mellodi 14.05.03, 16:35 Kurde to jest super! Ach czemuż tyle zwlekałam aby zapoznać się z tak miłą płytką jak "Before Hollywood"??? Ale lepiej późno niż wcale. Inne też takie fajne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mellodi Re: The Go-Betweens 15.05.03, 18:47 Nie słuchacie The Go-Betweens? A płytka naprawdę jest fajna. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: The Go-Betweens 15.05.03, 20:22 mellodi napisała: > Nie słuchacie The Go-Betweens? A płytka naprawdę jest fajna. Ja właśnie słucham, bo ściągnąłem sobie 3 kawałki, nie z wymienionej płyty, takie losowe. Przyjemne, lekkie i całkiem przebojowe. Podoba się Odpowiedz Link Zgłoś
ya-cek Re: The Go-Betweens 15.05.03, 23:13 Wspomniałem o Go-Betweens'ach przy okazji czyichś zachwytów nad Bell&Sebastian. Zapomniana, przeoczona muzyka. Choć właściwie nie całkiem (a raczej- nie tylko) muzyka. Dopiero całość muza+tekst robi piorunujące wrażenie. Najlepszą rzeczą z Go-Betweensów jest dla mnie "16 Lovers Lane". Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
mellodi Re: The Go-Betweens 16.05.03, 00:08 ya-cek napisał: > Wspomniałem o Go-Betweens'ach przy okazji czyichś zachwytów nad Bell&Sebastian. > > Zapomniana, przeoczona muzyka. Choć właściwie nie całkiem (a raczej- nie tylko) > > muzyka. Dopiero całość muza+tekst robi piorunujące wrażenie. Najlepszą rzeczą z > > Go-Betweensów jest dla mnie "16 Lovers Lane". > Pozdrowienia No właśnie widziałam tą wypowiedź i stąd się zdziwiłam że jednak nikt nie słucha ))) A mnie się podobają wokale i to jak ładnie łączą pop (takie miłe melodie) z takim undertonem indie. Że w sumie nie taka oczywista muzyka ale bardzo dobrze się słucha. A że zapomniane to chyba fakt np. w stereo.pl jest tylko jakaś nędzna składanka. Ciekawe czemu zapomniana. A Ty Iluś ściągaj dalej - nie pożałujesz. Tylko pamiętaj - oficjalnie kasujesz po 24 h )) Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: The Go-Betweens 16.05.03, 09:22 mellodi napisała: > A Ty Iluś ściągaj dalej - nie pożałujesz. Tylko pamiętaj - oficjalnie > kasujesz po 24 h )) Właśnie to mnie martwi, że sobie długo ich nie posłucham No ale w nocy ze cztery nowe mi doszły, zaraz sprawdzę czy równie fajne jak tamte. A ten wątek o Belle and Sebastian to mój był i nawet pamiętam ten wpis, ale jakoś mi wyleciało z głowy wtedy żeby sprawdzić tych Go-Betweens. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hetero Sapiens Czy to ten australijski zespol ktory IP: *.nsw.bigpond.net.au 29.07.03, 13:49 misnalem 20 lat temu i dlatego terAZ niczego mi nie mowi? Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Czy to ten australijski zespol ktory 29.07.03, 14:06 Gość portalu: Hetero Sapiens napisał(a): > misnalem 20 lat temu i dlatego terAZ niczego mi nie mowi? Zespół australijski. Ale szczerze mówiąc nie bardzo rozumiem co z nim zrobiłeś 20 lat temu, dlatego trudno mi coś dalej na ten temat powiedzieć ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hetero Sapiens Re: Czy to ten australijski zespol ktory IP: *.nsw.bigpond.net.au 29.07.03, 15:09 >misnalem 20 lat temu Czasownik: to miss. To wielce budujace, ze w Polsce (a moze nie tylko w Polsce) liczy sie cos wiecej niz lista przebojow! Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Czy to ten australijski zespol ktory 29.07.03, 17:23 Gość portalu: Hetero Sapiens napisał(a): > >misnalem 20 lat temu > Czasownik: to miss. Ach, już rozumiem Ja też go misnąłem, bo wtedy miałem jeszcze spore kłopoty z chodzeniem. Czuję się usprawiedliwiony. > To wielce budujace, ze w Polsce (a moze nie tylko w Polsce) liczy sie cos > wiecej niz lista przebojow! Kto by tam się na listy przebojów oglądał... A Go-Betweens są świetni, słucham drugi raz "16 Lovers Lane" - przez chwilę zabrzmieli mi jak James, tylko dużo bardziej akustycznie (podobna melodyka), potem chwilę jak The Church, moment jak The Smiths... Bardzo piękna płyta. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: The Go-Betweens 29.07.03, 12:29 Podciągam wątek po 2,5 miesiąca, bo właśnie słucham po raz pierwszy w całości "16 Lovers Lane", no i wspaniała ta muzyka jest. Poza znanymi mi wcześniej "Love Goes On", który stał się jednym z moich ulubionych utworów ever, i "Streets Of Your Town", który chyba był jakimś przebojem, bo wiem że znałem to wcześniej niż nazwę Go-Betweens, reszta utworów nie odbiega jakością od wymienionych. Gitarowy, piekielnie inteligentny pop, urzekające melodie... Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś