Dodaj do ulubionych

Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi

18.12.23, 08:42
Dzień dobry bardzo.
Pogoda jaka jest, każdy widzi.
Za oknem normalny burdelik pseudocywilizacyjny.
Dla tych, którzy jeszcze pamiętają, że trzeba było stać w kolejce za kawą, przypominam:
-Dzisiaj nie trzeba!
O dupie maryni i innych rzeczach można gadać, a nawet trzeba.
Ruszcie paluszki.
Na pewno ktoś Was kocha.
big_grin
suspicious
Obserwuj wątek
    • ruda.replay Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 18.12.23, 09:02
      Dzień dobry w poniedziałek smile kawa jest, nawet smaczna, więc na obchód w necie się wybrałam, gdzie co słychać, kto z kim i dlaczego, co w świecie, jakie promocje, ale wszystko po staremu, bida też stara...nowej nie widać. Dobrze jest wink)
      • leziox Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 18.12.23, 09:11
        Jak tak patrzę teraz przez okno, to na dachach leży siwy mróz. Ale słońce już na te dachy świeci, więc będzie dobrze i nawet nieco słonecznie, do pierwszych chemtrails.
        big_grin
        • ruda.replay Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 18.12.23, 09:22
          Ślisko, jak diabli rano było, jedno auto w rowie, ale słońce jest, to ładnie temperaturkę podniesie smile
          Wieczorem pewnie przymrozi i tak się to kręci grudniową porą. W sklepach szaleństwo, przedświąteczny chaos...a za tydzień - błogostan świąteczny, portfele wydrenowane wink
    • mr.elliot.jones Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 18.12.23, 09:14
      Kawę to nawet czasem na rynek rzucali. Prawdziwy rarytas na święta to były pomarańcze.
      • leziox Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 18.12.23, 09:17
        Bo wtedy pomarańcze nie leżały cały rok w sklepach, tylko "bywały", rzadziej niż częściej, o czym złota młodzież nawet pojęcia nie ma.
        • mr.elliot.jones Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 18.12.23, 09:28
          Ja to pamiętam tak, że właśnie kawa bywała - ale pomarańcze tylko na święta.
          • leziox Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 18.12.23, 09:31
            To idę do sklepu. Zobaczę, może coś "rzucili".
            big_grin
            • mr.elliot.jones Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 18.12.23, 09:38
              Teraz jest tak: w zeszłym tygodniu chciałem kupić taki gotowy barszcz w kartoniku co go żona doprawia grzybkami itp na wigilię. No chodzę po sklepie - nie widzę. Akurat 2 ekspedientki o czymś sobie rozmawiały to pytam. 1 mówi - jest. 2 mówi - nie ma, bo się przeterminował, ale już kierowniczka zamówiła nową dostawę...
    • camella Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 18.12.23, 10:00
      A mnie się dziś popińdzilo i wyszłam z domu godzinę wcześniej 😬
      • mr.elliot.jones Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 18.12.23, 10:25
        To możesz pozaglądać w wystawy smile
        • leziox Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 18.12.23, 11:02
          A ja kupiłem trzy końserwy śledzia w pomidorach za 2,99 Euroszmaty.
          Poszło do spiżarni na zapas.
          smile
          • mr.elliot.jones Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 18.12.23, 11:05
            Ja wolę rybki w sosie musztardowym. W Polsce trudno o nie, czasem się w Aldi trafią.
            • leziox Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 18.12.23, 11:09
              mr.elliot.jones napisał:

> Ja wolę rybki w sosie musztardowym. W Polsce trudno o nie, czasem się w Aldi tr
              > afią.

Ja też wolę w sosie musztardowym, albo w oleju, ale akurat te w pomidorach były na wyprzedaży.
              Poza tym na wyprawy motocyklowe są całkiem gicio. Pomidorek jakoś lepiej na zakrętach leży.
              • mr.elliot.jones Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 18.12.23, 11:12
                Jak wyprzedaż solidnej firmy to też spoko. A i tak najlepsiejsze będa na wigilię, nie z puszki big_grin
          • ruda.replay Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 18.12.23, 11:07
            ...Lucek też lubi?wink
            Dobry śledzik nie jest zły wink
            • leziox Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 18.12.23, 11:10
              Lucek lubi rybki, ale wczoraj wpieprzał gotowaną marchewkę w plasterkach. Spodobała mu się.
              • ruda.replay Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 18.12.23, 11:19
                Jak się spodoba na dobre, to może będzie na warzywkach tylko wink taki koci wege. Tani w utrzymaniu. Ale mięsko, to mięsko. Nie zrezygnuje smile
                • leziox Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 18.12.23, 11:23
                  NIe no, zwierzaki nie są wszak idiotami i wiedzą, co dobre.
                  big_grin
                  • ruda.replay Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 18.12.23, 11:36
                    Musiałbyś zjadać kotlecika, kiedy Lucek w głębokim śnie big_grin ale koty mają to do siebie, że zapach budzi i stawia od razu na łapki smile)
                    • leziox Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 18.12.23, 13:19
                      Do tego słyszą zbyt dobrze, aby coś się przed nimi ukryło.
                      • ruda.replay Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 18.12.23, 13:29
                        To są fajne futrzaki. Lubię. Wiele razy miałam porysowane łapska od pazurówwink piekło, jak diabli big_grin
                        • camella Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 18.12.23, 15:57
                          To podglądałam wystawy..
    • cambria1.2 Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 19.12.23, 09:38
      Pozdrowienia poranne spod spuchniętych zatok sad

https://media2.giphy.com/media/xULW8CQ0NL2jNdKovu/giphy.gif
      • cambria1.2 Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 19.12.23, 09:40
        A mogło być tak...

https://media1.giphy.com/media/St3yV5Dht0RM7XwWXo/giphy.gif
        • ruda.replay Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 19.12.23, 09:50
          Kelnerka z baru? wink
          szeroka w barach suspicious wink
          • cambria1.2 Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 19.12.23, 10:55
            Ma pojemne to, yyy, serce!
            • leziox Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 19.12.23, 10:58
              To trzeba Kambryzi tylko życzyć, aby zatoki wyschły.
              smile
              • camella Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 19.12.23, 11:38
                Pozdrowienia dla Cami,trzymaj się cieplutko 🙂🍊🍋🍈🍐🍎🍓🍒🍵
                • cambria1.2 Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 19.12.23, 12:41
                  Dzięki smile Popijam napar z tymianku. Wolę kawę uncertain
                  • camella Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 19.12.23, 12:51
                    Kiedyś był syrop Tussipett bez recepty z tymiankiem i jak popiłabyś kawą to byś dostała kopa ,bo zawierał eferdynę..
                    • leziox Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 19.12.23, 12:59
                      A kto nie lubił Tussipectu ? Jako dziecko, z rozkoszą wypijałem swoją przydzieloną porcję, a potem, kiedy rodzice nie widzieli, chlałem prosto z butelki i syropik bardzo szybko się kończył. A mały Lezio był bardzo zadowolony.
                      big_grin
                      • camella Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 19.12.23, 13:05
                        Teraz jest tylko na receptę żeby Lezio nie wypijał syropków😁
                        • cambria1.2 Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 19.12.23, 13:07
                          Za słodki, wątroba nie lubi, woli kawę wink I wszelkie inne gorycze.
                        • leziox Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 19.12.23, 13:29
                          camella napisała:

> Teraz jest tylko na receptę żeby Lezio nie wypijał syropków😁

Teraz to Lezio nie potrzebuje recept na syropki, bo kupuje sobie taki Tussipect, na jaki go stać i po którym też jest zadowolony.
                          big_grin
                          • cambria1.2 Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 19.12.23, 13:34
                            Czyli Leziowa recepta na zadowolenie wink
                            • leziox Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 19.12.23, 13:51
                              Tak jest! Każdy ma wszak jakąś osobistą receptę na zadowolenie na własny użytek, po którą nie musi chodzić do lekarza.
                              smile
                              • camella Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 19.12.23, 18:02
                                A Leziowa recepta na zdrowie?
                                • leziox Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 19.12.23, 18:18
                                  Jedz czosnek, zagryzaj cebulą.
                                  • cambria1.2 Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 19.12.23, 18:25
                                    Zapachniało luksusem... 🙄🙄
                                    • cambria1.2 Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 19.12.23, 18:26
                                      Może inaczej - w zdrowym ciele zdrowy chuch 🥴
                                    • leziox Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 19.12.23, 18:28
                                      cambria1.2 napisała:

> Zapachniało luksusem... 🙄🙄
                                      >

Luksus to by był, gdyby do tego była słonina.
                                      I samogończyk.
                                  • a74-7 Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 19.12.23, 18:27
                                    A potem taki dziadek chwali sie :
                                    - Jak bylem mlody, to gryzlem cebule jak jablko ...
                                    • leziox Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 19.12.23, 18:28
                                      Jak byłem młody, to inne rzeczy też chrupałem, jak jabłuszka.
                                      big_grin
                                      • cambria1.2 Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 19.12.23, 18:44
                                        Kostki lodu?
                                        • camella Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 19.12.23, 18:51
                                          Teraz tylko cycać..
                                        • leziox Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 19.12.23, 19:05
                                          cambria1.2 napisała:

> Kostki lodu?
                                          >

Lodowe księżniczki.
                                          suspicious
                                          • cambria1.2 Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 19.12.23, 19:12
                                            Po których zostały tylko płytkie kałuże...
                                            • leziox Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 19.12.23, 19:23
                                              A to już nie moje zmartwienie.
                                              smile
                                              • cambria1.2 Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 19.12.23, 19:30
                                                Ano. Wszystko płynie, a potem paruje 🙂
    • cambria1.2 Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 19.12.23, 20:37
      Proszę podjąć dostukiwanie, mogą być i kawały 🥳

Wklejam jeden tu:
      Alessandro Volta był wielkim miłośnikiem kawy, którą pił zawsze bez cukru i śmietanki. Kiedy go zapytano, dlaczego pije kawę w ten sposób, odpowiedział:
      - Jeżeli w filiżance nie ma mleka ani cukru, to znaczy, że jest w niej więcej kawy...

I idę dalej chorować. Paaaa!
      • camella Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 19.12.23, 20:52
        To masz o tymianku....

Do domu klienta apteki dzwoni aptekarz:
        - Dzień dobry, przepraszam, że pana niepokoje, ale zaszła pomyłka przy wczorajszym zakupie.
        - Taaak? A co się stało?
        - Kupował pan tymianek dla teściowej, a my omyłkowo wydaliśmy cyjanek.
        - No i jaka to różnica?
        - Cztery pięćdziesiąt.
        • a74-7 Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 19.12.23, 21:21
          big_grinbig_grinbig_grin
          A tymianek for steam inhalation.
          • leziox Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 19.12.23, 22:34
            Ze specjalną dedykacją dla Kambryzi:

Kowalski pyta lekarza:
            -Panie doktorze, czy ten specyfik,co mi go pan przepisał, ma jakieś działanie uboczne?
            -Tak. Musi się pan liczyć z tym, że znowu będzie pan zdolny do pracy.
    • mala200333 Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 20.12.23, 04:47
      https://potworek.com/sites/default/files/styles/obrazek/public/images/67589-pobudka-na-wesolo.jpg?itok=CdCu0qZG
    • cambria1.2 Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 20.12.23, 08:21
      https://drinkstack.com/wp-content/uploads/2022/07/why-does-coffee-not-affect-me.jpg
      • mr.elliot.jones Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 20.12.23, 08:25
        Uprasza się o mycie naczyń po sobie!
        • cambria1.2 Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 20.12.23, 08:48
          Naczynia się przeciera się rękawem, ekologicznie.
          • mr.elliot.jones Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 20.12.23, 08:52
            To proszę przecierać a nie kto inny ma białą koszulę brudzić.
            • cambria1.2 Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 20.12.23, 09:02
              No ale to przed szesnastą suspicious
              • mr.elliot.jones Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 20.12.23, 09:22
                To co, ze służbowej kuchni ma korzystać tylko dział windykacji? Im akurat do twarzy w brunatnych koszulach.
                • cambria1.2 Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 20.12.23, 09:24
                  Windykacja ma stolik pod windami.
                  • mr.elliot.jones Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 20.12.23, 09:25
                    To chyba ochrona.
                    • cambria1.2 Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 20.12.23, 09:47
                      Ochracja!
                      • mr.elliot.jones Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 20.12.23, 10:03
                        No!bilitacja.
                        • cambria1.2 Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 20.12.23, 10:14
                          Ażtaktonie.
                          • mr.elliot.jones Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 20.12.23, 10:18
                            Bezpieczna winda nietonie.
                            • cambria1.2 Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 20.12.23, 10:24
                              Waha się...
                              • mr.elliot.jones Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 20.12.23, 10:28
                                Ale daje rade się pohamować.
                                • cambria1.2 Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 20.12.23, 10:35
                                  Chyba że zły guziczek...
                                  • mr.elliot.jones Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 20.12.23, 10:39
                                    Nope, nie ma guziczka od systemu bezwładnościowego. Chyba, że sabotaż...
      • camella Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 20.12.23, 08:36
        Take care, Ninoczka🙂
        • cambria1.2 Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 20.12.23, 08:47
          Jawohl, staram się smile
          • leziox Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 20.12.23, 10:45
            Spoko, Kambryź.
            Leki już jadą Dehaelem.
            big_grin
            • cambria1.2 Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 20.12.23, 11:30
              Nooo, widzę, że końskie dawki wink
              • leziox Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 20.12.23, 13:31
                Za to są ekologicznie transportowane.
    • cambria1.2 Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 21.12.23, 08:49
      Taka prawie świąteczna wink

https://i.pinimg.com/originals/3a/d9/01/3ad901a078fb814fed9f8ec9b32079c5.gif
      • cambria1.2 Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 21.12.23, 08:51
        No a teraz trzeba popatrzeć na świat...

https://i.redd.it/ih69k5fjuviz.jpg
      • ruda.replay Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 21.12.23, 08:53
        Wydanie swiateczno noworoczne wink
        • leziox Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 21.12.23, 09:47
          A tytuł tej fotki powinien brzmieć:
          Kuurwa...Co oni w tym sejmie...
          suspicious
          • cambria1.2 Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 21.12.23, 10:18
            Ano, bo wczoraj ani w Teleekspressie, ani w Wiadomościach nie podali XD
            • mr.elliot.jones Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 21.12.23, 10:25
              Kiedyś nie było Teleranka... Teraz nie było programów informacyjnych. Zaczynam się bać grudnia...
              • cambria1.2 Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 21.12.23, 10:32
                No, tegoroczny 13. też był niepospolity. Za 11 dni Nowy Rok, damy radę wink
                • mr.elliot.jones Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 21.12.23, 10:37
                  Stąd już większościowa opozycja ukuła określenie "koalicja 13 grudnia".
                  A mnie się to co się stało wczoraj o 19:30 na tvp1 nie spodobało i tyle.
                  • cambria1.2 Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 21.12.23, 10:46
                    No mnie też, jak się nazbiera tego typu niespodzianek, to za 4 lata mamy innego wygranego w cuglach...
                    • mr.elliot.jones Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 21.12.23, 10:55
                      To nawet nie o to chodzi - przed popadaniem w tryumfalizm to już i przy zwolnieniu tej kuratorki z Krakowa gdzieś ostrzegałem.
                      Co to wczoraj miało być?! Do kogo to był komunikat? Kogo miał przekonać, że od teraz telewizja publiczna będzie faktycznie publiczna? W ustach dziennikarza TVN?!

Ja bym widział przedstawicieli nowych władz TV, którzy
                      a) wyjaśniają ich punkt widzenia na aspekty prawne przejęcia
                      b) zapewniają równą reprezentację różnych nurtów politycznych
                      c) zapowiadają opracowanie nowej linii programowej z zachowaniem maksymalnej liczby pracowników przygotowujących wcześniej lokalne materiały neutralne

po czym następuje właśnie taki blok materiałów.

A wyszło co?
                      Teraz
                      Kuwa
                      My

...
                      • leziox Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 21.12.23, 11:35
                        Zawsze można jeszcze wyłączyć tv-betoniarę i się nie irytować. Tylko niezależnie od pogody, pójść sobie na spacer, wymówić pracę, zlikwidować konto w banku, albo znaleźć kochankę/kochanka.
                        Tak, ja wiem, że to wszystko wymaga wiele roboty, ale tak naprawdę, jakie to ma znaczenie, ta pokazówka marionetek? Wszystkim i tak rządzi Blackrock, Rotschildy i inne Rockefellery.
                        A taka Polska? I tak w znacznym stopniu już wykupiona, nawet nie wiecie, co jecie pod szyldem "zdrowa, polska żywność", etc.
                        • mr.elliot.jones Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 21.12.23, 11:41
                          A ja uważam, że mimo internetu itd - jest miejsce na telewizję publiczną. Tylko taką prawdziwą. Trochę poglądów politycznych wszystkich stron - ale przede wszystkim zwykłe informacje i programy o przyrodzie, architekturze, historii, sport itp - o filmy to niech się biją komercyjne stacje. I na taką tv publiczną jakaś kasa z budżetu dla mnie może iść.

Do reszty się nie odnoszę, bo sprawę NWO już sobie wyjaśniliśmy i pozostajemy na swoich stanowiskach.

• leziox Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 21.12.23, 11:46
                            Wiem, wiem. Nie ma NWO, nie ma chemtrails, nikt nie chce nam zabrać gotówki, a szczepionki nie szkodzą.
                            A co do reszty, trudno sobie w tych czasach wyobrazić telewizję zupełnie niezależną.
                            Zawsze jest ktoś, kto sponsoruje, ale pod warunkiem, że...
                            I po zależności.
                            • mr.elliot.jones Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 21.12.23, 11:50
                              leziox napisał:

> A co do reszty, trudno sobie w tych czasach wyobrazić telewizję zupełnie niezal
                              > eżną.
                              > Zawsze jest ktoś, kto sponsoruje, ale pod warunkiem, że...
                              > I po zależności.

No na pewno prywatna niezależna nie będzie. Stąd mowa o publicznej, utrzymywanej z pieniędzy WSZYSTKICH obywateli. Oczywiście, że to bardzo trudne zadanie.
                        • cambria1.2 Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 21.12.23, 11:46
                          Ja nie mam telewizora od wielu lat, posiłkuję się RÓZNYMI portalami informacyjnymi, od lewa, do prawa. I tego bym chciała w TV.
                      • cambria1.2 Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 21.12.23, 11:44
                        O to to. To jest nasze tradycyjne już wyrywanie sobie pucharu.
                        • mr.elliot.jones Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 21.12.23, 11:51
                          Dlaczego "nasze"? W "ostoi demokracji" też de facto masz tylko 2 obozy polityczne.
                          • leziox Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 22.12.23, 23:14
                            A teraz na poważnie:
                            Po pięćdziesięciu latach małżeństwa zapytano starszą parę, jak się im udało przeżyć taki szmat czasu razem.
                            Kobieta pomyślała chwilkę i mówi:
                            - Bo my urodziliśmy się w czasach, kiedy popsute rzeczy jeszcze się naprawiało, a nie od razu wyrzucało na śmietnik.
                            smile
                            • leziox Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 15.02.24, 10:23
                              Odgrzewamy wątuś, bo po co zakładać nowy o tym samym.
                              Zyjemy w czasach oszczędzania.
                              Kawucha zrobiona, teraz się podelektować i życzyć miłego dnia.
                              Cambria na pewno już po trzeciej kawie, ale ona nie może inaczej.
                              big_grin
                              Miłego dzionka Państwu!
                              • camella Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 15.02.24, 10:37
                                Za mało jednak tych śledzików,wątek jest o nowym tygodniu a dziś czwartek😁
                                • ruda.replay Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 15.02.24, 12:24
                                  Może trzeba odmulić czajnik z kamiennych naleciałości i wtedy znów wpadnie na kawkę Cambria? smile
                                  • camella Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 15.02.24, 12:30
                                    Cambria lubi też coś słodkiego do kawy,a ja właśnie szukam dobrego przepisu na ciasteczka
                                    • ruda.replay Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 15.02.24, 12:34
                                      Ptyśkiem z bitą śmietaną, to chyba nikt nie pogardzi wink
                                      • camella Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 15.02.24, 12:39
                                        Szukam na cynamonki
                                        • ruda.replay Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 15.02.24, 12:43
                                          Z jabłuszkiem? lubimy suspicious
                                          smile)
                                      • e-zybi Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 15.02.24, 12:40
                                        Oj, łechtasz podniebienie...
                                        • camella Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 15.02.24, 12:46
                                          Już znalazłam przepis ..na popołudniu będą gotowe,nie uciekajcie😁
                                          • cambria1.2 Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 15.02.24, 12:56
                                            Takie znalazłam. Pod kolor dzisiejszego swetra wink

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRKbXQFNHNoqbFM1h1btyFB4sffDmhZHSIlV3rM43v2v-6npRr_rKIyKmgFBFuumaITSHE&usqp=CAU
                                            • cambria1.2 Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 15.02.24, 12:56
                                              Zły mam czas, więc mnie nie ma sad
                                              • camella Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 15.02.24, 13:04
                                                Oj jak przykro widzieć smutaska 🙁
                                                • ruda.replay Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 15.02.24, 15:19
                                                  W złym czasie warto wejść na forum, pogadać, uwolnić myśli od tego, co gniecie.....
                                            • camella Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 15.02.24, 13:05
                                              cambria1.2 napisała:

> Takie znalazłam. Pod kolor dzisiejszego swetra wink
                                              >
                                              > I mojego mniam 😁
                                • leziox Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 15.02.24, 14:48
                                  camella napisała:

> Za mało jednak tych śledzików,wątek jest o nowym tygodniu a dziś czwartek😁

U mnie każdego dnia jest początek nowego tygodnia.
                                  Więc pasuje.
                                  • camella Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 15.02.24, 15:36
                                    U mnie każdy dzień inny.
                                    • camella Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 15.02.24, 16:06
                                      Upieczone cynamonki z jabłuszkiem i wisienką.
                                      • leziox Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 15.02.24, 21:12
                                        I weź tu człowieku zacznij się odchudzać...
                                        suspicious
                                        • ruda.replay Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 19.02.24, 09:12
                                          Najlepiej od poniedziałku... przyszłego 😉
                                          Było coś o odchudzaniu w postanowieniu noworocznym? Jeśli nie, to nie trzeba 😉
                                          • camella Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 19.02.24, 10:05
                                            Te cynamonki były do kawy dla gościa.Zjadł tylko jedno 😁
                                            • ruda.replay Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 19.02.24, 10:08
                                              Jedna kawa, jedno ciasteczko. Czyli wszystko ok 😁
                                              • leziox Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 19.02.24, 10:39
                                                Skromny ten gość był. Pewnie kobieta, bo facet zżarłby co najmniej trzy sztuki.
                                                smile
                                                • ruda.replay Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 19.02.24, 10:50
                                                  Pod warunkiem, że miał czym schrupać ciasteczko big_grin
    • cambria1.2 Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 19.02.24, 11:19
      Uwaga, leję suspicious

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQr4r4YdL3qYtNysZMGBcQWjHLCgNJvL1ddtK3s8B9UK8rIXw_WFWUe_hC4gsl9ueq_S9Q&usqp=CAU
      • cambria1.2 Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 19.02.24, 11:30
        Jeszcze jakiś "keks" do tego wink

https://i.wpimg.pl/1200x/filerepo.grupawp.pl/api/v1/display/embed/151b6595-9f1f-4add-9a26-9358230053d7
        • camella Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 19.02.24, 11:50
          To herbatka z cytryną do tego keksa musi być🙂
          • leziox Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 19.02.24, 12:17
            Nie używaj tutaj hasła "herbatka z cytrynką". Do tej pory mam traumę z towarzyskiego , kiedy to słyszę albo czytam, hihihi! Lipcowa niezapomniana.
            big_grin
            • camella Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 19.02.24, 12:24
              Nic mi o tym nie wiadomo 😁
              • leziox Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 19.02.24, 12:43
                No nie wiadomo, mój błąd. Skojarzyłem sobie odruchowo, że to Rudka napisała, a nie Ty. (zeza mam dzisiaj chyba) Rudka zna sprawę, a forum Towarzyskie było przes stu laty, więc skąd możesz wiedzieć, o co biega.
                Tam wszyscy preferowali alkohol, a była taka jedna, panna Lipcowa, która nieustannie preferowała herbatkie z cytrynkom. Straszne faux pas.
                smile To tak pokrótce.
                • ruda.replay Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 19.02.24, 13:27
                  Przed stu laty faktycznie tu byłam i znam tę nieszczesną herbatkę z cytrynkom smile
                  Wszyscy rozprawiają o alkoholu, wchodzi Lipcowa ze swoją herbatką z cytrynkom i...delicjami wiśniowymi!! i w momencie wszyscy trzeźwi big_grin
          • ruda.replay Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 19.02.24, 13:29
            W jakich warunkach ta galaretka zrobiona, bo wczoraj w prasie było ostrzeżenie, żeby jakiejś galarety zakupionej na targu nie jeść...ktoś kupił, zjadł i dzisiaj już go wsród zywych nie ma wink
            • leziox Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 19.02.24, 15:05
              U Cambrii wszystko świeżutkie jest. Jeszcze ma pyzy gorące, pyzy...
              big_grin
              • ruda.replay Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 19.02.24, 15:18
                Pyzy suspicious
                z czem te pyzy? wink))
                • leziox Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 19.02.24, 22:17
                  No jak z czem? Z mięskiem, albo bez mięska.
                  Tanio, tanio, Pani kochana!
                  • leziox Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 19.02.24, 22:17
                    PS. to była specjalność na warszawskim bazarze Różyckiego. Tradycja taka.
                    smile
                    • ruda.replay Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 19.02.24, 22:51
                      Tanio, Panie Miły, to już było i szybko nie będzie wink
                      no, nie? wink
                      • leziox Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 19.02.24, 23:18
                        Ale co zrobić, Pani kochana, kiedy każdy pieniądz papierowy wraca prędzej czy później do swojej prawdziwej wartości, czyli ZERO. Albo papieru toaletowego. Nie było w dziejach jeszcze takiego pieniądza wydanego przez jakieś królestwo, czy państwo, którego nie trafiłby szlag. Innymi słowy, wszystkie waluty świata to tak zwany Fiat Money, czyli fałszywe pieniądze, "gwarantowane" przez kolejne rządy psychopatów. Drukowany papier z obietnicą.
                        Prawdziwym pieniądzem i to od ponad 5000 lat jest złoto. Złota nie da się dodrukować, nie da się go rozmnożyć, nie ulegnie inflacji, co najwyżej okresowym wahaniom kursu. Już wiecie, rozumiecie, dlaczego rządy tak bardzo złota nie lubią i zaczynają nam pierdolić o walutach wirtualnych, które są tylko kolejnym szczeblem ubezwłasnowalniania spoleczenstw?
                        Tak się rozpisałem znienacka, za co przepraszam.
                        suspicious
                        • ruda.replay Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 26.02.24, 10:55
                          Pisz, pisz...smile od poniedziałku do weekendu można wysmażyć niezłą rozprawkę.
                          • leziox Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 26.02.24, 11:54
                            Można, tylko kto to kupi? A za coś trzeba te jebane rachunki zapłacić.
                            Także za internet.
                            big_grin
                            • camella Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 26.02.24, 15:19
                              Dzisiaj rano była duża mgła.Podobno manna z nieba leciała.
                              • leziox Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 26.02.24, 19:03
                                Dużo nazbierałaś?
                                • camella Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 26.02.24, 21:02
                                  Puszki leżały po piwie jak zawsze
                                  • leziox Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 26.02.24, 23:20
                                    Ja nie o puszki pytałem, tylko o mannę.
                                    Od puszek to w Europie ja jezdem.
                                    I butelek.
                                    big_grin
                                    • camella Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 26.02.24, 23:43
                                      Tak pomyślałam,że Leziowi nie będe puszek podbierać 😁
                                      • leziox Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 27.02.24, 09:36
                                        Dzień dobry bardzo.
                                        Spokojna kaweczka i bułeczka.
                                        Zadnego spojrzenia w stronę telewizorni oraz gazet, bo szkoda byłoby, aby śniadanie w gardle stanęło.
                                        Jak mnie te wiadomości wkurwiają!
                                        Od lat nic w nich dobrego.
                                        Czy redaktorom płacą tylko za obornik, prezentowany nam na ekranach i w gazetach?
                                        • ruda.replay Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 27.02.24, 10:08
                                          Dobry, dobry smile
                                          Bułeczki nie mam, bo nie ma kogo do sklepu pogonić, ale kawka, owszem smaczna. Z tv od czasu do czasu zbieram kurz, włączę, wyłączę,żeby sprawdzić, czy działa wink ileż tej głupoty łykną ludzie pijąc kawkę.
                                          Jak pisi dostali po tyłku, wylazło szydło z wora, ile płacili za otumanianie ludzi. Ciężkie pieniądze, ale zwolennicy i tak stwierdzą - nic się nie stało. Należało się. Durny ten naród, niereformowalny. Na szczęście tylko resztki pozostały. wink
                                          • leziox Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 27.02.24, 10:31
                                            Wszystko dookoła znajduje się w stanie remontu. Czy uda się jeszcze uzdrowić ruinę zwaną światem, czy potrzebny będzie raczej wielki buldożer, aby na ruinach postawić coś nowego, to się jeszcze okaże. Na razie wszyscy na siebie warczą i szczekają, a to nie wróży nic dobrego.
                                            • ruda.replay Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 27.02.24, 11:22
                                              Może by i dźwignał jeszcze coś, ale to trzeba wspólnego TAK, bez przepychanek, kto i ile na tym jeszcze zarobi...bez buldozera można zrujnować. Zobacz, taka pandemiczka co zrobiła, jak wywróciła do góry kołami wszystko...ile istnień poszło do piachu, jakie biznesy utłukli, ile zarobili...to my, szaraki możemy tylko domniemywać...
                                              niech świrom, posiadajacym bombki atomowe strzeli w łeb, to bedzie jedna, wielka pustynia...
                                              świat niespokojny, nie ma pewności, czy jutro, wkrótce nie rozpęta się jakas wojenka....
    • cambria1.2 Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 11.03.24, 13:23
      Dziś na mokro i na wietrze wink

https://images-wixmp-ed30a86b8c4ca887773594c2.wixmp.com/f/d1447764-92ef-4551-95fe-9fe7991e173f/d8zch3s-df572fe5-c130-4a31-a489-b51436063d5a.jpg/v1/fill/w_1024,h_814,q_75,strp/rain_and_coffee_by_window_by_wowwy91801_d8zch3s-fullview.jpg?token=eyJ0eXAiOiJKV1QiLCJhbGciOiJIUzI1NiJ9.eyJzdWIiOiJ1cm46YXBwOjdlMGQxODg5ODIyNjQzNzNhNWYwZDQxNWVhMGQyNmUwIiwiaXNzIjoidXJuOmFwcDo3ZTBkMTg4OTgyMjY0MzczYTVmMGQ0MTVlYTBkMjZlMCIsIm9iaiI6W1t7ImhlaWdodCI6Ijw9ODE0IiwicGF0aCI6IlwvZlwvZDE0NDc3NjQtOTJlZi00NTUxLTk1ZmUtOWZlNzk5MWUxNzNmXC9kOHpjaDNzLWRmNTcyZmU1LWMxMzAtNGEzMS1hNDg5LWI1MTQzNjA2M2Q1YS5qcGciLCJ3aWR0aCI6Ijw9MTAyNCJ9XV0sImF1ZCI6WyJ1cm46c2VydmljZTppbWFnZS5vcGVyYXRpb25zIl19.JkvBYQ69a-hF4lSeGgMousOu7Pv4cW4pyuIelNjtFz8
      • leziox Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 11.03.24, 14:29
        No, taki obrazek dla osób depresyjnych z pewnością poprawi humor. Może radośnie skoczą do piwnicy po siekierkę i polecą na spacerek po osiedlu...
        • camella Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 11.03.24, 16:48
          Krzywe zwierciadło masz Leziu.Padało jak byliśmy w pracy coby nie zerkać wciąż za okno.Teraz jest ładnie,ja po spacerze.
          • leziox Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 11.03.24, 19:25
            A Ty masz krzywe szyby, bo nic przez nie nie widać.
            suspicious
            • ruda.replay Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 11.03.24, 19:42
              Zimna filiżanka na fotce, nic nie paruje, żadnego aromatu dobrej kawki 😛
              • leziox Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 11.03.24, 19:44
                No, zamarznięte jakby wszystko.
                Kambryzia, włączaj wiosnę!
                big_grin
                • leziox Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 12.03.24, 16:12
                  Tymczasem po kawie, obiadku i czekoladce.
                  Czas spać może by, cy cuś?
                  • ruda.replay Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 12.03.24, 16:18
                    O tej porze się nie opłaca kłaść kości na łóżko wink
                    bo co będziesz robił w nocy wink
                    • leziox Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 12.03.24, 20:54
                      No to samo, co zwykle. Cierpiał na bezsenność.
                      suspicious
                      • ruda.replay Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 12.03.24, 23:17
                        .... i ten moment, kiedy błogo sobie śpisz, a budzik zaczyna wyć....
                        za oknem ciemno, zimno i trza wyleźć z barłogu suspicious
                        • leziox Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 12.03.24, 23:19
                          Nie no, dzisiaj połozyłem się o piątej, po spacerze o trzeciej i herbatce wraz z rybką w sosie koperkowym. Potem wstałem o dziesiątej, bez budzika i też było dobrze.
                          • ruda.replay Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 14.03.24, 09:37
                            Dzieci nie płaczą, teściowa nie marudzi, to można przymknąć oko wink
                            Byle w tym czasie sąsiad nie używał młotka, wiertarki wink
                            • leziox Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 14.03.24, 11:21
                              Sąsiad lubi łomotać i odkurzać w niedzielę.
                              Ale przeważnie po południu.
                              • ruda.replay Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 14.03.24, 11:57
                                Czasem trzeba odkurzyć, czy ktoś jeszcze trzepie dywany? Jak to onegdaj było wink
                                • leziox Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 14.03.24, 12:13
                                  U mnie nie widać i nie słychać, aby ktoś trzepał. Chyba się tylko odkurza. Ja to swojego dywanu i tak nie wyniósłbym na trzepak, bo waży chyba z 60 kilo.
                                  • camella Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 14.03.24, 13:04
                                    Ojejciu co to za dywan?
                                    • leziox Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 14.03.24, 14:23
                                      Jakiś tam z Nepalu, czy coś. Strasznie gruby, a przez to cholernie ciężki.
                                      • ruda.replay Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 14.03.24, 15:32
                                        To teraz wyobraź sobie wyprać go i spróbować powiesić na trzepaku wink
                                        Chyba, że wełniany, to odpada
                                        • leziox Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 14.03.24, 19:38
                                          ruda.replay napisała:

> To teraz wyobraź sobie wyprać go i spróbować powiesić na trzepaku wink
                                          > Chyba, że wełniany, to odpada

No co Ty. Nie ma takiej fizycznej możliwości.
    • mala200333 Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 14.03.24, 15:20
      www.o2.pl/informacje/skandal-na-komendzie-szczury-zjadly-marihuane-w-budynku-policji-7005851516635872a

Ale się uśmiałam..
      • ruda.replay Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 14.03.24, 15:37
        I zwalili winę na szczury big_grin
        Od 1968 roku są karaluchy i dalej nic z tym nie zrobili? Strasznie nieporadni hehe
        • leziox Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 14.03.24, 19:39
          Tak, szczury wyżarły im marychę.
          Parę kilo.
          Strasznie żarłoczne musiały być. A aferę jakoś trzeba było zatuszować.
          Niegłupie te Hamerykany, hahaha!
          • ruda.replay Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 15.03.24, 10:33
            ..bo to szczury giganty były suspicious
            co zjadły to zjadły, resztę rozprowadziły za dolce big_grin
            • leziox Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 15.03.24, 11:31
              A weź postaw takiego szczura przed sądem.
              Uda głupiego i nawet się nie przyzna, że gadać umie po ludzku.
              • ruda.replay Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 15.03.24, 13:28
                Teraz trzeba czekać na info, że do magazynu z bronią się dostały i wyszły w miasto postrzelać. 😉
                • ruda.replay Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 21.03.24, 09:51
                  ...bo czwartek już nastał nam ...wiosenny zresztą smile
                  • leziox Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 21.03.24, 11:07
                    U mnie dwadzieścia w plusie. Powiedzcie, że zazdrościcie.
                    big_grin
                    Ale prostytutki chemtrailsowe już swoje robią. Zaraz słońce się schowa za chmurki.
                    • ruda.replay Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 21.03.24, 12:17
                      Dwajścia?!...nooooooooo, nie powiem, że mnie nie telepło z zazdrości suspicious
                      tylko 12 stopni....i to tyle na dziś, wiecej nie poszybuje wink
                      • leziox Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 21.03.24, 13:27
                        Im dalej na wschód, tym ze wszystkim gorzej.
                        big_grin
                        • ruda.replay Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 21.03.24, 23:18
                          Coś racji w tym jezd wink)
                          • ruda.replay Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 06.05.24, 09:08
                            Rozleniwiony majówką naród, ale stęskniony za pracą, zerwał się dziś do fabryk suspicious
                            Z nadzieją, że ujrzy inne mordeczki, lica teściowej, rodzinki nieco obrzydły przez świętowanie. Ileż można! wink
                            • leziox Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 06.05.24, 09:30
                              No nie wiem, morda kierownika w poniedziałek rano może też się wydać całkiem obrzydła. Zwłaszcza na kacu trudno się opanować, aby nie rzucić pawiem to tu, to tam.
                              • ruda.replay Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 06.05.24, 09:43
                                I tak źle i tak niedobrze wink
                                Ale tylko parę godzin, a nie całodobowo, jak to miało miejsce w czasie długiej majówki wink
                                • leziox Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 06.05.24, 11:18
                                  Najlepiej, kiedy od rana wyjeżdża się w delegację, albo transporterem do klienta.
                                  Wtedy ma się praktycznie cały dzionek spokój.
                                  • ruda.replay Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 06.05.24, 16:32
                                    W sumie dobre godziny pracy, dzień długi, można sobie choć co zrobić, do wczesnej pory wstawania można się przyzwyczaić smile
    • cambria1.2 Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 07.05.24, 11:38
      https://i.pinimg.com/originals/d8/fd/3f/d8fd3f0bcfb5098af1d9904c42b711a5.jpg
      • cambria1.2 Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 07.05.24, 11:38
        Tak na zapas.
        • ruda.replay Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 07.05.24, 11:57
          16 kubasów z dobrym napitkiem. Dzień długi, nie zmarnuje się smile
          • leziox Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 07.05.24, 12:34
            Myślę, że jakby Cambryjka dobry dzień miała, to i tyle kawy wyżlopałaby.
            big_grin
            • ruda.replay Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 07.05.24, 13:00
              Taka ilość, to konia powalić może suspicious
            • ruda.replay Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 07.05.24, 13:01
              Taka ilość, to konia może powalić suspicious
              • leziox Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 07.05.24, 16:08
                Może konia tak.
                Ale Cambryś leje kawę w siebie, jak inni wodę, więc wiesz...Wytrzymałaby.
                big_grin
                • ruda.replay Re: Nowy tydzień, ploteczki przy kawusi 07.05.24, 16:43
                  Czyli kawoszka i dzień bez kawy, dniem straconym smile
                  Bywa, że czuję kawowy przesyt i na samą myśl mnie mdli. Nie da rady wypić i trza czekać, aż przejdzie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka