dunajec1 20.06.19, 22:37 Tyle czasu sloneczko swieci u mnie , najkrotsze noce ze dwie czy trzy beda. Noce sw. Jana? "....daaaaajjj mmiiiii teeee noooooccccccc........." Ze o nodze nie wspomne. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leziox Re: 5:45 do 21:00 20.06.19, 23:21 A może Ty Dunajec, kwiatu paproci poszukaj? Ja szukałem wprawdzie na początku roku ale znalazłem. Teraz chucham na niego i podlewam systematycznie coby mi rozkwitał. Rośnie, że hej! Odpowiedz Link
iga1 Re: 5:45 do 21:00 20.06.19, 23:57 To jeszcze całkiem dobrze, w Norwegii, to ze cztery godziny była o tej porze noc i to naprawdę nie było fajne, bo nocą jest przecież przyjemnie. A ile ciekawych rzeczy można robić... Odpowiedz Link
dunajec1 Re: 5:45 do 21:00 21.06.19, 01:14 Paproci powiadasz? Hmmmm, tak sie dziwnie czy szczesliwie sklada ze przed domem mam 4 moze 5 metrow kw. paproci, ale cholera kwiatu to ja jeszcze nie znalazl, co prawda ani nie szukal ale czy ten kwiat nie mogl by mi przez okno do sypialni zagladnac i powiedziec, nie szukaj , jestem ? Odpowiedz Link
leziox Re: 5:45 do 21:00 21.06.19, 12:22 A widzisz, bo robisz podstawowy błąd. Na hodowlanej paproci to Ci tenże kwiat nie wyrośnie. Trzeba iść do lasu, polazić z latarką, usmolić się i czasem w błocie unurzać. A jak będzie rósł no to go zabrać do domu, najlepiej wykopując i przesadzając do donicy. Jeśli tym razem nie znajdziesz to też nie problem. Zawsze jest to powód do dziabnięcia sety. Odpowiedz Link