tropem_misia1 17.12.10, 05:20 "cicho sza...czas na ciszę..." minus piętnaście za oknem co by tu najpierw wychylić? No to miłego pionteczku Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
debi_bebi Re: Sza 17.12.10, 05:34 Zdaje się, że pierwszy do wychylenia będzie nos. Przyjmie na siebie dzielnie mroźny powiew poranka i poprowadzi na wprost. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Sza 17.12.10, 05:43 A bo człowiek to chciałby od razu zobaczyć, powąchać, dotknąć. Jakie to atawistyczne podejście. A może by kolankiem? Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Sza 19.12.10, 07:37 Z tym dotykaniem i obwąchiwaniem to rzeczywiście. No bo jak jestem w sklepie, i coś mnie zainteresuje, to zaraz biorę to do ręki, żeby dokładniej obejrzeć, pomacać i obwąchać. Ale kolankiem jeszcze nie próbowałam Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Sza 18.12.10, 07:20 Nie Podkowińskiego chyba tylko dlatego, że trudno latać pół nago po mieście przy takim mrozie. Reszta się zgadza. Zastanawiam się, skąd w ludziach skłonność do tratowania innych. Leci takie niemal na oślep, i jeszcze ma się za przechodzącego przez ściany. Ja nie wiem! Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Sza 18.12.10, 07:30 zgadza sie , przynajmniej z tym rumakiem a że tratują to wynikać może z tego ,że wsadzili do lodówki kulturę osobistą czasem zastanawiam się czy to pojęcie nie jest teraz anachroniczne Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Sza 18.12.10, 07:42 Jak TAKIE pędzi na oślep do podjeżdżającego autobusu, bo KONIECZNIE MUSI do niego wsiąść, to nic innego się dla niego nie liczy. Na słowo "przepraszam" TAKIE nie ma czasu, bo przez tę sekundę opóźnienia mogłoby nie dopaść do drzwi. O! - i cała filozofia. Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Nooooo 19.12.10, 07:41 A zauważyłaś, jak czasami takie pędzące i rozpychające się wpada z impetem do autobusu albo tramwaju, a tu tyle wolnych miejsc? Staje nagle jak wryte, skrzydła mu natychmiast opadają, i dopiero ma problem Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Nooooo 19.12.10, 09:36 Głupio tak nie mieć przez co się przepychać. Poza tym chwilę też zabiera zastanowienie się, na którym z wolnych miejsc ulokować cztery litery. Musi być najlepsze! Przynajmniej jak się zacznie zagęszczać w środku, można będzie mieć satysfakcję obserwując zawistne spojrzenia współpasażerów Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Sza 19.12.10, 09:37 TV gra. Badają wpływ obecności piesków preriowych na porost trawy. Czy Twoje żelazko z nawilżaczem też wydaje dziwne odgłosy przy nawilżaniu? Odpowiedz Link
leziox Re: Sza 19.12.10, 10:20 Z pewnoscia milion piesków preriowych przyczynia sie do skrócenia trawowych lodyzek.A jak sie trawka skonczy to ida ja na jakies inne konopie. Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Sza 22.12.10, 05:44 Najpierw tak jest, jak mówisz, ale za to potem odrastają bujniejsze, soczystsze i w ogóle. Zaraz potem przybiegają łase bizony.Tak mówili w programie. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Sza 22.12.10, 05:37 lej. I nie jest to propozycja. Jeno nazwa takiego fuj i be. Odpowiedz Link