girl_42 16.10.15, 20:20 doceniono mnie dziś zawodowo czuję się jak w niebie.....tylko cholernie wysoko jest Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leziox Re: ponieważ... 16.10.15, 20:40 Serdecznie dziewczynisku gratuluję! Proponowałbym jednak zmienić albo wódę albo zagrychę. Odpowiedz Link
girl_42 Re: ponieważ... 16.10.15, 20:46 grzybki mam w słoiku do wódeczki Grantsa piję bo chyba dziś jest ten dzień a łosoś....,na jutro czeka dziś juz nie dam rady Odpowiedz Link
rudka-a Re: ponieważ... 16.10.15, 21:08 To graatulacjeeeeee ))))) ile na kwitku więcej? ))))) Odpowiedz Link
leziox Re: ponieważ... 16.10.15, 21:23 Nie wszystko da się przeliczyć na kasę... Ale żerełko sympatyczne. Odpowiedz Link
rudka-a Re: ponieważ... 16.10.15, 21:26 Ano, nie wszystko chętnie zanurzyłabym swoje paluchi w tym jedzonku właściwie oprócz kociej karmy zjem wszystko ) Odpowiedz Link
leziox Re: ponieważ... 16.10.15, 21:31 Gdyby przyszła bieda, człek z uwielbieniem wpieprzałby i kocią karmę, ciesząc się że ją ma. Odpowiedz Link
rudka-a Re: ponieważ... 16.10.15, 21:41 Ludzie, którzy doznali głodu gromadza jedzenie, mimo, że te przykre czasy już za nimi...żeby nie zabrakło, żeby było co do gara włożyć...nawet uginające sie od towaru półki w sklepach, nie są w stanie tego nawyku zlikwidować... - Odpowiedz Link
leziox Re: ponieważ... 16.10.15, 22:26 Ale wiesz co? Takie uginające się od towaru półki to zwykła ułuda. Dawniej ludzie umieli sami wytwarzać jedzenie, konserwować je. Robili weki i przetwory. Trzymali kurkę albo świnkę. No jeszcze niektórzy to robią ale to chlubne wyjątki. Uzależnieni jesteśmy od wielkiego przemysłu. Gdyby nawet nie było wojny ale w wyniku jakiejś katastrofy zabrakło prądu na jakiś miesiąc, to zobaczyłabyś jak szybko uginające się od towaru półki stałyby się zwykłymi pozbawionymi czegokolwiek, pustymi deskami. A poza tym bez prądu nie działają kasy, nie upierzesz, nie ugotujesz bo pompy w gazowni też działają na prąd, nie ma tv, nie ma netu, nie ma informacji, pojawia się panika. Pierwsze rabunki w sklepach, wynoszenie jedzenia przez okno, kto pierwszy ten lepszy, policja nie może być wszędzie, komórki nie załadujesz aby zadzwonić do kogokolwiek. I co wtedy? Co z tymi półkami? A przykre czasy mogą zdarzyć się w każdej chwili, mimo że rozpieszczeni tyloma latami pokoju i względnego spokoju w ogóle w to nie wierzymy. Odpowiedz Link
rudka-a Re: ponieważ... 16.10.15, 23:13 Pewnie, że wytwarzali, sama pamiętam czas, kiedy bawiłam się w wędzenie kiełbasy. Kupowałam świnkę ze znajomymi na pół i leciały wszelkie wyroby, aż miło było. A dzisiaj...do sklepu i kupuje człek padlinę, bo mimo innej nazwy nie moge doszukać się różnorodności smakowej. Chyba, że dowalą czosnku, lub innej ziołowej posypki, to wtedy trochę inaczej smakuje. Poza ogórkami kiszonymi nie robie żadnych przetworów, bo jak piszesz...wielki przemysł dostarczy wszystko. Nie chcę sobie nawet wyobrazic paniki w razie jakiejkolwiek katastrofy. Błądzimy, jak dzieci we mgle, Chaos, niedoinformowanie, dzikie naloty na półki sklepowe, łapanie, co wpadnie w ręce..i co dalej...mały koniec świata...... Odpowiedz Link
girl_42 Re: ponieważ... 17.10.15, 19:13 rudka-a napisała: > To graatulacjeeeeee ))))) > ile na kwitku więcej? > ))))) Na kwitku? No coś Ty! Nic!!! Dostałam łapówkę Odpowiedz Link
rudka-a Re: ponieważ... 17.10.15, 19:16 ..ale tak do kieszonki, czy w kopercie? ) pewnie od szczęśliwego zięcia, że teściowa zeszła..... z łózka )) Odpowiedz Link
girl_42 Re: ponieważ... 17.10.15, 19:23 Ani do kieszonki ani w kopercie....,w naturze,ze tak się wyrażę ...i nie za teściową Odpowiedz Link
rudka-a Re: ponieważ... 17.10.15, 19:45 Co?? grzybki w zalewie, kawałki martwej ryby w otoczeniu zielonego i butelka wody na myszach i to wszystko? Odpowiedz Link
girl_42 Re: ponieważ... 17.10.15, 23:15 leziox napisał: > Jaka łapówka, taki seks. > Czy jakoś tak. > A nie znałam tego ,ale przypominam iż nie pracuję w agencji towarzyskiej acz można by ten bałagan nazwać burdelem Odpowiedz Link
leziox Re: ponieważ... 17.10.15, 23:18 No widzisz, w burdelu nie pracujesz ale w kołach do niego zbliżonych więc znasz sprawę dogłębnie. Odpowiedz Link
girl_42 Re: ponieważ... 17.10.15, 23:14 rudka-a napisała: > Co?? grzybki w zalewie, kawałki martwej ryby w otoczeniu zielonego i butelka wo > dy na myszach > i to wszystko? > To i tak dużo Odpowiedz Link
rudka-a Re: ponieważ... 17.10.15, 23:15 Małe masz w takim razie moce..przerobowe ))))) Odpowiedz Link
leziox Re: ponieważ... 17.10.15, 23:21 Sądzić to ty możesz, jak Cię dopadniem to się zweryfikuje. Odpowiedz Link
girl_42 Re: ponieważ... 17.10.15, 23:26 rudka-a napisała: > I teraz nie zaśnie dziewuszyna Zaśnie,zaśnie z tym dziewuszyna nie ma problemu. Co innego kiedy obudzi się w nocy i kręci sie z bólu i zasnąć nie może Odpowiedz Link
rudka-a Re: ponieważ... 17.10.15, 23:29 > Zaśnie,zaśnie z tym dziewuszyna nie ma problemu. Co innego kiedy obudzi się w n > ocy i kręci sie z bólu i zasnąć nie może Szkoda, że nie mamy czarodziejskiego koralika i nie możemy zrobić, by sen był spokojny ) Odpowiedz Link
girl_42 Re: ponieważ... 17.10.15, 23:29 rudka-a napisała: > Ja Ci powiem - jest sie czego bać Leziem mnie nie strasz! To dobra dusza jezd! Odpowiedz Link
rudka-a Re: ponieważ... 17.10.15, 23:31 > Leziem mnie nie strasz! To dobra dusza jezd! Nie mogę zaprzeczyć ) Odpowiedz Link
leziox Re: ponieważ... 17.10.15, 23:28 Jakbyśmy Cię dopadli to byś nigdy nie chciała z własnej woli uwolnić się nam z rączek... Odpowiedz Link
girl_42 Re: ponieważ... 17.10.15, 23:30 Potrafię być przewrotna Przewracam się głównie po alkoholu Odpowiedz Link
leziox Re: ponieważ... 17.10.15, 23:30 I przewrotna i upadła Nadaje się! Bierem na premiera! Odpowiedz Link
girl_42 Re: ponieważ... 17.10.15, 23:44 rudka-a napisała: > Choljera..ja znów na parking Możesz paznokcie robić z akrylu Odpowiedz Link
girl_42 Re: ponieważ... 17.10.15, 23:43 leziox napisał: > I przewrotna i upadła > Nadaje się! > Bierem na premiera! Jak mam brac to tylko KASĘ! Mogę być skarbnikiem partyji ludu uciśnionego Odpowiedz Link
leziox Re: ponieważ... 17.10.15, 23:52 No toż mówię że się nadaje! Tylko o stanowisku wspomnieli to ona już o kasie! Nie o tym co ma zrobić dla Polski tylko ile za to dostanie. Girlusia! Tusk to może u Ciebie zamiatać. A no i drewka dokładać do kominka a maużonka skierować do BOR-u. Coby osłaniał sam samego przed samym sobą. Odpowiedz Link
girl_42 Re: ponieważ... 17.10.15, 23:56 Nie o kasie tylko o funkcji, skarbnika,całkiem w ramach wolontariatu Odpowiedz Link
rudka-a Re: ponieważ... 17.10.15, 23:57 Przed wyborami wszyscy obiecują wolontariat ale grabie w kącie czekają Odpowiedz Link
czarek_sz Re: ponieważ... 18.10.15, 00:08 Ja obiecuje wódkie za darmo i to ze umrę za wolną Polskę. Może być ? Odpowiedz Link
leziox Re: ponieważ... 18.10.15, 00:11 Czarka proponuję na narodowego męczennika. Dawno nikt się ta nie zaoferował. Odpowiedz Link
rudka-a Re: ponieważ... 18.10.15, 00:12 Nie znam nikogo takiego, co by grabił od sie ) Odpowiedz Link
girl_42 Re: ponieważ... 18.10.15, 00:17 Tak,a w psychiatryku prawo takie"kto pierwszy fartuch założy ten lekarz" Odpowiedz Link
girl_42 Re: ponieważ... 18.10.15, 00:27 jak byłam tam ostatnio to kilka razy załapałam sie na fartucha Odpowiedz Link
rudka-a Re: ponieważ... 18.10.15, 00:27 Dobrze wiedzieć nigdy nie wiadomo, kiedy potrzeba będzie, by ktos klamke podrzucił ) Odpowiedz Link