• asdzxcvfsrggxdfsd Re: Na ostro 17.07.23, 09:37
      Hmm, coś gazecia dziś nie potrafi zaciągnąć z jutuba. Totak:

www.youtube.com/watch?v=wEERFBI9eCg
    • ruda.replay Re: Na ostro 17.07.23, 10:51
      Najlepszy wokal, to jednak Tarji Turunen. Druga wokalistka, to było jakieś nieporozumienie....trzecią słabo "znam"....
      Zresztą zespół po wielkich roszadach....to już nie to, co kiedyś...
      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Na ostro 17.07.23, 10:59
        Aż tak ostre tematy nie lezą w moim DNA. Za młodu to powiedzmy docierałem w rejony Thunderstick ACDC.
        Potem przyszła już ta "sformatowana masówka" w stylu Guns/n/Roses. To odpadłem. Nighwish to mam konkretnie od syna.

A, na wszelki wypadek jakbyś nie znała...

• asdzxcvfsrggxdfsd Re: Na ostro 17.07.23, 11:00
          Kuwa, do dziś mi nóżka tupie ;D
          • ruda.replay Re: Na ostro 17.07.23, 11:11
            Wpadłam gdzies tam kiedyś na yt, na Nightwish i połączenie metalu z operą spasowało mi smile
            głos, jak dzwon.....ale jak to bywa często, kasa, misiu kasa poróżniła i potem inna wiokalistka gwałciła mój słuch wink)
            --
            no, znam...pewnie, ze tak...
            od różnej muzyki mam wytupane panele big_grin
            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Na ostro 17.07.23, 11:19
              i teraz się cisną od razu 2 myśli:

1 - są tylko 2 rodzaje muzyki; dobra i zła
              2 - przy czym złej właściwie nie ma, jest tylko źle zaaranżowana smile
              • ruda.replay Re: Na ostro 17.07.23, 11:33
                Oj, tam.....jak w życiu....każda potwora znajdzie amatora....
                Bocelli - krytycy nie pozostawiają na nim suchej nitki....
                inni wznoszą na wyżyny...
                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Na ostro 17.07.23, 11:37
                  To ja powiem inaczej.
                  W podstawówce to wisiało w salce muzycznej hasło coś, że muzyka to zestaw dźwięków dla przyjemności.
                  I teraz by można dywagować, że różne pędereckie są uznawane za muzykę; ale jakoś nie za bardzo przyjemne...
                  Tu mamy też jakieś kompletne techno o muzykalności porównywalnej przeciętna pralką.

Ale i biednego Zenka można ciekawie zagrać, co gdzieś pokazywałem.

• ruda.replay Re: Na ostro 17.07.23, 12:02
                    Muzyka Pendereckiego jest dla mnie kompletnie niezrozumiała. Jako laikowi wydaje się, że to zlepek przypadkowych dźwięków. Niedaleko jest dworek Pendereckiego, odbywają się koncerty...a to oznacza, że są melomani tego gatunku muzycznego....
                    Jeden lubi disco, inny pop, operę, muzykę poważną...
                    Wszystko zależy od gustu muzycznego....
                    Kiedyś usłyszałam, że na weselu będzie grał zespół Baciary....nie znałam, więc posłuchałam. I dla mnie już po weselu smile męczy mnie taka muzyczna rąbanka. wink
                    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Na ostro 17.07.23, 12:13
                      Ja to rozumem na ten sposób, że "penderecka kakofonia" może komuś sprawiać przyjemność, czyli łapie się na tamtą definicje muzyki. No mimo wszystko pralka czegoś takiego wielce nie "skomponuje".
                      • ruda.replay Re: Na ostro 17.07.23, 13:26
                        A został już pochowany?, bo zdaje się, że urna spoczywała w jakimś kościele i miała się odbyć uroczystość po zakończeniu pandemii...ale przyznam, że nie śledziłam....
                        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Na ostro 17.07.23, 13:32
                          A co mię to?!
                          • ruda.replay Re: Na ostro 17.07.23, 13:54
                            No, nic...to tylko w ramach wiadomości o Pendereckim smile
                            • leziox Re: Na ostro 18.07.23, 17:37
                              Gdyby ktoś zajrzał na poprzednie strony tego forum, wiedziałby, że nic nowego nie trzeba zakładać, tak wiele już tutaj było muzyki.
                              Tysiące nagrań walają się np w leziowej dyskotece i wątkach pokrewnych.
                              Ale co ja tu sobie wołam na puszczy...
                              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Na ostro 19.07.23, 06:39
                                Jeszcze więcej jest na jutube, więc można zawołać - a po co coś na forum?
                                Odpowiadam: liczy się nastrój chwili, rozmowy; ktoś doda coś podobnego - z kolei ktoś coś w kontrze.
                                I już może coś wpaść do ulubionych...
                                • leziox Re: Na ostro 19.07.23, 21:26
                                  Dziękuję za odpowiedź.
                                  Teraz to już wiem w ogóle tyle, że nieomal pękam z wiedzy.
                                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Na ostro 20.07.23, 07:28
                                    Ojoj, lepiej nie.
                                    • ruda.replay Re: Na ostro 20.07.23, 08:24
                                      Jak w życiu...idziesz do sklepu, bo chcesz koszulę w paski...
                                      to są w kropki, cieniowane, białe, a tej wymarzonej akurat ni hu hu wink
                                      • mala200333 Re: Na ostro 20.07.23, 16:24
                                        Na świecie sytuacja jest podobna do tej przed Druga Wojna Światowa.
                                        https://m.natemat.pl/7a441f84f0e04337bad42d4611f90eb0,1680,0,0,0.webp
                                        Na razie nikt nie powiewa kartka ale gina ludzie na potęgę.
                                        A tu problemy .. muzyczne.
                                        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Na ostro 20.07.23, 16:29
                                          Bardzo dobre skojarzenie... Po tym powiewaniu niedługo w 39 nastąpiła na zachodzie "dziwna wojna". I to samo dziś mamy na Ukrainie - idą potężne dostawy broni; ale nie wolno zaatakować russkich na ich terenie. Czyli oni sobie mogą produkować uzbrojenie i strzelać na oślep do cywili; ale im fabryk niszczyć nie wolno. Niech się Ukraińcy wykrwawiają...
                                          • mala200333 Re: Na ostro 21.07.23, 18:20
                                            Stany się obawiają rozpadu Rosji czy wojny domowej w Rosji…
                                            • mala200333 Re: Na ostro 21.07.23, 18:35
                                              pl.frwiki.wiki/wiki/Bataille_de_Marietta
                                              Mieszkam w tej mieścinie Cmentarze, tablice, muzea, przypominają…
                                              W tej wojnie zginęło więcej ludzi niż w czasie ostatniej wojny…światowej.
                                              pl.frwiki.wiki/wiki/Bataille_de_Kennesaw_Mountain
                                              • mala200333 Re: Na ostro 21.07.23, 18:47
                                                https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/ff/StoneMountain.jpg
                                                pl.wikipedia.org/wiki/Stone_Mountain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka