Omów hasła pozytywistyczne na przykładzie wybranych nowel
        75. Omów problem powinności rządzących wobec narodu na przykładzie literatury staropolskiej i współczesnej.
        76. Omów społeczną rolę nowelistyki pozytywistycznej
        77. Pamiętnik i dziennik jako zapis ważnych wydarzeń historycznych. Omów na wybranych przykładach
        78. Podróż jako przygoda i doświadczenie. Rozwiń temat w oparciu o dowolne dzieła literackie
        79. Pokora i bunt jako dominujące postawy wobec świata i Boga. Omów zagadnienie na wybranych przykładach literackich.
        80. Porównaj obrazy Gdańska i jego okolic, ukazane w literaturze współczesnej
        81. Portret dziecka i jego przestrzeń życiowa w nowelach polskich
        82. Portret matki w literaturze. Dokonaj analizy wybranych tekstów literackich, na podstawie których wykażesz różnorodność sposobów kreacji wizerunku matki
        83. Portret szlachcica w literaturze polskiej. Scharakteryzuj szlacheckich bohaterów wybranych utworów
        84. Portret szlachcica w literaturze. Przedstaw sposoby kreowania tej postaci na wybranych przykłada
        • Gość: Sesil Re: Sprzedam prezentację maturalną IP: *.adsl.inetia.pl 17.10.13, 19:48
          Witam
          Interesuje mnie praca maturalna na temat; Motyw matki Omów różne ujęcia tego motywu w wybranych utworach literackich rożnych epok.Na wstępie chciałabym zobaczyć plan tej pracy oraz bibliografię. Czy to realne proszę o odpowiedź
          • rika10 Re: Sprzedam prezentację maturalną 18.10.13, 15:34
            ja posiadam prezentację "Portret matki w literaturze. Omów różne sposoby prezentacji tematu na wybranych przykładach."
            Oczywiście jeśli interesuje to proszę o meila i wszystko ustalimy
            • Gość: the_methusa Re: Sprzedam prezentację maturalną IP: *.nowydwor.mm.pl 18.10.13, 18:02
              Witam.

Napiszę prezentację maturalną z języka polskiego. 5 lat doświadczenia, wiele napisanych prac. Każda prezentacja pisana pod konkretne wymagania, wybrane przez Ciebie lektury i utwory spoza kanonu literatury szkolnej. Szybko i odpowiedzialnie, zawsze najwyższe noty.

Kontakt:
              mail: the_methusa@wp.pl
              gg:17222286
              th
          • Gość: the_methusa Re: Sprzedam prezentację maturalną IP: *.nowydwor.mm.pl 18.10.13, 18:03
            Witam.

Napiszę prezentację maturalną z języka polskiego. 5 lat doświadczenia, wiele napisanych prac. Każda prezentacja pisana pod konkretne wymagania, wybrane przez Ciebie lektury i utwory spoza kanonu literatury szkolnej. Szybko i odpowiedzialnie, zawsze najwyższe noty.

Kontakt:
            mail: the_methusa@wp.pl
            gg:17222286
      • Gość: B Specyfika językowa poczty elektronicznej IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.13, 02:00
        Mam do sprzedania moją prezentację maturalną!

Temat: Specyfika językowa poczty elektronicznej i rozmów przez Internet (chat). Omów na wybranych przykładach.

Zawartość prezentacji:
        - Tekst pracy
        - Konspekt
        - Bibliografia
        - Prezentacja PowerPoint
        - Plan szczegółowy

Oferuję Wam moją pracę maturalną. Jest ona przygotowana rzetelnie, o czym świadczyć może ocena, którą otrzymałem na maturze (20 pkt.). Przy ogłoszeniu oceny Pani egzaminator powiedziała, że praca była ciekawa, kompletna i napisana z poczuciem humoru.

Prezentacja zawiera 3-stronicowy tekst, gotowy konspekt wraz z planem, bibliografię oraz ciekawą, bogato ilustrowaną prezentację multimedialną, która jest doskonałym dodatkiem do samej pracy i jest bardzo pomocna podczas jej wygłaszania. Dołączam też dodatkowo szczegółowy plan wypowiedzi, z którego korzystałem podczas wygłaszania prezentacji. W planie tym zaznaczone są nawet miejsca, w których należy zmienić slajd prezentacji multimedialnej.

Przy okazji chciałbym też powiedzieć, jakie pozytywne strony ma wybranie tego tematu prezentacji. Otóż jest to temat, o którym większość polonistów niewiele wie. Będziecie więc podczas wygłaszania pracy niejako uczyć egzaminatorów. Dotyczy to także pytań do prezentacji. Są one zazwyczaj bardzo ogólne. Ja miałem na przykład takie: "Jakie są negatywne aspekty tego języka?", "Jak widzę rozwój tego języka w przyszłości?", "Czego dowiedziałem się z tej a tej pozycji z bibliografii?". Jak widzicie pytania są proste i idealne do „lania wody”. Zresztą, co byście nie odpowiedzieli, egzaminator i tak nie jest zwykle w stanie tego zweryfikować, gdyż mało który polonista używa regularnie czatu. Wystarczy być tylko choć trochę wiarygodnym. Co więcej, bibliografię stanowi tu kilka artykułów i pozycji internetowych. Nie będziecie więc musieli studiować grubych ksiąg z ciężką literaturą czy zagmatwanych wierszy.

Zachęcam gorąco do wybrania tego tematu i kupienia mojej pracy! Nie będziecie żałować!

Cena: 100 zł
        Kontakt: barti1234@o2.pl
    • Gość: studentka 20 Re: sprzedam prace maturalna IP: *.dynamic.chello.pl 15.10.12, 19:07
      Witam! Mam do sprzedania prace maturalną na temat: ,,Motyw matki w literaturze" i ,,smutek i radość - dwa aspekty ludzkiego życia na podstawie wybranych utworów literackich". Obie prace oceniono na 100%, całość zawiera bibliografię, plan ramowy, i pracę napisaną w wordzie. Mogę też dopisać pytania zadane przez komisję :) Język ładny i przystępny. Cena do uzgodnienia. Kontakt: monika16op@interia.pl
    • Gość: xyz Re: sprzedam prace maturalna IP: *.183.217.40.dsl.dynamic.t-mobile.pl 22.10.12, 20:30
      Sprzedam pracę maturalną na temat " Na przykładzie literatury różnych epok przedstaw człowieka jako istotę poszukują prawdy o świecie" Uważam, że temat bardzo fajny, w temacie ujęłam 5 niegrubych pozycji literackich. Cena do negocjacji. Zainteresowanych proszę kontakt emilka4442@wp.pl
    • Gość: Marlena Re: sprzedam prace maturalna IP: *.dynamic.chello.pl 26.10.12, 18:00
      Sprzedam prezentację maturalną. Temat: ,,Praca jako wartość uszlachetniająca i degradująca człowieka. omów temat na wybranych utworach literackich". Mój e-mail marlena346@interia.pl
    • gumijagodowysok Re: sprzedam prace maturalna 28.10.12, 09:26
      Sprzedam pracę maturalną.
      Temat prezentacji: Czy „inny” znaczy „gorszy”? Rozważ problem w oparciu o wybrane utwory literackie różnych epok.
      Praca oczywiście zawiera samą prezentacje, jak i bibliografię i plan ramowy wypowiedzi oraz kartę cytatów. Żadne materiały dodatkowe nie są do niej potrzebne.
      Praca była sprawdzana przez dwie polonistki.
      Cena: 50zł
      kontakt: gumijagodowysok@gmail.com
    • Gość: gosc sprzedam prace maturalna IP: *.150.171.234.netres.com.pl 30.10.12, 10:01
      Literackie sposoby analizy ludzkiej psychiki. Przedstaw problem na przykładzie wybranych powieści psychologicznych.

Gotowa prezentacja maturalna. Praca zawiera tekst wystąpienia, oraz bibliografię podmiotu i przedmiotu.

Nie masz czasu na pisanie lub Ci się nie chce?Napisz do mnie.
      Termin i szczegóły otrzymania pracy ustalane są indywidualnie. Cena do uzgodnienia.
      Kontakt:
      - e-mail : lubmadzia@o2.pl
      • Gość: karolina Re: sprzedam prace maturalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.13, 15:16
        Witam, mam do sprzedania pracę maturalną temat: "Motyw winy i kary. Przedstaw różne sposoby jego funkcjonowania w literaturze"
        książki, które zawiera praca to: Balladyna, Zbrodnia i kara, Makbet i Balladyna A.Mickiewicza Lilie.
        do tego bibliografia, plan ramowy, oraz przykładowe pytania jakie moga się pojawić
        cena: 60zł
        kontakt: karolina.mandat@gmail.com
        • Gość: maadziaa244 Re: sprzedam prace maturalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.13, 20:32
          Sprzedam prace maturalna-motyw zbrodni i kary. praca sprawdzona przez nauczycielke, oceniona na 100 %
          do pracy dalaczam bibliografie, plan, kartke z cytatami
          50 zł, wysyłam przez maila
          maadziuulek244@wp.pl
    • Gość: Sheep Re: sprzedam prace maturalna IP: *.nplay.net.pl 19.11.12, 13:32
      Witam. Sprzedam prezentację maturalną na temat: Autobiografia jako tworzywo literackie.
      W zestawie:
      - ramowy plan prezentacji
      - karta z cytatami
      - bibliografia

Praca oceniona na 20/20 pkt.

cena: 50zł
      kontakt: sheepshot@wp.pl
    • Gość: kociao Re: sprzedam prace maturalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.12, 14:23
      Witam sprzedam prezentacje maturalną. Była ona kupiona za 120 zł(pisana przez koleżanke) sprzedam za 70 zł matura zdana na 90%. "Motyw śmierci w literaturze i malarstwie różnych epok. Omów temat analizując wybrane dzieła" gg:6783011 tel: 886406074
    • Gość: Karolina Re: sprzedam prace maturalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.12, 12:40
      Witam mam do sprzedania prace maturalna temat "Motyw winy i kary. Przedstaw różne sposoby jego funkcjonowania w literaturze."
      Cena: 60zł
      Książki, które są zawarte w prezentacji to: Makbet, Zbrodnia i kara, Balladyna i ballada Adama Mickiewicza "Lilie"
      z prezentacji uzyskałam 90%
      do tego bibliografia, plan ramowy oraz przykładowe pytania jakie mogą się pojawic.
      kontakt: karolina.mandat@gmail.com
    • Gość: Sprzedam Sprzedam prace maturalna - Paulo Coelho IP: *.class98.petrotel.pl 12.12.12, 14:37
      Świat przedstawiony w powieściach Paula Coelha
      Prezentacja maturalna - TANIO

Szczegóły pracy:

Wyrazy: 2 113
      Ilość znaków: 13 310

Prace pisałem wraz z polonistą. Otrzymałem 20pkt/20.

Co dostane kupując?
      *prace
      *konspekt
      *plan wydarzeń
      *indeks z cytatami
      *przykładowe zadawane pytania przez egzaminatorów

Praca opracowana na podstawie:
      I. Literatura podmiotu:

1. Paulo Coelho, Alchemik, Warszawa, Drzewo Babel, 1995

2. Paulo Coelho, Brida, Warszawa, Drzewo Babel, 2008

3. Paulo Coelho, Weronika postanawia umrzeć, Warszawa, Drzewo Babel, 2000

II. Literatura przedmiotu:
      Zawiera 7 pozycji. Prześlę je wszystkie po zakupie.

KONTAKT: pawus3@gmail.com
    • Gość: Robert Re: sprzedam prace maturalna IP: *.adsl.inetia.pl 25.12.12, 19:27
      Witam, sprzedam kompletne prace maturalne (z bibliografią oraz ramowym planem wypowiedzi, a także - jeśli wymagał tego temat - z prezentacjami programu Power Point) na poniższe tematy:

1. Analizując wybrane przykłady, omów różne ujęcia miłości w literaturze pięknej.
      2. Bóg i wiara. Na podstawie wybranych przykładów z literatury i sztuki omów ewolucję sposobu kreacji Boga i postrzegania wiary.
      3. Heroizm dawny i współczesny. Porównaj odwołując się do wybranych utworów.
      4. Komunikacja werbalna i niewerbalna. Omów zjawisko analizując zebrane materiały.
      5. Metamorfoza bohatera literackiego i jej sens w literaturze. Omów na wybranych przykładach utworów literackich.
      6. Parodia rzeczywistości PRL-u w literaturze i filmie. Omów na wybranych przykładach.
      7. Postać wampira w wierzeniach, literaturze i filmie. Scharakteryzuj motyw na wybranych przykładach.
      8. Postać żołnierza w literaturze oraz filmie. Zaprezentuj na wybranych przykładach.
      9. Wykorzystując wybrane przykłady, zaprezentuj obraz wojny w literaturze i filmie.

Wszystkie prace były oceniane podczas poprzednich egzaminów w przedziale 18-20 punktów. Zainteresowanych zapraszam do kontaktu pod adresem mailowym robertzet1@o2.pl. Pozdrawiam.
    • Gość: Kasia sprzedam prace maturalna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.13, 13:35
      Sprzedam prace maturalną wraz z bibliografią, i przykładowymi pytaniami. Dostępne tematy:

1. Żydzi w literaturze. Rozważając zagadnienie, zwróć uwagę na relacje: Polacy- Żydzi.

2. Różnorodność gatunkowa Biblii. Rozważ zagadnienie na podstawie wybranych tekstów
      Pisma Świętego.

3. Wolna i zniewolona w marzeniach i w rzeczywistości, ale zawsze Polska. Przedstaw obraz Polski w wybranych utworach literackich.

Cena 50 zł.

Szybkie transkacje. Zanim zapłacisz otrzymasz informacje o lekturach, długości prezentacji itp.

Możliwa weryfikacji tematu lub napisania nowej pracy na każdy temat.

Kontakt gg: 9036347 lub email: skrzynia813@wp.pl
    • Gość: Marta Re: sprzedam prace maturalna. BARDZO TANIO IP: 178.218.234.* 02.01.13, 19:43
      Witam! Jestem studentką filologii polskiej i mam do sprzedania napisaną przeze mnie, zeszłoroczną pracę maturalną. Temat: „Związek miłości i cierpienia. Porównaj realizację tego motywu w utworach literackich różnych epok”.
      Oceniona na 100%.
      Jest napisana łatwym do nauczenia się językiem jednocześnie nie posiada błędów językowych.
      W pracy zostały wykorzystane różnorodne utwory przez co prezentacja staje się ciekawa i wartościowa, a także widoczny jest duży wkład w napisanie pracy przez ucznia, co dodatkowo daje Wam możliwość zapunktowania na egzaminie. ;)

Do pracy dorzucam:

-bibliografię,
      -ramowy plan prezentacji.

Zainteresowanych proszę o kontakt: gg. 8537240.
      Bardzo TANIO, a na wysokim poziomie!
      • Gość: gosc Re: sprzedam prace maturalna. BARDZO TANIO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.13, 17:05
        Sprzedam prezentacje maturalna. RÓŻNE UJĘCIA PROBLEMATYKI HOLOCAUSTU W LITERATURZE, OMÓW NA WYBRANYCH PRZYKŁADACH.

plan ramowy, pytania, bibliografia i tekst prezentacji

"Oskarżona: Wiera Gran" A. Tuszyńskiej
        "Szlemiel" Groński
        "Opowiadania Borowskiego"
        "Pamiętnik Anny Frank" Anna Frank
        "Wiosna 1941" Ida Fink

marta_9313@wp.pl 35-40 zł
        • Gość: adamzar prezentacja maturalna motyw winy i kary tanio! IP: *.adsl.inetia.pl 08.01.13, 18:55
          Witam serdecznie!

Mam do sprzedania swoją własną prezentację maturalną z roku 2011. Została napisana na temat pt. "Przedstaw różne sposoby funkcjonowania w literaturze motywu winy i kary, odwołując się do wybranych utworów." Można ją także użyć jako bazę do innych tematów związanych z motywem winy i kary w literaturze.
          Treść prezentacji została dla pewności sprawdzona przez moją polonistkę zanim zacząłem się do niej przygotowywać.
          Wynik, który uzyskałem na maturze to 90%.

W skład "pakietu" wchodzi:
          - bibliografia
          - treść prezentacji (5 stron A4, można łatwo okroić)
          - plan prezentacji
          - pytania zadane przez komisję (taki bonus ode mnie)
          (format wszystkich plików .doc)

Literatura podmiotu składa się z czterech pozycji.

Jeżeli masz zamiar dobrze przygotować się do ustnej matury z polskiego, szukasz przyjemnego tematu w pełni przeze mnie opracowanego, potrzebujesz bazy (fundamentu) do swojej własnej prezentacji.. NIE ZWLEKAJ! Pisz a na pewno się dogadamy! W porównaniu do konkurencyjnych ofert mam naprawdę super atrakcyjną cenę - taniej nie znajdziesz!

kontakt: tylko i wyłącznie mailowy (skrzynkę sprawdzam kilka razy dziennie)
          mail: adamzar621@gmail.com / adamzar621[małpa]gmail.com

W sprawie ceny proszę się ze mną kontaktować mailowo - można się dogadać.
          • Gość: marko17p Motyw krzyku i milczenia. Sprzedam IP: *.ms-net.eu 18.02.13, 17:34
            Witaj, mam do sprzedania prezentację „Motyw krzyku i milczenia w literaturze”.

Praca zawiera pełną bibliografie: literatura przedmiotu, podmiotu, plan ramowy; cytaty, tekst prezentacji ma niecałe cztery strony A4.
            Prezentacja była oceniona przez komisję 19/20 pkt.
            W literaturze podmiotu użyto: Treny J.Kochanowski, Dziady A.Mickiewicz, Moralność pani DUlskiej G.Zapolska, Matka powieszonych T.Różewicz

Dla zainteresowanych mogę wysłać fragment pracy.

Cena: 35 zł.
            Kontakt: marko17p@gmail.com

marko17p.wordpress.com/
            krzykimilczenie.wordpress.com/
    • Gość: Katarzyna M Re: sprzedam prace maturalna IP: *.icpnet.pl 16.01.13, 12:43
      Witam wszystkich tegorocznych maturzystów,

Bardzo chętnie pomogę w napisaniu bądź napiszę prezentację maturalną. Posiadam także wiele gotowych prac prezentowanych w ubiegłych latach. Koszt nowej prezentacji to 75-100 zł w zależności od trudności tematu. Jeśli zaś jesteś zainteresowany/a gotową pracę napisz - wyślę tematy, jaki już mam napisane, koszt 45zł.
      U mnie masz pewność, że nikt Cie nie oszuka. Dopiero jak widzisz napisaną pracę, wpłacasz pieniądze.
      Kontakt: katarzyna.kasia.misiak@gmail.com
    • Gość: skorpionek93@o2.pl Re: sprzedam prace maturalna IP: *.internetia.net.pl 03.02.13, 10:13
      Witam
      Istnieje mozliwosc wyslania pracy maturalnej e-meilowo, jestem z Białegostoku. Prosze o nr do Pana/i w celu lepszej komunikacji.

Pozdrawiam
    • Gość: krystek180 Motyw winy i kary. Tanio IP: *.ms-net.eu 18.02.13, 00:36
      Mam do zaoferowania prezentację maturalną z języka polskiego "Motyw winy i kary w literaturze"

Prezentacja została napisana przez moją zaprzyjaźnioną polonistkę, dlatego temat jest ujęty w

nieszablonowy sposób, a jednocześnie łatwy do nauczenia. Dzięki temu można miło zaskoczyć komisję.
      Prezentację również łatwo jest ewentualnie zmodyfikować do własnych potrzeb.

Praca została oceniona na maksymalną ilość dwudziestu punktów w czasie zeszłej matury. Napisana na podstawie 5 dzieł literackich.

Skład oferty:
      - pełna bibliografia
      - plan prezentacji
      - kartka z cytatami
      - zestawy pytań zadawanych przez komisję
      - oryginał napisanej pracy zawierający 8 stron A4 tekstu prezentacji!!!
      - moją wykonaną modyfikację do 5 stron A4 prezentacji (z doświadczenia mogę powiedzieć, że spokojnie wystarcza, by mieć 20/20 pkt :)

Materiały są zapisane w plikach typu doc (Word).
      W przypadku zainteresowania możliwość przesłania fragmentu pracy do wglądu.
      Cena: 50 zł

Kontakt: krystek180@gmail.com

• Gość: mariolaa_909 Re: Motyw winy i kary. Tanio IP: *.dynamic.chello.pl 03.04.13, 22:19

witam.

Mozna ja prosic do podgladu? :)

pozdrawiam
    • Gość: anita Re: sprzedam prace maturalna IP: *.taniofon.pl 15.03.13, 13:55
      Omów zabiegi perswazyjne i przejawy manipulacji językowej w wybranych tekstach reklamowych - to mój zeszłoroczny temat maturalny, zdany na 100%. Chętnie podzielę się moją pracą, bibliografią, prezentacja i planem ramowym ;) gg 2575524
      • Gość: Annyo Re: sprzedam prace maturalna IP: *.play-internet.pl 19.03.13, 22:09
        Witam jestem studentką pedagogiki i filologii języka polskiego. Mam do
        sprzedania prace maturalne których tematy umieszczam poniżej:

1. Holocaust w literaturze i filmie. Omów temat na podstawie wybranych utworów
        literackich i dzieł filmowych.
        2. Zakończenie utworu literackiego, omów różnorodne funkcje finału dzieła,
        analizując wybrane przykłady.
        3. Pieniądz, źródło sukcesu czy klęski bohaterów literackich i filmowych. Omów
        na podstawie celowo dobranego materiału.
        4. Problemy adaptacji filmowej na przykładzie dowolnego dzieła literackiego i
        jego ekranizacji.
        5. Opiekun, posłaniec, zwiastun dobrej nowiny... Omów różne ujęcia anioła w
        literaturze i innych tekstach kultury.
        6. Scharakteryzuj sylwetkę tyrana, despoty, władcy absolutnego. W odwołaniu do
        wybranych tekstów literackich i dzieł malarskich.
        7. Przedstaw motyw femme fatale w wybranych utworach literackich i tekstach
        kultury różnych epok.
        8. Motyw podróży w literaturze. Zanalizuj i porównaj dzieła pochodzące z różnych
        epok.
        9. Motyw lasu w literaturze i sztuce. Na przykładach z różnych epok.
        10. Obraz mężczyzny w literaturze. Przedstaw sposoby ich kreowania analizując
        wybrane dzieła pochodzące z różnych epok.
        11. Motyw matki w literaturze. Omów na wybranych przykładach.
        12. Motyw przemijanie w literaturze i sztuce.
        13. Bitwy, oblężenia, pojedynki. Zmaganie się z wrogiem jako motyw literacki i
        malarski. Omów zagadnienie analizując wybrane teksty kultury.
        14. Miłość do kobiety jako natchnienie artysty. Zanalizuj na wybranych
        przykładach literackich i tekstach kultury.
        15. Przyroda zdumiewająca, groźna, tajemnicza. Omów różnorodność obrazów
        przyrody na wybranych tekstach kultury.
        16. Literackie i plastyczne portrety małżeństw. Omów problem realizując wybrane
        dzieła literackie i malarskie.
        17. Motyw czterech pór roku w literaturze, muzyce i filmie. Przedstaw
        zagadnienia przywołując przykłady z różnych epok. Wykorzystaj stosowne konteksty.
        18. Scharakteryzuj na wybranych przykładach motyw człowieka postawionego wobec
        trudnych wyborów życiowych i moralnych.
        19. Etos Rycerza w literaturze średniowiecznej i jego kontynuacje w następnych
        epokach. Przeanalizuj i porównaj wybrane dzieła.
        20. Zanalizuj i porównaj sposoby komunikowania się człowieka z Bogiem w
        wybranych utworach.

Wszystkie prace zostały sprawdzone i ocenione na 19-20 punktów z 20 możliwych.
        Zobowiązuję się nie sprzedawać 2 razy tej samej pracy w ciągu 1 roku. dodatkowo
        załączam ewentualne pomoce dodatki oraz pytania jakich można się spodziewać od
        komisji. Jeśli ktoś będzie zainteresowany proszę o kontakt. muppet525@gmail.com
        • Gość: grzesiek Re: sprzedam prace maturalna IP: *.bestgo.pl 27.10.13, 19:16

Napisz do nas, a prezentację możesz mieć już dziś. Koszt gotowej pracy 50 zł. Mamy do sprzedania ok. 650 prac. Każda z nich zawiera bibliografię (z podziałem na literaturę podmiotu i przedmiotu), ramowy plan wypowiedzi, a większość dodatkowo prezentację multimedialną w PowerPoincie. Wszystkie wykonane są przez polonistów. Gwarantujemy szybką wysyłkę.

Kontakt matura.polski@interia.pl gg 7195197

Napisz do nas, wyślemy Ci listę tematów i fragment wybranej przez Ciebie pracy

Oto lista naszych wszystkich prac:

1. "Aby istnieć, człowiek musi się buntować" (Albert Camus). Omów źródła i sens buntu na wybranych przykładach literackich.
          2. "Mężczyzną i niewiastą stworzył ich". Przedstaw model związku kobiety i mężczyzny na przestrzeni dziejów, sięgając po wybrane teksty kultury
          3. ”Człowiek nie może żyć bez miłości” – potwierdź słowa Jana Pawła II w oparciu o wybrane utwory literackie i własne doświadczenia
          4. Czytać czy oglądać? Porównaj filmy Andrzeja Wajdy z ich literackim pierwowzorem
          5. Adaptacje dzieł Mickiewicza. Dokonaj analizy wybranych adaptacji filmowych i skonfrontuj je z literackim pierwowzorem
          6. Adaptacje filmowe Andrzeja Wajdy
          7. Analizując wybrane dzieła literackie omów sposób przedstawienia zła.
          8. Biblia jako źródło kultury europejskiej
          9. Biografia jako klucz do odczytania twórczości pisarza
          10. Bohater literacki poszukujący spełnienia i szczęścia - na podstawie literatury z różnych epok
          11. Bohater tragiczny w literaturze różnych epok. Przedstaw różne sposoby kreacji takich bohaterów.
          12. Bohaterowie utworów Żeromskiego i Dąbrowskiej w poszukiwaniu swojego miejsca na ziemi
          13. Bunt przeciw bogu na przykładzie bohaterów literackich epoki romantyzmu i młodej polski
          14. Bunt przeciw światu i ludziom
          15. Buntownik w literaturze
          16. Człowiek i przeznaczenie. Na przykładach wybranych utworów literackich zaprezentuj sytuację człowieka w zmieniającym się świecie
          17. Człowiek wobec władzy. Przedstaw temat, analizując wybrane teksty literackie
          18. Dekadentyzm w literaturze polskiej i obcej
          19. Do czego zdolny jest człowiek, aby zdobyć władzę lub pieniądze?
          20. Dramat antyczny, szekspirowski i romantyczny.
          21. Duchy, zjawy, upiory w literaturze romantycznej. Omów funkcje tego motywu w wybranych przykładach
          22. Etos rycerski i jego różnorakie echa w literaturze różnych epok
          23. Etos rycerza i spiskowca. Omów problem na podstawie wybranych dzieł literackich
          24. Etykieta językowa we współczesnym języku wystąpień publicznych. Omów problem, analizując wypowiedzi notowane przez prasę, radio, tv itp.
          25. Funkcje brzydoty w literaturze.
          26. Historia jako temat i pretekst do wyrażania prawdy o świecie w polskiej epice XIX i XX wieku
          27. Historia jako temat i pretekst do wyrażania prawdy o świecie w polskiej literaturze i malarstwie XIX i XX wieku
          28. Jednostka i zbiorowość wobec ojczyzny w różnych epokach literackich
          29. Język dziennikarzy i sprawozdawców sportowych.
          30. Język jako instrument walki o władzę. Zanalizuj wybrane materiały wyborcze.
          31. Język nagłówków prasowych. Przedstaw zagadnienie na wybranych przykładach
          32. Język sprawozdawców sportowych (dziennikarzy) wobec norm poprawnościowych. Dokonaj analizy na zebranym materiale
          33. Katastroficzne wizje i obrazy zagłady w dziełach literackich i filmowych.
          34. Kobiecość - dar czy przekleństwo? Przedstaw sposoby ukazywania kobiet w literaturze
          35. Kobieta w wybranych tekstach kultury, czyli dziełach literackich i dziełach sztuki.
          36. Koniec i Początek - Biblijne i literackie wizje stworzenia i zagłady świata. Omów problem analizując wybrane teksty.
          37. Kreacje kobiet w literaturze. Przedstaw na podstawie wybranych utworów
          38. Kulturotwórcza rola mitologii greckiej. Analizując wybrane utwory literackie i pozaliterackie wskaż inspirującą rolę mitologii wykorzystywanej przez artystów na własne, oryginalne sposoby
          39. Literackie portrety ojców i synów w literaturze
          40. Miasto jako bohater literacki
          41. Miasto jako temat literacki i filmowy. Omów na przykładach.
          42. Miasto jako teren obserwacji życia i obyczajów w sztuce.
          43. Miłość i śmierć w literaturze. Omów funkcjonowanie motywu na podstawie wybranego materiału literackiego.
          44. Młodość i dojrzewanie bohatera jako motyw. Przedstaw różne jego cechy analizując wybrane przykłady.
          45. Młodość jako motyw i temat w literaturze XIX i XX wieku. Dokonaj analizy i interpretacji wybranych tekstów.
          46. Młodość jako motyw literacki
          47. Mogiły, grobowce, cmentarze. Omów temat analizując wybrane przykłady literackie
          48. Motyw córki w literaturze, przedstaw na wybranych przykładach
          49. Motyw domu w literaturze polskiej. Przedstaw jego funkcjonowanie, odwołując się do wybranych utworów literackich.
          50. Motyw miłości między kobietą a mężczyzną
          51. Motyw pojedynku. Przedstaw różne ujęcia, analizując najciekawsze twoim zdaniem realizacje literackie i filmowe.
          52. Motyw pożegnania i rozstania w różnych dziełach literackich. Przedstaw i porównaj w oparciu o wybrane przykłady
          53. Motyw rozstania w literaturze polskiej. Omów na wybranych przykładach
          54. Motyw stworzenia świata i człowieka w literaturze i sztuce.
          55. Motyw stworzenia świata i człowieka w przekazie mitologicznym, biblijnym i literackim. Zaprezentuj koncepcje, odwołując się również do dzieł ikonograficznych.
          56. Motyw stworzenia świata w Biblii i wybranych dziełach malarskich
          57. Motyw szaleństwa z miłości w utworach literackich różnych epok.
          58. Motyw śmierci heroicznej w literaturze polskiej. Omów kształt i funkcje motywu w wybranych tekstach literackich
          59. Motyw śmierci wojownika w literaturze. Omów na przykładzie wybranych utworów literackich.
          60. Motyw tańca i jego funkcje w literaturze, sztukach plastycznych i filmie
          61. Motyw wędrówki w literaturze
          62. Motyw wędrówki w literaturze (i tekstach kultury). Analizując celowo wybrane utwory literackie (i teksty kultury) z dwóch, trzech okresów literackich, omów cele podróży i sposoby pisania o niej. Uwzględnij kontekst historyczny i kulturowy
          63. Motyw zdrady w literaturze. Omów na wybranych przykładach
          64. Motyw zemsty w romantyzmie.
          65. Na podstawie wybranych utworów literackich różnych epok omów, analizując przykłady, portret żony w literaturze i innych dziedzinach sztuki
          66. Niesamowite pejzaże w literaturze romantycznej.
          67. Oblicza patriotyzmu – omów różne sposoby jego rozumienia, analizując wybrane przykłady literackie.
          68. Obóz jako autonomiczny system społeczny - jego reguły i obyczaje. Rozwiń temat w oparciu o utwory przedstawiające lagry i łagry
          69. Obraz Gdańska w wybranych utworach literackich i plastycznych. Porównaj ujęcia tego obrazu w wybranych dziełach
          70. Obrzędy i obyczaje ludowe w literaturze polskiej – omów sposoby ich przedstawienia i funkcje w wybranych utworach
          71. Oceń adaptacje filmowe dzieł literackich.
          72. Odwołując się do wybranych przykładów dzieł literackich, wskaż bohaterów poszukujących szczęścia
          73. Omów funkcjonowanie motywów wędrówki w wybranych utworach literackich
          74. Omów hasła pozytywistyczne na przykładzie wybranych nowel
          75. Omów problem powinności rządzących wobec narodu na przykładzie literatury staropolskiej i współczesnej.
          76. Omów społeczną rolę nowelistyki pozytywistycznej
          77. Pamiętnik i dziennik jako zapis ważnych wydarzeń historycznych. Omów na wybranych przykładach
          78. Podróż jako przygoda i doświadczenie. Rozwiń temat w oparciu o dowolne dzieła literackie
          79. Pokora i bunt jako dominujące postawy wobec świata i Boga. Omów zagadnienie na wybranych przykładach literackich.
          80. Porównaj obrazy Gdańska i jego okolic, ukazane w literaturze współczesnej
          81. Portret dziecka i jego przestrzeń życiowa w nowelach polskich
          82. Portret matki w literaturze. Dokonaj analizy wybranych tekstów literackich, na podstawie których wykażesz różnorodność sposobów kreacji wizerunku matki
          83. Portret szlachcica w literaturze polskiej. Scharakteryzuj szlacheckich bohaterów wyb
          • Gość: Dawid Re: sprzedam prace maturalna IP: *.free.aero2.net.pl 25.11.13, 13:39
            Witam serdecznie maturzystów.

Chętnie pomogę wam w opracowaniu kompletnej prezentacji maturalnej na dowolnie wybrany temat. Prace są każdorazowo pisane pod konkretne zamówienie.
            Dokładam wszelkich starań aby były one doskonałej jakości. Nigdy nie kopiuję tekstów, nie udostępniam gotowych prac, lecz piszę je w oparciu o wiedzę i kilkuletnie doświadczenie w redagowaniu tekstów.

Zainteresowanych proszę o kontakt:
            prace.matura@o2.pl
            tel: 721814419

Pozdrawiam
            • Gość: Dawid sprzedam prace maturalna IP: *.free.aero2.net.pl 25.11.13, 13:40

Chętnie pomogę wam w opracowaniu kompletnej prezentacji maturalnej na dowolnie wybrany temat. Prace są każdorazowo pisane pod konkretne zamówienie.
              Dokładam wszelkich starań aby były one doskonałej jakości. Nigdy nie kopiuję tekstów, nie udostępniam gotowych prac, lecz piszę je w oparciu o wiedzę i kilkuletnie doświadczenie w redagowaniu tekstów.

prace.matura@o2.pl

Pozdrawiam
              • Gość: Dawid Praca maturalna na zamówienie- napiszę spracę bdb IP: *.free.aero2.net.pl 25.11.13, 13:42

prace.matura@o2.pl

Pozdrawiam
                • Gość: matura24 Re: Praca maturalna na zamówienie- napiszę spracę IP: *.derkom.net.pl 24.11.14, 10:09

Absolwentka filologii polskiej pisze prace maturalne na każdy temat!
                  Doświadczenie - 5 lat.
                  Solidnie, szybko i rzetelnie!:) Bez kopiowania z Internetu!
                  Do każdego tematu podchodzę indywidualnie:)
                  Więcej informacji na maila. Masz pytania? Pisz śmiało! To nic nie kosztuje.
                  Zapewniam stały kontakt w razie pytań odnośnie pracy jak i samej matury:-)
                  KONTAKT;
                  matura24H@wp.pl
                  GG; 39631281
    • Gość: pisanie_prac10 Re: sprzedam prace maturalna IP: 178.213.166.* 20.04.13, 16:11
      PREZENTACJA MATURALNA NA JUŻ - EKSPRESOWY TERMIN REALIZACJI - TYLKO DO 2 DNI!

Oferuję pomoc w napisaniu prac maturalnych na każdy temat. Posiadam duże doświadczenie w tej dziedzinie, więc chętnie służę pomocą. Prace napisane są profesjonalnie i dokładnie, bardzo szczegółowo i ciekawie. W skład pracy wchodzi: bibliografia, ramowy plan wypowiedzi ,praca właściwa, cytaty(aby urozmaicić pracę). Prace nie są powielane, piszę je w 1 egzemplarzu.

Kontakt:
      @: pisanie_prac10@wp.pl
      GG: 1225655

TYLKO TERAZ PRZYSTĘPNE CENY ORAZ EKSPRESOWA REALIZACJA!

Na wiadomości odpowiadam jeszcze tego samego dnia.

Zapraszam!
    • Gość: Monika Re: sprzedam prace maturalna IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.07.13, 18:53
      Sprzedam prace maturalną!
      Temat:"Dobro i zło w literaturze. Analizując wybrane teksty literackie, omów sposoby ich prezentowania. Zwróć uwagę na epoki"

Praca zdana na 100%!
      Dodatkowo :
      -prezentacja multimedialna
      -bibliografia
      -ramowy plan wypowiedzi
      -cytaty
      -przykładowe pytania(+pytania jakie mi zadano)
      Wszystko za 100 zł!:)
      tel.607974178
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka