Dodaj do ulubionych

Nie chce mi się

08.07.24, 14:41
Chyba się przez te lata wypisałem.
Nie chce mi się jakoś gadać, pisać, dyskutować.
Zdaje się, że potrzebuję jakiegoś domku w puszczy, takiego made in Kiemlicz, czy jakoś tak.
Obserwuj wątek
    • mala200333 Re: Nie chce mi się 09.07.24, 02:00
      Też mi się ostatnio nie chce więc oglądam fotki w necie. Np. Rzym…
      • camella Re: Nie chce mi się 09.07.24, 06:19
        Też oglądam pocztówki nadesłane z wakacji w Rzymie, greckie bóstwo morskie
        • ruda.replay Re: Nie chce mi się 09.07.24, 10:28
          Wypalenie forumowe wink znam to bardzo dobrze.
          Lato trwa, pielęgnują ogródki, działki, korzystają z pięknej pogody. Przyjdzie chłód, deszcz, to częściej stukną w klawiaturę.
          • leziox Re: Nie chce mi się 09.07.24, 10:58
            A to nie lepiej pojechać do Rzymu, zamiast go oglądać na fotkach?

Ps. Nie wiem, czy to wypalenie forumowe, czy jakaś inna odmiana wypalenia. Mało co mi się chce, nie mówiąc o samym pisaniu.
            A jeszcze ten odruch wymiotny, kiedy się patrzy, co politycy i miliarderzy robią ze światem.
            • ruda.replay Re: Nie chce mi się 09.07.24, 12:15
              Niestety, ale na wiele spraw nie mamy żadnego wpływu. Chcieć, a móc... możemy tylko ponarzekać, i tyle naszego. Nie ma w narodzie radości, bo z czego się cieszyć, kiedy z tyłu głowy non stop kołacze się, jak przetrwać podwyżki cen, co dalej....Holandia już kupuje szczepionki, bo....pandemia ptasiej grypy wisi w powietrzu...jak nie wojna, to pandemia...nic, tylko skakać z radości uncertain
              • camella Re: Nie chce mi się 09.07.24, 16:51
                Leziu ja na wakacjach już byłam,teraz mogę podziwiać fotki tych co są i mi wysyłają.
                Cieszę się chwilowo z pogody ,jest tak gorąco,że można śmiało leniuchować.🍹
              • leziox Re: Nie chce mi się 09.07.24, 20:01
                Niech kupują te szczepionki. Kto tym razem będzie na tyle głupi i się znowu zaszczepi, temu nie da rady pomóc. Na głowę, bo jak wiadomo, na głupotę nie ma lekarstwa.
                • ruda.replay Re: Nie chce mi się 09.07.24, 22:59
                  Ci, którzy szli, jako pierwsi w kondukcie żałobnym za swoimi bliskimi soczku nie przyjmą...ci, którzy do dzisiaj borykają się ze skutkami ubocznymi poprzednich dawek też nie...ale znajdą się tacy, którzy łykną, ile dadzą...strach zagonił ludzi w 4 ściany na długi czas, spowodował, że jeden patrzył na drugiego podejrzliwie, dużo nie potrzeba, by znów przewrócić wszystko do góry nogami.
    • camella Re: Nie chce mi się 09.07.24, 16:53
      Trzeba by znaleźć Leziowi domek w puszczy...oby duży..najlepiej z dobrze zaopatrzona piwniczką.
      • leziox Re: Nie chce mi się 09.07.24, 20:01
        Aż taki duży ten domek wcale być nie musi. Byle w okolicy było dobre towarzystwo.
        • camella Re: Nie chce mi się 09.07.24, 22:11
          W puszczy tylko puszczyki
          • dunajec1 Re: Nie chce mi się 10.07.24, 01:11
            I sowy, a to juz cos.
            • kreska_z Re: Nie chce mi się 10.07.24, 08:11
              Można natknąć się też na sympozjum lekarzy i inżynierów...
    • e-zybi Re: Nie chce mi się 10.07.24, 04:12
      https://memy.pl/show/big/uploads/Post/463633/17205774208221.jpg
      • leziox Re: Nie chce mi się 10.07.24, 10:06
        Jeszcze tylko poproszę o adres oraz informację, kto za to wszystko zapłaci.
        suspicious
        • camella Re: Nie chce mi się 10.07.24, 11:18
          Leziu, po co ci adres.My Ciebie zawieziemy i zostawimy w tej głuszy.Musisz nauczyć się polować,zbierać jagody.Na długo Ci ta piwniczka nie starczy.Zabierz tylko niezbędniki.
          • ruda.replay Re: Nie chce mi się 10.07.24, 14:17
            Niezbedniki typu korkociąg, otwieracz do piwa ( bo zęby trzeba chronić, jeszcze będą potrzebne ), musztardówkę, koszyk na jagódki, scyzoryk i łuk plus strzały wink)
            • a74-7 Re: Nie chce mi się 10.07.24, 18:40
              Oj ,tam ...Uderzy kilka razy w spod butelki z winem i korek sam wyskoczy , piwko otworzy o zaczepiajac o kore drzewa , alkochole otwiera sie latwo i bedzie pil z gwinta winkbig_grin
              Zakladam ,ze wie jak ogien sie rozpala , potrzebny mu tylko motor, zeby zwiac z tej pustelni kiedy pustka zawita , przeciez nawet nomadowie przenosza swoje namioty co pewien czas ...wink
              • a74-7 Re: Nie chce mi się 10.07.24, 18:41
                alkochole - hehehesmile Ja nie jestem zwyczajna winkbig_grinbig_grin
                • ruda.replay Re: Nie chce mi się 10.07.24, 18:50
                  Człek istota stadna wink długo w tej samotni nie na siedzi. wink
          • leziox Re: Nie chce mi się 10.07.24, 19:17
            camella napisała:

> Leziu, po co ci adres.My Ciebie zawieziemy i zostawimy w tej głuszy.Musisz nauc
            > zyć się polować,zbierać jagody.Na długo Ci ta piwniczka nie starczy.Zabierz tyl
            > ko niezbędniki.

Może jeszcze w bagażniku mnie tam zawieziecie, co?
            suspicious
            • leziox Re: Nie chce mi się 10.07.24, 19:18
              PS. Piwko otwieram kapselek o kapselek, wychodząc z założenia, iż nikt mnie nie zostawi w głuszy z jedną butelką piwa...
              • camella Re: Nie chce mi się 10.07.24, 20:12
                leziox napisał:
                > Może jeszcze w bagażniku mnie tam zawieziecie, co?
                A co chcesz widzieć drogę?🤔
              • ruda.replay Re: Nie chce mi się 10.07.24, 20:25
                Tańce, ognicho, rozmowy do rana...tak bym to widziała smile
                Umartwiać się będziesz po śmierci wink póki co pchamy tę bidę, ile wlezie ...
                smile
                • leziox Re: Nie chce mi się 10.07.24, 23:23
                  Jak dzisiaj, pamiętam zjazd PIPA na Mazurach, z osobnikami z Towarzyskiego. A potem był jeszcze zlot nad Zegrzyńskim...
                  Ech, dzieci, dobrze że nie widzieliście, jak dziadki umieli się bawić, bo to wcale nie było politicał correct...
                  big_grin
                  • ruda.replay Re: Nie chce mi się 11.07.24, 08:00
                    Nawet komary nie śmiały zakłócać dobrej zabawy wink big_grin
                    • leziox Re: Nie chce mi się 11.07.24, 09:58
                      Nawet jeśi komary były, to się ich nie zauważało.
                      • camella Re: Nie chce mi się 12.07.24, 12:36
                        A teraz nic ci się nie chce😔
                        • leziox Re: Nie chce mi się 12.07.24, 13:19
                          Jeść, pić i .... to mi się jeszcze chce...
                          suspicious
                          • ruda.replay Re: Nie chce mi się 12.07.24, 15:22
                            Trza jeść, pić dopóki można, bo może przyjść taki dzień, że ino cienka zupka, albo szklanka wody....wink
                            • e-zybi Re: Nie chce mi się 12.07.24, 15:35
                              To pijmy...
                              • dunajec1 Re: Nie chce mi się 12.07.24, 22:49
                                Kiedys mi siostra opowiadala jak miala kolezenke na studiach,
                                "..nie ide na kolacje bo mi sie geba nie chce ruszac...
                                Ot, co to przebije?
                                • leziox Re: Nie chce mi się 13.07.24, 04:33
                                  Może to, kiedy facet leży na kobiecie i czeka na trzęsienie Ziemi?
                                  suspicious
                                  • leziox Re: Nie chce mi się 11.02.25, 23:40
                                    Marazm w zasadzie minął, ale gdy nie ma z kim pogadać, to odgrzewa się dawne kotlety, które "wtedy" zupełnie inaczej smakowały, niż dzisiaj.
                                    A do dzisiaj pamiętam np. jakiego kaca miałem, kiedy z Ryżą chlaliśmy whisky w Warszawie u naszej miłej koleżanki, która chyba już dawno w Tunezji w jasyrze...
                                    smile
                                    • ruda.replay Re: Nie chce mi się 12.02.25, 09:20
                                      Hah, to był fajny czas. Świtało, gdy jedna z biesiadujących koleżanek do kociej miski gadała big_grin a my rozprawialiśmy o wyższości sernika nad parówkami big_grin a dziś młodzież słabowata, po północy wpada pod stół suspicious
                                      • leziox Re: Nie chce mi się 12.02.25, 12:11
                                        Tak, potem chciałem jeszcze pospać, ale nie dało rady, bo dostałyście z Marychą słowotoku i próby zatrzymania Waszego gadania były na tyle skuteczne, jakby się chciało kijem zawrócić Niagarę.
                                        Więc chyba poszedłem po ogórki kiszone wtedy i właśnie sernik do sklepiku osiedlowego.
                                        • ruda.replay Re: Nie chce mi się 12.02.25, 12:49
                                          Polazlam z Tobą i kupiliśmy kotlety, które z Marychą usmażylyśmy smile
                                          Ile to już lat minęło, ponad 15...
                                          Już nikt takich spotkań nie robi...chyba...z różnych stron Polski przyjeżdżali...
                                          Chciało się, bo lat mniej było smile
                                          • leziox Re: Nie chce mi się 12.02.25, 12:53
                                            Chciało się, bo świat wyglądał trochę inaczej i nie wszyscy jeszcze wisieli na komunikatorach. Była chęć spotkania się twarzą w twarz. Teraz młode mimozy nawet spotykając się w knajpach napieprzają w komórkach esemesy, mało przy tym gadania, a nawet jeśli o czymś gadają, to o influencerach i o tym, kto zaistniał na instagramie i ile ma lajków. Kurwa, no, świat naprawdę podąża ku skretynieniu.
                                            Polecam film Idiocracy. To wizja przyszłościowa naszego obecnego świata.
                                          • leziox Re: Nie chce mi się 17.02.25, 18:14
                                            Ja tak jeszcze, co do tych kotletów.
                                            Ktoś by pomyśleć mógł, że to były kotlety z ziołem, hahaha!
                                            Ale dopiero teraz mnie się to nasunęło.
                                            big_grin
                                            • ruda.replay Re: Nie chce mi się 26.02.25, 21:49
                                              Też chyba mi się już nic nie chce...
                                              Może jutro będzie lepiej...🤧
                                              • leziox Re: Nie chce mi się 26.02.25, 21:58
                                                No, tak się całe życie sobie powtarza, bo jakoś trzeba przeżyć.
                                                Klepię po pleckach...
                                                Będzie dobrze.
                                                • dunajec1 Re: Nie chce mi się 26.02.25, 22:13
                                                  Tak sobie mysle ze moze by dzis w nocy jakies bara-bara zrobic, ale krucazeks mi sie nie chce.
                                                  • leziox Re: Nie chce mi się 26.02.25, 22:18
                                                    Dunajec, dobrze że za marzenia nie karają, bo trochę byś musiał posiedzieć.
                                                    big_grin
                                                • ruda.replay Re: Nie chce mi się 26.02.25, 22:20
                                                  leziox napisał:

> No, tak się całe życie sobie powtarza, bo jakoś trzeba przeżyć.
                                                  > Klepię po pleckach...
                                                  > Będzie dobrze.

Musi być! Innej opcji nie ma.
                                                  wink 👍
                                                  • leziox Re: Nie chce mi się 22.03.25, 10:19
                                                    Nie chce mi się chcieć.
                                                    Znowu.
                                                    A za oknem 20 stopni w plusie.
                                                    Na spacer trzeba by chyba.
                                                  • ruda.replay Re: Nie chce mi się 23.03.25, 08:44
                                                    Taki etap życia, że już nie muszę ...ewentualnie mogę smile
                                                    Ale i to nic pewnego, bo niedziela przecie wink słodkie nicnierobienie wink
                                                  • borsuczyca.klusek Re: Nie chce mi się 23.03.25, 10:16
                                                    A komu się chce 😔
                                                  • ruda.replay Re: Nie chce mi się 23.03.25, 13:13
                                                    Deszcz pada, chyba czas przytulić się do jaśka i przykryć kocykiem wink
                                                  • leziox Re: Nie chce mi się 23.03.25, 14:25
                                                    U mnie padało - ale przestało. Za to jakie kwiatki na drzewach się pojawiły.
                                                    No cudo.
                                                    Tchnienie wiosny dopiero teraz można było poczuć.

Idzie idzie wiosna z dala
                                                    Słońce z góry nap.rdala
                                                    Zaba cipkę w wodzie moczy
                                                    Kuhwa! Jaki świat uroczy!
                                                  • leziox Re: Nie chce mi się 23.03.25, 14:27
                                                    A u Pana Dziadka Brodatego, z widzenia pustelnika z głębi borów litewskich, pojawiło się nowe jagniątko. I stado powiększyło się o nowego przybysza.
    • a74-7 Re: Nie chce mi się 23.03.25, 22:21
      Moze jutro bedzie lepszy dzien ;-Dsmile
      • leziox Re: Nie chce mi się 23.03.25, 22:42
        Ale dlaczego? Dzisiaj był całkiem dobry.
        smile
    • mala200333 Re: Nie chce mi się 31.03.25, 20:15
      Dzisiaj. …nic mi siem nie chce, jeno jak jemu spuniac…
      • leziox Re: Nie chce mi się 31.03.25, 21:22
        Koty śpią do dwudziestu godzin na dobę - ale tylko dlatego, że nie muszą iść do pracy.
      • e-zybi Re: Nie chce mi się 01.04.25, 06:16
        Oj! Gdyby mi się tak chciało, jak jemu się nie chcem...wink A tu obowiązki czekają sad
        • ruda.replay Re: Nie chce mi się 01.04.25, 07:01
          Mój kot przyszedł po nocnej zmianie, więc musi odespać wink
          • e-zybi Re: Nie chce mi się 01.04.25, 09:37
            Czyli marcowanie zakończył i sru na łoże...wink
            • ruda.replay Re: Nie chce mi się 01.04.25, 10:21
              To porządny kocur jest. On w nocy domu i obejścia pilnuje wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka