30.01.14, 10:39
Anus-hka wywołała, a że ja mam niestety bardzo czuły nos, temat pociągnę. Jakimi zapachami się otaczacie? Pranie - bezzapachowe, perfumy - bardzo różne ale ulubione to wish i euphoria, w okresie zimowym jabłko z cynamonem.
Obserwuj wątek
    • lounger Re: Zapachy. 30.01.14, 10:39
      Jabłko z cynamonem to świece itp, a nie perfum smile
    • anus-hka Re: Zapachy. 30.01.14, 10:44
      Ogólnie delikatne kwiatowe - np frezja, róża
      pranie bezzapachowe
      nie cierpię świec zapachowych, kadzidełek, odświeżaczy samochodowych
      • lounger Re: Zapachy. 30.01.14, 10:50
        U mnie świeca w łazience obowiązkowo (mąż pali). W komodach z pościelą itp. mydełka.
        • anus-hka Re: Zapachy. 30.01.14, 10:57
          o mydełka też lubie poutykać ...bez ...uwielbiam bez biały... wiosenny wieczór w lesie ....
          • lounger Re: Zapachy. 30.01.14, 11:08
            na balkonie lawenda, mięta, wrzos ...
            • leziox Re: Zapachy. 30.01.14, 11:20
              U mnie o zapachy dbaja koty.
              Jesli nie jest czysto-no to wali.
              Nie znosze pachnacych swiec-tylko takie naturalne.
              Perfumy i owszem,poszpanuje:aktualnie CK Contradiction,Guerlain Coriolan,Boss Selection, Opium,Ferrari,Cerruti,Paco Rabanne,Guy Laroche,Joop-w zaleznosci od pory dnia i nastroju.
              Na dobre perfumy jestem dekiel,czemu zreszta trudno sie dziwic jak sie nimi handluje.
              Chopard Wish i CK Euphoria Edp oraz deo mam aktualnie na skladzie.
              Reflektujesz L. ?
              smile
              • lounger Re: Zapachy. 30.01.14, 11:32
                Kotami się nie chwal bo i tak Ci ich zazdroszczę big_grin A jeśli chodzi o perfumy - jak tu nie wierzyć w przeznaczenie wink Na luty zaplanowałam uzupełnienie - jeśli dasz mi tydzień to pewnie, że tak?
              • m.maska Re: Zapachy. 30.01.14, 12:32
                Podobnie jak Leziox, rozne, rozniste... drogerie moglabym zaopatrzyc. Uzywam w zaleznosci od pory dnia, humoru, pory roku i takie tam. Na lato ostatnio Guerlain Tiaré Mimosa, Contradiction - jak najbardzie, D&G - czerwone.... łeeeeee za duzo pisania.
                A pranie, u mnie z zapachem konwalii - wczoraj wietrzylo sie na zewnatrz - super pachnie smile
                W samochodzie tez jest a nawet w odkurzaczu wink
    • loczek62 Re: Zapachy. 30.01.14, 13:16
      Zależnie od nastroju, CK Obsession, Givenchy Pi, Thierry Mugler A-Men, Chanel Allure i nieśmiertelny Old Spice Original.
      Świeczki zapachowe lubię, najbardziej wanilia i jabłko-cynamon. Pranie po płynie do prania i tak pachnie nie używam płynów do płukania.
    • dwa-filary Re: Zapachy. 30.01.14, 13:23
      Elle IS Lauren, Chanel- Allure sensuelle, Dolce & Gabbana.
      • leziox Re: Zapachy. 30.01.14, 13:32
        O,jak to ladnie poczytac,czym sie spryskujecie,aby lezec i pachniec.
        Cala gama zapachow czlekowi lazi kolo nosa.
        smile
        • dwa-filary Re: Zapachy. 30.01.14, 13:38
          Toc to nie wszystkie na raz big_grin Najbardziej lubię Elle, hmm może to od mojego imienia. Na wieczór Allure, a Dolce&Gabana na popołudnie. Czasami też Elephant lub Junge elephant - Kenzo, ale to juz cięzkie działo smile
          • leziox Re: Zapachy. 30.01.14, 13:57
            Toz wiem ze nie wszystkie naraz.
            smile
            A D&G to konkretnie co?
            • dwa-filary Re: Zapachy. 30.01.14, 14:05
              D&G to konkretnie co? przedtem The one, a teraz Pour Femme smile
              • m.maska Re: Zapachy. 30.01.14, 15:55
                No ja akurat to, po prostu Dolce&Gabbana, bo juz zwatpilam, ze nie wiem jak sie nazywa... wink

https://s1.directupload.net/images/user/140130/ro7vta4u.jpg
                • m.maska Re: Zapachy. 30.01.14, 15:57
                  i moje najukochansze... Knowing i Boucheron z Boucheron big_grin
                • dwa-filary Re: Zapachy. 30.01.14, 16:15
                  m.maska napisała:

> No ja akurat to, po prostu Dolce&Gabbana, bo juz zwatpilam, ze nie wiem jak sie
                  > nazywa... wink
                  >
                  > https://s1.directupload.net/images/user/140130/ro7vta4u.jpg

Moje pour femme wygladaja tak, a na opakowaniu jest tez tylko Dolce&Gabbana

http://i60.tinypic.com/vr7dk8.jpg
                  • m.maska Re: Zapachy. 30.01.14, 16:17
                    hihi... bo ja nie reaguje na napis pour femme wink
                  • m.maska Re: Zapachy. 31.01.14, 01:42
                    dwa-filary napisała:

>
                    > Moje pour femme wygladaja tak, a na opakowaniu jest tez tylko Dolce&Gabbana
                    >
                    > http://i60.tinypic.com/vr7dk8.jpg

... Twoje to jest Intense
                • leziox Re: Zapachy. 30.01.14, 22:58
                  Twoje Maska D&G sie nazywa classic w nomenklaturze.
                  Jest jeszcze takie samo opakowanie ale niebieskie i to jest wtedy light blue-jest zapach dla kobiet i mencizn.
    • blondynka.2801 Re: Zapachy. 30.01.14, 16:37
      Od zawsze i na każdą porę roku - L'Air du Temps Nina Ricci. Od zawsze na lato - Diorissimo Dior. Od niedawna na lato - L'Air Nina Ricci. Różne, ale nie wszystkie, odsłony Eternity Summer Calvin Klein.Od kilku lat na zimę - Gold Donna Karan, niestety, oryginalne trudne do dostania. Od wielu lat na wieczór - L'Instant Guerlain. Od niedawna, raczej na wieczór - Encre Noire pour Elle Lalique. Zapachom, w których się naprawdę zakochuję, jestem wierna przez lata. smile Generalnie - białe kwiaty smile, równie dobrze lilie, jak konwalie. I zawsze EDP, nie EDT.
    • mala200333 Re: Zapachy. 30.01.14, 17:04
      Uwielbiam zapach lawendy..
      • blondynka.2801 Re: Zapachy. 30.01.14, 17:37
        mala200333 napisała:
        > Uwielbiam zapach lawendy..

A ja wręcz przeciwnie. smile
      • m.maska Re: Zapachy. 30.01.14, 19:31
        mala200333 napisała:

> Uwielbiam zapach lawendy..

Tez lubie zapach lawendy... gdzies tam z dziecinstwa pamietam, ze tak wlasnie pachnial moj wujek. Jesli gdzies poczuje podobny zapach, wlasnie na bazie lawendy - natychmiast powraca wspomnienie, tamten dom, tamte miejsca...
        Inne zapachy przywoluja inne wspomnienia...
    • al-szamanka Re: Zapachy. 30.01.14, 17:07
      Mam kilkanaście buteleczek perfum.
      Ostatnio mam apetyt na trzy...
      na dzień
      Un Jardin sur le Toit Eau od Hermès
      DKNY Be Delicious od Donny Karan
      na wieczór albo wizytowo
      Eau de Calandre od Paco Rabanne
      • super.halusia Re: Zapachy. 30.01.14, 21:11
        świece zapachowe,wanilia,lawenda
        • czarek_sz Re: Zapachy. 30.01.14, 22:15
          Lubię zapach piwa i pieczonego kurczaka z przyprawami.
          • leziox Re: Zapachy. 30.01.14, 23:02
            Kto wie,moze kiedys jakis producent wpadnie na mysl zeby wyprodukowac perfumy z takim zapachem,jak zyczylby to sobie Czarek i pewnie wielu ludzi.
            A ja sie irytuje ze juz nikt nie produkuje Guerlain Coriolan.
            Mam jeszcze resztki,uzywane tylko na wyjatkowe okazje.
            A potem pustka.
            sad
            • m.maska Re: Zapachy. 31.01.14, 01:56
              Ty nic nie mow... ja mam kilka takich zapachow... Noa Noa - Otto Kerna, Été de Murano - z Murano, albo Envy - Gucci.
              Envy jeszcze da sie znalezc w necie, Été de Murano ostatnio sciagalam z USA i zdaje sie, ze nadal tam maja, za to Noa Noa - mam, ale tego kupic juz nigdzie nie mozna.
              • leziox Re: Zapachy. 31.01.14, 12:09
                Zamaskowana-aktualnie mialem Gucciego Envy-ale "Envy me" sie to nazywa,wiec nie wiem czy to ten sam zapach dokladnie.
                • m.maska Re: Zapachy. 31.01.14, 12:41
                  Nie... Envy me odpada...
                  • leziox Re: Zapachy. 31.01.14, 12:42
                    No dobra dobra-ale próbowalem.
                    smile
                    • m.maska Re: Zapachy. 31.01.14, 14:24
                      Miedzy Envy i Envy me jest taka przepasc jak miedzy Été de Murano i Murano... pewnie dlatego uparcie te ladniejsze wycofuja sad
    • lounger Re: Zapachy. 31.01.14, 11:05
      Lata temu zapach cafe. Aż muszę poszukać czy jest jeszcze w ciemnym opakowaniu. Uzależniona byłam, możliwe że dlatego iż miałam z nim związane miłe wspomnienia.
    • black-sandra Re: Zapachy. 31.01.14, 14:07
      Z perfum ponad wszystko Hermesa Sur Le Nil ,
      pranie musi pachnieć świeżym powietrzem najlepiej zimowym mrozem smile
      uwielbiam również zapach pieczonego ciasta , który się rozciąga po całym domu , oj wiele jeszcze tego lubię smile
      • samanta1 Re: Zapachy. 12.02.14, 23:07
        Moje najulubiensze zapachy to ...te ktore albo ciezko zdobyc, albo juz ich nie ma .. Dawny męski Jil Sander ( namiętnie podkradałam eksiowi wink) i Vanilla fields, ktory obecnie osiagnal kretynskie cenywink)
        • leziox Re: Zapachy. 12.02.14, 23:31
          Z Jil Sander meskie to scent 79 mam,sun men,i for men.
          Nie wiem czy to o ktores z tych chodzi.
          • samanta1 Re: Zapachy. 12.02.14, 23:56
            Nie pamietam dokladnie. Wszystkie pachniuchy (dezodorant, woda, plyn po goleniu)z tej serii mialy czarne butelki i zaaajebisty zapach . Gdyby mi na ulicy zapachnial tym jakis facet, to chyba jak pies zaczelabym go obwachiwacsmile))
            • dwa-filary Re: Zapachy. 13.02.14, 10:18
              Ja poszłabym weżykiem za facetem pachnacym >> Brut nr 33<< w zielonym opakowaniu blaszką na łańcuszku.......kurde, ile wspomnień smile
              • loczek62 Re: Zapachy. 13.02.14, 13:06
                dwa-filary napisała:

> Ja poszłabym weżykiem za facetem pachnacym >> Brut nr 33

A ja zrobiłbym tak za panią pachnącą Chanel No 5 i Poison (zielonym) smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka