Dodaj do ulubionych

Godek w Sejmie

29.10.21, 08:33
Posłuchałem wczoraj wieczorem trochę debaty nad nowym projektem Kai Godek, "Stop LGBT".

Wnioskodawcy porównali środowisko LGBT+ do NSDAP, a jako przykład pierwszego "homokomanda" podali SA Roehma. I jeszcze mieli czelność, że jeśli nastolatkowie LGBT+ popełniają samobójstwa, to dlatego, że nie pozwala im się "leczyć" swojej orientacji.

Do czego doszliśmy, że w Polsce debatuje się nad czymś takim...

BTW. Czy mi się zdaje, czy w trakcie debaty przynajmniej dwie posłanki dokonały coming outu?
Obserwuj wątek
    • maria421 Re: Godek w Sejmie 29.10.21, 13:03
      Jest i taki katolicki glos :

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,27746941,tomasz-terlikowski-o-homofobicznym-projekcie-godek-spolecznie.html#s=BoxOpImg8
    • astra18 Re: Godek w Sejmie 29.10.21, 13:24
      stephen_s napisał:

> Posłuchałem wczoraj wieczorem trochę debaty nad nowym projektem Kai Godek, "Sto
      > p LGBT".
      >
      > Wnioskodawcy porównali środowisko LGBT+ do NSDAP, a jako przykład pierwszego "h
      > omokomanda" podali SA Roehma.

A takie może być, skoro sami sobie nadają takie nazwy ?

nczas.com/2021/10/12/przysiega-homokomando-szesciobarwny-sztandar-i-babcia-kasia-video/

• stephen_s Re: Godek w Sejmie 30.10.21, 13:59
        Co to ma do rzeczy? Nie mówimy o żadnych współczesnych aktywistach LGBT, niezależnie od tego, jak się (szczęśliwie czy nie) nazywają.

Mówimy o tym, że Kaja Godek i jej współpracownik z mównicy w Sejmie twierdzili, że SA Roehma było "homokomandem", a Hitler specjalnie otaczał się homoseksualistami. Takie budowanie powiązań między ruchem LGBT a nazistami jest wyjątkowo ohydne - co prawda Roehm homoseksualistą był, ale SA był bojówką nacjonalistyczną, nie miało nic wspólnego z promocją praw osób LGBT. A orientacja seksualna Roehma bynajmniej w NSDAP nie była specjalnie akceptowana. Nie mówiąc o tym, że - niezależnie od Roehma - naziści homoseksualistów generalnie wysyłali do obozów koncentracyjnych.

Więc kurde... nie broń tego, co wygaduje Godek, bo to jest nie do obrony.
        • astra18 Re: Godek w Sejmie 30.10.21, 14:15
          stephen_s napisał:

> Co to ma do rzeczy? Nie mówimy o żadnych współczesnych aktywistach LGBT, niezal
          > eżnie od tego, jak się (szczęśliwie czy nie) nazywają.

To ma do rzeczy że oni sami tak nazywają swoje "oddziały".
          To czego się czepiasz ?
          >
          >
          > Więc kurde... nie broń tego, co wygaduje Godek, bo to jest nie do obrony.

Nawet nie podjęłam obrony tylko ci przypomniałam ,bo może nie wiesz, że taka nazwa jest używana przez LGBT dla swoich "oddziałów".
          • a000000 Re: Godek w Sejmie 30.10.21, 18:35
            astra18 napisał:

> Nawet nie podjęłam obrony tylko ci przypomniałam ,bo może nie wiesz, że taka na
            > zwa jest używana przez LGBT dla swoich "oddziałów".

nawet w TV pokazali "przysięgę na wierność" takiego homokomanda. Ci ludzie zapewne sądzą, żę robią na złość pisiorom.... tymczasem robią sobie wbrew, bo nie mają pojęcia czym się bawią.
            • wkkr Re: Godek w Sejmie 30.10.21, 19:51
              Ale istnienie homokomanda w żaden sposób nie uprawnia ani nie usprawiedliwia Przyrównywanie homoseksualistów i lesbijek do SA!
              Poza tym równie dobrze można powiedzieć że homokomando opanowało Ministerstwo Sprawiedliwości.
              Przecież większość współpracowników Ziobry (i on sam) to homoseksualiści.
              • astra18 Re: Godek w Sejmie 30.10.21, 19:59
                wkkr napisał:

> Ale istnienie homokomanda w żaden sposób nie uprawnia ani nie usprawiedliwia Pr
                > zyrównywanie homoseksualistów i lesbijek do SA!
                > Poza tym równie dobrze można powiedzieć że homokomando opanowało Ministerstwo S
                > prawiedliwości.
                > Przecież większość współpracowników Ziobry (i on sam) to homoseksualiści.

A ty masz oczywiście dokładnie taka listę kto kim, z jakimi preferencjami ....:)
                >
                • wkkr Re: Godek w Sejmie 01.11.21, 08:22
                  Nie mam listy ale w kręgach polityków oraz dziennikarzy jest to wiedza powszechna.
                  • astra18 Re: Godek w Sejmie 01.11.21, 08:37
                    wkkr napisał:

> Nie mam listy ale w kręgach polityków oraz dziennikarzy jest to wiedza powszech
                    > na.
                    >
                    No, taka w stylu: mówią na mieście.
                    • wkkr Re: Godek w Sejmie 02.11.21, 12:31
                      A czego oczekiwałas? Nagrań wideo z gejparty w Ministerstwie Sprawiedliwości?
                      PS
                      Ale nagrania Kaczyńskiego w czasie homokopulacji podobno istnieją bo tropią je polskie służby (chyba nieistniejących nagrań by nie szukali).
                  • a000000 Re: Godek w Sejmie 01.11.21, 08:56
                    wkkr napisał:

> Nie mam listy ale w kręgach polityków oraz dziennikarzy jest to wiedza powszech
                    > na.
                    >

tak zwana wiedza powszechna to często złośliwe plotki.
                    • wkkr Re: Godek w Sejmie 02.11.21, 12:31
                      Wyzej odpowiedzialem.
              • a000000 Re: Godek w Sejmie 31.10.21, 11:39
                wkkr napisał:

> Ale istnienie homokomanda w żaden sposób nie uprawnia ani nie usprawiedliwia Pr
                > zyrównywanie homoseksualistów i lesbijek do SA!

zwłaszcza, że SA mordowali homo... (hipciu, lesby to też homo ). W Niemczech homo siedzieli w więzieniach, do 1994 r!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! to się w głowie nie mieści.
                Przypominam, że Polska NIGDY nie penalizowała tego zboczenia. Bo co taki homo jest winien, że mózg mu inaczej wyrósł???

> Poza tym równie dobrze można powiedzieć że homokomando opanowało Ministerstwo S
                > prawiedliwości.
                > Przecież większość współpracowników Ziobry (i on sam) to homoseksualiści.

hehehe... żartujesz? ma żonę i dwójkę dzieci. Uważasz, że to przykrywka? Po co?
                • wkkr Re: Godek w Sejmie 01.11.21, 08:25
                  Azerko nie takie układy małżeńskie widywano w przeszłości.
                  Dla władzy i pieniędzy ludzie zrobią wiele.
                  Np. w USA na męskich igraszkach w publicznej toalecie przyłapano pewnego konserwatywnego, homofobicznego kongresmena który miał żonę i 6 dzieci.
                  • a000000 Re: Godek w Sejmie 01.11.21, 09:05
                    wkkr napisał:

> Azerko nie takie układy małżeńskie widywano w przeszłości.
                    > Dla władzy i pieniędzy ludzie zrobią wiele.

wiem. dlatego pierwsze przykazanie dekalogu brzmi jak brzmi.

> Np. w USA na męskich igraszkach w publicznej toalecie przyłapano pewnego konser
                    > watywnego, homofobicznego kongresmena który miał żonę i 6 dzieci.

ech.... niektórzy budują swój wizerunek na tym, czego ludzie oczekują... a potem umierają ze strachu, że kłamstwo się wyda.... No ale jak wiesz, taka postawa jest bardzo mało chrześcijańska.
                • wkkr Re: Godek w Sejmie 01.11.21, 08:42
                  SA było opanowane przez lawendową mafię co nie przeszkadzało im na pokaż manifestować homofobii. Ich szef był padałem i wszyscy o tym wiedzieli. Całkiem jak w dzisiejszej Polsce.
                  queer.pl/artykul/193362/ernst-rohm-spartanski-pederasta
                  • a000000 Re: Godek w Sejmie 01.11.21, 09:18
                    wkkr napisał:

> SA było opanowane przez lawendową mafię co nie przeszkadzało im na pokaż manife
                    > stować homofobii. Ich szef był padałem i wszyscy o tym wiedzieli. Całkiem jak w
                    > dzisiejszej Polsce.
                    > queer.pl/artykul/193362/ernst-rohm-spartanski-pederasta

pedały ( oczywiście ci którzy się takimi urodzili, a nie ci którzy są tylko rozpustni) są niezwykle inteligentni ... i dlatego w sferach decyzyjnych jest ich nadreprezentacja.

Powołujesz się na artykuł z portalu pedalskiego? Jest niemiarodajny, gdyż ci ludzie wszytko interpretują na swoją korzyść. I najchętniej wszystkich widzieliby takimi, jakimi są oni.
                    • wkkr Re: Godek w Sejmie 02.11.21, 06:54
                      Pedały nie są ani mądrzejsi ani głupsi niż reszta społeczeństwa. Oni zwyczajnie maja więcej czasu na samorealizacje niż heteroseksualna większosc.
                • astra18 Re: Godek w Sejmie 01.11.21, 08:54
                  a000000 napisała:

> hehehe... żartujesz? ma żonę i dwójkę dzieci. Uważasz, że to przykrywka? Po co
                  > ?

Pewnie Abstrakt zbiera ploty na Placu Zbawiciela:)
                  • wkkr Re: Godek w Sejmie 02.11.21, 06:56
                    mam znajomych którzy obracają się w kręgach władzy i mediów.
                    A pl zbawiciela omijam z daleka. Nie uznaje latte na mleku sojowym.
                    • jureek Re: Godek w Sejmie 03.11.21, 11:42
                      wkkr napisał:

> mam znajomych którzy obracają się w kręgach władzy i mediów.
                      > A pl zbawiciela omijam z daleka. Nie uznaje latte na mleku sojowym.

O co chodzi z tym placem Zbawiciela? Co tam się znajduje?
                      • maria421 Re: Godek w Sejmie 03.11.21, 13:04
                        jureek napisał:

> O co chodzi z tym placem Zbawiciela? Co tam się znajduje?

Tecza. Taka "instalacja artystyczna".
                        • jureek Re: Godek w Sejmie 03.11.21, 13:30
                          maria421 napisała:

> Tecza. Taka "instalacja artystyczna".

a co to ma wspólnego z nielubieniem latte z mlekiem sojowym?
                          • maria421 Re: Godek w Sejmie 03.11.21, 13:39
                            jureek napisał:

> maria421 napisała:
                            >
                            > > Tecza. Taka "instalacja artystyczna".
                            >
                            > a co to ma wspólnego z nielubieniem latte z mlekiem sojowym?

Nie wiem :-)

Pewnie to, ze ktos kto lubi latte z mlekiem sojowym to na pewno LGBT albo "lewak", albo inny dziwolag :-)

Drazni mnie to "latte z mlekiem sojowym". Latte to mleko przeciez.
                            • jureek Re: Godek w Sejmie 03.11.21, 13:51
                              maria421 napisała:

> Pewnie to, ze ktos kto lubi latte z mlekiem sojowym to na pewno LGBT albo "lewa
                              > k", albo inny dziwolag :-)

No to do mnie nie pasuje, bo nie lubię mleka sojowego, a jestem i lewak, i dziwoląg, no i wspieram przyjaciół LGBT.

> Drazni mnie to "latte z mlekiem sojowym". Latte to mleko przeciez.

Czyli masło maślane.
                              • maria421 Re: Godek w Sejmie 03.11.21, 15:26
                                jureek napisał:

> No to do mnie nie pasuje, bo nie lubię mleka sojowego, a jestem i lewak, i dziw
                                > oląg, no i wspieram przyjaciół LGBT.

Nigdy nie pilam mleka sojowego, nigdy nie pilam "latte" bo tam jest o wiele wiecej latte niz kawy.
                                Jestem smakowa konserwatystka, kawa to ma byc kawa , bez zadnaych modnych smakowo-zapachowych dodatkow.
                                Przy okazji powiem wiecej- kielbasa to ma byc kielbasa, steak to ma byc steak. Z miesa, nie z tofu i chemicznych dodatkow.
                                • a000000 Re: Godek w Sejmie 03.11.21, 18:05
                                  maria421 napisała:

> jureek napisał:
                                  >
                                  > > No to do mnie nie pasuje, bo nie lubię mleka sojowego, a jestem i lewak,
                                  > i dziw
                                  > > oląg, no i wspieram przyjaciół LGBT.
                                  >
                                  > Nigdy nie pilam mleka sojowego, nigdy nie pilam "latte" bo tam jest o wiele wie
                                  > cej latte niz kawy.
                                  > Jestem smakowa konserwatystka, kawa to ma byc kawa , bez zadnaych modnych smako
                                  > wo-zapachowych dodatkow.
                                  > Przy okazji powiem wiecej- kielbasa to ma byc kielbasa, steak to ma byc steak.
                                  > Z miesa, nie z tofu i chemicznych dodatkow.
                                  >

Mario! witaj w klubie konserwy.... ja jeszcze dodam, że żadnych nowinek nie cierpię, z muzyką współczesną włącznie.
                                  • maria421 Re: Godek w Sejmie 03.11.21, 18:20
                                    Azerko, przeciez wiesz ze ja jestem konserwatywna (choc otwarta na nowinki) , pomimo ze PiSu nie popieram :-)

• a000000 Re: Godek w Sejmie 03.11.21, 18:46
                                      maria421 napisała:

> Azerko, przeciez wiesz ze ja jestem konserwatywna (choc otwarta na nowinki) , p
                                      > omimo ze PiSu nie popieram :-)
                                      >

nowinki? z muzyką współczesną włącznie????

Ja jestem światopoglądowa konserwa. Gospodarczo już raczej wolę wolność i nowinki. Ale z podtekstem socjalnym dla tych, którzy sobie nie radzą . Czyli konserwatywno -liberalna socjalistka... Ojeju o mój jeju!!!
                                      Chyba udam się na wygnanie, dobrowolnie.
                                      Pewnie dlatego najbliżej mi do PiS..... a partie liberalne światopoglądowo omijam z daleka.
                                      • maria421 Re: Godek w Sejmie 03.11.21, 19:03
                                        a000000 napisała:

> nowinki? z muzyką współczesną włącznie????

Lubie kazda dobra muzyke, tak klasyczna jak i wspolczesna, oprocz rapu i hard rocka.

• astra18 Re: Godek w Sejmie 03.11.21, 13:50
                        jureek napisał:

> wkkr napisał:
                        >
                        > > mam znajomych którzy obracają się w kręgach władzy i mediów.
                        > > A pl zbawiciela omijam z daleka. Nie uznaje latte na mleku sojowym.
                        >
                        > O co chodzi z tym placem Zbawiciela? Co tam się znajduje?

Jest to popularne wśród osób LGBT miejsce spotkań, przy wyrafinowanym latte.:)
                        T
                        Bo wiadomo - krowie passe. I wszystkie "słoiki" warszawskie chcą być trendy.
                        • jureek Re: Godek w Sejmie 03.11.21, 13:55
                          astra18 napisał:

> Jest to popularne wśród osób LGBT miejsce spotkań, przy wyrafinowanym latte.:)

No właśnie, zamiast jak człowiek przy wódzie pogadać, to jakieś sojowe latte piją. Ohyda!

• astra18 Re: Godek w Sejmie 03.11.21, 14:10
                            jureek napisał:

> astra18 napisał:
                            >
                            > > Jest to popularne wśród osób LGBT miejsce spotkań, przy wyrafinowanym lat
                            > te.:)
                            >
                            > No właśnie, zamiast jak człowiek przy wódzie pogadać, to jakieś sojowe latte pi
                            > ją. Ohyda!
                            >
                            >
                            > Traktują to bardzo serio niejako wyznacznik swojej "inności". Poważnie:)
                            • jureek Re: Godek w Sejmie 03.11.21, 14:51
                              astra18 napisał:

> > Traktują to bardzo serio niejako wyznacznik swojej "inności". Poważnie:)

No to widocznie w innych lgbt-owskich środowiskach się obracam niż Ty.
                              • astra18 Re: Godek w Sejmie 03.11.21, 14:54
                                jureek napisał:

> astra18 napisał:
                                >
                                > > > Traktują to bardzo serio niejako wyznacznik swojej "inności". Powa
                                > żnie:)
                                >
                                > No to widocznie w innych lgbt-owskich środowiskach się obracam niż Ty.

Ja się w żadnych tego typu środowiskach "nie obracam". Mam znajomego, homo, z którym często spotykam się po kościele, w drodze do domu, całkiem normalnego człowieka a nie aktywistę który ze swojej orientacji zrobiłby sposób na zycie i zarabianie.
                                No i tam paru na studiach...ale była robota, trzeba było ćwiczyć a nie ganiać i wrzeszczeć..
            • astra18 Re: Godek w Sejmie 30.10.21, 19:52
              Test.
              Coś logowanie dziś szaleje...
              • astra18 Re: Godek w Sejmie 30.10.21, 20:00
                dorzeczy.pl/sport/219208/souza-wyrzucony-z-klubu-i-reprezentacji-siatkarzy-zostal-oskarzony-o-homofobie.html

To są działania przestępcze środowisk LGBT.
                • jureek Re: Godek w Sejmie 30.10.21, 22:28
                  astra18 napisał:

> To są działania przestępcze środowisk LGBT.

Zgłosiłaś przestępstwo do prokuratury?
                  • astra18 Re: Godek w Sejmie 30.10.21, 23:10
                    jureek napisał:

> astra18 napisał:
                    >
                    > > To są działania przestępcze środowisk LGBT.
                    >
                    > Zgłosiłaś przestępstwo do prokuratury?

Nie bądź taki ograniczony dosłownością.
                    Niszczenie ludzi za brak zgody na zajob i szajba społeczna to już przestępstwo. Ja tak uważam i basta.
                    • a000000 Re: Godek w Sejmie 31.10.21, 12:02
                      astra18 napisał:

> Nie bądź taki ograniczony dosłownością.
                      > Niszczenie ludzi za brak zgody na zajob i szajba społeczna to już przestępstwo.
                      > Ja tak uważam i basta.

też tak uważam. Takie działanie niszczy wolność wypowiedzi, poglądów... i w ogóle niszczy podstawy demokracji, a odbierane prawa do wolności słowa to łamanie konstytucji, a więc przestępstwo.

Przypomina cenzurę komunistyczną, gdy za "nieprawomyślność" groziły poważne konsekwencje. Więc większość obywateli udała się na emigrację wewnętrzną.
                      • maria421 Re: Godek w Sejmie 31.10.21, 12:31
                        a000000 napisała:

> też tak uważam. Takie działanie niszczy wolność wypowiedzi, poglądów... i w og
                        > óle niszczy podstawy demokracji, a odbierane prawa do wolności słowa to łamanie
                        > konstytucji, a więc przestępstwo.
                        >
                        > Przypomina cenzurę komunistyczną, gdy za "nieprawomyślność" groziły poważne kon
                        > sekwencje. Więc większość obywateli udała się na emigrację wewnętrzną.

Zgadza sie.

Kazdy, kto czuje ze jakas wypowiedz godzi w jego dobra osobiste, ma prawo zaskarzyc autora wypowiedzi do sadu.
                        Arbitralne wyciaganie konsekwencji przez jakis klub jest niedopuszczalne
                        • a000000 Re: Godek w Sejmie 31.10.21, 12:48
                          maria421 napisała:

> Kazdy, kto czuje ze jakas wypowiedz godzi w jego dobra osobiste, ma prawo zaska
                          > rzyc autora wypowiedzi do sadu.

Do sądu, powiadasz.....

wczoraj jeden obywatel Syrii, małym samochodem szmuglował do Niemiec 10 nielegalnych, małym samochodem osobowym. Policja go zatrzymała do kontroli. On się zatrzymał, po czym gwałtownie ruszył prosto na policjanta który odskoczył...... uciekał z nadmierną prędkością, spowodował wypadek drogowy.... Policja go złapała, prokurator oskarżył, a sąd...... nie wyraził zgody na tymczasowy areszt.
                          I teraz pomyśl. Kilka przestępstw popełnionych - winny , decyzją sądu, na wolności. Co myśli szeregowy obywatel??? Ano nic mu nie pozostaje jak ponadczasowo mądry tekst : sądy sądami a sprawiedliwość musi być po naszej stronie.... i stąd się biorą lincze i samowole.
                          U nas powszechne jest przekonanie, że do sądu idzie się po wyrok, nie sprawiedliwość.

• maria421 Re: Godek w Sejmie 31.10.21, 13:22
                            a000000 napisała:

> Do sądu, powiadasz.....
                            >
                            > wczoraj jeden obywatel Syrii, małym samochodem szmuglował do Niemiec 10 nielega
                            > lnych, małym samochodem osobowym. Policja go zatrzymała do kontroli. On się z
                            > atrzymał, po czym gwałtownie ruszył prosto na policjanta który odskoczył......
                            > uciekał z nadmierną prędkością, spowodował wypadek drogowy.... Policja go złap
                            > ała, prokurator oskarżył, a sąd...... nie wyraził zgody na tymczasowy areszt.
                            >
                            > I teraz pomyśl. Kilka przestępstw popełnionych - winny , decyzją sądu, na woln
                            > ości. Co myśli szeregowy obywatel??? Ano nic mu nie pozostaje jak ponadczasowo
                            > mądry tekst : sądy sądami a sprawiedliwość musi być po naszej stronie.... i st
                            > ąd się biorą lincze i samowole.

O to chodzi?

tvn24.pl/bialystok/hajnowka-przewozil-migrantow-omal-nie-potracil-policjanta-sad-nie-zgodzil-sie-na-areszt-dla-syryjczyka-prokuratura-zapowiada-zazalenie-5469900
                            Szeregowy obywatel bardzo lubi wydawac wyroki bez znajomosci prawa i akt sprawy.

Ja w tym konkretnym przypadku, pytam dlaczego sad mialby potraktowac Syryjczyka inaczej niz obywatela Polski, ktory tak samo moze wyjechac z kraju .

> U nas powszechne jest przekonanie, że do sądu idzie się po wyrok, nie sprawiedl
                            > iwość.

Na ogol w sadzie jedna strona przegrywa i to ta strona zawsze czuje sie pokrzywdzona i mowi o niesprawiedliwym wyroku.

• a000000 Re: Godek w Sejmie 31.10.21, 15:15
                              maria421 napisała:

> Szeregowy obywatel bardzo lubi wydawac wyroki bez znajomosci prawa i akt sprawy
                              > .

a po co tu znajomość prawa???? Na wezwanie policji się nie zatrzymał, prawie potrącił policjanta, uciekał policjii... wiele razy przekroczył dozwoloną prędkość, stanowił zagrożenie dla ruchu ,wiózł 10 osób w samochodzie rejestrowanym na 4 pasażerów, a na koniec zderzył się z innym samochodem.... czy to mało? Polak już dawno by siedział w areszcie.

>
                              > Ja w tym konkretnym przypadku, pytam dlaczego sad mialby potraktowac Syryjczyka
                              > inaczej niz obywatela Polski, ktory tak samo moze wyjechac z kraju .

no właśnie! dlaczego ten Syryjczyk został inaczej potraktowany i nie siedzi w areszcie?

> Na ogol w sadzie jedna strona przegrywa i to ta strona zawsze czuje sie pokrzyw
                              > dzona i mowi o niesprawiedliwym wyroku.

Na ogół. Ale bardzo często wina jest ewidentna, a sprawca uniewinniony. Sąd ma pomroczność jasną?

Przypominasz sobie sprawę, gdy niesprawny umysłowo ukradł batonik za 99 gr za co sąd go skazał na więzienie? Bo na pytanie, czy okazuje skruchę odpowiadał, że nie, że zawsze zje batonik.... sąd nie wziął pod uwagę, że ten człowiek nie był w stanie rozeznać czynu.... Tak samo było z innym niesprawnym, który zabierał stojące rowery i nimi odjeżdżał. I się dziwił, że ktoś uważa że nie wolno mu jechać na spacerek....

Na koniec przywołam casus.... a jakże! Najsztub!! niewinny, bo nie da się ustalić z jaką prędkością staruszka wtargnęła na przejście dla pieszych.... no to mówię: z prędkością 100 km/h.

Mario, czasem wyroki są tak kuriozalne, że nie wiadomo, śmiać się czy płakać.
                              >
                              • maria421 Re: Godek w Sejmie 31.10.21, 15:25
                                Ano wlasnie ... "po co tu znajomosc prawa", kiedy przecietny obywatel uwaza ze lepiej wie?

Casus Najsztub, mowisz? W pierwszej instancji skazany , ale Ziobrze bylo za malo:

Latem 2018 r. Sąd Rejonowy w Piasecznie uznał w trybie zaocznym dziennikarza za winnego popełnienia zarzucanego mu czynu i nałożył na niego grzywnę w wysokości 6 tys. zł, a także orzekł na rzecz pokrzywdzonej rekompensatę w kwocie 10 tys. zł. Proces przed sądem w Piasecznie toczył się ponownie na wniosek ministra sprawiedliwości. Zbigniew Ziobro uznał, że kara jest za niska w stosunku do czynu.

• a000000 Re: Godek w Sejmie 31.10.21, 15:45
                                  maria421 napisała:

> Ano wlasnie ... "po co tu znajomosc prawa", kiedy przecietny obywatel uwaza ze
                                  > lepiej wie?
                                  >
                                  > Casus Najsztub, mowisz? W pierwszej instancji skazany , ale Ziobrze bylo za ma
                                  > lo:
                                  >
                                  > Latem 2018 r. Sąd Rejonowy w Piasecznie uznał w trybie zaocznym dziennikarza
                                  > za winnego popełnienia zarzucanego mu czynu i nałożył na niego grzywnę w wysok
                                  > ości 6 tys. zł, a także orzekł na rzecz pokrzywdzonej rekompensatę w kwocie 10
                                  > tys. zł. Proces przed sądem w Piasecznie toczył się ponownie na wniosek ministr
                                  > a sprawiedliwości. Zbigniew Ziobro uznał, że kara jest za niska w stosunku do c
                                  > zynu.

>

aha, czyli Najsztub uniewinniony na złość Ziobrze????

nawiasem mówiąc, faktycznie ta kara za niska była. Na temat tego wypadku w POLSAT audycja była. Kobieta już nie żyje. Mąż występował, był bardzo rozgoryczony.

• maria421 Re: Godek w Sejmie 31.10.21, 15:59
                                    a000000 napisała:

uniewinniony na złość Ziobrze????

Azerka, ja nie dopatruje sie wszedzie spisku jak Ty.

Sad drugiej instancji dopatrzyl sie innych szczegolow.

> nawiasem mówiąc, faktycznie ta kara za niska była. Na temat tego wypadku w POLS
                                    > AT audycja była. Kobieta już nie żyje. Mąż występował, był bardzo rozgoryczony.

Kobieta nie zmarla na skutek wypadku.

>
                                    • a000000 Re: Godek w Sejmie 31.10.21, 16:29
                                      maria421 napisała:

> Kobieta nie zmarla na skutek wypadku.

no i to nie jest do końca jasne. Miałam kolegę, który w skutek wypadku samochodowego, zmarł na raka głowy - pięć lat po wypadku. Uraz spowodował rozwój raka. Może ten rak tam już siedział... ale gdyby nie uraz, to by siedział i nie wyłaził.
                                      • maria421 Re: Godek w Sejmie 31.10.21, 16:30
                                        a000000 napisała:

> no i to nie jest do końca jasne. Miałam kolegę, który w skutek wypadku samocho
                                        > dowego, zmarł na raka głowy - pięć lat po wypadku. Uraz spowodował rozwój raka.
                                        > Może ten rak tam już siedział... ale gdyby nie uraz, to by siedział i nie wyła
                                        > ził.

Nie wierze, zeby jakakolwiek korelacje zdiagnozowali lekarze.
                                  • jureek Re: Godek w Sejmie 31.10.21, 20:00
                                    a000000 napisała:

> nawiasem mówiąc, faktycznie ta kara za niska była.

Moim zdaniem też była za niska. On tę kobietę potrącił na przejściu dla pieszych i to jeszcze na na drugiej (z punktu widzenia pieszego) połowie przejścia, czyli nie ma mowy o wtargnięciu, bo kobieta przeszła już przez cały pas ruchu. Tylko że to nie jest tak, że kara niska, bo to Najsztub, tylko tak, że sądy w takich sytuacjach w przeważającej liczbie przypadków są łagodne dla sprawców, kimkolwiek by oni nie byli. Po prostu prawie każdy sędzia to kierowca.
                                    W przypadku Najsztuba o uniewinnieniu zadecydowała opinia biegłego, że jechał on z prędkością 20 km/h, czyli zachował należytą ostrożność. Sąd jednak nie wziął pod uwagę, że były fatalne warunki drogowe, padał deszcz i bardzo słaba widoczność, a w takich warunkach nawet 20 km/h to może być za dużo. Prędkość należy dostosować do warunków, a jeśli Najsztub za późno zauważył kobietę, która przeszła już ponad połowę jezdni (czyli nie wyskoczyła nagle zza krzaków), to znaczy, że prędkości nie dostosował.
                                    • wkkr Re: Godek w Sejmie 02.11.21, 07:01
                                      Mógł jej nie zauważyć ale to nie powinno zwalniać go z odpowiedzialności.
                                      też miewałem sytuacje gdy dostrzegłem pieszego w ostatniej chwili ale jechałem na tyle wolno, że bylem w stanie auto momentalnie zatrzymać.
                • maria421 Re: Godek w Sejmie 31.10.21, 08:49
                  astra18 napisał:

> dorzeczy.pl/sport/219208/souza-wyrzucony-z-klubu-i-reprezentacji-siatkarzy-zostal-oskarzony-o-homofobie.html
                  >
                  > To są działania przestępcze środowisk LGBT.

Rzecz sie dzieje w Brazylii :-)
                  • astra18 Re: Godek w Sejmie 31.10.21, 08:52
                    maria421 napisała:

> Rzecz sie dzieje w Brazylii :-)

No i co z tego? W Polsce podobne działania mają miejsce, już się o to starają aktywiści pokroju Barta Staszewskiego.
                    • jureek Re: Godek w Sejmie 31.10.21, 20:01
                      astra18 napisał:

> No i co z tego? W Polsce podobne działania mają miejsce, już się o to starają a
                      > ktywiści pokroju Barta Staszewskiego.

Konkrety?
                      • astra18 Re: Godek w Sejmie 31.10.21, 20:09
                        jureek napisał:

> astra18 napisał:
                        >
                        > > No i co z tego? W Polsce podobne działania mają miejsce, już się o to sta
                        > rają a
                        > > ktywiści pokroju Barta Staszewskiego.
                        >
                        > Konkrety?

Nagonka na profesor z Uniwersytetu Śląskiego , co doprowadziło w konsekwencji do usunięcia jej z uczelni.
                        Co do Staszewskiego - podkładane przez niego samego tablice przy wjazdach do miejscowości , z napisem "strefa wolna od LGBT" i uruchamianie narracji że zostały zainstalowane przez służby miejskie .
                        • jureek Re: Godek w Sejmie 31.10.21, 20:50
                          astra18 napisał:

> Nagonka na profesor z Uniwersytetu Śląskiego , co doprowadziło w konsekwencji d
                          > o usunięcia jej z uczelni.

Ta profesorka na swoich wykładach zamiast gadać na temat uprawiała ideologiczną indoktrynację i opowiadała sprzeczne z nauką historie.

> Co do Staszewskiego - podkładane przez niego samego tablice przy wjazdach do mi
                          > ejscowości , z napisem "strefa wolna od LGBT" i uruchamianie narracji że został
                          > y zainstalowane przez służby miejskie .

W którym miejscu Staszewski powiedział, czy napisał, że tablice te zostały zainstalowane przez służby miejskie?
                          • astra18 Re: Godek w Sejmie 31.10.21, 21:11
                            jureek napisał:

>
                            > Ta profesorka na swoich wykładach zamiast gadać na temat uprawiała ideologiczną
                            > indoktrynację i opowiadała sprzeczne z nauką historie.
                            >
                            A jakie sprawy były przedmiotem jej wykładów które wg ciebie były sprzeczne z nauką ?
                            I czy był to powód do usunięcia z uczelni?

>.
                            >
                            > W którym miejscu Staszewski powiedział, czy napisał, że tablice te zostały zain
                            > stalowane przez służby miejskie?

Jak w którym miejscu ? Na rogatkach.
                            Te tablice wg niego zainstalowaly służby miejskie . Czego nie rozumiesz?
                          • a000000 Re: Godek w Sejmie 01.11.21, 08:52
                            jureek napisał:

> Ta profesorka na swoich wykładach zamiast gadać na temat uprawiała ideologiczną
                            > indoktrynację i opowiadała sprzeczne z nauką historie.

nieprawda. Ta profesorka opowiadała o tym, jak wygląda klasyczna chrześcijańska rodzina. To był wykład z socjologii.
                            Gdyby wykład był z fizyki kwantowej a pani opowiadała o chrześcijańskim rozumieniu rodziny, to bym powiedziała, że rację masz.... Ale ta pani mówiła zupełnie na temat. A burdę wszczęli postępowcy mający problemy z identyfikacją płciową.

Jurku, w którym miejscu chrześcijańska wizja rodziny jest sprzeczna z nauką?

> W którym miejscu Staszewski powiedział, czy napisał, że tablice te zostały zain
                            > stalowane przez służby miejskie?

Powiedział, że to on sam powiesił tabliczkę, aby móc zrobić zdjęcie.... Potem to zdjęcie obiegło świat i rozpoczęła się awantura. Na podstawie fejka. Ten facet sam przyznał, że to był taki hepening. Ale już było za późno.... sama słyszałam, jak w PE powtarzano z uporem maniaka, że RZĄD polski tworzy strefy wolne od LGBT, a Biedroń wykrzykiwał z mównicy, że w Polsce osoby takie jak on nie mogą wejść do kawiarni....

Ani jedna gmina nie wyrzuca osoby homo. Gminy jedynie preferują tradycyjne modele rodziny i nie życzą sobie ideologii LGBT.
                            Jak i większość naszych obywateli.
                            • jureek Re: Godek w Sejmie 01.11.21, 09:19
                              a000000 napisała:

> Jurku, w którym miejscu chrześcijańska wizja rodziny jest sprzeczna z nauką?

Na przykład w tym miejscu, gdy twierdzi, że homoseksualizm da się i należy leczyć.

> Powiedział, że to on sam powiesił tabliczkę, aby móc zrobić zdjęcie....

No właśnie, czyli nie mówił, że to władze miasta te tablice postawiły. A oskarża się go (między innymi Astra tak go fałszywie oskarża, ale cytatu, że tak mówił przytoczyć nie potrafi), że on tak mówił. A to nieprawda. Od początku było wiadomo, że to on te tablice postawił, a tablice te miały ilustrować konsekwencje podjętych przez władze samorządowe uchwał o strefach wolnych od LGBT.
                              • astra18 Re: Godek w Sejmie 01.11.21, 09:31
                                jureek napisał:

>
                                > No właśnie, czyli nie mówił, że to władze miasta te tablice postawiły. A oskarż
                                > a się go (między innymi Astra tak go fałszywie oskarża, ale cytatu, że tak mówi
                                > ł przytoczyć nie potrafi), że on tak mówił. A to nieprawda. Od początku było wi
                                > adomo, że to on te tablice postawił,

A nie nie, jak rozpętałą się cała ta historia i wyszła poza granice Polski, utwierdzał w tym przekonaniu "słusznie oburzonych". Nie przytoczę cytatu bo dyskusja pochodzi z TT.

a tablice te miały ilustrować konsekwencje
                                > podjętych przez władze samorządowe uchwał o strefach wolnych od LGBT.

A jakie to konsekwencje?
                                O nie wpuszczaniu homoedukatorów do szkół? O przypominaniu że rodzina, wg konstytucji , składająca się z mężczyzny i kobiety, jest objęta szczególną ochroną państwa? To jest wg ciebie "strefa wolna od LGBT? Od ideologii jak najbardziej. I bardzo dobrze.
                                • astra18 Re: Godek w Sejmie 01.11.21, 09:40
                                  "Kropla twórczości" aktywisty Staszewskiego: nie nasz homo to trzeba go wyśmiać.
                                  Bo nie idzie "z nami".

www.tysol.pl/a73909-Pamietacie-homofobiczny-atak-Barta-Staszewskiego-na-Lukasza-Jasine-Znowu
                                  • jureek Re: Godek w Sejmie 01.11.21, 10:43
                                    astra18 napisał:

> "Kropla twórczości" aktywisty Staszewskiego: nie nasz homo to trzeba go wyśmiać
                                    > .
                                    > Bo nie idzie "z nami".
                                    >
                                    > www.tysol.pl/a73909-Pamietacie-homofobiczny-atak-Barta-Staszewskiego-na-Lukasza-Jasine-Znowu

Przecież to nie na temat. Tu nie chodzi o to, że Staszewski jest be, bo nie jest ten libek gościem z mojej bajki i wcale go sympatią nie darzę, ale nie znaczy to, że będę bez żadnych dowodów łykał nieprawdę, jakoby on twierdził, że tablice postawiły władze miast, a nie on sam.
                                    • astra18 Re: Godek w Sejmie 01.11.21, 10:58
                                      jureek napisał:

>
                                      > Przecież to nie na temat.

Oczywiście że na temat.
                                      To jest przegląd jego "twórczości" jako aktywisty LGBT.

Tu nie chodzi o to, że Staszewski jest be, bo nie jes
                                      > t ten libek gościem z mojej bajki i wcale go sympatią nie darzę,

A co ma do tego czy jest libek czy nie jest?

ale nie znaczy
                                      > to, że będę bez żadnych dowodów łykał nieprawdę, jakoby on twierdził, że tabli
                                      > ce postawiły władze miast, a nie on sam.

No przecież cała narracja na tym polegała.
                                      Najpierw pojawiły się tablice, zdjęcia, oburzenie "z zewnątrz", a przyznał się dopiero wtedy kiedy go rozliczano z tej "eskapady" po miastach i wsiach. Czego nie rozumiesz?
                                      • astra18 Re: Godek w Sejmie 01.11.21, 11:02

> jureek napisał:
                                        >
                                        >
                                        > >
                                        >
                                        >
                                        > A co ma do tego czy jest libek czy nie jest?
                                        >
                                        > ale nie znaczy
                                        > > to, że będę bez żadnych dowodów łykał nieprawdę, jakoby on twierdził, że
                                        > tabli
                                        > > ce postawiły władze miast, a nie on sam.

Podobna historia jak z tym rzekomo pobitym gejem.
                                        Potem się okazało, że nic takiego nie miało miejsca. Gej zachlał, gdzieś walnął, na drugi dzień pojawił się na policji a Staszewski rozsyłał zdjęcia gdzie się da, twierdząc ,że pobity z powodu swojej orientacji.
                                        Zawodowy aktywista kłamca.
                                        • a000000 Re: Godek w Sejmie 01.11.21, 13:13
                                          astra18 napisał:

> Podobna historia jak z tym rzekomo pobitym gejem.
                                          > Potem się okazało, że nic takiego nie miało miejsca.

A pan homo zdążył wiadomość o poszukiwaniach pobitego wpuścić w sieć, gdzie ta wiadomość krąży pewnie do dziś, a może i do końca serwerowego świata....... Kogo to obchodzi, że to kłamstwo?
                                          A potem nie dziwmy się, że europarlamentarzyści są przekonani , że u nas białe niedźwiedzie po ulicach chodzą... i biednych Polaków trzeba ratować za wszelką cenę...
                              • a000000 Re: Godek w Sejmie 01.11.21, 11:00
                                jureek napisał:

> a000000 napisała:
                                >
                                > > Jurku, w którym miejscu chrześcijańska wizja rodziny jest sprzeczna z nau
                                > ką?
                                >
                                > Na przykład w tym miejscu, gdy twierdzi, że homoseksualizm da się i należy leczyć.

????? ale ja pytam o wizję RODZINY, nie o zaburzenia identyfikacji płciowej. W którym miejscu chrześcijańska wizja rodziny jest sprzeczna z nauką?????

> No właśnie, czyli nie mówił, że to władze miasta te tablice postawiły.

Ale w pierwszej wersji swojego spotu tak sugerował. Spot jest zlikwidowany z sieci, nie ma go w you tube, ale ja go widziałam w TV. Dopiero gdy afera wybuchła i gminy zaczęły mówić o sądach, ten pan zaczął się bronić twierdząc, że to tylko taki "performens". Ale co poszło w świat to poszło.

Czyli nie mówił wprost, ale sugerował.

Od początku było wi
                                > adomo, że to on te tablice postawił, a tablice te miały ilustrować konsekwencje
                                > podjętych przez władze samorządowe uchwał o strefach wolnych od LGBT.

to jest wersja późniejsza..... Gdy po raz pierwszy pokazano to w TV, osobiście odniosłam wrażenie że tabliczki powiesiły gminy, a pan homo wyraża oburzenie.
                                I zapewne tak też zinterpretowała to zagranica, gdyż cały czas słychać, jak to paskudny rząd pisiorów tworzy strefy wolne od....

A gminy, w trosce o wychowanie swoich dzieci zgodnie z wolą rodziców, w odpowiedzi na ogłoszoną przez Trzaskowskiego w Warszawie kartę praw lgbt i zapowiedź wejścia latarników do szkół, ogłosiły swoją wolę, że nie życzą sobie ideologii lgbt w szkołach.

• astra18 Re: Godek w Sejmie 01.11.21, 11:04
                                  a000000 napisała:

> A gminy, w trosce o wychowanie swoich dzieci zgodnie z wolą rodziców, w odpowie
                                  > dzi na ogłoszoną przez Trzaskowskiego w Warszawie kartę praw lgbt i zapowiedź
                                  > wejścia latarników do szkół,

... i te słynne hostele dla "uciśnionych" gejów i lesbijek, i innych binarnych, niebinarnych, cis, fis itp.

>
                                  • jureek Re: Godek w Sejmie 01.11.21, 11:35
                                    astra18 napisał:

> ... i te słynne hostele dla "uciśnionych" gejów i lesbijek, i innych binarnych,
                                    > niebinarnych, cis, fis itp.

Bo oczywiście nie zdarza się, że rodzice wyrzucają dziecko z domu, albo robią mu w domu piekło, gdy okaże się, że dziecko nie jest heteronormatywne. Użyty przez Ciebie cudzysłów mówi wszystko o Twojej empatii.
                                    • astra18 Re: Godek w Sejmie 01.11.21, 11:41
                                      jureek napisał:

>
                                      > Bo oczywiście nie zdarza się, że rodzice wyrzucają dziecko z domu, albo robią m
                                      > u w domu piekło, gdy okaże się, że dziecko nie jest heteronormatywne

A jak wyrzucą z domu córkę w ciązy to już hostelu dla niej nikt nie przygotował..
                                      I to jest twoje/wasze myslenie..

. Użyty prz
                                      > ez Ciebie cudzysłów mówi wszystko o Twojej empatii.

Mam ją bez względu na preferencje seksualne. Lewacy mają je "z powodu".
                                      • jureek Re: Godek w Sejmie 01.11.21, 12:09
                                        astra18 napisał:

> A jak wyrzucą z domu córkę w ciązy to już hostelu dla niej nikt nie przygotował
                                        > ..
                                        > I to jest twoje/wasze myslenie..

Bzdura. Przecież jedno nie wyklucza drugiego. Przecież są domy matki i dziecka i nikt nie chce ich zakazywać.

> Mam ją bez względu na preferencje seksualne. Lewacy mają je "z powodu".

To Twoje rzekome bez względu na preferencje widać choćby po tym, jak używasz cudzysłowu. Jeśli krzywda dotyczy osób nieheteronormatywnych, to jest to dla Ciebie nie krzywda tylko "krzywda".
                                        • astra18 Re: Godek w Sejmie 01.11.21, 12:49
                                          jureek napisał:

>
                                          > Bzdura. Przecież jedno nie wyklucza drugiego. Przecież są domy matki i dziecka
                                          > i nikt nie chce ich zakazywać.

A ja napisałam coś o tym że ktoś chce zakazywać?
                                          Dlaczego schronienie dla nieletnich ma być obwarowane preferencja seksualna?
                                          A jak dziewczyna nieletnią nie będzie w ciąży ale i tak zostanie z jakiegoś innego powodu niż preferencja , wyrzucona, to co ? Miejsca nie dostanie w takim hostelu , bo nie spełnia warunków? Poza tym jak miałaby przebiegać ta werfikacja przy przyjęciu , oświadczenie jakieś?
                                          Nadal nie widzisz absurdu tego pomysłu, nie mówiąc już o braku równości społecznej?
                                          >

> To Twoje rzekome bez względu na preferencje widać choćby po tym, jak używasz cu
                                          > dzysłowu.

Cudzysłów był celowy, aby zwrócić uwagę na kłamstwo jakie jest propagowane na temat rzekomego prześladowania gejów i lesbijek, i innych.

Jeśli krzywda dotyczy osób nieheteronormatywnych, to jest to dla Cieb
                                          > ie nie krzywda tylko "krzywda".

To jest po prostu krzywda, bez względu na orientację seksualną.
                                          Proste i logiczne.
                                          • jureek Re: Godek w Sejmie 01.11.21, 15:07
                                            astra18 napisał:

> Nadal nie widzisz absurdu tego pomysłu, nie mówiąc już o braku równości społecz
                                            > nej?

Ten pomysł nie jest absurdalny, jest odpowiedzią na pewien istniejący, a nie wymyślony problem.
                                            Dzieci nieheteroseksualne często przeżywają w swoich rodzinach piekło lub wręcz wyrzucane są z domów, więc dobrze, że będą miały dokąd pójść.
                                            A jak już o absurdach mowa, to raczej absurdalna jest argumentacja o braku równości społecznej. Będziesz tak samo absurdalnie argumentować, że do schronisk dla matki z dzieckiem nie są przyjmowani ojcowie z dzieckiem?

> Cudzysłów był celowy, aby zwrócić uwagę na kłamstwo jakie jest propagowane na t
                                            > emat rzekomego prześladowania gejów i lesbijek, i innych.

Prześladowania nie są rzekome. Mój znajomy mechanik rowerowy miesiąc temu został pobity. Gdy szedł razem z znajomym na pocztę, rzuciło się na nich kilku typów z okrzykiem "pedały". Słyszałaś o pobiciach za to, że ktoś jest hetero?

> To jest po prostu krzywda, bez względu na orientację seksualną.
                                            > Proste i logiczne.

No więc dlaczego piszesz w cudzysłowie, gdy krzywda dotyczy nieheteronormatywnych?
                                            • a000000 Re: Godek w Sejmie 01.11.21, 15:14
                                              jureek napisał:

> Prześladowania nie są rzekome. Mój znajomy mechanik rowerowy miesiąc temu zosta
                                              > ł pobity. Gdy szedł razem z znajomym na pocztę, rzuciło się na nich kilku typów
                                              > z okrzykiem "pedały".

A co? dziwisz się? gdy taki młodzian po kilku piwach przeczyta w sieci, że poszukiwany jest jakiś pobity pedał, to co zrobi? oburzy się??? czy poczuje "moc" i też dołoży swój kamyk do ogródka?

ten Staszewski nawet nie wie, że Pandory z puszki się nie wypuszcza.
                                              • jureek Re: Godek w Sejmie 01.11.21, 15:49
                                                a000000 napisała:

> A co? dziwisz się? gdy taki młodzian po kilku piwach przeczyta w sieci, że posz
                                                > ukiwany jest jakiś pobity pedał, to co zrobi? oburzy się??? czy poczuje "moc"
                                                > i też dołoży swój kamyk do ogródka?
                                                >
                                                > ten Staszewski nawet nie wie, że Pandory z puszki się nie wypuszcza.

Czyli Staszewski winny, że mojego znajomego pobito. Niezłego fikołka wywinęłaś.
                                                Twoim zdaniem należy homofobiczne pobicia zamiatać pod dywan, to nie będzie do nich dochodzić?
                                            • astra18 Re: Godek w Sejmie 01.11.21, 17:14
                                              jureek napisał:

>
                                              > Ten pomysł nie jest absurdalny, jest odpowiedzią na pewien istniejący, a nie wy
                                              > myślony problem.
                                              > Dzieci nieheteroseksualne często przeżywają w swoich rodzinach piekło lub wręcz
                                              > wyrzucane są z domów, więc dobrze, że będą miały dokąd pójść.

Piekło dzieci które są wyrzucone z domu , a nie są homo, jest mniej problematyczne ?
                                              Gdzie one mają iść ?

> A jak już o absurdach mowa, to raczej absurdalna jest argumentacja o braku równ
                                              > ości społecznej.

Ze względu na płeć, to nie jest brak równości społecznej ?
                                              Dzieciom i nastolatkom dzieje się krzywda ze strony najbliższych , bez względu na płeć.
                                              Ten pomysł właśnie różnicuje z powodu tej charakterystyki.

Będziesz tak samo absurdalnie argumentować, że do schronisk dl
                                              > a matki z dzieckiem nie są przyjmowani ojcowie z dzieckiem?

Znasz przypadek wyrzuconego ojca dzieckiem , przez ich żonę i matkę ?
                                              >
                                              >
                                              > Prześladowania nie są rzekome. Mój znajomy mechanik rowerowy miesiąc temu zosta
                                              > ł pobity. Gdy szedł razem z znajomym na pocztę, rzuciło się na nich kilku typów
                                              > z okrzykiem "pedały". Słyszałaś o pobiciach za to, że ktoś jest hetero?
                                              >
                                              Za to że ktoś jest rudy albo staje w obronie dziewczyny na przykladz słyszałeś ?
                                              Bo ja tak.

> No więc dlaczego piszesz w cudzysłowie, gdy krzywda dotyczy nieheteronormatywny
                                              > ch?

Nie dlatego że ich dotyczy tylko wyróżnienia z powodu orientacji.
                                    • a000000 Re: Godek w Sejmie 01.11.21, 13:22
                                      jureek napisał:

> Bo oczywiście nie zdarza się, że rodzice wyrzucają dziecko z domu, albo robią m
                                      > u w domu piekło, gdy okaże się, że dziecko nie jest heteronormatywne.

owszem, to jest problem. Ale takich "latarników" trzeba do rodziców wysyłać, a nie seksualizować CUDZE dzieci .

Z realu: ojciec chciał 10-latka na dodatkowe lekcje szachów wysłać.... więc udał się do nauczycielki z pytaniem, skoro za darmo, to za co? No i się dowiedział, że ceną darmochy ma być rozmowa z dzieckiem na tematy płciowości.

• jureek Re: Godek w Sejmie 01.11.21, 12:27
                                  a000000 napisała:

> ????? ale ja pytam o wizję RODZINY, nie o zaburzenia identyfikacji płciowej

W rodzinach nie może się zdarzyć dziecko nieheteronormatywne?
                                  No i co zgodnie z chrześcijańską wizją rodziny należy z takim dzieckiem zrobić?
                                  Nie jest tak w tej wizji, że należy wysłać je na leczenie?

> to jest wersja późniejsza..... Gdy po raz pierwszy pokazano to w TV, osobiści
                                  > e odniosłam wrażenie że tabliczki powiesiły gminy, a pan homo wyraża oburzenie.

Wrażenie zależy od nastawienia, ja takiego wrażenia nie odniosłem.

> I zapewne tak też zinterpretowała to zagranica, gdyż cały czas słychać, jak to
                                  > paskudny rząd pisiorów tworzy strefy wolne od....

Nie rząd, tylko samorządy, no i faktem jest, że takie uchwały o strefach wolnych od LGBT (później dodawano jeszcze słowo "ideologia", żeby niby to załagodzić) samorządy podjęły, a tabliczki postawione przez Staszewskiego tylko te uchwały zilustrowały.
                                  • a000000 Re: Godek w Sejmie 01.11.21, 13:50
                                    jureek napisał:

> W rodzinach nie może się zdarzyć dziecko nieheteronormatywne?
                                    > No i co zgodnie z chrześcijańską wizją rodziny należy z takim dzieckiem zrobić?

KOCHAĆ!!!! jak każdy rodzic kocha swoje "mniej sprawne " dziecko.

> Nie jest tak w tej wizji, że należy wysłać je na leczenie?

Opis rodziny chrześcijańskiej nie zajmuje się aspektami medycznymi. ALE! gdy jakiś rodzic uda się do medyka z pytaniem o leczenie, powinien być doszkolony przez medyka, że przypadłość jest wrodzona i nieuleczalna. Bo przyczyną przypadłości jest zaburzona gospodarka hormonalna u matki gdy jest w ciąży a powodująca to, że u homo mózg się kształtuje na podobieństwo mózgu płci przeciwnej. Do tego nauka podejrzewa, że aby wystąpiły odchyłki od normy potrzebna jest jeszcze mutacja kilku genów jednocześnie. Tak mówiło na wykładzie na temat płci mózgu.
                                    osobiście wnoszę, że gdyby nie paskudny błąd WHO która z powodu manipulacji gejowskiej uznała że homoseksualizm NIE JEST chorobą - to do dziś mielibyśmy problem dokładnie przebadany.... a tak skoro to nie choroba, to i nie ma kasy na badania.

>
                                    > Nie rząd, tylko samorządy, no i faktem jest, że takie uchwały o strefach wolnyc
                                    > h od LGBT (później dodawano jeszcze słowo "ideologia", żeby niby to załagodzić)
                                    > samorządy podjęły, a tabliczki postawione przez Staszewskiego tylko te uchwały
                                    > zilustrowały.

i zgodziłabym się z Tobą, gdyby za uchwałami poszły propozycje opuszczenia gminy przez osoby lgbt.... Jeśli takich propozycji nie było - chodzi wyłącznie o ideologię. Nie o ludzi.

• a000000 Re: Godek w Sejmie 01.11.21, 13:58
                                    jureek napisał:

> Nie rząd, tylko samorządy,

a nie nie.... RZĄD. Na własne uszy słyszałam debatę w Parlamencie Europejskim .

• maria421 Re: Godek w Sejmie 01.11.21, 12:32
                                  Malzenstwo to maz i zona, a nie maz i maz czy zona i zona.
                                  Rodzice to matka i ojciec a nie matka i matka czy ojciec i ojciec.

Wara komukolwiek od zaklamywania tych pojec.

Poza tym, niech sobie LGBT urzadza pochody, ale ktokolwiek kto by na tych pochodach dokonywal aktow obscenicznych czy byl ubrany w obsceniczny sposob powinien byc natychmiast wyciagniety z tlumu i pociagniety do odpowiedzialnosci.

• jureek Re: Godek w Sejmie 01.11.21, 12:52
                                    maria421 napisała:

> Malzenstwo to maz i zona, a nie maz i maz czy zona i zona.
                                    > Rodzice to matka i ojciec a nie matka i matka czy ojciec i ojciec.
                                    >
                                    > Wara komukolwiek od zaklamywania tych pojec.

Jaką karę przewidujesz za złamanie tych kanonów politycznej poprawności?

> Poza tym, niech sobie LGBT urzadza pochody, ale ktokolwiek kto by na tych pocho
                                    > dach dokonywal aktow obscenicznych czy byl ubrany w obsceniczny sposob powinien
                                    > byc natychmiast wyciagniety z tlumu i pociagniety do odpowiedzialnosci.

Przecież są odpowiednie przepisy kodeksu karnego i kodeksu wykroczeń, które obowiązują wszystkich, nie tylko uczestników marszów równości. Niestety, gdy zgłaszałem straży miejskiej obsceniczne reklamy agencji towarzyskich, to jakoś nikt się tym zająć nie chciał.
                                    • maria421 Re: Godek w Sejmie 01.11.21, 13:04
                                      jureek napisał:

> Jaką karę przewidujesz za złamanie tych kanonów politycznej poprawności?

Gdybym byla politycznie poprawna, to bym mowila ze "istnieja rozne modele rodziny" i ze "dziecko moze miec dwie matki lub dwoch ojcow", co byloby zaklamywaniem rzeczywistosci.

• jureek Re: Godek w Sejmie 01.11.21, 15:22
                                        maria421 napisała:

> Gdybym byla politycznie poprawna, to bym mowila ze "istnieja rozne modele rodzi
                                        > ny" i ze "dziecko moze miec dwie matki lub dwoch ojcow", co byloby zaklamywanie
                                        > m rzeczywistosci.

Polityczną poprawność definiuję jako narzucanie określonego mówienia i pisania, dlatego jeśli piszesz "wara od nazywania małżeństwem związku jednopłciowego", to odbieram to jako chęć narzucenia określonego, politycznie poprawnego wzoru językowego.
                                        • maria421 Re: Godek w Sejmie 01.11.21, 15:23
                                          jureek napisał:

> Polityczną poprawność definiuję jako narzucanie określonego mówienia i pisania,
                                          > dlatego jeśli piszesz "wara od nazywania małżeństwem związku jednopłciowego",
                                          > to odbieram to jako chęć narzucenia określonego, politycznie poprawnego wzoru j
                                          > ęzykowego.

Idac ta logika, mowienie ze Ziemia jest plaska tez powinno byc dopuszczalne.
                                          • jureek Re: Godek w Sejmie 01.11.21, 15:56
                                            maria421 napisała:

> Idac ta logika, mowienie ze Ziemia jest plaska tez powinno byc dopuszczalne.

W matematyce (i ogólniej w logice) rozróżnia się definicje i twierdzenia.
                                            Tylko o twierdzeniach w drodze dowodzenia można powiedzieć, czy są prawdziwe, czy fałszywe, natomiast definicje się przyjmuje, a nie dowodzi ich prawdziwości.
                                            Zdanie, że ziemia jest płaska, to twierdzenie, natomiast zdanie, że małżeństwo jest związkiem mężczyzny i kobiety, to definicja.
                                            • maria421 Re: Godek w Sejmie 01.11.21, 17:01
                                              Wedlug SJP :

definicja «objaśnienie znaczenia wyrazu, wyrażenia lub pojęcia»

Malzenstwo jest od wiekow zdefiniowane jako usankcjonowany prawnie zwiazek mezczyzny i kobiety.

I niech tak pozostanie.

• a000000 Re: Godek w Sejmie 01.11.21, 18:20
                                                maria421 napisała:

> Wedlug SJP :
                                                >
                                                > definicja «objaśnienie znaczenia wyrazu, wyrażenia lub pojęcia»
                                                >
                                                > Malzenstwo jest od wiekow zdefiniowane jako usankcjonowany prawnie zwiazek mezc
                                                > zyzny i kobiety.
                                                >
                                                > I niech tak pozostanie.

i niech tak pozostanie, na wieki wieków....

• jureek Re: Godek w Sejmie 01.11.21, 21:11
                                                  a000000 napisała:

> > I niech tak pozostanie.
                                                  >
                                                  >
                                                  > i niech tak pozostanie, na wieki wieków....

Takie jest Wasze pragnienie i ja to szanuję. Inni mogą mieć inne pragnienia.
                                                  A definicje się zmieniają z czasem. Sama definicja małżeństwa też nie tak dawno zawierała w sobie atrybut nierozerwalności, teraz już go nie ma.
                                                  Jeśli o mnie chodzi, to niczego mi nie ubędzie, jeśli dwie kochające się osoby obojętnie jakiej płci będą mogły sformalizować swój związek, gdy będą miały takie pragnienie. One nie zagrażają mojemu małżeństwu, mojej rodzinie. Ani nie zagrażają też innym rodzinom. Dużo większym zagrożeniem dla rodzin jest choćby alkoholizm i przemoc, ale o tych zagrożeniach "obrońcy rodziny" nie trąbią wszem i wobec.
                                                  • astra18 Re: Godek w Sejmie 01.11.21, 21:41
                                                    jureek napisał:

> a000000 napisała:
                                                    >
                                                    > > >
                                                    >
                                                    > Takie jest Wasze pragnienie i ja to szanuję. Inni mogą mieć inne pragnienia.
                                                    > A definicje się zmieniają z czasem. Sama definicja małżeństwa też nie tak dawno
                                                    > zawierała w sobie atrybut nierozerwalności, teraz już go nie ma.

Możesz napisać do czego się to odnosi?

• jureek Re: Godek w Sejmie 01.11.21, 22:31
                                                    astra18 napisał:

> > A definicje się zmieniają z czasem. Sama definicja małżeństwa też nie tak
                                                    > dawno
                                                    > > zawierała w sobie atrybut nierozerwalności, teraz już go nie ma.
                                                    >
                                                    > Możesz napisać do czego się to odnosi?

Przecież napisałem. To przykład, że definicje się zmieniają. I definicja małżeństwa też się zmieniała, bo kiedyś był warunek, że musi to być związek dozgonny, a teraz takiego warunku w definicji małżeństwa nie ma.
                                                  • wkkr Re: Godek w Sejmie 02.11.21, 07:04
                                                    Ale wprowadzenie związków jednopłciowych równych małżeństwu nie wymaga określania ich ta samą nazwą. Od semantyki ważniejszy jest stan faktyczny
                                                    Ja nie mam nic przeciwko "małżeństwom" homo ale jestem zdecydowanym wrogiem związków partnerskich zarówno hetero jak i homo.
                                                  • maria421 Re: Godek w Sejmie 02.11.21, 08:07
                                                    jureek napisał:

> Przecież napisałem. To przykład, że definicje się zmieniają. I definicja małżeń
                                                    > stwa też się zmieniała, bo kiedyś był warunek, że musi to być związek dozgonny,
                                                    > a teraz takiego warunku w definicji małżeństwa nie ma.

Mozesz podac te definicje gdzie malzenstwo jest okreslane jako zwiazek dozgonny?
                                                  • astra18 Re: Godek w Sejmie 02.11.21, 12:29
                                                    jureek napisał:

> astra18 napisał:
                                                    >
                                                    > > > A definicje się zmieniają z czasem. Sama definicja małżeństwa też n
                                                    > ie tak
                                                    > > dawno
                                                    > > > zawierała w sobie atrybut nierozerwalności, teraz już go nie ma.
                                                    > >
                                                    > > Możesz napisać do czego się to odnosi?
                                                    >
                                                    > Przecież napisałem. To przykład, że definicje się zmieniają. I definicja małżeń
                                                    > stwa też się zmieniała, bo kiedyś był warunek, że musi to być związek dozgonny,
                                                    > a teraz takiego warunku w definicji małżeństwa nie ma.

Nie zrozumiałeś o co pytałam ?: atrybut nierozerwalności , gdzie już nie jest warunkiem?
                                                  • jureek Re: Godek w Sejmie 03.11.21, 11:20
                                                    astra18 napisał:

> Nie zrozumiałeś o co pytałam ?: atrybut nierozerwalności , gdzie już nie jest w
                                                    > arunkiem?

Atrybut nierozerwalności nie jest już warunkiem wszędzie tam, gdzie dopuszczone są rozwody.
                                                  • astra18 Re: Godek w Sejmie 03.11.21, 13:50
                                                    jureek napisał:

> Atrybut nierozerwalności nie jest już warunkiem wszędzie tam, gdzie dopuszczone
                                                    > są rozwody.

A gdzie są teraz a kiedyś nie były?
                                                  • jureek Re: Godek w Sejmie 03.11.21, 14:05
                                                    astra18 napisał:

> A gdzie są teraz a kiedyś nie były?

Na przykład we Włoszech przed 1970 rokiem rozwody nie były dopuszczalne, na Malcie zalegalizowano zaś rozwody dopiero 10 lat temu.
                                                  • astra18 Re: Godek w Sejmie 03.11.21, 14:27
                                                    jureek napisał:

> astra18 napisał:
                                                    >
                                                    > > A gdzie są teraz a kiedyś nie były?
                                                    >
                                                    > Na przykład we Włoszech przed 1970 rokiem rozwody nie były dopuszczalne, na Mal
                                                    > cie zalegalizowano zaś rozwody dopiero 10 lat temu.

Ciekawostka. Nie wiedziałam.
                                                  • maria421 Re: Godek w Sejmie 03.11.21, 15:20
                                                    jureek napisał:

> Na przykład we Włoszech przed 1970 rokiem rozwody nie były dopuszczalne, na Mal
                                                    > cie zalegalizowano zaś rozwody dopiero 10 lat temu.

Nasza cywilizacja bazuje na prawie rzymskim, i to wlasnie w rzymskim prawie cywilnym okreslono "matrimonium" (malzenstwo), od slowa "mater" (matka). Matrimonium to "kondycja matki". Malzenstwo mialo sluzyc zapewnieniu kobiecie legalnej opieki ze strony jej meza oraz legalizacji potomstwa.
                                                    Od tego pochodzi matrimonio, marriage , mariage.

W prawie rzymskim istnialo tez "divortium", czyli rozwod.

Nie widze zadnej podstawy zeby zwiazki jednoplciowe nazywac "malzenstwami". To jest przeklamanie rzeczywistosci.
                                                  • a000000 Re: Godek w Sejmie 03.11.21, 18:16
                                                    maria421 napisała:

> Nie widze zadnej podstawy zeby zwiazki jednoplciowe nazywac "malzenstwami". To
                                                    > jest przeklamanie rzeczywistosci.

no i jak tu się nie zgodzić!!! przecież to jest szczera prawda.

>Matrimonium to "kondycja matki". Malzenstwo mialo sluzyc zapewnieniu kobiecie legalnej opieki ze strony jej >meza oraz legalizacji potomstwa.

no właśnie.... OBOWIĄZKI. Ale pedały sięgają po przywileje.... Skoro dziecięcia nie zrodzą, to może choć podatek sobie odpiszą?

tu stawiam mur kolczasty, coby Jurek i Stefciu mnie nie dopadli... W TYM temacie nie jestem politpoprawna bynajmniej.
                                                  • maria421 Re: Godek w Sejmie 03.11.21, 18:26
                                                    Azerko, homoseksualisci w zwiazkach partnerskich tez maja obowiazki wobec siebie.

Niech sie lacza w zwiazki, ale niech tego nie nazywala "malzenstwem" bo to jest przeklamanie! W malzenstwie jest maz i zona , a nie maz i maz czy zona i zona.

Niech sie dwoch gejow nie nazywa "ojcami" jednego dziecka, bo najwyzej tylko jeden z nich jest jego ojcem.
                                                    Niech sie dwie lesbijki nie nazywaja "matkami" jednego dziecka, bo najwyzej tylko jedna z nich jest jego matka.

• a000000 Re: Godek w Sejmie 03.11.21, 18:57
                                                    maria421 napisała:

> Azerko, homoseksualisci w zwiazkach partnerskich tez maja obowiazki wobec siebie.

To nie są obowiązki. Obowiązki to mają rodzice wobec małoletnich dzieci.
                                                    Dorośli świadczą na rzecz partnera bo chcą.... a gdy nie chcą, to rozwód. I po obowiązkach.

> Niech sie lacza w zwiazki, ale niech tego nie nazywala "malzenstwem" bo to jest
                                                    > przeklamanie! W malzenstwie jest maz i zona , a nie maz i maz czy zona i zona.

NIECH. Nic mi do tego kto-co-z kim. Ale niech nie sięgają po przywileje nienależne. I nie psują rzeczywistości.

> Niech sie dwoch gejow nie nazywa "ojcami" jednego dziecka, bo najwyzej tylko je
                                                    > den z nich jest jego ojcem.
                                                    > Niech sie dwie lesbijki nie nazywaja "matkami" jednego dziecka, bo najwyzej tyl
                                                    > ko jedna z nich jest jego matka.

I niech się poduczą biologii. Wówczas się dowiedzą, jak to wszystko nauka widzi.

• maria421 Re: Godek w Sejmie 03.11.21, 19:15
                                                    a000000 napisała:

> To nie są obowiązki. Obowiązki to mają rodzice wobec małoletnich dzieci.
                                                    > Dorośli świadczą na rzecz partnera bo chcą.... a gdy nie chcą, to rozwód. I po
                                                    > obowiązkach.

Na wspolmalzonku spoczywa obowiazek pochowku.

• a000000 Re: Godek w Sejmie 03.11.21, 19:30
                                                    maria421 napisała:

> Na wspolmalzonku spoczywa obowiazek pochowku.

????? ustawowy? czy tylko zwyczajowy. Bo opieka nad dziećmi to obowiązek ustawowy.
                                                  • maria421 Re: Godek w Sejmie 03.11.21, 19:51
                                                    a000000 napisała:

> ????? ustawowy? czy tylko zwyczajowy. Bo opieka nad dziećmi to obowiązek usta
                                                    > wowy.

Zgodnie z art. 10 ustawy o cmentarzach i chowaniu zmarłych prawo pochowania zwłok ludzkich ma najbliższa pozostała rodzina osoby zmarłej, a mianowicie: pozostały małżonek lub małżonka, krewni zstępni, krewni wstępni, krewni boczni do 4 stopnia pokrewieństwa, powinowaci w linii prostej do 1 stopnia.

www.krzysztof.waw.pl/index.php/pl/Aktualnosci/Zasady-chowania-zmarlych-w-polskim-systemie-prawnym
                                            • a000000 Re: Godek w Sejmie 01.11.21, 18:17
                                              jureek napisał:

> Zdanie, że ziemia jest płaska, to twierdzenie, natomiast zdanie, że małżeństwo
                                              > jest związkiem mężczyzny i kobiety, to definicja.

a że tylko związek mężczyzny i kobiety jest w stanie spełnić biologiczny cel jakim jest przedłużenie gatunku to PEWNIK.

c.b.d.o.

• maria421 Re: Godek w Sejmie 01.11.21, 18:21
                                                a000000 napisała:

> a że tylko związek mężczyzny i kobiety jest w stanie spełnić biologiczny cel
                                                > jakim jest przedłużenie gatunku to PEWNIK.
                                                >
                                                > c.b.d.o.

A to oznacza, ze tylko kobieta i mezczyzna moga byc rodzicami, czyli dziecko ma matke i ojca a nie 2 matki czy 2 ojcow.

• wkkr Re: Godek w Sejmie 02.11.21, 07:11
                                                  Ale dziecko może mieć dwóch ojców lub dwie matki.
                                                  ===========================================
                                                  Z adopcją problem polega na tym, że 95% dzieci adoptowanych będzie w przyszłości heteroseksualna. Dla ich dobra będzie wychowanie w rodzinie heteroseksualnej. A ponieważ nie potrafimy przewidzieć kto jakiej orientacji będzie, dlatego homo adopcje pozarodzinne nie powinny być przeprowadzana. Co innego gdy jeden z partnerów w formalnym związku ma dzieci. Wtedy adopcja powinna wchodzić w grę. Również adopcja dzieci spokrewnionych np. bratanków, siostrzenic powinna byc dopuszczalna pod warunkiem wyrażenia przez te dzieci zgody.
                                                  W mysl zasady krew z krwi, kość z kości.
                                                  • maria421 Re: Godek w Sejmie 02.11.21, 08:09
                                                    wkkr napisał:

> Ale dziecko może mieć dwóch ojców lub dwie matki.

Nie ma takich cudow natury

• wkkr Re: Godek w Sejmie 02.11.21, 12:23
                                                    maria421 napisała:

> wkkr napisał:
                                                    >
                                                    > > Ale dziecko może mieć dwóch ojców lub dwie matki.
                                                    >
                                                    > Nie ma takich cudow natury
                                                    >
                                                    >==============================
                                                    Mówimy o stronie formalno-prawnej zagadnienia.
                                                  • astra18 Re: Godek w Sejmie 02.11.21, 12:31
                                                    wkkr napisał:

> maria421 napisała:
                                                    >
                                                    > > wkkr napisał:
                                                    > >
                                                    > > > Ale dziecko może mieć dwóch ojców lub dwie matki.
                                                    > >
                                                    > > Nie ma takich cudow natury
                                                    > >
                                                    > >==============================
                                                    > Mówimy o stronie formalno-prawnej zagadnienia.

Kupić? Zapłacić gotówką czy kartą??

>
                                                    >
                                                    >
                                                    >
                                                  • wkkr Re: Godek w Sejmie 02.11.21, 12:32
                                                    Ty najwyraźniej nie potrafisz czytać ze zrozumieniem.
                                                  • astra18 Re: Godek w Sejmie 02.11.21, 13:02
                                                    wkkr napisał:

> Ty najwyraźniej nie potrafisz czytać ze zrozumieniem.
                                                    >
                                                    Nie załapujesz przenośni.
                                                    W jaki inny sposób może mieć?
                                                    Surogatka urodzi za kasę chyba, nie?
                                                  • maria421 Re: Godek w Sejmie 02.11.21, 13:03
                                                    wkkr napisał:

> Mówimy o stronie formalno-prawnej zagadnienia.

Rodzice adopcyjni maja zastapic rodzicow biologicznych. Adopcyjny ojciec biologicznego ojca, adopcyjna matka biologiczna matke.

• jureek Re: Godek w Sejmie 03.11.21, 11:24
                                                    maria421 napisała:

> Nie ma takich cudow natury

A wiesz o tym, że zdarzają się takie cuda natury, że osoby bezpłodne zostają rodzicami? Zakazać, bo to niezgodne z naturą, żeby osoba bezpłodna miała dziecko?
                                                  • maria421 Re: Godek w Sejmie 03.11.21, 11:27
                                                    jureek napisał:

> A wiesz o tym, że zdarzają się takie cuda natury, że osoby bezpłodne zostają ro
                                                    > dzicami? Zakazać, bo to niezgodne z naturą, żeby osoba bezpłodna miała dziecko?

Do splodzenia dziecka konieczne jest zawsze polaczenie czynnikow meskiego i zanskiego- meskiego plemnika i zenskiego jajeczka.

Nie ma takich cudow natury, zeby dziecko moglo powstac z polaczenia dwoch czynnikow meskich czy zenskich.

• jureek Re: Godek w Sejmie 03.11.21, 11:39
                                                    maria421 napisała:

> Nie ma takich cudow natury, zeby dziecko moglo powstac z polaczenia dwoch czynn
                                                    > ikow meskich czy zenskich.

Zgadza się. Tak samo, jak nie ma możliwości, aby osoby bezpłodne mogły spłodzić dziecko. Czy to znaczy, że osoby bezpłodnej wychowującej dziecko adopcyjne nie można nazwać ojcem lub matką?
                                                  • maria421 Re: Godek w Sejmie 03.11.21, 11:43
                                                    jureek napisał:

> Zgadza się. Tak samo, jak nie ma możliwości, aby osoby bezpłodne mogły spłodzić
                                                    > dziecko. Czy to znaczy, że osoby bezpłodnej wychowującej dziecko adopcyjne nie
                                                    > można nazwać ojcem lub matką?

Jak juz pisalam- osoby bezplodne moga byc rodzicami adopcyjnymi. Adopcyjna matka zastepuje biologiczna matke, adopcyjny ojciec zastepuje biologicznego ojca.

• jureek Re: Godek w Sejmie 03.11.21, 12:22
                                                    maria421 napisała:

> Jak juz pisalam- osoby bezplodne moga byc rodzicami adopcyjnymi. Adopcyjna matk
                                                    > a zastepuje biologiczna matke, adopcyjny ojciec zastepuje biologicznego ojca.

No właśnie. Czyli biologia nie determinuje nazewnictwa.
                                                  • astra18 Re: Godek w Sejmie 03.11.21, 12:45
                                                    jureek napisał:

> No właśnie. Czyli biologia nie determinuje nazewnictwa.

Ale z powodu choroby a nie biologicznej niemożliwości. Taki szczegół.
                                                  • jureek Re: Godek w Sejmie 03.11.21, 13:34
                                                    astra18 napisał:

> Ale z powodu choroby a nie biologicznej niemożliwości. Taki szczegół.

Ta choroba niepłodności oznacza przecież biologiczną niemożliwość.
                                                  • astra18 Re: Godek w Sejmie 03.11.21, 13:53
                                                    jureek napisał:

> astra18 napisał:
                                                    >
                                                    > > Ale z powodu choroby a nie biologicznej niemożliwości. Taki szczegół.
                                                    >
                                                    > Ta choroba niepłodności oznacza przecież biologiczną niemożliwość.

Nieprawda. Są przypadki wyleczenia lub po prostu cudu natury.
                                                    Z biologicznej niemożliwości bata nie ukręcisz, mówiąc kolokwialnie.
                                                  • jureek Re: Godek w Sejmie 03.11.21, 14:22
                                                    astra18 napisał:

> Nieprawda. Są przypadki wyleczenia

Jak się wyleczą, to nie są już bezpłodni. A to bezpłodność jest biologiczną przeszkodą
                                                  • astra18 Re: Godek w Sejmie 03.11.21, 14:28
                                                    jureek napisał:

> astra18 napisał:
                                                    >
                                                    > > Nieprawda. Są przypadki wyleczenia
                                                    >
                                                    > Jak się wyleczą, to nie są już bezpłodni. A to bezpłodność jest biologiczną prz
                                                    > eszkodą

No ale facet nigdy nie urodzi dziecka. Możemy to przyjąc jako pewnik?:)
                                                  • jureek Re: Godek w Sejmie 03.11.21, 14:54
                                                    astra18 napisał:

> No ale facet nigdy nie urodzi dziecka. Możemy to przyjąc jako pewnik?:)

Możemy. I co z tego?
                                                  • astra18 Re: Godek w Sejmie 03.11.21, 14:56
                                                    jureek napisał:

> astra18 napisał:
                                                    >
                                                    > > No ale facet nigdy nie urodzi dziecka. Możemy to przyjąc jako pewnik?:)
                                                    >
                                                    > Możemy. I co z tego?

To z tego ze z racji niemożliwości biologcicznych co determinuje ,a nie choroby, natura nie da mu radości urodzenia dziecka.
                                                  • maria421 Re: Godek w Sejmie 03.11.21, 13:01
                                                    jureek napisał:

> No właśnie. Czyli biologia nie determinuje nazewnictwa.

Jak to nie? Skoro do splodzenia dziecka potrzebny jest czynnik meski i zenski, to nigdy 2 mezczyzn czy 2 kobiety nie moga byc rodzicami jednego dziecka
                                                  • jureek Re: Godek w Sejmie 03.11.21, 13:33

> Jak to nie? Skoro do splodzenia dziecka potrzebny jest czynnik meski i zenski,
                                                    > to nigdy 2 mezczyzn czy 2 kobiety nie moga byc rodzicami jednego dziecka

Sama napisałaś, że można być rodzicem niekoniecznie przez siebie spłodzonego dziecka. Bycie rodzicami nie oznacza, że się dziecko spłodziło.
                                                  • maria421 Re: Godek w Sejmie 03.11.21, 13:36
                                                    jureek napisał:

> Sama napisałaś, że można być rodzicem niekoniecznie przez siebie spłodzonego dz
                                                    > iecka. Bycie rodzicami nie oznacza, że się dziecko spłodziło.

Ale rodzice to zawsze ojciec i matka, tak biologiczni jak i adopcyjni.

• a000000 Re: Godek w Sejmie 03.11.21, 13:55
                                                    jureek napisał:

. Czy to znaczy, że osoby bezpłodnej wychowującej dziecko adopcyjne nie
                                                    > można nazwać ojcem lub matką?

nazwać można..... sama nazwa to rzecz umowna..... ale tak osoba nigdy nie stanie się matką biologiczną. Nie ma więzi genetycznych.
                                                  • stephen_s Re: Godek w Sejmie 02.11.21, 08:41
                                                    > Z adopcją problem polega na tym, że 95% dzieci adoptowanych będzie w przyszłości heteroseksualna. Dla ich dobra będzie wychowanie w rodzinie heteroseksualnej.

Nie kupuję tego argumentu. Jeśli go przyjąć, należałoby z automatu uwalić też adopcję dzieci przez samotne osoby. A chyba nie jest to zabronione...
                                                  • wkkr Re: Godek w Sejmie 02.11.21, 12:28
                                                    W opowieściach homoseksualistów bardzo często przewija się motyw ogromnych problemow związanych z wychowanie w rodzinach heteroseksualnych. Problemy wynikały z tego że jako dzieci na co dzień mieli wzorce heterosekusalne czyli niezgodne z ich własną orientacją. Podobne problemy maja dzieci heteroseksualne wychowane w rodzinach homoseksualnych.
                                                    Samotność praktycznie wyklucza możliwość adopcji tak ja bieda, duże obciążenie pracą itd. Nit nie robi z tego dramatu.
                                              • wkkr Re: Godek w Sejmie 02.11.21, 07:05
                                                małżeństwo nie służy jedynie prokreacji.
              • a000000 Re: Godek w Sejmie 31.10.21, 11:44
                astra18 napisał:

> Test.
                > Coś logowanie dziś szaleje...

no właśnie....

napracowałam się, nawet wysiliłam, bo cytaty z Traktatów podałam..... chcę wysłać, a tu jestem wylogowana.
                Loguję się..... spróbuj jeszcze raz.... jeszcze raz.... Chcę wejść innymi drzwiami - a tu wieść, że nie jestem uprawniona do pisania na tym forum... i jak chcę wejść, to muszę poprosić Marię. Poprosiłam.
                Za jakieś cztery godziny mnie zalogowało i wpuściło.
                Coś się działo..... może jakiś hacker?
                • astra18 Re: Godek w Sejmie 31.10.21, 12:13
                  a000000 napisała:

>
                  >
                  > no właśnie....
                  >
                  > napracowałam się, nawet wysiliłam, bo cytaty z Traktatów podałam..... chcę wys
                  > łać, a tu jestem wylogowana.
                  > Loguję się..... spróbuj jeszcze raz.... jeszcze raz.... Chcę wejść innymi drz
                  > wiami - a tu wieść, że nie jestem uprawniona do pisania na tym forum..

No ale żeby Ciebie Maria też tak....sposponowala?:)))
                  A tak serio , myślałam nawet że GW wprowadziła jakiś tajny algorytm na słowa kluczowe, bo wybitnie nie chciało mi się zapisać to o czym pisałam w związku z niszczeniem siatkarza brazylijskiego .
                  Takie metody są notorycznie stosowane na TT, podobno na FB też.

• maria421 Re: Godek w Sejmie 31.10.21, 12:23
                    Tez mi sie zdarzylo ze nie moglam wejsc na moje wlasne forum :-)

• a000000 Re: Godek w Sejmie 31.10.21, 12:36
                    astra18 napisał:

> No ale żeby Ciebie Maria też tak....sposponowala?:)))
                    > A tak serio , myślałam nawet że GW wprowadziła jakiś tajny algorytm na słowa kl
                    > uczowe,

nie nie, Marii ani przez chwilę nie podejrzewałam.... ale pierwsze co mi do głowy przyszło, to ten algorytm GW aby cenzurować inaczej myślących . Ciekawa byłam, jak długą karę dostałam i za co. Ale jak mi wyskoczyło, że nie jestem uprawniona do pisania na forum, czyli winę ktoś zwalił na Marię która jako jedyna ma prawo skreślić uczestnika z listy, zrozumiałam, że to musi być grubsza sprawa.

> Takie metody są notorycznie stosowane na TT, podobno na FB też.

i dlatego moje pierwsze podejrzenie padło na ten nowoczesny i wielce postępowy algorytm.
                • maria421 Re: Godek w Sejmie 31.10.21, 12:25
                  a000000 napisała:

> napracowałam się, nawet wysiliłam, bo cytaty z Traktatów podałam..... chcę wys
                  > łać, a tu jestem wylogowana.
                  > Loguję się..... spróbuj jeszcze raz.... jeszcze raz.... Chcę wejść innymi drz
                  > wiami - a tu wieść, że nie jestem uprawniona do pisania na tym forum... i jak
                  > chcę wejść, to muszę poprosić Marię. Poprosiłam.
                  > Za jakieś cztery godziny mnie zalogowało i wpuściło.
                  > Coś się działo..... może jakiś hacker?

Wczoraj wieczorem nie probowalam, ale dzisiaj tez musialam sie ponownie logowac.

Podobne skargi czytalam na innym forum

• maria421 Re: Godek w Sejmie 03.11.21, 11:14
      Z ciekawosci zajrzalam na konto Kai Godek na FB. Ma jednego stalego wielbiciela, ktory kilkakrotnie wkleja te tame posty i mam podejrzenie graniczacez pewnoscia ze wszystkie komentarze krytyczne sa usuwane.

• jureek Re: Godek w Sejmie 03.11.21, 11:28
        maria421 napisała:

> Z ciekawosci zajrzalam na konto Kai Godek na FB. Ma jednego stalego wielbiciela
        > , ktory kilkakrotnie wkleja te tame posty i mam podejrzenie graniczacez pewnosc
        > ia ze wszystkie komentarze krytyczne sa usuwane.

Zgadza się. Cenzuruje jak wściekła. Pod postem jest na przykład liczba 58 komentarzy, a przeczytać można całe trzy.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka