kaga9 30.09.10, 22:18 ...umieścić na zaproszeniu na pogrzeb prośbę do gości o nieprzynoszenie kwiatów? Jak myślicie? O co w zamian można by poprosić? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tfu.tfu Re: Czy wypada... 30.09.10, 22:21 o kase ;) ja bym wolala po dychu. bedzie na stype. Odpowiedz Link
kaa.lka Re: Czy wypada... 30.09.10, 22:24 no prosze, chcesz-masz. i nie ma ze na psa urok. ps od razu reklamowki:) Odpowiedz Link
aaricia_szalona Re: Czy wypada... 30.09.10, 22:30 Dużo lepsza byłaby ściepa na pomniczek. Tylko tych szarf szkoda. Chyba, ze do każdej koperty obowiązkowo doczepione "ostatnie pożegnanie" w formie wielkiej serpentyny. Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Czy wypada... 30.09.10, 22:28 To zależy czyj pogrzeb. Jeżeli byłby to mój- poprosiłbym o przyniesienie płyt CD i ciast- chciałbym, żeby ludzie mieli radochę. I tak będą mieć radochę, jak umrę :) Odpowiedz Link
iwu Re: Czy wypada... 30.09.10, 22:33 Langston Hughes - "Życzenie w sprawie pogrzebu" Strój - na różowo; ksiądz może Popisać się jakimś kawałem - I tak będzie bez sensu to, że Wykitowałem. Odpowiedz Link
kaga9 Re: Czy wypada... 30.09.10, 22:31 Ale myślicie, że napisać na specjalnej wkładce, na stronie www pogrzebu czy rozpuścić wieści pocztą pantoflową? Kto powinien zbierać kasę? Jak to zorganizować? Podać numer konta czy ustawić grabarza z puszką? PS Sorry, że tak pytam, ale jest ostatnio taki trend. Badyle to zuo, a podobno teraz wypada zadysponować portfelem gości. Odpowiedz Link
panidemonka Re: Czy wypada... 30.09.10, 22:36 Wypadać wypada ale jak potem wyegzekwować? Chyba że postraszysz, że będziesz straszyć:) Grabarza z puszką odradzam, bo musiałabyś zawczasu ustanowić jakiegoś komisarza z rodziny, coby wpływy kontrolował. Uzasadnienie proste-ZBIERAM NA SPADEK DLA.... Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Czy wypada... 30.09.10, 22:41 Myślę, że możesz jednak prosić gości o kopertę- wystarczy jakiś zbiornik na koperty, na przykład w formie trumny. Odpowiedz Link
panidemonka Re: Czy wypada... 30.09.10, 22:44 A co jeśli ten zbiornik i zgromadzony w nim skarb zakopią głeboko jak należy? Pół biedy jeśli to bilon, ale bilonu się nie opłaca zbierać. Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Czy wypada... 30.09.10, 23:03 Zawsze można mieć drugą trumienkę, a chwilę przez pogrzebem- podmienić. Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Czy wypada... 01.10.10, 20:52 Myślę, że warto poprosić gości o przyniesienie niewielkich sadzonek z Jesionem. Goście się nie obrażą, bo cel jest szczytny. Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Czy wypada... 01.10.10, 20:55 Możesz poprosić gości o przyniesienie sadzonek Jesiona. Czy ktoś ma pomysł na wierszyk, który można umieścić na zaproszeniu? Odpowiedz Link
gazeta_mi_placi Re: Czy wypada... 01.10.10, 20:59 kaga9 napisała: > ...umieścić na zaproszeniu na pogrzeb prośbę do gości o nieprzynoszenie kwiatów > ? Jak myślicie? O co w zamian można by poprosić? Może o wino (względnie inny alkohol) dla stypowiczów? Mam nawet wierszyk: "Zamiast kwiatka i wieńcaszka Niechaj gościu będzie FLASZKA!" Względnie : "FLASZKA gościu,tylko FLASZKA dla naszego Umarlaczka" No może nie idealnie,ale przynajmniej się rymuje. Odpowiedz Link
gazeta_mi_placi Re: Czy wypada... 01.10.10, 21:00 Względnie zdechlaczka (to do drugiego wierszyka). Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Czy wypada... 01.10.10, 21:07 Tylko Flaszeczka Zadowoli naszego Trupeczka Chcesz zachwycić stryja Delfina? Przynieś litr dobrego wina. Chcesz uczcić pamięć wujka Iwo? Tu najlepsze będzie piwo. Odpowiedz Link
rebekapolatanska Re: Czy wypada... 01.10.10, 21:21 Otwórz serce, pokaż klasę I w kopercie przynieś kasę. Nawet ten co się go grzebie Także może być w potrzebie. Przecież tego nikt z nas nie wie Jakie ceny są dziś w niebie. Święty ten co bram pilnuje Na łapówkę oczekuje A i wypić by się zdało To co z ZUS-u, to jest mało. Odpowiedz Link
3.hi.nela Re: Czy wypada... 02.10.10, 00:29 Choć ... (tu wpisać imię) już dzisiaj nie żyje Niech nikt z rozpaczy nie wyje Duszy zapalmy tu świeczkę A ciału postawmy flaszeczkę Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Czy wypada... 02.10.10, 19:31 Ciocia Wanda już nie żyje A my zdrowie jej wypijem Przynieś gościu flaszkę wina Niech ucieszy się rodzina Odpowiedz Link
rebekapolatanska Re: Czy wypada... 02.10.10, 19:53 Nie łez dzisiaj nam potrzeba Kiedy swój idzie do nieba Wina, wina, goście dajcie Jak wypijem, pochowajcie.Tekst linka Odpowiedz Link
3.hi.nela Re: Czy wypada... 02.10.10, 20:14 Albo krótki przekaz bezpośredni: Miast kupować drogie świeczki Przynieś barcie naleweczki! Odpowiedz Link
3.hi.nela Re: Czy wypada... 02.10.10, 20:16 Nie wydawaj znów na znicze Lepiej przynieś śliwowicę Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Czy wypada... 02.10.10, 20:16 Pod ziemię wujek Maniek poszedł Wydaj na wino swoje grosze i na stypę przynieś, proszę Odpowiedz Link
panidemonka Re: Czy wypada... 02.10.10, 21:32 gazeta_mi_placi napisała: Miło znów Cię widzieć Gazeciu :) kiedyś z.z. Mam takie hobby, że co troche zmieniam nicki;P > > Może o wino (względnie inny alkohol) dla stypowiczów? > Mam nawet wierszyk: > > "Zamiast kwiatka i wieńcaszka > Niechaj gościu będzie FLASZKA!" > > Względnie : > > "FLASZKA gościu,tylko FLASZKA > dla naszego Umarlaczka" Całkiem zgrabnie się rymuje:) > > No może nie idealnie,ale przynajmniej się rymuje. Co wypijem to użyjem. Nie nasza wina, że żyjem! Odpowiedz Link
gazeta_mi_placi Re: Czy wypada... 02.10.10, 21:39 Twój wierszyk też całkiem miły i rymowany. Odpowiedz Link
panidemonka Re: Czy wypada... 02.10.10, 21:43 gazeta_mi_placi napisała: Ależ słodko na tym Cmentarzu :D > Twój wierszyk też całkiem miły i rymowany. Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Czy wypada... 04.10.10, 00:47 Odeszła ciocia Iwona uczcijmy ją szklanką burbona Umarł stryjek Tomek Trza utopić nasze smutki Więc w pogrzebu dzionek Weźcie trochę wódki Odpowiedz Link
ruda_net Re: Czy wypada... 04.10.10, 01:12 Zamiast znicza i wiązanki, przynieś bracie ze trzy szklanki. Wina, wódki polejemy i swe smutki pogrzebiemy. Ciocia z wujkiem się napiją, i wnet łezki swe obmyją. Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Czy wypada... 04.10.10, 01:32 Dla cioci Frani wybiła godzina! Uczcijmy to, gościu. flaszeczką wina Odpowiedz Link
kaga9 Re: Czy wypada... 04.10.10, 19:13 Odeszła już Kaga miła. Gdyby żyła, toby piła. Gościu, daruj se kwiatuszki Przynieś piwka ze dwie puszki. Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Czy wypada... 04.10.10, 23:16 Romana szkliste źrenice już widzą tylko ziemię wychylmy za jego duszę szkłanicę niech w spokoju sobie drzemie Odpowiedz Link