leziox 19.05.25, 11:19 Na początek parę środków lokomocji. Do wyboru, do koloru. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leziox Re: Nowy sezon 2 19.05.25, 11:22 Dla kierowców aut też coś wstawię, aby mi nie marudzili...Niestety, niektóre auta nie mieściły się w kadrze. Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Nowy sezon 2 19.05.25, 11:58 Otóż tym razem marudził nie będę tylko grzecznie prosił - daj któregokolwiek. Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Nowy sezon 2 19.05.25, 12:24 borsuczyca.klusek napisała: > Wiesz ile pali taki smok? 😃 > Ale czy ja mówiłem, że będę tym jeździł na wakacje? Odpowiedz Link
leziox Re: Nowy sezon 2 19.05.25, 12:29 borsuczyca.klusek napisała: > Wiesz ile pali taki smok? 😃 > Wiem, ponad 20 na setkę. Ale są rzeczy, które nie mają ceny. Np. dźwięk takiego ośmiocylindrowego silnika. Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Nowy sezon 2 19.05.25, 12:05 A robią zielone motory? Ja bym chciała zielony,. najlepiej neonowy 🙄 Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Nowy sezon 2 19.05.25, 12:25 borsuczyca.klusek napisała: > A robią zielone motory? Ja bym chciała zielony,. najlepiej neonowy 🙄 > Odpowiedz Link
leziox Re: Nowy sezon 2 19.05.25, 12:31 Neonowe tylko na ścianę. A kiedyś, miauem nawet zielony, chociaż nie jest to mój ulubiony kolor. Ale w tym wrednym zielonym było coś inspirującego. Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Nowy sezon 2 19.05.25, 12:34 Ja lubię zielony, ale bardziej taki Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Nowy sezon 2 19.05.25, 12:45 Bo do merca bardziej pasuje klasyka a do motoru coś szalonego 😉 Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Nowy sezon 2 19.05.25, 13:12 leziox napisał: > Tak naprawdę? > Różowy? > No u mnie na ekranie to ewidentnie malinowy róż 🙄 -- Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Nowy sezon 2 19.05.25, 13:10 borsuczyca.klusek napisała: > Bo do merca bardziej pasuje klasyka a do motoru coś szalonego 😉 > Nie... maszyna to maszyna - ona ma pasować do osobowości człowieka. PS - wspominałem kiedyś o posiadaniu różowego malucha? Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Nowy sezon 2 19.05.25, 13:38 Jaka tam groza. To była absolutna końcówka modelu, w salonie mieli 2 kolory. Jeszcze jakiś jasnoniebieski. Widać różowego przy tym samym wyposażeniu - o ile tak zażartuję przy maluchu - Klienci nie chcieli brać. To była obniżka. Dla mnie kolor nie ma znaczenia w zasadzie - ma jeździć. Odpowiedz Link
leziox Re: Nowy sezon 2 19.05.25, 16:15 Tymczasem w leśnej budce przydrożnej - pije się wodę i odpoczywa wraz z motórem. Oraz podziwia ładny widok szosowy. Odpowiedz Link
leziox Re: Nowy sezon 2 19.05.25, 20:21 A tak przy okazji, to pomyślałem sobie, że najlepsze w byciu po pięćdziesiątce jest to, że robiło się masowo różne głupie rzeczy, zanim wynaleziono Internet... Więc nie ma na to absolutnie żadnego dowodu. Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Nowy sezon 2 19.05.25, 20:25 Jesteś po 50? Osobiście dawałam ci ze 45 😀 Odpowiedz Link
leziox Re: Nowy sezon 2 19.05.25, 20:39 Bardzo to uprzejme z Twojej strony, młoda. Masz buziaka, hyhyhy! Odpowiedz Link
leziox Re: Nowy sezon 2 21.05.25, 12:44 A tymczasem w Odenwaldzie...Się po prostu zapierdziela. Oraz - podziwia widoki. Ps. Prom niby był, ale nie było promiarza - i trzeba było te 10 kilosów nadrobić. O czym będzie za jakiś czas na YT. Odpowiedz Link
leziox Re: Nowy sezon 2 04.06.25, 09:23 Część dalsza włóczęg po Odenwaldzie. Znalazłem zamek, który pasowałby dla jakiejś księżniczki, przyjaźniącej się ze zwierzątkami. Zamek Mespelbrunn. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Nowy sezon 2 04.06.25, 11:56 Malenki zameczek ,a cudo , w pieknych okolicznosciach przyrody . Duzo u was takich historycznych pamiatek , wiem . Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Nowy sezon 2 04.06.25, 12:02 Zgłaszam chęć zostania księżniczką 😊 Odpowiedz Link
leziox Re: Nowy sezon 2 04.06.25, 12:51 Dla borsuka też jakieś przytulne krzaczki by się znalazły... Odpowiedz Link
leziox Re: Nowy sezon 2 04.06.25, 14:32 No dobra. Ale - do tego trzeba posiadać: -udokumentowane członkowstwo w pierwszej lidze AA -zapasową wątrobę -nabyty wstręt do alkoholu -preferowani chętni z wszytym esperalem Odpowiedz Link
a74-7 Re: Nowy sezon 2 04.06.25, 16:08 Ja moge w stolowym kurze wycierac ,kwiatki zmieniac , kielichy ustawiac .... Odpowiedz Link
a74-7 Re: Nowy sezon 2 04.06.25, 16:10 Nie motórem , ale wesolym autobusem trzeba bylo tam jechac ... Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Nowy sezon 2 04.06.25, 18:42 a74-7 napisał: > Ja moge w stolowym kurze wycierac ,kwiatki zmieniac , kielichy ustawiac .... Plisss...obiecaj, że coś dobrego ugotujesz i zapełnisz talerzyki...będę zmywać gary!!!! ) Odpowiedz Link
a74-7 Re: Nowy sezon 2 04.06.25, 19:02 pozyczymy maszyne do zmywania garow od Borsi , lezio wniesie na ochotnika Odpowiedz Link
leziox Re: Nowy sezon 2 04.06.25, 19:17 a74-7 napisał: > pozyczymy maszyne do zmywania garow od Borsi , lezio wniesie na ochotnika > Przypomnę tylko nieśmiało, że ochotnicy wyginęli co do jednego w Wietnamie. Ale mogę kogoś wspomagać na duchu - w trakcie wnoszenia. Odpowiedz Link
leziox Re: Nowy sezon 2 04.06.25, 17:13 borsuczyca.klusek napisała: > AA ma ligi? 🤔 > No jasne, że ma. Ligi wiejskie, miejskie, stołeczne. Ligi stojące, chwiejące się, upadłe. Ligi czołgające się, mamroczące, milczące. Na końcu jest liga prosektoryjna. Wiem, że to tak naprawdę wcale nie jest śmieszne. Odpowiedz Link
leziox Re: Nowy sezon 2 04.06.25, 19:20 Stoły w jadalni są gotowe, można na nich tańczyć stripa. A z wieży...można radośnie pluskać. Nie mam tu na myśli skakania - ale wysoko, wysoko, jest kibelek. Po zrobieniu grubszej potrzeby można obliczać, ile to czasu towar potrzebował z wieży do powierzchni stawu, w założeniu, iż przyciąganie ziemskie wynosi 9,81 m / s. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Nowy sezon 2 04.06.25, 20:21 To chyba latwiej bedzie w te krzaczki dla borsuka ... Odpowiedz Link
leziox Re: Nowy sezon 2 04.06.25, 20:23 Ja wiem, że łatwiej, ale za to z wieży - jakiż efekt audiowizualny! Odpowiedz Link
leziox Re: Nowy sezon 2 05.06.25, 14:15 Kolejnym moim pomysłem byłoby nagłośnienie tego przez wzmacniacze. Aby okolica wiedziała, kiedy to się dzieje. No, ale nie wiem tak do końca... Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Nowy sezon 2 05.06.25, 14:53 Kurna....już mi gnaty skrzypią na samą myśl, że trza by pokonać te schody Odpowiedz Link
leziox Re: Nowy sezon 2 05.06.25, 14:56 Ale gdyby to były schody do magazynu z whisky i dobrymi rzeczami do zjedzenia, to nie wchodziłoby się tam łatwiej? Odpowiedz Link
a74-7 Re: Nowy sezon 2 05.06.25, 15:23 Dobrze ,ze nie sa to schody Minaretu Wielkiego Meczetu w Samarze, maja porecz do trzymania tylko po wewnetrznej stronie Wielka ulga Odpowiedz Link
leziox Re: Nowy sezon 2 05.06.25, 15:26 Niby racja. Ale czy to czasem nie u muzułmanów jest zakaz picia alkoholu? Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Nowy sezon 2 05.06.25, 16:37 leziox napisał: > Niby racja. Ale czy to czasem nie u muzułmanów jest zakaz picia alkoholu? > Tam więcej nie wolno, jak wolno 😀 Odpowiedz Link
e-zybi Re: Nowy sezon 2 06.06.25, 06:57 a74-7 napisał: > Dobrze ,ze nie sa to schody Minaretu Wielkiego Meczetu w Samarze, maja porecz > do trzymania tylko po wewnetrznej stronie > Wielka ulga Mam lęk wysokości, ale po dwóch piwach cel by padł. Oczywiście z małpką w kieszeni na powrót Odpowiedz Link
leziox Re: Nowy sezon 2 09.06.25, 21:12 Moze jest tylko troche mniej mily, jak Fernando. Tymczasem w Czechach... Odpowiedz Link
dunajec1 Re: Nowy sezon 2 09.06.25, 22:56 Czesi dobrze mysleli w 39 roku czy dac opor germancom czy nie, i widac to teraz ze tam zniszczen nie bylo. Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Nowy sezon 2 10.06.25, 08:24 Czesi nie mieli wiele do myślenia. Skoro mocarstwa oddały Niemcom Kraj Sudetów to niziny czeskie stały przed nimi otworem. Dokładnie z tego samego powodu Polska nie broniła Poznania. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Nowy sezon 2 10.06.25, 15:35 O wojenke bedom sie spierac A pecena kachna se zelim a knedlik byla ? Odpowiedz Link
leziox Re: Nowy sezon 2 10.06.25, 19:28 Chrzanić to, kuchnia czeska jest raczej do chrzanu. Ale browar można za to kupić wszędzie, w niedziele i święta. Jako że to podstawa wyżywienia, potem i knedlilków się nie chce. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Nowy sezon 2 10.06.25, 20:05 Czeskiego piwa nie lubie, knedlikow tez nie Ale pieczona kaczke zawsze robili wysmienita Tak mi sie przypomnialo Odpowiedz Link
leziox Re: Nowy sezon 2 10.06.25, 20:09 Z czeskiego piwa najbardziej lubie Budvar. Jest naprawdę dobry. A pieczoną kaczkę to i Chińczyki robią nieźle. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Nowy sezon 2 10.06.25, 21:50 A pieczoną kaczkę to i Chińczyki robią nieźle. O tak ! Odpowiedz Link
a74-7 Re: Nowy sezon 2 10.06.25, 21:57 A zakrety byly ? Bo tam chyba i kawalek Austrii pokazales ...( nie jestem pewna ,ale tak mi sie wydaiii Odpowiedz Link
leziox Re: Nowy sezon 2 10.06.25, 22:21 Nie no, Austrii to w tym wątku raczej nie było. Ani skrawka. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Nowy sezon 2 10.06.25, 23:25 A tu ? Czechy ,Austria czy Niemcy ? zawsze moge pomylic sie, a kto pyta nie bladzi , ponoc... Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Nowy sezon 2 11.06.25, 09:11 leziox napisał: > Czechy, Czeski Krumlov. byliśmy tam! Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Nowy sezon 2 11.06.25, 11:51 Byłam tam w zeszłym roku 😃 Nakarmiłam niedźwiedzia pieniążkiem 🤗 Odpowiedz Link
leziox Re: Nowy sezon 2 11.06.25, 13:10 Tak a propos, biedne te niedźwiedzie zamknięte w fosie. I kompletnie znudzone. Zaś z tą wrzuconą tam kasą i tak nie mogą iść na zakupy. Słońce bardzo rzadko tam zagląda. Dożywocie, kuhwa. Naprawdę mi się ich szkoda zrobiło. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Nowy sezon 2 11.06.25, 21:27 Malo humanitarne sa takie miejsca , nb pamietam nasze warszawskie przed Zoo na Pradze . Ilez lat tam biedne niedzwiedzie cierpialy ... Odpowiedz Link
a74-7 Re: Nowy sezon 2 11.06.25, 11:40 dzieki L. ,googielek wprowadzil mnie w blad , podajac pod zdjeciem "AI Overview The image shows Hohensalzburg Castle, a large medieval fortress in Salzburg, Austria." Stad bylo pytanie. A miasteczko faktycznie piekne. Warto dzien poswiecic. Odpowiedz Link
leziox Re: Nowy sezon 2 11.06.25, 13:05 Niedługo będzie na YT film z wędrówek po Krumlovie. A sztuczna yntelygencja ponoć nauczyła się już kłamać. OK, Hohensalzburg też stoi na górze, ale powiedziałbym, że chyba jest trochę większy od Krumlova, przynajmniej obszarowo. Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Nowy sezon 2 11.06.25, 13:08 leziox napisał: > A sztuczna yntelygencja ponoć nauczyła się już kłamać. Od zawsze umiała "halucynować" czyli "nie wiem, ale się wypowiem". - Podałaś złą informację. - Faktycznie, dziękuję. Jak jeszcze mogę pomóc... Odpowiedz Link
a74-7 Re: Nowy sezon 2 11.06.25, 21:24 Zdjecie lezia bylo ,wiec nie bylo zlej info . Czasami sprawdzam gdzie te miejsca znajduja sie. Zupelnie nie znam tej czesci Europki a jest interesujaca Odpowiedz Link
leziox Re: Nowy sezon 2 14.06.25, 22:39 Dla tych co nie byli, albo "byli przejazdem", Czeski Krumlov do połażenia z Leziem.-. Cesky Krumlov, Czechy, Tschechische Republik Odpowiedz Link
a74-7 Re: Nowy sezon 2 14.06.25, 23:32 Ty osobiscie montowales ten film ? pytam dla sasiadki Odpowiedz Link
a74-7 Re: Nowy sezon 2 14.06.25, 23:45 Bo filmik jest fantastyczny , top marks , muzyka swietnie dopasowana . Czeski Krumlow podany niesamowicie ciekawie . I take my hat off ! Odpowiedz Link
leziox Re: Nowy sezon 2 15.06.25, 10:08 Dziękuję za miłe słowa. Znaczy, udało się zmontować mniej czy więcej. Lubię robić czasem takie "uliczne" reportaże, nie zawsze tylko z siedzenia motóra. Jeśli się podobało, to mnie też jest bardzo przyjemnie. Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Nowy sezon 2 15.06.25, 10:20 leziox napisał: > Lubię robić czasem takie "uliczne" reportaże, nie zawsze tylko z siedzenia motó > ra. No jak powszechnie wiadomo mi się w ogóle niczego nie chce - w tym kontekście łazić z jakąś kamerką i nagrywać dla innych. Więc na swoim forum wrzucam już tylko foty ze słownym opisem. > Jeśli się podobało, to mnie też jest bardzo przyjemnie. Pewnie, że się podobało. A jakbyś jeszcze dołożył do tego jakiś komentarz z offu co właściwie widz ogląda - to by można spokojnie linkować na różne portale. Ale wiem też, że Tobie nie zależy na "popularity" szerszej W każdym razie - super, że mogłem zobaczyć jak dziś tam wygląda. Odpowiedz Link
leziox Re: Nowy sezon 2 15.06.25, 10:36 Bywa, że za dużo gadania na filmie ludzi irytuje. Nie ma co zanudzać ciągłym opisywaniem, gdzie się jest. Moje wrażenia są moje i oczywiście subiektywne, po prostu żrę okolicę, a potem ją przeżuwam, niekoniecznie muszę to narzucać tym, którzy mój film zechcą oglądać. A co do nagrywania - przecież i tak się łazi po mieście. Co za problem trzymać kamerkę ważącą kilkanaście deko. Jak się znudzi, można ją schować do kieszeni. Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Nowy sezon 2 15.06.25, 11:13 leziox napisał: > Nie ma co zanudzać ciągłym opisywaniem, gdzie się jest. No i spoko - jak się nie chce budować popularności na yt - jak na przykład ja, to potem wystarczy zasygnalizować na forum. > A co do nagrywania - przecież i tak się łazi po mieście. Co za problem trzymać > kamerkę ważącą kilkanaście deko. Jak się znudzi, można ją schować do kieszeni. Tylko w moim przypadku to się łazi z żoną. To z nią się wymienia uwagi, spostrzeżenia. W łapach jakaś lokalna mapka itp. No ok, mógłbym sobie dać na łeb jakąś opaskę z gopro - ale co? Nie chce mi się tego potem godzinami montować. Wolę wrzucić jakąś fotę z komentarzem słownym. Odpowiedz Link
leziox Re: Nowy sezon 2 15.06.25, 11:24 To się robi wg. formuły: to się i tak wytnie. Montuje się video dla siebie oraz video na YT. I dlatego wstawia się muzykę, gadaninę wygłusza, sceny z żoną czy kimtamkolwiek wycina. Ot i cała tajemnica. Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Nowy sezon 2 15.06.25, 12:35 leziox napisał: > To się robi wg. formuły: to się i tak wytnie. > Montuje się video dla siebie oraz video na YT. > I dlatego wstawia się muzykę, gadaninę wygłusza, sceny z żoną czy kimtamkolwiek > wycina. > Ot i cała tajemnica. > Tylko co? Musi się chcieć. Tobie się chce z pożytkiem dla nas, a ja jestem wredny Poznaniak i mi się nie chce Wolę swobodnie spędzać czas z żoną bez myśli co ile i jak potem zmontuję. Bo do wspomnień to nam wystarczają foty. A propos - no zmontowałem Kołysankę. Pojawiły się jakieś nowe pomysły pod moją nieobecność? Chyba fajnie by to było kontynuować? Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Nowy sezon 2 15.06.25, 07:34 leziox napisał: > Dla tych co nie byli, albo "byli przejazdem" Sprawdziłem fakty. Spaliśmy tego dnia w takim przydrożnym hotelu, po śniadanku 30 km do Trebonia. Na krótko, bo to mała miejscowość ale z pięknie zachowanym układem ulic. I dalej 40 km do Krumlova. Puszka na parking i potem "powolny obchód miasta". Musiało się długo zejść, bo następna fota jest dopiero z dalszej drogi, gdy wieczorem znaleźliśmy nocleg w "jedynym hotelu w mieście" przy restauracji/pubie. No i dopiero tam się przy piwerku i kofoli pogadało z miejscowymi na spokojnie Wracając do Krumlova - myśmy tam byli 8 lat temu, więc widzę z Twojego filmu że jeszcze bardziej wypiękniał. Może trzeba tam też na dłużej pojechać?... Odpowiedz Link
leziox Re: Nowy sezon 2 15.06.25, 10:11 Dwa dni. Więcej nie trzeba, bo potem zabraknie miejsca do zwiedzania. Potem można pojechać do Pilzna, albo Brna, czy do Austrii. Okolice bardzo ciekawe. Polecam też nieodległą Saksonię, zieloną, z pięknymi przestrzeniami, gdzie naprawdę miło się oddycha. Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Nowy sezon 2 15.06.25, 10:37 leziox napisał: > Dwa dni. > Więcej nie trzeba, bo potem zabraknie miejsca do zwiedzania. Zgoda i nie - zgoda... Zwiedzanie to jedno. Myśmy wtedy przez jakieś 2 tygodnie zaliczyli: Zamek Czocha (jeszcze Polska), Jicin (ten od Rumcajsa), Kotlin, Kutna Hora, Cesky Stremberk, Treboń, Krumlov, Tresti, Telcz, Trebic, Namesti nad Oslavou, Litomyśl, Hradec Kralove. Więc właściwie wszystko "przejazdem". Dziś już sobie nie wyobrażam takiej intensywności. Za stary jestem, nie chce mi się codziennie rano nawet 100 kilometrów prowadzić za kółkiem, potem zapieprzać po mieście. I znów jechać w inne miejsce, wieczorem kofola i góra 2 piwka - bo znów rano trzeba wstać i jechać. Więc taki tydzień w jakimś tańszym hotelu w Krumlovie to by było to. Tam by się czasem pojechało w okolice, by była okazja spokojnie pogadać z miejscowymi. No z angielskim to często jest problem, ale co niby? Polak z Czechem się nie dogada przy piwku?! Odpowiedz Link
leziox Re: Nowy sezon 2 15.06.25, 10:54 Każdy musi wiedzieć sam, jaki system zwiedzania, czy urlopowania sobie wybiera. Jakaś kwatera główna też nie jest złym wyborem, jeśli punkty warte odwiedzenia nie są zbyt daleko. Wraca się do hotelu, w którym człowiek się zadomowił, nie trzeba szukać nowego miejsca, wszystko ma jakieś tam swoje zalety. Ale bywa również, że napada nagle taka dzika ochota na żżeranie kilometrów i wtedy się robi zwiedzanie bardziej intensywne. Sam raz zjechałem Hayabusą 2300 km w ciągu 5 dni i miałem nawet czas na zobaczenie tego, czy owego, ale głównie chodziło o zjechanie Route des Grandes Alpes, co nie wykluczało pobytu w Monte Carlo czy Nicei. Gdzieś na YT jest chyba z tego jakieś 7 odcinków. Ale że dusza wierzga, a opakowanie stwarza jej co roku nowe granice, to człek się zaczął szanować i zwiedza może już mniej, ale z większym rozmysłem, bez zbędnego pośpiechu i szaleństw. Dlatego i motór inny i autem góra 500 km dziennie, no bo co się szarpać na urlopie. Odpowiedz Link
leziox Re: Nowy sezon 2 15.06.25, 11:10 Tak przy okazji... Enya - May It Be (Official Lyric Video) Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Nowy sezon 2 15.06.25, 11:28 leziox napisał: > Ale bywa również, że napada nagle taka dzika ochota na żżeranie kilometrów No to już pisałem na swoim, że teraz pierwotnie był zaplanowany jedynie Zamek Książ. Jednak nam się szybko odechciało. Za daleko. I nastąpiło szukanie gdzie by tu pojechać w odległości "rzutu beretem". I proszę ile perełek się znalazło. > Sam raz zjechałem Hayabusą 2300 km w ciągu 5 dni No to może w niespodziewanym kontraście do marudzenia jaki jestem stary napiszę: klika dni temu zadzwonił do mnie przyjaciel z Brukseli, czy mam jakieś nasze stare zdjęcia jak po studiach byliśmy w Breście. No w tym w Europie, to sobie sprawdź gdzie on leży, podpowiem, że pewna dziewczyna tam wtedy mówiła: "stąd to jest wszędzie daleko". Od słowa do słowa się okazało, że chyba w tym roku skończą budowę domu i w przyszłym będą chcieli znowu do Paryża pojechać. W sumie może do Brestu też? Więc może się do Brukseli powoli puszką dotoczymy, oczywiście Hanower po drodze - a potem dalej to już z nimi jako pasażerowie / rezerwowy kierowca. Odpowiedz Link
leziox Re: Nowy sezon 2 15.06.25, 11:56 Do Brestu jest całkiem ładny kawałek, no ale pewnie warto, bo nad morzem i w paru kierowców. A Bruksela to poza okolicami ratusza specjalnie mnie się nie podobała. Zaś w okolice parlamentu EU lepiej w ogóle się nie zapuszczać. Tylko od razu jechać na ten Brest. Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Nowy sezon 2 15.06.25, 12:23 leziox napisał: > Do Brestu jest całkiem ładny kawałek, no ale pewnie warto, bo nad morzem i w pa > ru kierowców. A Bruksela to poza okolicami ratusza specjalnie mnie się nie podo > bała. > Zaś w okolice parlamentu EU lepiej w ogóle się nie zapuszczać. > Tylko od razu jechać na ten Brest. > To po kolei. Nasze wspomnienia nie wiążą się z samym miastem Brest - bo tam właściwie jedynym ciekawym obiektem jest most, którego całe przęsło w razie potrzeby jest podnoszone na linach. Ale takie cudo to też w Polsce gdzieś jest. Myśmy stacjonowali w takim ośrodku studenckim, obecnie się zwie Technopôle Brest-Iroise. Jak nie masz wozu to na zakupy możesz pojechać tylko autobusem, czasem. Myśmy brali plecaki na plecy i "spaaaaacerek" do najbliższego o ile pamiętam Super-U, mijając po drodze zadupia z niewymawialnymi nazwami (język celtycki). No i by nas interesowało, jak to teraz wygląda (oczywiście nie mówiąc o okazji do wspomnień , bo łap fotę z tamtych lat niżej. Co do Brukseli, to warto pojeździć schodami w Atomium, o ile dobrze pamiętam to jest tam fajne muzeum motoryzacji a na rynek to najlepiej jak usypują tam dywan z kwiatów. Przy parlamencie to faktycznie tylko wiatr hulał. Odpowiedz Link