3.14-roman 30.03.10, 18:42 Czyli zabawa- wymyślamy przydomki. Sobie, rodzinie, politykom. Roman biskup Jesiony, Nudny jesiotr liczący algi w stawie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
3.14-roman Cmentarzowy Generator Nicków 30.03.10, 18:50 Część 1 W jakim miesiącu się urodziłeś/aś? 1. Złoty/a 2. Miedziany/a 3. Biały/a 4. Przejrzysty/a 5. Zielony/a 6. Liliowy/a 7. Dźwięczny/a 8. Czarny/a 9. Świetlisty/a 10. Mroczny/a 11. Diabelski/a 12. Zielny/a Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Cmentarzowy Generator Nicków 30.03.10, 18:56 Część 2 Na jaką literkę zaczyna się Twój ulubiony pseudonim? A. Karp B. Modrzew C. Bez D. Topola E. Ślimak F. Chrząszcz G. Płomień H. Miecz I. Słońce J. Kamień K. Lew L. Tygrys M. Zając N. Granat O. Jabłoń P. Grabarz R. Malarz S. Śpiewak T. Śpiwór Lacoste U. Otchłań W. Tęcza Y. Księżyc Z. Ziemia (Ł bierzemy jako L, Ż jako Z i tak dalej). Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Cmentarzowy Generator Nicków 30.03.10, 19:08 I dalej dowolnie, można też mieszać Szczekający na zastępy wrogów Goniący liście na wietrze Liczący chmury na niebie Płaczący łzami ze złota Wyplatający koszyki ze sznurowadeł Magazynujący stare pudła kartonowe Pijący tylko wodę niegazowaną Malujący kwiaty na oknach Kruszący liście dumną stopą Zamykający jedno oko Mający włosy w strąkach Strącający jedną dłonią gwiazdy z firmamentu Chodzący boso po kałużach Mrugający do gwiazd Odnawiający wszelkie przymierza i tak dalej Odpowiedz Link
bursztynek22 Re: Cmentarzowy Generator Nicków 30.04.10, 13:09 Zielny kamień wilgotnym mchem obłożon ku chwale Południcy :P Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Cmentarzowy Generator Nicków 30.03.10, 19:11 I tak na przykład urodzony we wrześniu człowiek o psudonimie zaczynającym się na O może nazywać się Świetlisty Malarz Goniący liście na wietrze Odpowiedz Link
be_ell Re: Cmentarzowy Generator Nicków 30.03.10, 20:27 Bingo!!! Jam z maja i mój ulubiony kolor to zielony (we wszelkich odcieniach). Osobliwie zgniła zieleń i oliwka. Jakieś pomysły??? Mnie przychodzi do głowy Dzwonek Oliwny (per analogiam do Organów Oliwskich) :) Odpowiedz Link
be_ell Re: Cmentarzowy Generator Nicków 30.03.10, 20:33 Modyfikacja: po przeczytaniu kolejnych warunków nickowania prostuję: Modrzewiowy Dzwonek Oliwny, Pukający na Trwogę! P.S. Analogie się nie sprawdziły. Ale o analogiach, jak wiadomo najwięcej wiedział Jarre :) Odpowiedz Link
sootball Re: Cmentarzowy Generator Nicków 30.03.10, 20:42 a jak to jest: na trwogę? :) Odpowiedz Link
be_ell Re: Cmentarzowy Generator Nicków 31.03.10, 16:30 A to zależy od warunków: ......, ....., ......, (wpisać dowolnie) Odpowiedz Link
aaricia_szalona Re: Cmentarzowy Generator Nicków 30.03.10, 20:36 Botanicznie: Campanula olivetora. Ładnie:) Odpowiedz Link
be_ell Re: Cmentarzowy Generator Nicków 31.03.10, 16:34 Aaricio! Jakżem się wzruszyła, jeszcze nikt tak do mnie nie mówił, będę uczyć męża... Odpowiedz Link
sootball Re: Biały płomień tańczący na kurhanach wrogów 30.03.10, 18:52 Sootball, kosmata królowa Potworów, śmiertelny szczękościsk, stukot pajęczych nóżek, cień czający się w każdym kącie. Odpowiedz Link
sootball Re: Biały płomień tańczący na kurhanach wrogów 30.03.10, 19:20 Twój wzór przypomina mi jak Phil I Lem z Better off Ted opracowali formułę na zniewagę :) www.youtube.com/watch?v=Bh7Nz4bIwss#t=1m37s (podoba mi się tym bardziej, ze to w linku, to nieoficjalna ostrzejsza wersja) :) Odpowiedz Link
nessie-jp Re: Biały płomień tańczący na kurhanach wrogów 30.03.10, 19:17 Wychodzi mi Mroczny Granat... Z Gwizdem Nadlatujący Nocą, zapewne. Ale wolałabym Świetlistego Zająca. Odpowiedz Link
sootball Re: Biały płomień tańczący na kurhanach wrogów 30.03.10, 19:23 Świetlisty spiewak szczekający na zastępy wrogów. Tak! Odpowiedz Link
be_ell Re: Biały płomień tańczący na kurhanach wrogów 30.03.10, 20:36 Ciekawe, co na Świetlistego Zająca powie Trusiaa... A może zrobić tak? Z Mrocznego Granatu, Ciemną Nocą wylatuje Nessie? Odpowiedz Link
aaricia_szalona Re: Biały płomień tańczący na kurhanach wrogów 30.03.10, 20:43 Ten generator jest do bani. Ja nie chcę być Diabelskim Karpiem pijącym li i jedynie wodę niegazowaną:( Odpowiedz Link
vifxen Re: Biały płomień tańczący na kurhanach wrogów 30.03.10, 21:10 ja jestem... Diabelską Tęczą Magazynującą Stare Pudła Kartonowe. I jakkolwiek dumnie to nie brzmi, żałuję, że v nie ma w schemacie... Odpowiedz Link
aaricia_szalona Re: Biały płomień tańczący na kurhanach wrogów 30.03.10, 21:41 Witaj, Listopadowa Siostro:) Odpowiedz Link
kaga9 Re: Biały płomień tańczący na kurhanach wrogów 30.03.10, 23:01 Zielny Zając Patrzący Spode Łba Na Cmentarne Gruzowisko. Odpowiedz Link
misiania Re: Biały płomień tańczący na kurhanach wrogów 27.04.10, 12:46 Hm.... zając - rozumiem. ale dźwięczny?????? quo modo? że tak polecę Borejką Odpowiedz Link
misiania Re: Biały płomień tańczący na kurhanach wrogów 27.04.10, 16:28 Dźwięcznie Zajęcząca Wyplata Koszyki ze Sznurowadeł. Odpowiedz Link
rennya eee... nie łapię 27.04.10, 14:15 miesiąc - przejrzysty, literka m - to zając i co dalej??? Odpowiedz Link
rennya Re: eee... nie łapię 27.04.10, 14:16 czyli na przykład Przejrzysty Zając Brykający Po Granitowych Nagrobkach??? Odpowiedz Link
dzidzia_bojowa Czas na mój 27.04.10, 18:28 Przejrzysta Topola Łkająca Rzewnie Nad Pękniętym Grobowcem Odpowiedz Link
tamitthecat Re: Czas na mój 18.05.10, 20:46 nie wiem czemu ale mnie zawsze brało stare indiańskie imię SZCZAJĄCY POD WIATR... Odpowiedz Link