14.02.15, 07:18
dla tych co się lubią.
Nawet jak się trochę czubią.
By z sympatii wyrazami
byli tutaj zawsze z nami.
Taki dzień! więc moi drodzy
w złość i wredność wciąż ubodzy
lubieniem się podzielimy?
O lubości zapewnimy?

smile)))))
Obserwuj wątek
    • debi_bebi Re: Wątek 14.02.15, 07:59
      Pragnę przyznać bez próżności,
      że odczuwam, w swej nicości,
      sympatię do niektórych
      przedstawicieli ludzkości,
      nie do wszystkich - do wybranych
      pośród których od lat wielu,
      i niezmiennie,
      do piszących tu Wypranych smilei
      • tropem_misia1 Re: Wątek 14.02.15, 08:26
        Też sympatią dziką pałam.
        Nieraz przez nich się uśmiałam.
        Choć dnia ciężar zległ na ciele,
        bo kłopotów było wiele....
        to odżyłam
        troski zmyłam
        dzięki Wam
        smile))
        • zegor Re: Wątek 14.02.15, 09:37
          Jestem tutaj młody stażem
          jednak trochę się rozmarzę wink
          Gdy czytam posty większości
          to złość w mym sercu nie gości big_grin
          I tylko czasem mam ochotę
          walnąć kogoś w głowę ......śmiechu młotem wink)
          • zegor Re: Wątek 14.02.15, 09:43
            Się zastanawiam,
            czy ten Walenty,
            co to wymyślił,nie był szurnięty ??????
            Pewnie go dziewcze omijało,wymyślił święto,
            by choć wtedy buzi dało big_grin
            • rudka-a Re: Wątek 14.02.15, 12:50
              Bywa, że się czubię
              lecz ja wszystkich lubię..
              smile
              • tropem_misia1 Re: Wątek 14.02.15, 13:18
                https://ulubionykolor.pl/images/normal/28122012/6c5ccf03aa6fc8c1b2941aff628122012102222.jpg
                • rudka-a Re: Wątek 14.02.15, 19:04
                  List miłosny!!! Ahhh od kogo?
                  Już na sercu jakoś błogo
                  wink
                  • zegor Re: Wątek 14.02.15, 19:10
                    List z Urzędu skarbowego...... podatek od orzeszka dwudziestego wink
                    • rudka-a Re: Wątek 14.02.15, 20:57
                      zegor napisał:

> List z Urzędu skarbowego...... podatek od orzeszka dwudziestego wink

Ehhh...liczyłam na miłosne wyznanie
                      a nie wezwanie! wink)
                      • zegor Re: Wątek 14.02.15, 21:10
                        Samo życie wink)
                        Ale powiem Ci po cichu
                        Ja lubię wiewiórki big_grin
                        • rudka-a Re: Wątek 14.02.15, 21:26
                          Ja też smile sa takie wesolutkie i ładniutkie smile
                          chociaz to gryzoń jest wink)
                          te rude najładniejsze...wink
                          czarne troche za szczupłe wink a te hamerykańskie, to mają inna kitkę, jak nasze...
                          sa jeszcze takie cudaki....wink
                          udało mi się taką sfotografować smile
                          Ooo, tuuuu
                          • zegor Re: Wątek 14.02.15, 21:34
                            Pozwoliłem sobie wink ściągnąć w ulubione,
                            żeby spokojnie przejrzeć,
                            jak mi się wzrok poprawi big_grin
                            • rudka-a Re: Wątek 14.02.15, 21:38
                              AAa, to może i dobrze....suspicious
                              nie będziesz widział błędów big_grin
                              • zegor Re: Wątek 14.02.15, 21:42
                                Myślę,że się krygujesz big_grin
                                Zaczynam się zastanawiać,
                                dlaczego ja,nie pracujący zawodowo
                                nie mam czasu na zrobienie porządku ze swoimi zdjęciami......
                                Jestem leń...........
                                • rudka-a Re: Wątek 14.02.15, 21:49
                                  Błędów tam bez liku, zdaje sobie sprawę z tego. Ciągle sobie obiecuję, ze się douczę, spróbuję...i tak schodzi...smile
                                  Czysta amatorszczyzna...
                                  Może jednak zrobisz porządek z fotkami...cos czuję, że masz tam niezłe perełki smile))
                                  • zegor Re: Wątek 14.02.15, 21:53
                                    Wiesz,pewnie nie zrobię.......
                                    Jeśli zauważyłaś coś w moim pisaniu,
                                    noszę się....ze zmianami życiowymi,to i czasu zacznie brakować big_grin
                                    I wnuczkę też będę miał bliżej,ale z własnym komputerem big_grin
                                    • rudka-a Re: Wątek 14.02.15, 22:07
                                      Jeszcze pare miesięcy temu wydawało mi się, że i ja dokonam zmian...
                                      ale nie udało sie smile
                                      tak to jest, że Pan cos zabiera...cos daje...
                                      urodziła sie wnuczka...smile cudny, mały człowieczek smile
                                      smutek zamieniłam na radośc...
                                      tak po prostu lżej...

Bliskość kochanej Osóbki, to bardzo dużo smile)
                                      by dokonać zmian w pewnym okresie życia potrzeba odwagi....smile)
                                      • zegor Re: Wątek 14.02.15, 22:11
                                        Nie pytam,co straciłaś,bo to zbyt osobiste !
                                        Co do odwagi.......na razie nie śpię po nocach,
                                        ale może "moje biedne stare serce" wytrzyma wink)
                                        • rudka-a Re: Wątek 14.02.15, 22:24
                                          Wiem jedno, ...
                                          gdy ma sie 30 lat, to można zaryzykować bez mrugnięcia okiem,
                                          ale gdy wiosenek więcej na karku, to sen bywa niespokojny...smile
                                          czy będzie to..strzał w dziesiątkę....czy w ogóle zmieniać coś...
                                          czasem warto....
                                          też potrafię analizować do bólu...czy zyskam, albo ile strace ewentualnie...
                                          bo przecież dąży sie do lepszego, a nie gorszego smile)
                                          • zegor Re: Wątek 14.02.15, 22:27
                                            Cóż,nie mam trzydziestu wink)
                                            A kilka miesięcy temu rozważyliśmy pewien projekt
                                            i,cholera,żeby nie zapeszyć......wink)
                                            • zegor Re: Wątek 14.02.15, 22:29
                                              A może to tak : syn ma 33 big_grin big_grin big_grin
                                              niech trzyma rękę na pulsie !
                                              • rudka-a Re: Wątek 14.02.15, 22:35
                                                Mój tez 33 wink
                                                a, przeciez tak niedawno miałam te dwie trójeczki wink)
                                                jak to dobrze, że innym nie stoi...czas w miejscu big_grin

wink
                                                • zegor Re: Wątek 14.02.15, 22:59
                                                  A niech stoi....jak najdłużej big_grin
                                                  • rudka-a Re: Wątek 14.02.15, 23:40
                                                    niby takkkkkk suspicious
                                                    ale co wisi...nie utonie wink))))))))
                                                  • zegor Re: Wątek 14.02.15, 23:44
                                                    Wiem,
                                                    ale jak już wisi to faktycznie ciężko ....utopić wink)
                                                  • rudka-a Re: Wątek 14.02.15, 23:56
                                                    Ależ czarny scenariusz!
                                                    a kysz z nim wink)
                                                    lepiej niech jednak stoi...podeprzeć sie mozna suspicious
                                                    big_grin
                                                  • zegor Re: Wątek 15.02.15, 00:00
                                                    Czarna noc,to i scenariusz ma taki kolorek big_grin
                                                    lepiej się śmiać,niż snuć czarne wizje wink)
                                                  • rudka-a Re: Wątek 15.02.15, 00:11
                                                    A jakie sny później bajeczne są wink))
                                                    az szkoda rano sie budzić big_grin
                                                  • zegor Re: Wątek 15.02.15, 00:14
                                                    Nie ma "zmiłuj się",
                                                    skowronek rano mnie obudzi wink)
                                                  • rudka-a Re: Wątek 15.02.15, 00:17
                                                    To taka milutka ptaszyna smile)
                                                    będziesz świergolił...ze szczęścia wink)))))))
                                                  • zegor Re: Wątek 15.02.15, 00:20
                                                    Łagodzi obyczaje big_grin
                                                  • rudka-a Re: Wątek 15.02.15, 00:27
                                                    Przynajmniej masz pewną...kawe do łóżka wink))

albo i nie big_grin
                                                  • zegor Re: Wątek 15.02.15, 09:24
                                                    Jak sobie zrobię wink
                                                  • rudka-a Re: Wątek 15.02.15, 13:03
                                                    I taka smakuje wink
                                                    nie ma kawy - dzień stracony smile)
                                                  • zegor Re: Wątek 15.02.15, 13:15
                                                    Sam sobie zmielilem, bezpośrednio przed xaparzeniem, taką lubię wink
                                                  • rudka-a Re: Wątek 15.02.15, 15:38
                                                    A to fusiara smakuje?! wink
                                                    ja rozpuszczalna chlipę wink)
                                                  • zegor Re: Wątek 15.02.15, 17:12
                                                    Bezwzględnie fusiata wink
                                                  • rudka-a Re: Wątek 15.02.15, 19:57
                                                    Kiedyś tak, ale przyszedł czas i..odrzut wink
                                                    który trwa do dziś wink)
                                                    lubie zapach świeżo parzonej kawy....piękny aromat smile)
                                                  • zegor Re: Wątek 15.02.15, 20:53
                                                    Po dzisiejszych fusiatych (zlot rodzinny)
                                                    mogą być kłopoty z zaśnięciem wink)
                                                  • rudka-a Re: Wątek 15.02.15, 23:47
                                                    Daj znać, jak poszło....zasypianie wink)
                                                  • zegor Re: Wątek 16.02.15, 10:52
                                                    Jednak "padłem" wink)
                                                    Ale to efekt całego dnia,a nie np.alkoholu big_grin
                                                    Fusiata w nadmiarze nie podziałała wink
                                                  • rudka-a Re: Wątek 16.02.15, 19:06
                                                    Po alkoholu, to jeszcze darmowa przejażdżka karuzelą wink
                                                    okropna taka wirująca przypadłość, pędzi i zatrzymać sie nie chce wink)
                                                  • zegor Re: Wątek 16.02.15, 19:44
                                                    rudka-a napisała:

> Po alkoholu, to jeszcze darmowa przejażdżka karuzelą wink
                                                    > okropna taka wirująca przypadłość, pędzi i zatrzymać sie nie chce wink)

Tylko nie to !!!!!
                                                    W mieście,gdzie się wychowałem,
                                                    w mojej dzielnicy był duży plac.
                                                    Co jakiś czas rozbijał swe podwoje cyrk,lub wesołe miasteczko......
                                                    Mam wstręt do darmowych karuzel.......wink)
                                                    Szczęśliwie zawroty głowy alkoholowe też miewam rzadko big_grin
                                                  • rudka-a Re: Wątek 16.02.15, 19:59
                                                    zegor napisał:
                                                    > Tylko nie to !!!!!
                                                    > W mieście,gdzie się wychowałem,
                                                    > w mojej dzielnicy był duży plac.
                                                    > Co jakiś czas rozbijał swe podwoje cyrk,lub wesołe miasteczko......
                                                    > Mam wstręt do darmowych karuzel.......wink)
                                                    > Szczęśliwie zawroty głowy alkoholowe też miewam rzadko big_grin
                                                    >

Tez nie przepadam za taką rozrywką smile na sam widok karuzeli dostaje palpitacji serca wink
                                                    Mowy nie ma!...Nie wsiadam...na żadne koniki bujane, obrotowe krzesełka...
                                                    Musi być nieruchomo i już big_grin
                                                    Nigdy nie lubiłam tez cyrku, nie bawiło mnie to..
                                                    wytresowane lwy, słonie...uwazam, ze jest to męczenie zwierząt....
                                                    powinny żyć w swoim, naturalnym środowisku...
                                                    Jestem taka miłośniczka zwierzątek, więc....smile))
                                                  • zegor Re: Wątek 16.02.15, 20:37
                                                    Ogólnie rzecz biorąc lubię zwierzątka,ale z dużej odległości wink niektóre !
                                                    Cyrk,tresura to znęcanie się nad zwierzętami,
                                                    niestety na rozrywce gawiedzi można zarobić !
                                                  • rudka-a Re: Wątek 16.02.15, 20:46
                                                    Może nie trzeba głaskać zwierzątek pod włos, tylko z włosem? wink)

Gawiedź niech idzie na ...festyn smile)))))))
                                                    strzelnica, baloniki i inne, kolorowe atrakcje smile) wink
                                                  • zegor Re: Wątek 16.02.15, 21:00
                                                    Tego to już mnie stara czarownica uczyła wink
                                                    Bardziej "odrzucają" mnie oślizłe....................
                                                  • rudka-a Re: Wątek 16.02.15, 21:04
                                                    Węże!....boje sie panicznie....smile
                                                    boa, ale tylko z piór na szyi big_grin
                                                    wink
                                                  • zegor Re: Wątek 16.02.15, 21:09
                                                    O,to,to,węże i żmije wont !!!!!!!
                                                    A takie boa z piór....oj,może być bardzo....miłe wink)
                                                    Jak nie ma boa,to może być chociaż jedno piórko big_grin
                                                  • rudka-a Re: Wątek 16.02.15, 21:31
                                                    Jedno piórko, to tylko do kapelusza big_grin
                                                    wink
                                                  • zegor Re: Wątek 16.02.15, 21:43
                                                    Wiem,wiem,o wszystkim nie trzeba głośno mówić wink
                                                    a młodzież niech wysili mózgownice,
                                                    nie tylko "elektroniką" się bawi big_grin
                                                  • rudka-a Re: Wątek 16.02.15, 21:52
                                                    Ależ trzeba mówić głośno i wyraźnie wink
                                                    po co młodzież ma snuć domysły na zasadzie 'co autor miał na myśli ' wink i prostować zwoje...
                                                    bez elektroniki w rękach, na uszach nie istnieją smile)
                                                    i ma być to full wypas, szpan na całego...wink starszy model, to tylko dla babci wink))
                                                  • zegor Re: Wątek 16.02.15, 22:12
                                                    Właśnie niech pokombinują "co autor miał na myśli" big_grin
                                                    Ileż to razy trzeba było przeprowadzić analizę np.wiersza big_grin
                                                    Wszystko im podać pod nos ???????
                                                    Ja już od dawna nikogo nie staram się uczyć wink)
                                                  • rudka-a Re: Wątek 16.02.15, 22:15
                                                    ..ale masz fajnie smile
                                                    ja uczę...i jeszcze mi za to płacą smile))))))
                                                  • zegor Re: Wątek 16.02.15, 22:33
                                                    Już wcześniej się domyślałem,a dzisiaj rano uzyskałem pewność big_grin
                                                  • zegor Re: Wątek 16.02.15, 22:34
                                                    Dlatego ta zaczepka,że "nikogo nie uczę"
                                                    big_grin
                                                  • rudka-a Re: Wątek 16.02.15, 22:38
                                                    Hah big_grin
                                                    pięknie to rozegrałeś big_grin brawo smile))))
                                                    big_grin
                                                    jakim byłeś..uczniem? suspicious big_grin
                                                  • zegor Re: Wątek 16.02.15, 22:41
                                                    Niezłym big_grin
                                                    Mimo,że zdrowym urwisem wink))
                                                    Dużo by opowiadać wink)
                                                  • zegor Re: Wątek 16.02.15, 22:46
                                                    Cała klasa była taka w liceum wink)
                                                    Jak się uczyliśmy,to się uczyliśmy,
                                                    a jak rozrabialiśmy,to wszyscy,włącznie z wychowawczynią !
                                                    Wakacje też spędzaliśmy razem,na obozach,na OHP,za granicą big_grin
                                                  • rudka-a Re: Wątek 16.02.15, 22:47
                                                    O, własnie - urwisowanie i mnie nie było obce wink)
                                                    miałam na swoim koncie wybicie szyby, małe poprawki w dzienniku suspicious big_grin
                                                    i nawet ucieczkę z lekcji wink) i...inne
                                                    wiesz....musiałam metoda prób i błędów sama dochodzić, co dobre, a co złe wink
                                                    big_grin
                                                  • zegor Re: Wątek 16.02.15, 22:53
                                                    Moja wychowawczyni wpadła na sposób :
                                                    Na wakacjach dostawałem grupę,za którą musiałem odpowiadać,
                                                    tak też było w szkole( organizowanie różnych imprez np.dyskoteki )
                                                    i potem powlekło się to już za mną przez całe dorosłe życie wink)
                                                  • rudka-a Re: Wątek 16.02.15, 22:55
                                                    Czyli przydało się później wink
                                                    potrzebny jest taki człowiek - orkiestra wink
                                                    nie kazdy daje radę z organizacja imprezy, trzeba miec smykałę smile)
                                                  • zegor Re: Wątek 16.02.15, 22:58
                                                    Orkiestra ????
                                                    Trafiłaś wink Był czas,że mówiono na mnie "gitara"
                                                    bo czego się dotknąłem,zagrało !
                                                    wink)
                                                  • rudka-a Re: Wątek 16.02.15, 23:02
                                                    Ah smile) czyli wiesz, którą strunę trącić winksmile
                                                    to jest bardzo przydatne w życiu wink)
                                                    zagrało i się zgrało big_grin
                                                  • zegor Re: Wątek 16.02.15, 23:08
                                                    Jeszcze jeden "koncert" żeby się udał
                                                    i spokojnie postaram się odpocząć wink
                                                  • rudka-a Re: Wątek 16.02.15, 23:12
                                                    Uda się smile)
                                                    batuta w rekach Mistrza...smile)
                                                    a później już tylko owacje...na stojąco smile))
                                                  • zegor Re: Wątek 16.02.15, 23:15
                                                    Na razie mam poważne obawy.......
                                                    a,czas pokaże !
                                                    wink)
                                                  • rudka-a Re: Wątek 16.02.15, 23:19
                                                    Nawet najmniejsze obawy trzeba dobrze przemyśleć, by potem nie załować smile
                                                    podejmowanie decyzji..poważnych decyzji jest diabelsko trudne..i męczące smile)
                                                  • zegor Re: Wątek 16.02.15, 23:22
                                                    Dlatego nerwy mam z lekka zszargane...
                                                  • rudka-a Re: Wątek 16.02.15, 23:26
                                                    Mam tu taki jałowcowy pewniak, syropek, który łagodzi wszelkie niedomagania wink)
                                                  • zegor Re: Wątek 16.02.15, 23:28
                                                    Dzisiaj nie nada......jutro za dużo jazdy mnie czeka...!
                                                  • rudka-a Re: Wątek 16.02.15, 23:33
                                                    A znasz powiedzenie?..co masz zrobić jutro, zrób dzisiaj? wink)

Alkohol i samochód absolutnie nie mieszczą się w moich ramach...smile
                                                    wolę drałować z buta, niż narazić kogoś, siebie na nieszczęście...
                                                  • zegor Re: Wątek 16.02.15, 23:38
                                                    Nie lubię chodzić,
                                                    dlatego jak mam jechać,to nie "konsumuję" big_grin
                                                  • rudka-a Re: Wątek 16.02.15, 23:47
                                                    ..żeby wszyscy mieli takie podejście
                                                    pobożne życzenie...smile
                                                  • zegor Re: Wątek 16.02.15, 23:49
                                                    Niestety,wzorem cnót to ja nie jestem....
                                                    mam swoje "za uszami" big_grin
                                                  • rudka-a Re: Wątek 16.02.15, 23:53
                                                    Oj tam, oj tam wink to się nazywa doświadczeniem życiowym wink))
                                                    zaczynałam od malucha, którego czesto musiałam odpalać od kija big_grin
                                                    ale za to miał odsuwany dach wink wersja włoska wink)
                                                  • zegor Re: Wątek 16.02.15, 23:56
                                                    Mój pierwszy to Moskwicz 408.....ale bez prawa j.......( cicho )
                                                  • rudka-a Re: Wątek 17.02.15, 00:00
                                                    Bez, to przejechałam pół miasta starym Żukiem wink
                                                    miał 3 biegi, które na początku nie mogłam opanować wink
                                                    kolega mnie prosił, więc dlaczego nie wink jechał przede mną starym fiatem 125p....
                                                    pare maluchów zaliczyłam, potem skody..105, 120....wink golf 3 niezły był też, jak na tamte czasy..smile
                                                    teraz taki trochę większy rover wink
                                                  • zegor Re: Wątek 17.02.15, 00:04
                                                    Też trochę było wink)
                                                  • rudka-a Re: Wątek 17.02.15, 00:06
                                                    Próbowałam swoich sił na WSK....wink
                                                    dałam radę, ale jednak 4 koła lepsze wink az tak wiatru we włosach nie lubię smile))))))
                                                  • zegor Re: Wątek 17.02.15, 00:07
                                                    Jeździłem na ojca skuterze "Osa" wink)
                                                  • rudka-a Re: Wątek 17.02.15, 00:10
                                                    Pamietam "Osy" smile dziadek natomiast miał potwornie ryczącego, starego..Junaka...smile
                                                    bałam sie samego odgłosu i nie dałam się za Chiny zapakować do kosza, by odbyć rodzinna wycieczke wink)
                                                  • zegor Re: Wątek 17.02.15, 00:13
                                                    Sąsiad miał poniemieckie,chyba BMW,z biegami na baku,fajnie grzmiał big_grin
                                                  • rudka-a Re: Wątek 17.02.15, 20:38
                                                    Dzisiaj za takiego zgarnąłby troche grosza wink)
    • zegor Re: Wątek 14.02.15, 16:35
      To pewnie z wątkiem będzie już kwita,
      zagadal chłop
      i trzy razy kobita,
      reszta ma co innego na głowie
      albo wątek....... w dupie wink
      Ciężko powiedzieć,
      że się kogoś lubi. big_grin
      • anus-hka Re: Wątek 14.02.15, 17:50
        Wierszem nie będę gadałabig_grin
        • zegor Re: Wątek 14.02.15, 18:13
          Czasami człowiek musi, inaczej się udusi