lounger 30.01.14, 10:39 Anus-hka wywołała, a że ja mam niestety bardzo czuły nos, temat pociągnę. Jakimi zapachami się otaczacie? Pranie - bezzapachowe, perfumy - bardzo różne ale ulubione to wish i euphoria, w okresie zimowym jabłko z cynamonem. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anus-hka Re: Zapachy. 30.01.14, 10:44 Ogólnie delikatne kwiatowe - np frezja, róża pranie bezzapachowe nie cierpię świec zapachowych, kadzidełek, odświeżaczy samochodowych Odpowiedz Link
lounger Re: Zapachy. 30.01.14, 10:50 U mnie świeca w łazience obowiązkowo (mąż pali). W komodach z pościelą itp. mydełka. Odpowiedz Link
anus-hka Re: Zapachy. 30.01.14, 10:57 o mydełka też lubie poutykać ...bez ...uwielbiam bez biały... wiosenny wieczór w lesie .... Odpowiedz Link
leziox Re: Zapachy. 30.01.14, 11:20 U mnie o zapachy dbaja koty. Jesli nie jest czysto-no to wali. Nie znosze pachnacych swiec-tylko takie naturalne. Perfumy i owszem,poszpanuje:aktualnie CK Contradiction,Guerlain Coriolan,Boss Selection, Opium,Ferrari,Cerruti,Paco Rabanne,Guy Laroche,Joop-w zaleznosci od pory dnia i nastroju. Na dobre perfumy jestem dekiel,czemu zreszta trudno sie dziwic jak sie nimi handluje. Chopard Wish i CK Euphoria Edp oraz deo mam aktualnie na skladzie. Reflektujesz L. ? Odpowiedz Link
lounger Re: Zapachy. 30.01.14, 11:32 Kotami się nie chwal bo i tak Ci ich zazdroszczę A jeśli chodzi o perfumy - jak tu nie wierzyć w przeznaczenie Na luty zaplanowałam uzupełnienie - jeśli dasz mi tydzień to pewnie, że tak? Odpowiedz Link
m.maska Re: Zapachy. 30.01.14, 12:32 Podobnie jak Leziox, rozne, rozniste... drogerie moglabym zaopatrzyc. Uzywam w zaleznosci od pory dnia, humoru, pory roku i takie tam. Na lato ostatnio Guerlain Tiaré Mimosa, Contradiction - jak najbardzie, D&G - czerwone.... łeeeeee za duzo pisania. A pranie, u mnie z zapachem konwalii - wczoraj wietrzylo sie na zewnatrz - super pachnie W samochodzie tez jest a nawet w odkurzaczu Odpowiedz Link
loczek62 Re: Zapachy. 30.01.14, 13:16 Zależnie od nastroju, CK Obsession, Givenchy Pi, Thierry Mugler A-Men, Chanel Allure i nieśmiertelny Old Spice Original. Świeczki zapachowe lubię, najbardziej wanilia i jabłko-cynamon. Pranie po płynie do prania i tak pachnie nie używam płynów do płukania. Odpowiedz Link
dwa-filary Re: Zapachy. 30.01.14, 13:23 Elle IS Lauren, Chanel- Allure sensuelle, Dolce & Gabbana. Odpowiedz Link
leziox Re: Zapachy. 30.01.14, 13:32 O,jak to ladnie poczytac,czym sie spryskujecie,aby lezec i pachniec. Cala gama zapachow czlekowi lazi kolo nosa. Odpowiedz Link
dwa-filary Re: Zapachy. 30.01.14, 13:38 Toc to nie wszystkie na raz Najbardziej lubię Elle, hmm może to od mojego imienia. Na wieczór Allure, a Dolce&Gabana na popołudnie. Czasami też Elephant lub Junge elephant - Kenzo, ale to juz cięzkie działo Odpowiedz Link
leziox Re: Zapachy. 30.01.14, 13:57 Toz wiem ze nie wszystkie naraz. A D&G to konkretnie co? Odpowiedz Link
dwa-filary Re: Zapachy. 30.01.14, 14:05 D&G to konkretnie co? przedtem The one, a teraz Pour Femme Odpowiedz Link
m.maska Re: Zapachy. 30.01.14, 15:55 No ja akurat to, po prostu Dolce&Gabbana, bo juz zwatpilam, ze nie wiem jak sie nazywa... Odpowiedz Link
m.maska Re: Zapachy. 30.01.14, 15:57 i moje najukochansze... Knowing i Boucheron z Boucheron Odpowiedz Link
dwa-filary Re: Zapachy. 30.01.14, 16:15 m.maska napisała: > No ja akurat to, po prostu Dolce&Gabbana, bo juz zwatpilam, ze nie wiem jak sie > nazywa... > > Moje pour femme wygladaja tak, a na opakowaniu jest tez tylko Dolce&Gabbana Odpowiedz Link
m.maska Re: Zapachy. 31.01.14, 01:42 dwa-filary napisała: > > Moje pour femme wygladaja tak, a na opakowaniu jest tez tylko Dolce&Gabbana > > ... Twoje to jest Intense Odpowiedz Link
leziox Re: Zapachy. 30.01.14, 22:58 Twoje Maska D&G sie nazywa classic w nomenklaturze. Jest jeszcze takie samo opakowanie ale niebieskie i to jest wtedy light blue-jest zapach dla kobiet i mencizn. Odpowiedz Link
blondynka.2801 Re: Zapachy. 30.01.14, 16:37 Od zawsze i na każdą porę roku - L'Air du Temps Nina Ricci. Od zawsze na lato - Diorissimo Dior. Od niedawna na lato - L'Air Nina Ricci. Różne, ale nie wszystkie, odsłony Eternity Summer Calvin Klein.Od kilku lat na zimę - Gold Donna Karan, niestety, oryginalne trudne do dostania. Od wielu lat na wieczór - L'Instant Guerlain. Od niedawna, raczej na wieczór - Encre Noire pour Elle Lalique. Zapachom, w których się naprawdę zakochuję, jestem wierna przez lata. Generalnie - białe kwiaty , równie dobrze lilie, jak konwalie. I zawsze EDP, nie EDT. Odpowiedz Link
blondynka.2801 Re: Zapachy. 30.01.14, 17:37 mala200333 napisała: > Uwielbiam zapach lawendy.. A ja wręcz przeciwnie. Odpowiedz Link
m.maska Re: Zapachy. 30.01.14, 19:31 mala200333 napisała: > Uwielbiam zapach lawendy.. Tez lubie zapach lawendy... gdzies tam z dziecinstwa pamietam, ze tak wlasnie pachnial moj wujek. Jesli gdzies poczuje podobny zapach, wlasnie na bazie lawendy - natychmiast powraca wspomnienie, tamten dom, tamte miejsca... Inne zapachy przywoluja inne wspomnienia... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Zapachy. 30.01.14, 17:07 Mam kilkanaście buteleczek perfum. Ostatnio mam apetyt na trzy... na dzień Un Jardin sur le Toit Eau od Hermès DKNY Be Delicious od Donny Karan na wieczór albo wizytowo Eau de Calandre od Paco Rabanne Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Zapachy. 30.01.14, 22:15 Lubię zapach piwa i pieczonego kurczaka z przyprawami. Odpowiedz Link
leziox Re: Zapachy. 30.01.14, 23:02 Kto wie,moze kiedys jakis producent wpadnie na mysl zeby wyprodukowac perfumy z takim zapachem,jak zyczylby to sobie Czarek i pewnie wielu ludzi. A ja sie irytuje ze juz nikt nie produkuje Guerlain Coriolan. Mam jeszcze resztki,uzywane tylko na wyjatkowe okazje. A potem pustka. Odpowiedz Link
m.maska Re: Zapachy. 31.01.14, 01:56 Ty nic nie mow... ja mam kilka takich zapachow... Noa Noa - Otto Kerna, Été de Murano - z Murano, albo Envy - Gucci. Envy jeszcze da sie znalezc w necie, Été de Murano ostatnio sciagalam z USA i zdaje sie, ze nadal tam maja, za to Noa Noa - mam, ale tego kupic juz nigdzie nie mozna. Odpowiedz Link
leziox Re: Zapachy. 31.01.14, 12:09 Zamaskowana-aktualnie mialem Gucciego Envy-ale "Envy me" sie to nazywa,wiec nie wiem czy to ten sam zapach dokladnie. Odpowiedz Link
m.maska Re: Zapachy. 31.01.14, 14:24 Miedzy Envy i Envy me jest taka przepasc jak miedzy Été de Murano i Murano... pewnie dlatego uparcie te ladniejsze wycofuja Odpowiedz Link
lounger Re: Zapachy. 31.01.14, 11:05 Lata temu zapach cafe. Aż muszę poszukać czy jest jeszcze w ciemnym opakowaniu. Uzależniona byłam, możliwe że dlatego iż miałam z nim związane miłe wspomnienia. Odpowiedz Link
lounger Re: Zapachy. 31.01.14, 11:26 Uwielbiam ten tekst HEDONE & RENATA PRZEMYK - "ZAPACH" Odpowiedz Link
black-sandra Re: Zapachy. 31.01.14, 14:07 Z perfum ponad wszystko Hermesa Sur Le Nil , pranie musi pachnieć świeżym powietrzem najlepiej zimowym mrozem uwielbiam również zapach pieczonego ciasta , który się rozciąga po całym domu , oj wiele jeszcze tego lubię Odpowiedz Link
samanta1 Re: Zapachy. 12.02.14, 23:07 Moje najulubiensze zapachy to ...te ktore albo ciezko zdobyc, albo juz ich nie ma .. Dawny męski Jil Sander ( namiętnie podkradałam eksiowi ) i Vanilla fields, ktory obecnie osiagnal kretynskie ceny) Odpowiedz Link
leziox Re: Zapachy. 12.02.14, 23:31 Z Jil Sander meskie to scent 79 mam,sun men,i for men. Nie wiem czy to o ktores z tych chodzi. Odpowiedz Link
samanta1 Re: Zapachy. 12.02.14, 23:56 Nie pamietam dokladnie. Wszystkie pachniuchy (dezodorant, woda, plyn po goleniu)z tej serii mialy czarne butelki i zaaajebisty zapach . Gdyby mi na ulicy zapachnial tym jakis facet, to chyba jak pies zaczelabym go obwachiwac)) Odpowiedz Link
dwa-filary Re: Zapachy. 13.02.14, 10:18 Ja poszłabym weżykiem za facetem pachnacym >> Brut nr 33<< w zielonym opakowaniu blaszką na łańcuszku.......kurde, ile wspomnień Odpowiedz Link
loczek62 Re: Zapachy. 13.02.14, 13:06 dwa-filary napisała: > Ja poszłabym weżykiem za facetem pachnacym >> Brut nr 33 A ja zrobiłbym tak za panią pachnącą Chanel No 5 i Poison (zielonym) Odpowiedz Link