Dodaj do ulubionych

KAWA czy HERBATA ???...................................../Ro/

30.09.01, 16:35
Zwolennikami którego z tych napojów jestescie ???
A może na równi lubicie pić i kawę i herbatę ???

Jeżeli chodzi o mmie to pijam wyłacznie herbatę, kawa mi po prostu nie smakuje
(choć jej zapach bardzo lubię)...
Obserwuj wątek
    • kinga!!! Re: KAWA czy HERBATA ???...................................../Ro/ 30.09.01, 16:38
      tak naprawde nie lubie żadnej z tych używek ale jak już muszę to herbatkę
      gapefruitową lub zwykłą mocną herbatę
      • roberto65 Re: KAWA czy HERBATA ???...................................../Ro/ 30.09.01, 16:41
        Jesienią, a zwłaszcza kiedy za oknem jest straszna jesienna plucha i wiatr
        lubię sobie wypić z małżonką gorącej, aromatycznej herbatki... Działa wspaniale
        na cały organizm...
        • hrabiaa Re: KAWA czy HERBATA ???...................................../Ro/ 30.09.01, 16:42
          Nie zapomnij zamieszać alokoholomierzem. Daj znać o wyniku.
          • roberto65 Re: KAWA czy HERBATA ???...................................../Ro/ 30.09.01, 16:46
            ...a Pan - Panie Prezydencie jak zawsze namawia mnie na napoje %...
            Ładnie to tak ???

...ale dobra herbatka z rumem, czemu nie ???
    • spoden Re: KAWA czy HERBATA ???...................................../Ro/ 30.09.01, 16:42
      osobiście nie lubie ani kawy,ani herbaty.Jeśli już to tylko zwykłego
      liptona,lub cukierki kawowe"kopiko".Generalnie tylko piwo!
      • roberto65 Re: KAWA czy HERBATA ???...................................../Ro/ 30.09.01, 16:46
        spoden napisał(a):

> osobiście nie lubie ani kawy,ani herbaty.Jeśli już to tylko zwykłego
        > liptona,lub cukierki kawowe"kopiko".Generalnie tylko piwo!

Beerman ???

• ##wera## Re: KAWA czy HERBATA ???...................................../Ro/ 30.09.01, 17:04
          Herbatka dla przyjemności , a kawa dla ratowania życia ! (i to w ilościach
          przerażających). Pozdrawiam wszystkich Kawoszy - Niskociśnieniowiec.

ps.
          Kawa czasem także dla przyjemności - zwłaszcza kokosowa albo
          migdałowa...pychota !
          • Gość: marus Re: KAWA czy HERBATA ???...................................../Ro/ IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.01, 17:23
            Generalnie kawa (herbatka czasami) , tylko z ekspresu - lavazza albo nasza
            astra.
            POLECAM
            • Gość: nasionko Re: KAWA czy HERBATA ???...................................../Ro/ IP: 213.76.92.* 30.09.01, 19:11
              Ja tam nie lubię pić ani kawy ani herbaty.
              Uwielbiam za to jak rano w domu pachnie świeżo zaparzoną kawą.
    • Gość: Toto Re: KAWA czy HERBATA ???...................................../Ro/ IP: *.proxy.aol.com 30.09.01, 20:58
      Herbata .Najlepsza niegrozna uzywka na swiecie.Z kawy lubie zapach, chociaz
      kiedys w Wiedniu po kilku godzinach lazenia po miescie w paskudna pogode
      weszlismy z kumplem do Imbissu ,i musze przyznac ze tak dobrej kawy nie pilem n
      igdy przed ani po .Ale herbata i tak wygrywa.
      Piliscie kiedys yerba mate?
      Pozdro
      • Gość: Janek Re: KAWA czy HERBATA ???...................................../Ro/ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.09.01, 22:03
        Coca czy cola oto jest pytanie?
        • Gość: FraMauro Re: KAWA czy HERBATA ???...................................../Ro/ IP: 213.76.92.* 30.09.01, 22:07
          Kawa, rano, swiezo parzona z expresu wysokocisnieniowego ze spienionym
          mleczkiem...kluczowy warunek mojego "powstania" i wyjscia do pracy.
      • Gość: e-X. Re: KAWA czy HERBATA ???...................................../Ro/ IP: *.magit.com.pl 01.10.01, 10:22
        > Piliscie kiedys yerba mate?

Tak, to prawie uzaleznienie...
        Lepsze od kawy w dzialaniu, bez negatywnych skutkow ubocznych.

• Gość: natasha Re: KAWA czy HERBATA ???...................................../Ro/ IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.01, 23:12
      Herbata dla przyjemności, kawa dla utrzymania otwartych oczu i trzeźwego umysłu
      w nocy (taki ze mnie psychol, że uczyć mogę się tylko w nocy;) Żeby jak
      najmniej czuć smak kawy, za którą w tradycyjnej formie nie przepadam, dolewam
      mleczka w proporcjach następujących: 1/3 kubka kawy (mocnej bardzo) i 2/3 mleka
      (już nie tak mocnego - 0.5%). I jakoś da się przełknąć:)
      • Gość: Konrad I Re: KAWA czy HERBATA ???...................................../Ro/ IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.01, 23:54
        Kawa!

bez mleka

z expresu made in italy (typ "zalana kuchenka po parzeniu")

w filiżance
        • Gość: marsha Re: KAWA czy HERBATA ???...................................../Ro/ IP: *.kask.net.pl 01.10.01, 00:18

o herbatach już się wypowiadałam na osobnym wątku...(jestem od nich uzależniona),
          od kawy także nie stronię- z ekspresu + cynamon i przyprawy korzenne+
          mleko :szczególnie w czasie sesji kawa-tzw.szatan-"ratowała życie" :)

najpyszniejszą kawę piłam we Florencji ( w Polsce można o takiej tylko marzyć...)
          • Gość: feran Re: KAWA czy HERBATA ???...................................../Ro/ IP: *.txucom.net 01.10.01, 04:22
            tylko herbata.English breakfast by Twinings.W moim powiecie w restauracjach
            podaje sie prawie wylacznie herbate z lodu-iced tea.Normalna herbata to hot
            tea,jej zamowienie zawsze wywoluje poploch.
        • Gość: natasha Re: KAWA czy HERBATA ???...................................../Ro/ IP: *.lo5.wroc.pl 01.10.01, 12:30
          Gość portalu: Konrad I napisał(a):

> Kawa!
          >
          >
          >
          > bez mleka
          >
          >
          >
          > z expresu made in italy (typ "zalana kuchenka po parzeniu")
          >
          >
          >
          > w filiżance

Ok, Konradzie, rozumiem aluzję, filiżanka dopełniła wszystkiego;)
          Pozostając wierna herbacie, piję ją we wszystkich gatunkach i smakach, ze
          wszystkimi pasującymi dodatkami. Także w filiżance:)

• Gość: vic Re: KAWA czy HERBATA ???...................................../Ro/ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.10.01, 10:12
      Zdecydowanie herbata.Chociaż cenię zieloną top z samych pączków ,którą miałem
      okazję spróbować w Chinach.Chociaż w tychze Chinach usłyszłem,że czarna herbata
      jest gorszej jakości (rzeczywiście jej ceny były zdecydowanie niższe od
      zielonej) i tak wolę czarną ,chinską( u 303 - sprowadza Agros),mocną ,słodką.
      Kawa.Mam ją zawsze ale dla gości,najlepsza parzona z ekspresu Lavazza na
      gazie.Udaje mi się nie zalać kuchenki.
      • diabelek! Re: KAWA czy HERBATA ???...................................../Ro/ 01.10.01, 10:19
        oba napoje piję w ilościach zastraszających
        • Gość: POWER Re: KAWA czy HERBATA ???...................................../Ro/ IP: *.trzebnica.sdi.tpnet.pl 01.10.01, 12:26
          Tylko z ekspresu wysokociśnieniowego!
          Obecnie w EURORTVAGD jest promocja na ekspres Moulinex'a (15 bar). Obniżono
          cenę z 599zł. na 360zł. Na potrzeby domowe jest ok!
          Polecam.
          Pozdro
    • bea. Re: KAWA czy HERBATA ???...................................../Ro/ 01.10.01, 14:52
      Zdecydowanie kawa....... Lawazza, z włoskiego ekspresiku Bialetti (regularnie
      zalana kuchenka) z filizanki-naparstka, zdecydowane czarna, zdecydowanie
      gorąca, zdecydowanie gorzka.
    • Gość: dziki Re: KAWA czy HERBATA ???...................................../Ro/ IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.02, 22:25
      roberto65 napisał(a):

> Zwolennikami którego z tych napojów jestescie ???
      > A może na równi lubicie pić i kawę i herbatę ???
      >
      > Jeżeli chodzi o mmie to pijam wyłacznie herbatę, kawa mi po prostu nie smakuje
      > (choć jej zapach bardzo lubię)...

• kropka. Re: KAWA czy HERBATA ???...................................../Ro/ 25.01.02, 22:35
        Tylko herbata. Mieszanka 3-4 różnych czarnych liściastych parzona, jak Pan Bóg
        przykazał, w imbryku.
        Bardzo, baaaaardzo mocną + dwie i pół łyżeczki cukru, bez cytryny poproszę :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka