3.14-roman 02.03.10, 21:55 Myślę, że warto byłoby wybrać hymn forum. Ja proponuję www.youtube.com/watch?v=WlBiLNN1NhQ&feature=fvst Always look on the bright side of life Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
3.14-roman Re: Hymn forum 02.03.10, 21:57 Some things in life are bad They can really make you mad Other things just make you swear and curse. When you're chewing on life's gristle Don't grumble, give a whistle And this'll help things turn out for the best... And...always look on the bright side of life... Always look on the light side of life... If life seems jolly rotten There's something you've forgotten And that's to laugh and smile and dance and sing. When you're feeling in the dumps Don't be silly chumps Just purse your lips and whistle - that's the thing. And...always look on the bright side of life... Always look on the light side of life... For life is quite absurd And death's the final word You must always face the curtain with a bow. Forget about your sin - give the audience a grin Enjoy it - it's your last chance anyhow. So always look on the bright side of death Just before you draw your terminal breath Life's a piece of shit When you look at it Life's a laugh and death's a joke, it's true. You'll see it's all a show Keep 'em laughing as you go Just remember that the last laugh is on you. And always look on the bright side of life... Always look on the right side of life... (Come on guys, cheer up!) Always look on the bright side of life... Always look on the bright side of life... (Worse things happen at sea, you know.) Always look on the bright side of life... (I mean - what have you got to lose?) (You know, you come from nothing - you're going back to nothing. What have you lost? Nothing!) Always look on the right side of life... Odpowiedz Link
sootball Re: Hymn forum 03.03.10, 00:41 Nie wiem czy hymn koniecznie, ale uwielbiam: Maciej Zembaty "W prosektorium" W prosektorium najprzyjemniej jest nad ranem Gdy szarzeje za oknami pierwszy świt W oświetleniu tym korzystnie Wyglądają starsze panie A i panom nie brakuje wtedy nic Oczywiście kiedy całkiem się rozjaśni Pewne braki wyjdą na jaw tu i tam Lecz na razie póki wszystko Widać jeszcze niewyraźnie Triumfuje dumne piękno ludzkich ciał W prosektorium najweselej jest nad ranem Później także tam wesoło , ale mniej Świeży uśmiech opromienia Tak poważne kiedyś twarze A niektórzy szczerze szczerzą ząbki swe Tylko jeden - ten co leży pierwszy z brzegu Nie uśmiecha się bo głowy nie ma już Lecz udziela mu się nastrój Wytwarzany przez kolegów W martwym ciele nadal mieszka zdrowy duch www.dailymotion.pl/video/x8x3vb_maciej-zembaty-w-prosektorium_music W prosektorium najzabawniej jest nad ranem Czasem spadnie coś ze stołu - czasem ktoś Po czymś takim następuje Ożywienie zrozumiałe Krótkotrwałe bo dzień wstaje jak na złość Jasny dzień ma swoje różne jasne strony Lecz ja jednak mimo wszystko twierdzę, że W prosektorium najprzyjemniej Moim zdaniem jest nad ranem Zresztą sami przekonacie o tym się www.dailymotion.pl/video/x8x3vb_maciej-zembaty-w-prosektorium_music Odpowiedz Link
sootball Re: Hymn forum 03.03.10, 00:48 ups, przekombinowałam z linkiem ;) A mam jeszcze jedno coś, też Zembatego: Marsz żałobny (Ostatnia posluga) jak dobrze mi w pozycji tej w pozycji horyzontalnej ubodzy krewni niosą mnie na swych ramionach a za trumną idzie żona Choć pada , właśnie pada deszcz w dębowej trumnie sucho jest ubodzy krewni przemoczeni są zupełnie żona pewnie się przeziębi Dość długa droga czeka ich kilometr z hakiem muszą iść oj , będzie bardzo ciężko z pełną trumienką , z moją trumienką O wieko bębnią krople dżdżu kołyszą słodko mnie do snu ubogim krewnym trumna wrzyna się w ramiona i już ledwie idzie żona w857.wrzuta.pl/audio/4lgfWZ7UF1G/maciej_zembaty_-_ostatnia_posluga Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Hymn forum 03.03.10, 00:56 www.youtube.com/watch?v=UyT0ti9dsGs "My jesteśmy rada puchaczy, rada puchaczy, rada puchaczy, puchacz po ciemku wszystko zobaczy, wszystko zobaczy, wszystko zobaczy. My żądamy w lesie posłuchu - uchu, uchu, od maluchów, aż do staruchów - uchu, uchu. Kto puchaczy słuchać nie raczy, słuchać nie raczy, słuchać nie raczy, ten dostanie od nas po uchu - uchu, uchu. My jesteśmy rada puchaczy, rada puchaczy, rada puchaczy, każdy w lesie wie, co..." Odpowiedz Link
nuova Re: Hymn forum 03.03.10, 09:31 moja ulubiona część piosenki: "Life's a piece of shit When you look at it". :) Odpowiedz Link
w.iwo Re: Hymn forum 04.03.10, 13:50 a przepraszam TO będziemy musieli śpiewać na apelach ? a nie wystarczy jakaś flaga wywieszona czy cóś ? tak od razu, hymn, mundurki... a właśnie a mundurki będą ? ----- Odpowiedz Link
be_ell Re: Hymn forum 04.03.10, 18:49 Na apelach to się śpiewa... ŚMIAŁO PODNIEśMY SZTANDAR NASZ W GóRę!!! Choć burza wrogich zywiołów wyje, Chociaż niepewne jutro niczyje. Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Hymn forum 08.03.10, 20:46 To nie do tego Romana pytanie :) Nie będzie i apeli też nie będzie. Raczej. Odpowiedz Link
sootball Re: Hymn forum 09.03.10, 01:52 Żadnego "raise my deathless legions, pora na apel"? Odpowiedz Link
sootball Re: Hymn forum 09.03.10, 10:35 Chłopaki z Lao Che ostatnio to nagrali. Tematyka tramwajowa :) Życie jest jak tramwaj Nie mogę dziś przyjść, bo już mnie nie ma, Coś mi wypadło, nie powiem do wiedzenia, Szarży pewnego tramwaju raczej nie odparłem, Dziś raczej nie wpadnę, nie wpadnę - a, no bo umarłem. Manewry motorniczy miał nazbyt brawurowe, Tramwaj bez pardonu hulnął i odebrał mi głowę, Więcej moja noga w tramwaju nie postanie, Komunalne linie - granda! Oddać głowę, dranie! U-u-u-u-umarłem. A ostrzegli anieli, skrzydła mieli jak te Messershmitt'y, -Niech pan uważa, bo pan umrze i będzie pan chodził zabity. Powiedział pisarzyna: "Życie jest jk tramwaj-trzeba wiedzieć kiedy wysiąść". A zatłuklbym kanalię, mógłbym przysiąc. www.youtube.com/watch?v=oKiKeZ9lVos Odpowiedz Link
brykanty Re: Hymn forum 01.10.10, 23:36 Wątek trochę stary, ale sprawdzałam właśnie, jaki mamy obowiązujący hymn. I zaskoczyło mnie, że nie było propozycji utworu o pięknym tytule Cemetery Polka. Uncle Vernon, Uncle Vernon, independent as a hog on ice He's a big shot down there at the slaughterhouse Plays accordion for Mr. Weiss Uncle Biltmore and Uncle William Made a million during World War Two But they're tightwads and they're cheapskates And they'll never give a dime to you Auntie Mame has gone insane She lives in the doorway of an old hotel And the radio is playing opera All she ever says is "Go to hell" Uncle Violet flew as a pilot And there ain't no pretty girls in France Now he runs a tiny little bookie joint They say he never keeps it in his pants Uncle Bill will never leave a will And the tumor is as big as an egg He has a mistress, she's Puerto Rican And I heard she has a wooden leg Uncle Phil can't live without his pills He has emphysema and he's almost blind And we must find out where the money is Get it now before he loses his mind Uncle Vernon, Uncle Vernon, independent as a hog on ice He's a big shot down there at the slaughterhouse He plays accordion for Mr. Weiss www.youtube.com/watch?v=2iuuv_1TPYo Wydaje mi się zresztą, że sam autor i wykonawca pieśni śpiewa i wygląda, jakby był stałym mieszkańcem Cmentarza. ********************* Koty. Koty są miłe. Odpowiedz Link
tfu.tfu Re: Hymn forum 02.10.10, 03:04 pani łaskawa - budyń oj co mi tam niesiesz pani łaskawa co mi tam niesiesz w koszyku co mi tam niesiesz, o kurde śmierć ci niosę w koszyku śmierć pocieszycielkę strapionych śmierć łagodną bez krzyku jak powrót w rodzinne strony dobrą cichą śmierć oj po czemu koszyk pani łaskawa po czemu skarby, co w środku powiedz, a ja pomyślę śmierć dobra swoje kosztuje śmierć dobra, za takie życie co jest o zmierzchu tak samo swoje jak jest o świcie tyle za dobra śmierć oj zechciej poczekać pani łaskawa rzekłem do niej strapiony a sam do siebie, to jestem w dupie o kuuurdee Odpowiedz Link