leziox 09.11.23, 14:04 Tak mi wpadło w oko na YT, co może zrobić idiota w małym samochodzie, trafiając nim w ciężarówkę... Wstrząsające nagranie z wypadku na obwodnicy Lublany 13.11.19 video Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leziox Re: Horror na szosach 09.11.23, 14:08 Niestety, rzeczywistość na szosach przegania najbardziej śmiałe pomysły reżyserów. A na głupotę niektórych nie ma lekarstwa. Moment zderzenia ciężarówek koło Miechucina Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Horror na szosach 09.11.23, 14:17 leziox napisał: > Niestety, rzeczywistość na szosach przegania najbardziej śmiałe pomysły reżyser > ów. A na głupotę niektórych nie ma lekarstwa. Ja perdolę, przecież tam prawie wszyscy wyprzedzali na podwójnej... Tak się komuś spieszy na cmentarz? Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Horror na szosach 09.11.23, 14:15 O kuwa, ale faktycznie pechowe dla dużego miejsce. Nic nawet nie mógł skontrować, bo dostał też w naczepę... Odpowiedz Link
leziox Re: Horror na szosach 09.11.23, 14:20 Ja osobiście, jeżdżąc po różnych szosach i różnych krajach, śmiem twierdzić, iż niezależnie od stanu dróg - im dalej na wschód - tym z bezpieczeństwem gorzej. Polscy kierowcy nienawidzą chyba całego świata, a za kierownicą zamieniają się w Neandertali, zohydzają innym życie, wymuszają, powodują wypadki, przekraczają prędkość itd itp. Dziwnym trafem, zaraz za Odrą ci sami kierowcy zamieniają się w przykładowych kierowców, jeżdżących bardzo przepisowo i uprzejmie. Cuda jakieś, cy cuś? Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Horror na szosach 09.11.23, 14:28 leziox napisał: > Ja osobiście, jeżdżąc po różnych szosach i różnych krajach, śmiem twierdzić, iż > niezależnie od stanu dróg - im dalej na wschód - tym z bezpieczeństwem gorzej. I tu potwierdzam już z polskich dróg. W Wielkopolsce ogólnie spokojnie. Za to jak kiedyś byłem w częstochowskim to już mi jakiś tir z tyłu migał, że za wolno. Licznikowe (jeszcze wtedy) nocą 60 km/h w TERENIE ZABUDOWANYM. No bo przecież on bułki cieplutkie na rano wiezie, nie? > Polscy kierowcy > Dziwnym trafem, zaraz za Odrą ci sami kierowcy zamieniają się w przykładowych k > ierowców, jeżdżących bardzo przepisowo i uprzejmie. > Cuda jakieś, cy cuś? Wysokość mandatów po prostu, panie. Choć ostatnio i w Polsce srogo podrożały. Odpowiedz Link
leziox Re: Horror na szosach 09.11.23, 14:30 Myślę że też obecność policji na ulicach, nieuchronność kar no i radary za każdym najmniejszym śmietnikiem. To wszystko niewątpliwie wpływa na oswojenie dzikusów. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Horror na szosach 09.11.23, 14:38 Kamery przede wszystkim. Ze 2 tygodnie temu odwoziłem syna nocą z zakrapianej imprezy. Zgłupiałem na jednym skrzyżowaniu i pojechałem na wprost z pasa do skrętu. Ale to jeszcze nic - po chwili mi syn uświadomił (aż tak pijany nie był), że na wprost było czerwone. Czekam czy aby nie dostanę mandatu... Szczęśliwie zagrożenia w ruchu drogowym nie było - bo nawet psa z kulawą nogą nie było na miejscu zbrodni, ale może zaboleć. Odpowiedz Link
leziox Re: Horror na szosach 09.11.23, 14:48 W Rzeszy zaraz by błysło. Jeśli nie przekracza się prędkości, to za wjazd na skrzyżowanie, gdy czerwone pali się już całą sekundę, grożą drakońskie kary. Gdy się jednak zdąży zahamować i stanie tuż za linią, to mignie jeszcze raz, aby ocenić, czy się przejechało skrzyżowanie czy staneło przed nim-wtedy mandat jest łaskawie niski i nie grożą cofnięcia prawa jazdy i mandaty z 300 euro. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Horror na szosach 09.11.23, 14:55 Nic nie musi błyskać. Błysk to przy fotopułapce idzie. Na wszelki wypadek doświetlić kadr. Jak kamera kręci to kręci i potem "AI" wszczyna alarm do nadzorcy. No u mnie to jak sprawdzałem za czerwone bez zagrożenia powinno być 500 PLN i 15 punktów karnych. Nie chce mi się sprawdzać ile jest za niewłaściwy pas. Bo to się sumuje. W efekcie może być tak, że od razu mi zawieszą mi uprawnienia albo do tego zabraknie mi jakiegoś drobnego przewinienia... Odpowiedz Link
pmwdgk Re: Horror na szosach 09.11.23, 15:01 leziox napisał: > Myślę że też obecność policji na ulicach, nieuchronność kar no i radary za każd > ym najmniejszym śmietnikiem. To wszystko niewątpliwie wpływa na oswojenie dziku > sów. Tak myślisz, Sebik zabija trzyosobową rodzinę na A1 i co? Listu żelaznego mu się zachciewa, nawet amator patrząc na nagranie z wypadku jest w stanie wskazać sprawcę, a sąd ma z tym problem. Taka gnida chce przebywać na wolności w obliczu takiej tragedii. Odpowiedz Link
leziox Re: Horror na szosach 09.11.23, 15:18 Ale ja pisałem o warunkach na niemieckich szosach. Tam już dawno oglądałby świat zza (jak to mówią Niemcy) szwedzkich firanek. Odpowiedz Link
mala200333 Re: Horror na szosach 10.11.23, 00:01 W Stanch tez wypadki szaleją. A ten od listu żelaznego to jakiś psychopata. Odpowiedz Link
leziox Re: Horror na szosach 10.11.23, 01:14 Psychopata z bogatymi rodzicami, usiłującymi za pomocą swoich kontaktów ratowac sytuację. A to Polska własnie. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Horror na szosach 10.11.23, 10:41 Tak własnie wygląda tak zwana sprawiedliwość.... babcie za bułkę w sklepie, to by od razu skazali, a tu cyrk na kółkach.... Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Horror na szosach 10.11.23, 08:59 leziox napisał: > Ale ja pisałem o warunkach na niemieckich szosach. Tam już dawno oglądałby świa > t zza (jak to mówią Niemcy) szwedzkich firanek. Ciekawe - wiesz może jaka jest etymologia tego określenia? Odpowiedz Link
leziox Re: Horror na szosach 10.11.23, 10:02 Szwedzka stal była kiedyś uważana za szczególnie stabilną. Dlatego kraty przed oknami więzienia często wykonywano z tej mocnej stali pochodzącej ze Szwecji. I tak się stało, że odtąd mówiono: więzień siedzi za „szwedzkimi firankami”. Odpowiedz Link
mala200333 Re: Horror na szosach 01.12.23, 19:36 A ten już chyba nie zaszkodzi. Kiedys mu zdjęcie zrobiłam.. Odpowiedz Link
leziox Re: Horror na szosach 01.12.23, 20:59 Nigdy nie wiadomo. W starym piecu diabeł pali. Odpowiedz Link