roberto65 30.09.01, 16:35 Zwolennikami którego z tych napojów jestescie ??? A może na równi lubicie pić i kawę i herbatę ??? Jeżeli chodzi o mmie to pijam wyłacznie herbatę, kawa mi po prostu nie smakuje (choć jej zapach bardzo lubię)... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kinga!!! Re: KAWA czy HERBATA ???...................................../Ro/ 30.09.01, 16:38 tak naprawde nie lubie żadnej z tych używek ale jak już muszę to herbatkę gapefruitową lub zwykłą mocną herbatę Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: KAWA czy HERBATA ???...................................../Ro/ 30.09.01, 16:41 Jesienią, a zwłaszcza kiedy za oknem jest straszna jesienna plucha i wiatr lubię sobie wypić z małżonką gorącej, aromatycznej herbatki... Działa wspaniale na cały organizm... Odpowiedz Link Zgłoś
hrabiaa Re: KAWA czy HERBATA ???...................................../Ro/ 30.09.01, 16:42 Nie zapomnij zamieszać alokoholomierzem. Daj znać o wyniku. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: KAWA czy HERBATA ???...................................../Ro/ 30.09.01, 16:46 ...a Pan - Panie Prezydencie jak zawsze namawia mnie na napoje %... Ładnie to tak ??? ...ale dobra herbatka z rumem, czemu nie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
spoden Re: KAWA czy HERBATA ???...................................../Ro/ 30.09.01, 16:42 osobiście nie lubie ani kawy,ani herbaty.Jeśli już to tylko zwykłego liptona,lub cukierki kawowe"kopiko".Generalnie tylko piwo! Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: KAWA czy HERBATA ???...................................../Ro/ 30.09.01, 16:46 spoden napisał(a): > osobiście nie lubie ani kawy,ani herbaty.Jeśli już to tylko zwykłego > liptona,lub cukierki kawowe"kopiko".Generalnie tylko piwo! Beerman ??? Odpowiedz Link Zgłoś
##wera## Re: KAWA czy HERBATA ???...................................../Ro/ 30.09.01, 17:04 Herbatka dla przyjemności , a kawa dla ratowania życia ! (i to w ilościach przerażających). Pozdrawiam wszystkich Kawoszy - Niskociśnieniowiec. ps. Kawa czasem także dla przyjemności - zwłaszcza kokosowa albo migdałowa...pychota ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marus Re: KAWA czy HERBATA ???...................................../Ro/ IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.01, 17:23 Generalnie kawa (herbatka czasami) , tylko z ekspresu - lavazza albo nasza astra. POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nasionko Re: KAWA czy HERBATA ???...................................../Ro/ IP: 213.76.92.* 30.09.01, 19:11 Ja tam nie lubię pić ani kawy ani herbaty. Uwielbiam za to jak rano w domu pachnie świeżo zaparzoną kawą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toto Re: KAWA czy HERBATA ???...................................../Ro/ IP: *.proxy.aol.com 30.09.01, 20:58 Herbata .Najlepsza niegrozna uzywka na swiecie.Z kawy lubie zapach, chociaz kiedys w Wiedniu po kilku godzinach lazenia po miescie w paskudna pogode weszlismy z kumplem do Imbissu ,i musze przyznac ze tak dobrej kawy nie pilem n igdy przed ani po .Ale herbata i tak wygrywa. Piliscie kiedys yerba mate? Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: KAWA czy HERBATA ???...................................../Ro/ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.09.01, 22:03 Coca czy cola oto jest pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FraMauro Re: KAWA czy HERBATA ???...................................../Ro/ IP: 213.76.92.* 30.09.01, 22:07 Kawa, rano, swiezo parzona z expresu wysokocisnieniowego ze spienionym mleczkiem...kluczowy warunek mojego "powstania" i wyjscia do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e-X. Re: KAWA czy HERBATA ???...................................../Ro/ IP: *.magit.com.pl 01.10.01, 10:22 > Piliscie kiedys yerba mate? Tak, to prawie uzaleznienie... Lepsze od kawy w dzialaniu, bez negatywnych skutkow ubocznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natasha Re: KAWA czy HERBATA ???...................................../Ro/ IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.01, 23:12 Herbata dla przyjemności, kawa dla utrzymania otwartych oczu i trzeźwego umysłu w nocy (taki ze mnie psychol, że uczyć mogę się tylko w nocy;) Żeby jak najmniej czuć smak kawy, za którą w tradycyjnej formie nie przepadam, dolewam mleczka w proporcjach następujących: 1/3 kubka kawy (mocnej bardzo) i 2/3 mleka (już nie tak mocnego - 0.5%). I jakoś da się przełknąć:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad I Re: KAWA czy HERBATA ???...................................../Ro/ IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.01, 23:54 Kawa! bez mleka z expresu made in italy (typ "zalana kuchenka po parzeniu") w filiżance Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: KAWA czy HERBATA ???...................................../Ro/ IP: *.kask.net.pl 01.10.01, 00:18 o herbatach już się wypowiadałam na osobnym wątku...(jestem od nich uzależniona), od kawy także nie stronię- z ekspresu + cynamon i przyprawy korzenne+ mleko :szczególnie w czasie sesji kawa-tzw.szatan-"ratowała życie" :) najpyszniejszą kawę piłam we Florencji ( w Polsce można o takiej tylko marzyć...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feran Re: KAWA czy HERBATA ???...................................../Ro/ IP: *.txucom.net 01.10.01, 04:22 tylko herbata.English breakfast by Twinings.W moim powiecie w restauracjach podaje sie prawie wylacznie herbate z lodu-iced tea.Normalna herbata to hot tea,jej zamowienie zawsze wywoluje poploch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natasha Re: KAWA czy HERBATA ???...................................../Ro/ IP: *.lo5.wroc.pl 01.10.01, 12:30 Gość portalu: Konrad I napisał(a): > Kawa! > > > > bez mleka > > > > z expresu made in italy (typ "zalana kuchenka po parzeniu") > > > > w filiżance Ok, Konradzie, rozumiem aluzję, filiżanka dopełniła wszystkiego;) Pozostając wierna herbacie, piję ją we wszystkich gatunkach i smakach, ze wszystkimi pasującymi dodatkami. Także w filiżance:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vic Re: KAWA czy HERBATA ???...................................../Ro/ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.10.01, 10:12 Zdecydowanie herbata.Chociaż cenię zieloną top z samych pączków ,którą miałem okazję spróbować w Chinach.Chociaż w tychze Chinach usłyszłem,że czarna herbata jest gorszej jakości (rzeczywiście jej ceny były zdecydowanie niższe od zielonej) i tak wolę czarną ,chinską( u 303 - sprowadza Agros),mocną ,słodką. Kawa.Mam ją zawsze ale dla gości,najlepsza parzona z ekspresu Lavazza na gazie.Udaje mi się nie zalać kuchenki. Odpowiedz Link Zgłoś
diabelek! Re: KAWA czy HERBATA ???...................................../Ro/ 01.10.01, 10:19 oba napoje piję w ilościach zastraszających Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POWER Re: KAWA czy HERBATA ???...................................../Ro/ IP: *.trzebnica.sdi.tpnet.pl 01.10.01, 12:26 Tylko z ekspresu wysokociśnieniowego! Obecnie w EURORTVAGD jest promocja na ekspres Moulinex'a (15 bar). Obniżono cenę z 599zł. na 360zł. Na potrzeby domowe jest ok! Polecam. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
bea. Re: KAWA czy HERBATA ???...................................../Ro/ 01.10.01, 14:52 Zdecydowanie kawa....... Lawazza, z włoskiego ekspresiku Bialetti (regularnie zalana kuchenka) z filizanki-naparstka, zdecydowane czarna, zdecydowanie gorąca, zdecydowanie gorzka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziki Re: KAWA czy HERBATA ???...................................../Ro/ IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.02, 22:25 roberto65 napisał(a): > Zwolennikami którego z tych napojów jestescie ??? > A może na równi lubicie pić i kawę i herbatę ??? > > Jeżeli chodzi o mmie to pijam wyłacznie herbatę, kawa mi po prostu nie smakuje > (choć jej zapach bardzo lubię)... Odpowiedz Link Zgłoś
kropka. Re: KAWA czy HERBATA ???...................................../Ro/ 25.01.02, 22:35 Tylko herbata. Mieszanka 3-4 różnych czarnych liściastych parzona, jak Pan Bóg przykazał, w imbryku. Bardzo, baaaaardzo mocną + dwie i pół łyżeczki cukru, bez cytryny poproszę :) Odpowiedz Link Zgłoś