leziox 11.12.21, 21:54 Mam na myśli oczywiście komunikator o tej nazwie. Jeśli ktoś ma i chciałby pogadać, to znajdzie mnie tam pod tym samym nickiem, co tutaj. Tak co spoko, zapraszam na wódę. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lounger Re: Ma ktoś Telegram? 12.12.21, 13:08 Lata 80te, jestem z tatą na wsi u dziadków. Mama wysyła wiadomość: wracaj jest maluch. Wieś gratulowała syna, czemu tak w tajemnicy itp. Itd. (to jest piekne że wszyscy znali treść mimo że tata nikomu jej nie zdradził). Jeszcze większe szaleństwo i gratulacje były gdy zamiast z synem przyjechali fiacikiem 🏎 🤷♀️ Ale to był inny telegram. Odpowiedz Link
lounger Re: Ma ktoś Telegram? 14.12.21, 07:53 Nie ma juź tamtej wsi, w większości i ludzi. A i fiacik to historia. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Ma ktoś Telegram? 17.07.23, 07:03 Gdyż: telegram był drukowany tylko wielkimi literami stąd łatwo o pomyłkę a drukowany był w lokalnej placówce - stąd jego szybkość przekazu no i wskazanie źródła wiedzy okolicznych Odpowiedz Link
lounger Re: Ma ktoś Telegram? 22.12.21, 09:57 Dzień dobry mam na imię ... i jestem sztuczną inteligencją stworzoną by wspomóc pracowników w tym trudnym okresie. W czym mogę Ci pomóc? I tak usiłuję się z nią dogadać od czwartku i dalej jestem w punkcie wyjścia 🤷♀️ Odpowiedz Link
leziox Re: Ma ktoś Telegram? 22.12.21, 11:48 Człowiekowi to można chociaż ze stressu dać w mordę. Odpowiedz Link
lounger Re: Ma ktoś Telegram? 22.12.21, 13:23 Zresztą pewnie jakby nie uprzedziła to bym myślała że z człowiekiem rozmawiam. Z przesadnie miłym i lekko nierozgarniętym ale jednak człowiekiem. Odpowiedz Link
leziox Re: Ma ktoś Telegram? 23.12.21, 15:26 Jeszcze parę lat, to pewnie my będziemy przez sztuczną inteligencję traktowani, jako nierozgarnięci, za to nie bardzo mili, bo pozbawieni mikroprocesorów. Ale to będzie kolejny powód, aby najebać się bimbrem Odpowiedz Link
leziox Re: Ma ktoś Telegram? 26.11.22, 21:15 Gdyby ktoś z Was posiadał jednak Telegram, albo chciał go sobie założyć, to będzie mi miło z kimś tam sobie pogadać. Odpowiedz Link
leziox Re: Ma ktoś Telegram? 13.01.23, 17:16 Naprawdę nikt z Was nie posiada Telegrama? Nie no, nie róbcie sobie jaj. W tych czasach fejsbóg już się nie liczy. Odpowiedz Link
leziox Re: Ma ktoś Telegram? 16.07.23, 13:32 I co? Nadal nikt na Telegram nie wlizie, aby mnie odwiedzić niejako life? No proooooszeeee... Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Ma ktoś Telegram? 17.07.23, 07:14 Nie panikujcie oboje To coś to żadna sztuczna inteligencja; to tylko chłyt martekingowy. To brzmi jak człowiek bo jest oparte na złożonych modelach językowych, nakarmione milionami tekstów człowieka. Gada to co mu kazali i tyle Odpowiedz Link
leziox Re: Ma ktoś Telegram? 17.07.23, 17:18 A gdzie tu panika? Bo jakoś nie zauważyłem... Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Ma ktoś Telegram? 19.07.23, 07:33 A taka przesadnia dla paddierżania razgawora Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Ma ktoś Telegram? 19.07.23, 09:06 Biedronkę mi remontują, to gdzie będę robić zakupy? Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Ma ktoś Telegram? 19.07.23, 09:12 Jak wyremontują to już nie tam. Ceny pójdą w kosmos, bo kto niby ma zapłacić za ten remont?... I akurat mówię serio. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Ma ktoś Telegram? 19.07.23, 09:21 Eh...nie liczę, że ceny spadną.... ale już wnętrze było mocno sfatygowane, remont, aż się prosił.... Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Ma ktoś Telegram? 19.07.23, 09:34 Już pomijając jednostkowy przypadek to jakiś czas temu był raport o cenach - wiadomo, że statystykę każdy może zrobić jak chce - ale biedra okazała się prawie najdroższa w "podstawowym koszyku". Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Ma ktoś Telegram? 19.07.23, 09:46 Kupuję tam, tylko wybrane artykuły... Chleba - nie, bułki dmuchańce - odpadają... jakąś chemię.... Lidl też drogi....już nie ma "tanich" sklepów... Skonczy się lato, to warzywka poszybują... teraz jeszcze znośnie, ale jak to bywa...nic nie trwa wiecznie... Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Ma ktoś Telegram? 19.07.23, 10:04 Akurat Lidl w tamtym zestawieniu wypadł dobrze - ale nie o to chodzi. Każda sieć ma produkty robione "dla sieci" po specjalnych cenach - i zachęca Cię do wizyty swoją gazetką. Jak masz czas na porównywanie i jeżdżenie po różnych - to zaoszczędzisz. A jak pojedziesz do jednej - coś kupisz taniej, coś drożej i "średnio" wyjdzie tak samo. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Ma ktoś Telegram? 19.07.23, 10:10 Akurat w Lidlu mięsko znacznie lepiej się prezentuje, niż w Biedronce.... opakowamie bardziej estetyczne, a Biedrze obrzydliwie... Gazetki regularnie zapychają mi skrzynkę, czasem rzucę okiem W sumie takich rajdów po sklepach nie robię, bo mi się to nie opłaca... zanim przejadę z punku a do b, pół miasta i paliwa wydoi wiadro mnie się nie opłaca...ktoś, kto ma dużą rodzinę i kupuje hurtem, to może i tak... Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Ma ktoś Telegram? 19.07.23, 10:14 Ja toto nazywam Financial Times i dostarczam żonie Ale i tak do Lidla mamy najbliżej - i to nawet pieszo. Taka gmina Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Ma ktoś Telegram? 19.07.23, 10:21 Już dawno mam ochotę umieścić na skrzynce...nie wrzucać reklam A bo to na badanie słuchu zaproszenie, albo gazetki Kauflandowe, Lidlakowe i inne... A kiedyś faktura za wodę mineralną....kwota ponad tysiąc złotych do zapłaty... ale takiej firmy nie ma tu w poblizu, byłam na tyle uprzejma, że "złapałam" listonosza i mu to oddałam bo to ponaglenie było )) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Ma ktoś Telegram? 19.07.23, 10:30 Ta, bo robiące na akord licealisty się taką naklejka przejmą A poza tym czasami coś się kupiło - jakiś Jysk czy cuś. Bo my akurat w sieci nie śledzimy z wypiekami Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Ma ktoś Telegram? 19.07.23, 10:34 W tel mam...moja gazetka to mogę sobie zobaczyć, a tak wyciagam i do wora z recyklingiem To niech sąsiadce dwie wrzucą, wyjdą na..swoje Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Ma ktoś Telegram? 19.07.23, 10:46 to my nie korzystamy. Jak coś chcemy konkretnego to szukamy. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Ma ktoś Telegram? 19.07.23, 10:52 U mnie jest tak, że idę do sklepu, bo potrzebuję TYLKO sól, chleb... a wracam na dwie siaty a bo to mi wpadło w oko, tam promocja... i uzbiera się...na zasadzie "właśnie rzucili" Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Ma ktoś Telegram? 19.07.23, 11:00 Tja, z babami tak zawsze Znaczy w sumie z facetami też, tylko nie w biedrze a jakiejś castoramie Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Ma ktoś Telegram? 19.07.23, 11:05 Ano właśnie!...bo skąd by u mnie było tyle dobra w garażu i posprzatać tego nie potrafię, bo nie wiem, czy potrzebne i do czego... Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Ma ktoś Telegram? 19.07.23, 11:16 te śrubki, śrubeczki, podkładki.. i takie, których nazwać nie umiem Efekt zakupów w Castoramie i innych budowlanych czasem człapałam za mężem....on oglądał, a ja czekałam chwili, żeby już wyjść nooo, chybaaa...że okres BNarodzeniowy wtedy buszowałam wśród reniferków, światełek, ozdób, ozdóbek Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Ma ktoś Telegram? 19.07.23, 11:23 Ojej, jakiś kabaret się przypomniał. Ale teraz nie znajdę... Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Ma ktoś Telegram? 19.07.23, 11:27 No i roznieśliśmy Leziowy watek o talegramie Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Ma ktoś Telegram? 19.07.23, 11:36 Biedy Lezio pewnie płacze. Albo prędzej pije wiskacza Odpowiedz Link
leziox Re: Ma ktoś Telegram? 19.07.23, 21:34 ruda.replay napisała: > No i roznieśliśmy Leziowy watek o talegramie Nikt niczego nie rozniósł. Jest miejsce na kolejne 2000 wpisów, więc spoczko, foczko. Odpowiedz Link
leziox Re: Ma ktoś Telegram? 19.07.23, 21:32 ruda.replay napisała: > U mnie jest tak, że idę do sklepu, bo potrzebuję TYLKO sól, chleb... > a wracam na dwie siaty > a bo to mi wpadło w oko, tam promocja... > > i uzbiera się...na zasadzie "właśnie rzucili" Aby uniknąć tego rodzaju sytuacji, chodzę do sklepu tylko z określoną ilością gotówki w kieszonce. Ponad limit nie wydam, bo nie ma. Więc się kupuje, co akurat trzeba. I nosić też lżej. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Ma ktoś Telegram? 20.07.23, 17:40 To nie jest zły pomysł nie ma, to i się nie kupi.... gorzej, gdy płacisz kartą... i wiesz, że są na niej środki... wtedy trzeba mocnego i stanowczego - nie! Odpowiedz Link
leziox Re: Ma ktoś Telegram? 20.07.23, 17:43 Dlatego trzeba unikać płacenia kartą. Proste. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Ma ktoś Telegram? 20.07.23, 17:52 Dopóki się da... bo chodza słuchy, że chcą wprowadzić płatnośc, tylko kartą.... i to już od 2024 Odpowiedz Link
leziox Re: Ma ktoś Telegram? 20.07.23, 18:04 Ciągle próbują wprowadzić obrót bezgotówkowy, a najchętniej zabroniliby w ogóle gotówki, bo wtedy banki mogłyby robić z Twoimi pieniędzmi wszystko to, co by chcialy. Istnieją projekty pieniądza z datą ważności, takiego, którym nie mogłabys za wszystko zapłacić, którego nie mogłabyś wymienić na złoto i inne kosztowne rzeczy...Długo by gadać. Tak czy inaczej, ludzkość zawsze znajdzie wyjście z sytuacji. Odpowiedz Link
leziox Re: Ma ktoś Telegram? 29.09.23, 16:52 zaproszenie na grupe telegramową Gdyby kto chciał, to może zajrzec. Odpowiedz Link
leziox Re: Ma ktoś Telegram? 02.10.23, 12:54 No i oczywiście wątek puszczam do góry, aby każdy to widział. Odpowiedz Link
leziox Re: Ma ktoś Telegram? 08.10.23, 10:43 Nikt się nie zgłosił. Ludzie wolą najwyraźniej siedzieć po piwnicach, zamiast wleźć na Telegram, jakby jakieś fejsbuki lepsze były. A grupę założyłem specjalnie na wypadek problemów na Gazecie. I wszyscy zbanowani znają adres, a i tak mają to w dupie. To tyle na temat. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Ma ktoś Telegram? 08.10.23, 18:32 Adres zanotowany pewnie przez wszystkich , ale te logowania ,jakies apps, lenistwo ... wicie rozumicie ,poznawanie nowego ...dopiero jak sie gazjetka rypnie ,pewnie bedziesz mial kolejke pod drzwiami Odpowiedz Link
leziox Re: Ma ktoś Telegram? 08.10.23, 21:02 Tak. A kiedyś trzeba było walczyć z modemem, aby w ogóle trochę internetu było. Pamiętam, jak jedno nagranie w MP3 ściągalem z netu blisko godzinę. Aktualnie trzeba nacisnąć tylko parę guzików wirtualnych, albo polinkować. Kiedyś przez lenistwo całą ludzkość trafi szlag. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Ma ktoś Telegram? 08.10.23, 22:42 Rumble i Telegramy tez , spokojna rozczochran...o pardon , nie dotyczy lezia Dobrej nocy . Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Ma ktoś Telegram? 09.10.23, 13:46 leziox napisał: > Nikt się nie zgłosił. Ludzie wolą najwyraźniej siedzieć po piwnicach, zamiast w > leźć na Telegram, jakby jakieś fejsbuki lepsze były. A grupę założyłem specjaln > ie na wypadek problemów na Gazecie. I wszyscy zbanowani znają adres, a i tak ma > ją to w dupie. > To tyle na temat. ja próbowałem i niespodzianka - z aplikacji na desktopa najwyraźniej niedasie ot tak podać numeru do wysyłki kodu weryfikacyjnego DO ZAŁOŻENIA NOWEGO KONTA googiel mi twierdzi, że najpierw trzeba mieć konto ze smarta i oni tam prześlą kod, by korzystać na desktopie - bo od pewnego czasu oszczędzają na sms a ja mam smarta służbowego tylko i nie będę tam takich aplikacji instalował kurtyna Odpowiedz Link
leziox Re: Ma ktoś Telegram? 09.10.23, 17:21 Problem polega na tym, iż googlowi się marzy kontrola Telegrama-i tu jest taki myk-Telegram istnieje w wersjach dwóch-cenzurowanej przez Google /tak, tak, czasem nie można odczytać wszystkich wiadomości/ oraz oryginalnej, która można załadować tylko na stronie telegrama. Google niech się wali, telegrama trzeba zaladować tutaj: telegram Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Ma ktoś Telegram? 10.10.23, 13:42 oczywiście, że instalka była ze strony telegram i napisała, że kod weryfikacyjny wysłała na podany tel - nie sms tylko "w telegramie" to niby gdzie, jak tam nie ma nawet androida? i to się zgadza co znalazłem w WYSZUKIWARCE googla, że najpierw trzeba mieć telegrama na androidzie a potem tylko do obsługi sobie mona podpiąć desktopa Odpowiedz Link
leziox Re: Ma ktoś Telegram? 23.12.23, 00:37 Czy któraś z Pań ( na hoooj mi chłopy) zajrzy jednak na tego telegrama w końcu, aby prowadzić na nim przepiękne, wieczorne dyskusje? To tak trudno? Odpowiedz Link
leziox Re: Ma ktoś Telegram? 17.07.25, 15:17 Proszę się ustawić w kolejkie. Zapisy na numerki. Odpowiedz Link
leziox Re: Ma ktoś Telegram? 17.07.25, 16:07 Dobrze tak się chociaż raz na rok przypomnieć... Odpowiedz Link
kreska_z Re: Ma ktoś Telegram? 17.07.25, 21:22 kreska_z napisała: > Zamawiam 69 W sensie...w tej kolejce Odpowiedz Link