Dodaj do ulubionych

Orange County Choppers

02.11.23, 09:29
czyli warsztat produkujący różne "dziwne" motocykle - za to w rzeczywistości a nie w fotoszopie.

Wersja na Polskę smile

https://static.wosp.org.pl/trunk/uploaded/sended/files/nowinki/chopper_2.jpg
Obserwuj wątek
    • ruda.replay Re: Orange County Choppers 02.11.23, 10:10
      Aaa, to ciii...
      rośnie popularność, rosną ceny motorów...
      Zabawki dla bogatych chłopców...
      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Orange County Choppers 02.11.23, 10:16
        Ale co ciii? Jak dla kogoś motocykl jest hobby, to zawsze sobie kasę zorganizuje. Choćby z nadgodzin.
        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Orange County Choppers 02.11.23, 10:17
          Ps - analogiczne były programy o puszkach. Też takie, że to rodzina organizowała zrzutę na dopieszczenie jakiejś maszyny na urodziny itp właściciela.
        • st_anlej_fox Re: Orange County Choppers 02.11.23, 10:19
          Z nadgodzin? Zapewne taki zdalnie sterowany, zabawka 😉
          • ruda.replay Re: Orange County Choppers 02.11.23, 10:44
            Wrzuca do puszki, albo innej skarbonki, ciuła latami, a potem okazuje się, że znów podrożały i zaczyna od nowa smile
            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Orange County Choppers 02.11.23, 10:52
              Ale ja nie mówiłem o nówce. Tylko "dozbrajaniu" tego co już się ma. Nówka to na kredyt bardziej.
        • ruda.replay Re: Orange County Choppers 02.11.23, 10:46
          Ci w sensie, że oni...
          Nie chodziło mi o ciiszę smile
          Zorganizować z 80 tyś zielonych, to nie lada wyzwanie...
          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Orange County Choppers 02.11.23, 10:55
            A, czyli io stupido znowu źle zrozumiał...
            A te 80000 zielnoych to skąd się wzięło? Za tyle poszedł motocykl WOŚP?
            • ruda.replay Re: Orange County Choppers 02.11.23, 10:57
              Nie wiem...
              Spojrzałam na ich cennik...
              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Orange County Choppers 02.11.23, 11:20
                Mię się nie chce szukać. To za co te 80 kafli?
                • ruda.replay Re: Orange County Choppers 02.11.23, 11:51
                  Za metkę wink
                  weź torebunie gwiazd...Gucci, Saint Laurent, Hermes i inne...kosztują krocie...
                  jest popyt? jest....
                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Orange County Choppers 02.11.23, 12:10
                    No nie za samą metkę. W odróżnieniu od torebek produkowanych za parę dolców przez "małe rączki" to oni w to wkładają kawał solidnej roboty.
                    A wracając do hobbysty - to on przecież nie poleci od razu do takiej marki...
                    • ruda.replay Re: Orange County Choppers 02.11.23, 12:23
                      Ty, weź się skup...czy ja napisałam o chińskim badziewu za dolara? albo i mniej?
                      bo taka torebunia, to są grube tysiące obcej waluty....celebrytka kupuje, zwykła pani pracująca od do w biurze, sklepie, kiosku może tylko pomarzyć, albo inaczej... pomysleć na co wydałaby tę kasę i na pewno nie będzie to torebajka..
                      do czego zmierzam.....stać, to kupuje...
                      80 tys, to tak w wersji pewnie mało podrasowanej....
                      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Orange County Choppers 02.11.23, 12:46
                        Sama się skup. Taka ORYGINALNA torebeczka - dokładnie jak iphone - jest wytwarzana w Chinach, Indiach, Pakistanie, czy gdzie indziej. Robotnik dostaje centy, producent dolara powiedzmy od sztuki - a cała reszta kasy leci do właścicieli marki/sieci dystrybucji.
                        Znajdź "wujka" co te torebki klepie i ma możliwość wyniesienia - to z pocałowaniem ręki Ci sprzeda za 100 PLN.

Odskocznia do puszek - są ludzie co potrafią kupić mojego ulubionego mercedesa z linii w124 i pokrewnych za tanie pieniądze (jakiegoś gruza), a potem cierpliwie, powoli doprowadzać go do stanu dobrej używalności, i dopiero jak pasja wciągnie to już za zacznie większe pieniądze zaczynają szukać jak najbardziej oryginalnego wyposażenia. Po WIELU latach i morzu zainwestowanej kasy taki wypieszczony egzemplarz osiąga ceny w setkach tysięcy - a jak jakiś z okazjonalnej wersji - MILIONY dularów. Ale wtedy i tak go pewnie nie sprzeda smile
    • st_anlej_fox Re: Orange County Choppers 02.11.23, 15:34
      ORYGINALNY towar kosztuje krocie, ale czy ja potrzebuję ROLEKSA, nie wystarczy mi RUBIKON za 250 zeta?Godzina ta sama, a stres mniejszy. Czy w garniturze WÓLCZANI dobrze skrojonym będę gorzej wyglądał niż w gajerku od CERSACE? A kto ten markowy towar rozpozna, prócz koneserów? Śmieszą mnie ci co mają pęd do światowej mody, według mnie to modne co wygodne i na co mnie stać…😉
      • a74-7 Re: Orange County Choppers 02.11.23, 16:25
        "według mnie to modne co wygodne i"
        oj tam , wielbiciel starych kapci
        "A kto ten markowy towar rozpozna, prócz koneserów"
        Wiesz dla biegalskich ,nawet wiazanie krawata jest sygnalem who is who smileTaki kod...
        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Orange County Choppers 02.11.23, 16:32
          Weź, tamten pan nawet nie wie o czym mówi. Jak w świecie wielkiego biznesu zacznie świecić złotym roleksem to już od progu przegrał wszelkie negocjacje. "ONI" mają takie marki, że za najtańszy model kupisz kilkadziesiąt najzłotszych roleksów, ale lamer nie odróżni go od zegarka za 30 złotych...
          '
          • st_anlej_fox Re: Orange County Choppers 02.11.23, 16:37
            Myślisz, że taki światowiec z Ciebie? Teoretyk jedynie…😉
            • ruda.replay Re: Orange County Choppers 02.11.23, 16:47
              a bo to wiadomo, co ma na przegubie ręki? smile
              • st_anlej_fox Re: Orange County Choppers 02.11.23, 16:53
                …nie jestem ciekawy 😉
              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Orange County Choppers 02.11.23, 17:25
                Ja? Mogę pokazać. Raptem 200 pln sporo lat temu. Leży w szufladzie, zakładam tylko na jakieś uroczystości - tak to komórka w kieszeni. Za to dużo czytam a miałem i sporadyczne, pośrednie kontakty z ludźmi obracającymi się w kręgach dla mnie niedostępnych. Na przykład pewnym rzecznikiem prasowym pewnego dużego banku. Różne rzeczy po kolejnym piwku opowiadał, ale ile w tym prawdy to oczywiście nie wiem.
                • ruda.replay Re: Orange County Choppers 02.11.23, 17:29
                  Jedno jest pewne...kto ma naprawdę duże pieniądze, nigdy o tym nie trąbi...
                  a sierota, która coś tam przyciułała będzie stroszyć ogon pawia wink
                  • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Orange County Choppers 02.11.23, 17:37
                    Właśnie o to chodzi. Lata 90 to była złota era złotych roleksów. I nie mówię o podróbkach za parę złotych.
                    Marzenie ludzi pokroju Paździocha zapewne.
                    A, tak mi się przypomniało o wielkim biznesie - jak rolex, to z takiej serii limitowanej na przykład którąś edycję Rolanda Garrosa. Bo kochasz tenis, kupiłaś karnet na mecze i rolexa na pamiątkę. Masz wtedy szansę, że trafisz na innego pasjonata tenisa. I on to doceni...
                    • ruda.replay Re: Orange County Choppers 02.11.23, 17:43
                      Złotego rolexa było mi dane potrzymać w dłoni big_grin
                      babcia miała po dziadku został...a co sie z nim potem stało, to kto wie...
                      jak sie miało 20 lat, to mało interesowało jakimś zegarkiem smile)
                      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Orange County Choppers 02.11.23, 18:01
                        Gdzie mi tam do roleksów. właśnie na wiśle pokazałem swojego cykacza. Zapraszam wszystkich.
                        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Orange County Choppers 02.11.23, 18:02
                          A nie sorry - falstart big_grin Zaraz pokażę smile
                          • st_anlej_fox Re: Orange County Choppers 02.11.23, 18:47
                            Ja swojego się nie wstydzę…
                            • leziox Re: Orange County Choppers 02.11.23, 20:10
                              A ja nie mam swojego zegarka, obywam się doskonale bez tego gadgetu, w dobie, kiedy wszędzie można zobaczyć godzinę, a zwłaszcza na ekranie komórki. Ale mam zdaje się jeszcze parę do sprzedania, leżą chyba w piwnicy...
                              • leziox Re: Orange County Choppers 02.11.23, 20:15
                                O, takie tam coś...
                                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Orange County Choppers 02.11.23, 20:25
                                  leziox napisał:

> O, takie tam coś...

ej, ale to na wisłe dajesz .)
                                  • leziox Re: Orange County Choppers 02.11.23, 20:34
                                    Co, jak, gdzie?
                                    suspicious
                                    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Orange County Choppers 02.11.23, 20:45
                                      leziox napisał:

> Co, jak, gdzie?

forum.gazeta.pl/forum/w,276296,176881074,176881074,Pokazujemy_zegarki.html
                              • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Orange County Choppers 02.11.23, 20:16
                                No pewnie - też tak normalnie robię. W sensie komórki. Ale do garniaka i krawata lubię sobie dołożyć trochę metalu na łapę.
    • st_anlej_fox Re: Orange County Choppers 03.11.23, 06:19
      Z jednej stajni…

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka