rzeka.suf Re: a co z Gaza ??? 01.08.14, 00:37 dla tych w polsce pewnie wazniejszym czy bardziej swiatowym konfliktem wydaje sie ten na ukrainie. ale gaza przestaje byc tematem tabu - niesamowite, ze gazeta pozwala komentowac artykuly na ten temat, w ogole od pewnego, ale raczej krotkiego czasu, wlaczona zostala opcja komentarzy tresci dotyczacych zydow. Link
krytyk2 Re: a co z Gaza ??? 01.08.14, 15:59 w obliczu eskalującego ekstremizmu arabskiego,ciężko wziąć palestynczyków w obronę,ale już na pierwszy rzut oka widać,ze Izrael zamienil się tu w faszystowskich oprawców a role ofiary wyznaczyl mieszkańcom strefy gazy.samo stworzenie getta było chorym pomysłem a teraz to w zasadzie jest tylko eksterminacja podobna tej ,która Niemcy zgotowali Zydom w Warszawie.Dziwi mnie postawa USA,ktore nie widzi losy Arabów a jedynie przyznaje wciąż rację Izraelowi.chyba faktycznie żydzi trzęsa ameryką Link
a_iii_ty Re: a co z Gaza ??? 01.08.14, 18:46 Prosze pana ... nie chyba tylko napewno trzesa Ameryka ... Link
rzeka.suf Re: a co z Gaza ??? 01.08.14, 23:15 ogladam teraz naprawde przerazajace zdjecia otagowane jako pochodzace z gazy. jesli to prawda, to moze powinno sie je pokazac masom w glownych wiadomosciach, na pierwszych stronach gazet itd. nie wklejam, bo nie jestem pewna ich pochodzenia. czytalam tez Sama Harrisa wywod na temat czemu on nie krytykowalby izraela. sprowadzic to mozna do twierdzenia, ze izreal jest zbrojnym ramieniem naszej przewspanialej racjonalnej, sekularnej, tolerancyjnej, liberalnej, demokratycznej, wolnosciowej i humanitarnej cywilizacji zachodniej; na wojnie z ciemnota, barbarzynstwem i zamordyzmem islamskiego fanatyzmu religijnego. dlatego nie powinnismy, we wlasnym interesie, nie powinnismy krytykowac dzialan izraela. bo on walczy dla nas o pokoj. jest tam taki ustep chwalacy izrael za to, ze 'choc moglby z palestynczykami' zrobic cokolwiek zechce, to jednak tego nie robi. moglby wytluc wszystkie dzieci, a hej! wytlukl jedynie cos okolo tysiaca ostatnio. i jesli tego wszystkiego nie robi, to dlatego, ze jest taki moralny. bo palestynce, gdyby mieli sile militarna izraela, zrobiliby wszystko, zeby zabic wszystkich. zeby pisac cos takiego trzeba byc albo ostatnim kretynem, albo moralnym scierwem. chyba nie ulega watpliwosci, ze glowna przyczyna powsciagliwosci izraela jest obawa przed nieprzychylnoscia miedzynarodowa. Link
shachar Re: a co z Gaza ??? 02.08.14, 14:15 Wczoraj wzięłam sobie gazetę do subwaya i przeczytałam to o jakimś rabbi Pinto. Co za niewiarygodna historia, dziwię się jak jakiś osesek, bo jestem daleko od bogatych rejonów i wszystko to wydaje mi się być jak z jakiejś książki kryminalno-przygodowej, ale to się serio dzieje, murzyńscy koszykarze modlą się o pomyślność biznesu z rebajem, żona z depresją jest szantażowana na grubą forsę, ja pierdykam, co jest niewiarygodne to że życie wygląda zupełnie inaczej od spodu a zupełnie inaczej z góry. Link
brygada_ww Re: a co z Gaza ??? 03.08.14, 13:49 Wczoraj w wiadomosciach slyszalam, ze wywalono w kosmos palestancom wszystkie kanaly, z ktorych wystrzeliwali rakiety. Nie maja juz nic i bardzo dobrze. Z tymi rakietami to tak naprawde xuj wie, moze to nie Ruscy i nie Ukraicy zestrzelili samolot lecacy z Amsterdamu, a palestance. Link
brygada_ww Re: a co z Gaza ??? 03.08.14, 14:07 Jeszcze co widzialam w TV, spakowali jednego palestanca do wojskowego busa i eksmitowali. Belkotal cos tam, ze obiecuje, ze sie nie powtorzy, ale nie bylo zmiluj sie, eksmitowali i bardzo dobrze. Link
krytyk2 Re: a co z Gaza ??? 03.08.14, 14:55 to ja mam dla ciebie prostą zabawę logiczną- podaj mi choć jeden oficjalnie znany fakt/informację/,wg którego cos wskazywałoby ,ze to nie Rosjanie zestrzelili samolot malezyjski Link
brygada_ww Re: a co z Gaza ??? 03.08.14, 15:03 A ja mam do Ciebie proste pytanie: jaki Rosjanie mieliby w tym interes? Link
krytyk2 Re: a co z Gaza ??? 03.08.14, 15:06 interes to jest zaledwie jeden z wielu czynników ,które miałyby tu wpływ na ocene autorstwa ww czynu. Akurat w tym przypadku stopa ważona tego czynnika jest rowna zeru-bo ani Ukraina ,ani Rosja nie miały tu zadnego interesu,a skoro tak-to logicznie biorąc trzeba przyjrzeć się uważnie pozostałym czynnikom Link
brygada_ww Re: a co z Gaza ??? 03.08.14, 15:14 krytyk2 napisał: > interes to jest zaledwie jeden z wielu czynników ,które miałyby tu wpływ > na ocene autorstwa ww czynu. > Akurat w tym przypadku stopa ważona tego czynnika jest rowna zeru-bo ani Ukrain > a ,ani Rosja nie miały tu zadnego interesu,a skoro tak-to logicznie bio > rąc trzeba przyjrzeć się uważnie pozostałym czynnikom I moze wlasnie jest tak, jak napisalam, ze to nie Rosja, ani Ukraina, lecz pastuchy zestrzelily ten samolot. Dziwnym trafem wszystkie kanaly rakietowe pastuchom wywalono, co sie wczesniej nie zdarzalo, Holandia zareagowala na postpastuchowe demonstracje. Link
krytyk2 Re: a co z Gaza ??? 03.08.14, 15:20 w ujawnionych /wysoce prawdopodobnych/ rozmowach separatystów wyszlo czarno na białym ,ze popełnili błąd -myslac ze strzelają do ukraińskiego transposrtowca.Czy uznajesz ,ze dzień wcześniej udało im się zestrzelić ukraińskie myśliwcu klasy SU?Wiec dlaczego podważasz,ze nie mogliby chcieć zestrzelić następne?Jaki ty masz interes w bronieniu zbrodniczego reżimu Putina? Link
brygada_ww Re: a co z Gaza ??? 03.08.14, 16:18 krytyk2 napisał: > w ujawnionych /wysoce prawdopodobnych/ rozmowach separatystów wyszlo czarno na > białym ,ze popełnili błąd -myslac ze strzelają do ukraińskiego transposrtowca.C > zy uznajesz ,ze dzień wcześniej udało im się zestrzelić ukraińskie myśliwcu kla > sy SU?Wiec dlaczego podważasz,ze nie mogliby chcieć zestrzelić następne?Jaki ty > masz interes w bronieniu zbrodniczego reżimu Putina? Z tymi nagraniami separatystow to jest napedzanie polskiej papki medialnejj. Powiedz mi Krytyku, dlaczego po wypadku tego samolotu nikogo juz los pastuchow nie interesuje? Link
krytyk2 Re: a co z Gaza ??? 03.08.14, 16:51 o czym Ty mówisz?! Przeciez te nagrania ukraincy podali u siebie a sądzę ,ze drugie /swoje / nagrania maja tez amerykanie .żyjemy w XXI wieku i podsłuchanie kogoś wchodzącego do sieci komórkowej to bułka z masłem.W tych nagraniach zgadza się wszystko- i język/skrótowy i prymitywny/ pełen zrozumiałych dla mówiących skrótów i kontekst,odnieisienia do Moskwy ,wydającej rozkazy/obalając mit o niezaleznosci i autonomiczności tzw separatystów/...Ja mysle ,ze można nie dostrzec prawdziwości tych nagran bedac albo rosyjskim obywatelem,zaslepionym przez zakłamana propagandę albo wprost agentem sluzb ,który ma za zadanie celowe sianie dezinformacji.Więc ponawiam pytanie -kim jesteś, skoro nie widzisz oczywistości ? Link
krytyk2 Re: a co z Gaza ??? 03.08.14, 17:02 w tych nagraniach znalazły się nawet słowa /niewypowiedzianej do końca/skruchy.Ty sobie wyobrazasz,ze propaganda np. ukraińska kompiluje jakieś nagrania ,podstawia swoich aktorów i wkłada im w usta słowa "kurde,pasazerski to był/chwila ciszy/".Przeciez jak się klamie ,to trzeba być nad wyraz przekonywującym,zeby -bron boze- ktoś nie pomyslal ,ze obraz jest niejednoznaczny.to sa takie niuanse psychologiczne ,których nie zaaplikuje żadna propaganda .to wlasnie ten cichy zal "zwykłego" rosyjskiego mordercy stanowi dla mnie dowod,ze sa to nagrania prawdziwe.Wyraz "zal" można sobie zamienic na wyraz "strach".wiesz przed czym.Zestrzelenie samolotu pasażerskiego,pogarszajace tak istotnie sytuacje Rosji w tym bałaganie ,który stworzyla,oznacza praktycznie wyrok śmierci dla tych ,którzy taki błąd popelnili Link
brygada_ww Re: a co z Gaza ??? 03.08.14, 21:58 Więc ponawiam pytanie -kim jesteś, skoro nie widzisz oczywistości ? Rosyjska Persozydowka z Wroclawia, na co wskazuja moje imiona. Zart 1. A na powaznie, czy nie widzisz oczywistosci, ze w polskich mediach wolno pluc na Zydow, ale powiedz tylko pastuch, to uznaja zaraz za rasiste? 2. Czy nie wydaje Ci sie dziwne, ze Izrael dostal przyzwolenie na rozbiorke tuneli, z ktorych pastuchy strzelaja rakietami po zestrzeleniu samolotu pasazerskiego rakieta dokladnie taka, jakich pastuchy uzywaja strzelajac w Izrael? Link
brygada_ww Re: a co z Gaza ??? 10.08.14, 12:29 palestynczyki szaleja: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16455271,Katastrofa_iranskiego_samolotu_w_Teheranie__Zgineli.html#BoxWiadTxt Juz wszedzie strzelaja rakietami, nie tylko w Izrael, niech im teraz Ali jebnie uranem Link
krytyk2 Re: a co z Gaza ??? 10.08.14, 13:33 przecież przyczyna ma być kompletna ruina techniczna floty irańskich samolotow Link
brygada_ww Re: a co z Gaza ??? 10.08.14, 13:43 krytyk2 napisał: > przecież przyczyna ma być kompletna ruina techniczna floty irańskich samolotow Ja w to nie wierze, spojrz na fotki z Teheranu, jakimi autami tam jezdza, jakie maja baseny w piwnicach, jakie maja technologie wentylacyjne i nie tylko, a samoloty w technicznej ruinie, bajki dla dzieci. Chamenei zobowiazal sie do pomocy w zwalczaniu terroryzmu i nagle spada samolot z iranskimi dziennikarzami z rodzinami. Link
krytyk2 Re: a co z Gaza ??? 10.08.14, 13:50 Twoja hipoteza jest łatwa do zweryfikowania: w przypadku uzycia rakiety-zwł w okolicach startu samolotu- jest nie do pomyślenia ,ze nikt by jej nie zauważył-to jest duzy materialny obiekt, z emisja dymu i ognia; w przypadku bomby na pokładzie również da się to szybko ustalić-badając szczatki samolotu i zeznania swiadkow z ziemi. Link
brygada_ww Re: a co z Gaza ??? 10.08.14, 14:06 krytyk2 napisał: > Twoja hipoteza jest łatwa do zweryfikowania: w przypadku uzycia rakiety-zwł w o > kolicach startu samolotu- jest nie do pomyślenia ,ze nikt by jej nie zauważył-t > o jest duzy materialny obiekt, z emisja dymu i ognia; w przypadku bomby na pokł > adzie również da się to szybko ustalić-badając szczatki samolotu i zeznania swi > adkow z ziemi. U nas i tak prawdy nie napisza, nasi wola wierzyc, ze tam jest bieda i ciemnota, ciekawe tylko dlaczego tam maja 60% z wyzszym wyksztalceniem, a w Polsce 17. Link
brygada_ww Re: a co z Gaza ??? 10.08.14, 14:12 To przeciez cel gazowcow- niszczenie postepu i dobrobytu, daj kase Iranczykowi, to zainwestuje w wyksztalcenie i dostatnie zycie, daj gazowcowi, to nie bedzie jesc a zainwestuje w rakiety majace na celu niszczenie bogatych nacji jak Persja czy Izrael. Link
brygada_ww Re: a co z Gaza ??? 10.08.14, 23:26 krytyk2 napisał: > przecież przyczyna ma być kompletna ruina techniczna floty irańskich samolotow Tak sobie mysle Krytyku i kurwica mnie bierze, zginela elita dziennikarska, sama ogladam wiadomosci, czytam, to forum tez... i jakby ktos tak rozjebal tych, ktorzy sa dla nas wazni. Pomysl sobie, ze forumowicze z tego forum wsiadaja do samolotu i nie ma nas, jednym splynie to po chuj, a innym bedzie przykro. Link
brygada_ww Re: a co z Gaza ??? 11.08.14, 21:46 krytyk2 napisał: > przecież przyczyna ma być kompletna ruina techniczna floty irańskich samolotow Samolot byl wyprodukowany w 2008 roku, wiec nie byl to stary sprzet. Z wiadomosci amsterdamskich- dzis Holandia zaapelowala o wzrost ochrony dla dzinnikarzy (nie tylko holenderskich). Wczoraj rozbil sie samolot w Iranie wlasnie z dziennikarzami i ich rodzinami, w Hadze zaatakowano dziennikarzy. Nie wydaje Ci sie to dziwne? www.nieuws.nl/algemeen/20140811/NVJ-politie-moet-journalisten-beter-beschermen Link
brygada_ww Re: a co z Gaza ??? 14.08.14, 00:24 krytyk2 napisał: > przecież przyczyna ma być kompletna ruina techniczna floty irańskich samolotow Faktycznie ruina: www.google.nl/search?q=f-313+qaher&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=xOTrU7G6HoL-PLrggKgF&sqi=2&ved=0CCIQsAQ&biw=1600&bih=791 A reklama tej ruiny jest: www.google.nl/search?q=f-313+qaher&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=xOTrU7G6HoL-PLrggKgF&sqi=2&ved=0CCIQsAQ&biw=1600&bih=791#facrc=_&imgdii=_&imgrc=4vHsraCWkU0-hM%253A%3BjMQ-69Z8O5NewM%3Bhttp%253A%252F%252F1.bp.blogspot.com%252F-bjUoUz172-s%252FUQYkDnnf2FI%252FAAAAAAAAC1I%252F3C9MMgA56YQ%252Fs1600%252Flilly-ghalichi-shahs-hair-persian-barbie.JPG%3Bhttp%253A%252F%252Fforums.militarytimes.com%252Fshowthread.php%252F6653-Iran-s-New-Qaher-313-Stealth-Fighter%252Fpage4%3B1200%3B1600 Tam nie ma nowoczesnosci, te samoloty takie stare i zle technologicznie z silnikami psujacymi sie. Wiecej mnie to nie interesuje, podobnie jak z Holendrami, czy Francuzami. Link
krytyk2 Re: a co z Gaza ??? 14.08.14, 16:41 Faktycznie ruina: www.google.nl/search?q=f-313+qaher&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=xOTrU7G6HoL-PLrggKgF&sqi=2&ved=0CCIQsAQ&biw=1600&bih=791 muszę tu wytłumaczyć koleżance,że poj ruiny dotyczy stanu technicznego a nie poziomu technologicznego maszyny.wyobrażam sobie sytuacje ,ze jutro USa wyprodukują latający cud techniczny wart 5 mld $ poczym przyjdzie ruski szpieg technologii, wymontuje wszystko co potrzebne i pozostawi ruinę... Link
brygada_ww Re: a co z Gaza ??? 14.08.14, 22:27 Rosjanie kupili F313 od Iranu, ile to nie wiem, w google mozna znalezc fotki tego samolotu z rosyjska gwiazda. Z tym ruskim szpiegiem to masz na mysli Concorde i Tupolev 144? PS. Wkleiles linka, ktory sie nie otwiera, mozesz jeszcze raz wkleic? Link
brygada_ww Re: a co z Gaza ??? 30.11.14, 09:54 Parsowie, jak widac sa bardziej tolerancyjni, niz Izrael, pozwolili Palestynczykom nawet czolgami przybyc. www.youtube.com/watch?v=mTpBHruEY4M Link
brygada_ww Re: a co z Gaza ??? 30.11.14, 16:04 I byl do tego komentarz: There is no freedom in Palestine... I co kurwa, tam tez jest Palestyna, wszedzie juz chca czuc sie u siebie? Link
brygada_ww Re: a co z Gaza ??? 30.11.14, 22:22 I jeszcze zaklocaja spokoj ludziom w sezonie narciarskim, tak samo jak zaklocali w Tel Avivie w sezonie wakacyjnym. Link
brygada_ww Re: a co z Gaza ??? 30.11.14, 22:40 Bo pewnie to gazowcy tez chca zniszczyc www.youtube.com/watch?v=CRmjyBHtAGc komu to przeszkadza Link