Dodaj do ulubionych

Horror na szosach

• leziox Re: Horror na szosach 09.11.23, 14:08
      Niestety, rzeczywistość na szosach przegania najbardziej śmiałe pomysły reżyserów. A na głupotę niektórych nie ma lekarstwa.
      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Horror na szosach 09.11.23, 14:17
        leziox napisał:

> Niestety, rzeczywistość na szosach przegania najbardziej śmiałe pomysły reżyser
        > ów. A na głupotę niektórych nie ma lekarstwa.

Ja perdolę, przecież tam prawie wszyscy wyprzedzali na podwójnej... Tak się komuś spieszy na cmentarz?

• asdzxcvfsrggxdfsd Re: Horror na szosach 09.11.23, 14:15
      O kuwa, ale faktycznie pechowe dla dużego miejsce. Nic nawet nie mógł skontrować, bo dostał też w naczepę...
      • leziox Re: Horror na szosach 09.11.23, 14:20
        Ja osobiście, jeżdżąc po różnych szosach i różnych krajach, śmiem twierdzić, iż niezależnie od stanu dróg - im dalej na wschód - tym z bezpieczeństwem gorzej. Polscy kierowcy nienawidzą chyba całego świata, a za kierownicą zamieniają się w Neandertali, zohydzają innym życie, wymuszają, powodują wypadki, przekraczają prędkość itd itp.
        Dziwnym trafem, zaraz za Odrą ci sami kierowcy zamieniają się w przykładowych kierowców, jeżdżących bardzo przepisowo i uprzejmie.
        Cuda jakieś, cy cuś?
        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Horror na szosach 09.11.23, 14:28
          leziox napisał:

> Ja osobiście, jeżdżąc po różnych szosach i różnych krajach, śmiem twierdzić, iż
          > niezależnie od stanu dróg - im dalej na wschód - tym z bezpieczeństwem gorzej.

I tu potwierdzam już z polskich dróg. W Wielkopolsce ogólnie spokojnie.
          Za to jak kiedyś byłem w częstochowskim to już mi jakiś tir z tyłu migał, że za wolno. Licznikowe (jeszcze wtedy) nocą 60 km/h w TERENIE ZABUDOWANYM.
          No bo przecież on bułki cieplutkie na rano wiezie, nie?

> Polscy kierowcy
          > Dziwnym trafem, zaraz za Odrą ci sami kierowcy zamieniają się w przykładowych k
          > ierowców, jeżdżących bardzo przepisowo i uprzejmie.
          > Cuda jakieś, cy cuś?

Wysokość mandatów po prostu, panie. Choć ostatnio i w Polsce srogo podrożały.

• leziox Re: Horror na szosach 09.11.23, 14:30
            Myślę że też obecność policji na ulicach, nieuchronność kar no i radary za każdym najmniejszym śmietnikiem. To wszystko niewątpliwie wpływa na oswojenie dzikusów.
            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Horror na szosach 09.11.23, 14:38
              Kamery przede wszystkim.
              Ze 2 tygodnie temu odwoziłem syna nocą z zakrapianej imprezy. Zgłupiałem na jednym skrzyżowaniu i pojechałem na wprost z pasa do skrętu. Ale to jeszcze nic - po chwili mi syn uświadomił (aż tak pijany nie był), że na wprost było czerwone. Czekam czy aby nie dostanę mandatu... Szczęśliwie zagrożenia w ruchu drogowym nie było - bo nawet psa z kulawą nogą nie było na miejscu zbrodni, ale może zaboleć.

• leziox Re: Horror na szosach 09.11.23, 14:48
                W Rzeszy zaraz by błysło.
                Jeśli nie przekracza się prędkości, to za wjazd na skrzyżowanie, gdy czerwone pali się już całą sekundę, grożą drakońskie kary. Gdy się jednak zdąży zahamować i stanie tuż za linią, to mignie jeszcze raz, aby ocenić, czy się przejechało skrzyżowanie czy staneło przed nim-wtedy mandat jest łaskawie niski i nie grożą cofnięcia prawa jazdy i mandaty z 300 euro.
                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Horror na szosach 09.11.23, 14:55
                  Nic nie musi błyskać. Błysk to przy fotopułapce idzie. Na wszelki wypadek doświetlić kadr.
                  Jak kamera kręci to kręci i potem "AI" wszczyna alarm do nadzorcy.

No u mnie to jak sprawdzałem za czerwone bez zagrożenia powinno być 500 PLN i 15 punktów karnych. Nie chce mi się sprawdzać ile jest za niewłaściwy pas. Bo to się sumuje. W efekcie może być tak, że od razu mi zawieszą mi uprawnienia albo do tego zabraknie mi jakiegoś drobnego przewinienia...
            • pmwdgk Re: Horror na szosach 09.11.23, 15:01
              leziox napisał:

> Myślę że też obecność policji na ulicach, nieuchronność kar no i radary za każd
              > ym najmniejszym śmietnikiem. To wszystko niewątpliwie wpływa na oswojenie dziku
              > sów.

Tak myślisz, Sebik zabija trzyosobową rodzinę na A1 i co? Listu żelaznego mu się zachciewa, nawet amator patrząc na nagranie z wypadku jest w stanie wskazać sprawcę, a sąd ma z tym problem. Taka gnida chce przebywać na wolności w obliczu takiej tragedii.
              • leziox Re: Horror na szosach 09.11.23, 15:18
                Ale ja pisałem o warunkach na niemieckich szosach. Tam już dawno oglądałby świat zza (jak to mówią Niemcy) szwedzkich firanek.
                • mala200333 Re: Horror na szosach 10.11.23, 00:01
                  W Stanch tez wypadki szaleją.
                  A ten od listu żelaznego to jakiś psychopata.
                  • leziox Re: Horror na szosach 10.11.23, 01:14
                    Psychopata z bogatymi rodzicami, usiłującymi za pomocą swoich kontaktów ratowac sytuację. A to Polska własnie.
                    • ruda.replay Re: Horror na szosach 10.11.23, 10:41
                      Tak własnie wygląda tak zwana sprawiedliwość....
                      babcie za bułkę w sklepie, to by od razu skazali, a tu cyrk na kółkach....
                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Horror na szosach 10.11.23, 08:59
                  leziox napisał:

> Ale ja pisałem o warunkach na niemieckich szosach. Tam już dawno oglądałby świa
                  > t zza (jak to mówią Niemcy) szwedzkich firanek.

Ciekawe - wiesz może jaka jest etymologia tego określenia?
                  • leziox Re: Horror na szosach 10.11.23, 10:02
                    Szwedzka stal była kiedyś uważana za szczególnie stabilną. Dlatego kraty przed oknami więzienia często wykonywano z tej mocnej stali pochodzącej ze Szwecji. I tak się stało, że odtąd mówiono: więzień siedzi za „szwedzkimi firankami”.
                    smile
                    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Horror na szosach 10.11.23, 10:22
                      A, dzięki.
    • mala200333 Re: Horror na szosach 01.12.23, 19:36
      A ten już chyba nie zaszkodzi. Kiedys mu zdjęcie zrobiłam..
      • leziox Re: Horror na szosach 01.12.23, 20:59
        Nigdy nie wiadomo.
        W starym piecu diabeł pali.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka